Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Галченя

Галченя Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

В нашому є. З рацією:bazar:
    І навіть коли пісочниці влітку накривали на ніч:y: клейонками (щоб коти і собаки не робили брудних справ):ninja:, то зранку все було на під контролем:xaxa:

• Подобається Подобається x 5
  2. natka75

natka75 Well-Known Member

Була я сьогодні в садочку, щоб записати свого малого, то люди чергу займали від 5ї год.ранку.....Записувала завідувач усіх по черзі.Маємо надію з червня-липня туди потрапити:)

• Подобається Подобається x 3
  3. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

На жаль, інформація підтвердилася (підтвердила одна мама - моя сусідка, яка водить свою малу в той садочок). За її словами, у медсестри - відкрита форма туберкульозу. В садку скандал. Завідуюча десь "зникла". Всіх дітей направляють на аналізи (кров, сеча, Манту, флюорографія), а також їхніх мам на флюорографію. Сказали здати до Паски. Без аналізів до садка не приймають. Багато мам вагітні, страшно обурюються, адже вагітним вроді не можна робити флюорографію. Але в садку робили недавно промив, слава Богу, нічого патогенного не знайшли. Отака ф...ня, малятка:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    Свою малу я вже другий тиждень не воджу в садок, бо хворіє. Але все ж контакт був...
    Ну забила би, чесне слово, люди добрі!!!:tanksmile:

Останнє редагування: 2 Квітень 2009
    • Подобається Подобається x 21
  4. Юська

Юська Well-Known Member

от і давай дитину в садік............, а потім звідки хвороби, :umbrage:

• Подобається Подобається x 6
  5. Lyudik

Lyudik Well-Known Member

та в тому то і справа, що є і не один, а два... але в них вже пару раз були конфлікти ввечері на майданчику:confused:. Сторожі вже бояться до тих підлітків ходити і їх виганяти, бо їх просто прямим текстом посилають... а про пограбування, то одного разу вже була спроба крадіжки, то тоді сторож таки їх відігнав, встигли тільки замок розколупати, а тепер прийшли і взагалі дітей без дверей лишили...

• Подобається Подобається x 2
  6. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Напишіть будь-ласка в мені ПП, який це садочок з туберкульозом. Я шокована, у нас в родині, усі діти ходять в садочки. Дякую.

7. мамочка

мамочка Well-Known Member

Ходила записуватись в садочок, куди планую віддати свою дитину. Завідувача не було, але мене "пробило" поговорити з двома мамами, які гуляли зі своїми дітьми біля садку.
    Обидвоє "обхаяли" вибраний мною садок: годують там дуже погано (макарони чорні + риба з кістками), з дітьми на вулиці гуляють тільки літом, садочок вічно інфекційний (то з їхніх слів, мол з 27 дітей які записані в групу, ходять максимум 10 дітей, бо там вічно інфекційні хвороби).
    Тепер сиджу і думаю: чи насправді такий садочок чи то я попала на двох "невдоволенихжиттям" мам???
    Моя дитина без вулиці жити не може, то як буде в садочку 8 годин в приміщенні сидіти? Чи є якись "закон" який зобовязує вихователів гуляти з дітьми на вулиці?

8. Макарена

Макарена Well-Known Member

Думаю, що вихователям простіше гуляти з дітьми на вулиці, ніж пильнувати всіх в групі. А годують тепер завжди свіжоприготовленим, хіба цей садочок економить (хоч як ще можна зекономити той мізер, що виділяє держава:confused:) А про те, що дітки хворіють - так вони скрізь хворіють...А ви задайте ті всі запитання завідуючій:no: І не переймайтеся, благоустрій в садочку залежить від керівництва, а мамочки різні бувають.:)

• Подобається Подобається x 7
  9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

законодавчо регулюється лише обов язок вихователів у дошкільних закладах займатись виховною роботою з дітьми.Заставити гуляти права не мають. А щодо прогулянок- це проблема в багатьох садках-виховательки просто фізично у холодну пору року не можуть прослідкувати,щоб 30 малят добре повдягалися-позашнуровувалися.Особливо це проблема в молодших групах,зокрема,де є малюки з памперсами в перемішку зі старшими ( хоч там і групи маленькі). Весною-літом простіше.
    До речі,два роки назад,коли я аналізувала садки, в одному з них завідуючка постановила,що сніданками у ньому не годують,оскільки вважалося, що багато батьків приводять діток нагодованими.Тому замість сніднаку там давали чайок з печеньком чи щось на зразок цього.Як там зараз не знаю, бо той садок нам не сподобався.

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Нажаль, не від законів залежить обслуговування в садках, а від персоналу.

