Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

не тіштесь,,вас то в школі чекає.....а ми вже буем з досвідом:xaxa:

Дякувати Богу я не в батьківському комітеті.....Ми на початку року збирали по 350грн.-як порахували члени батьк.комітету,то на ремонт+на всі подарунки протягом року.