Звичайно, в ясельних групах всю зиму з 30-ти спискових ходить (сопливими!!! бо нікуди дітися) 6-15, решта в перший рік "соціалізації" посилено хворіють дома. :umbrage:

Звичайно, мами, з якими Ви поспілкувалися, пріорітетом для дитини вибрали здоров'я, а не "ранню соціалізацію"/роботу. Тому й звертають увагу на суттєві провали в роботі ДНЗ.
    Поспілкуйтеся з відвідувачами - нема сумнівів, що ВОНИ скажуть (робота заставила/ а шотакоє? всьо нормально).

• Подобається Подобається x 6
  11. Анута

Анута Well-Known Member

ну то проведіть слідчий експеримент. поспостерігайте тиждень як там дітки гуляють, і підходьте під годину п"яту-шосту, коли діток забирають - поспілкуйтеся з реальними батьками, зайдіть "шукаючи завідувача" під обід і понюхайте як пахне у садочку, який стан меблів, ковроліну, тощо... Думаю, у вас складеться більш-менш реальна картина

12. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Моя мама працює в садочку(не у Львові), то у них прогулянки обов"язкові в будь-яку погоду, лише не в дощ. А для того щоб вихователька встигала подивитись за дітьми з нею йде няня.

13. kati

kati Well-Known Member

ми в яслах!:)
    взимку ходило не менше 20 дітей. гуляють в нас щодня( не в сніг і не в дощ зрозуміло).Взимку гуляли якщо дітей не більшн 22( реально коли більше то їх просто не вдягнеш всіх....одні впріють доки інших будуть вдягати)

,

я саме так і робила перший місяць коли віддала малого....навіть бігала з-за кутка дивилась як вони гуляють вдень:), приходила в різний час, і зразу після сну і під час обіду

• Подобається Подобається x 4
  14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Угу, і я так робила, а якось зайшла малу забирати трохи швидше в обід (теж ще в яслях), і за 15 хвилин наслухалась :8:, в основном нянічки видавали...., обзивати дитину свинею і калікою бо ложка з столу впала, то не здорово, на мою пару раз теж прикрикнули. А як я запитала потім як мала їла, мило щебетали і посміхались в очі.
    Зрештою то я не до того, що всі погані в садочках ( сама би напевне застрелилась з таким натовпом дітей), а до того що сподівання на те що чужа тьотя подивиться за дитиною краще ніж мама, дуже далеке від реальності.

• Подобається Подобається x 12
  15. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я два тижні з малою прохворіла, сьогодні як зайшла і прочитала про садок ХХХ аж погано стало. А може це мій??? А ще собі згадала коли ми хворіли взимку то нам поставили діагноз скарлатина (а то був мононуклеоз) так от прийшла педіатр, сказала що в нас скарлатина, але каже я вам в картку не напишу, бо тоді я мушу в санепідемстанцію повідомляти а вони можуть групу закрити, а якому садку таке треба? А я питаю, а може інші батьки захочуть знати про те, що дитина хвора інфекційним захворюванням? Педіатр так і не написала, чим ми хворі, написала просто інфекційне захворювання а я сама виховательці дзвонила. Іншого разу та ж сама педіатр каже не водіть дитину в садок, там "свинка" гуляє...

• Подобається Подобається x 7
  16. Радість

Радість Well-Known Member

При поступленні в садочок, лікарка всіх попереджала, що якщо в дитини якась інфекційна хвороба, ми маємо лікарям казати, що в садочок не ходимо.

17. levandivka

levandivka З яйцями...

Згадав старий фільм "Чарівний голос Джольсаміно": коти гавкають, пси нявчать, бо заборонено називати своїми іменами.:cesored:

18. O L E G

O L E G Member

Цей допис викладений саме в цьому форумі тому, що: захожу на google, в стрічці пошуку набираю "Садочок Ярослава Мудрого" і в усьому знайденому по першій ссилці поподаем на цей форум. Ось все просто.
    А чому на форумі? Тому, що тут спілкуються люди яким це цікаво, вониж кінцеві інстанції для яких це не байдуже і дуже важливо.
    Вибачте за той вечір, була невідкладна робота.:confused:

На щастя допікати медсестрі мені без потреби, так-як я її в очі ні разу небачив, і причин нема.

Останнє редагування модератором: 5 Квітень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  19. Nata

Nata Well-Known Member

Мамочко, садочки бувають різні, тому справді краще поспостерігайте що й до чого.
    Навіть в одному садочку всяке буває: от у нас тільки дві групи у будь-яку погоду гуляють. Влітку навіть під дощем вихователька трохи виводить погуляти.

• Подобається Подобається x 1
  20. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Як і писала Яська, інформація по садочку на Ярослава Мудрого таки підтвердилася. Я говорила з паном Олегом і мамою хворої дитини телефоном.

А для нас всіх научка: довіряй, але перевіряй. Але все таки - довіряй!

Статус теми:
Закрита.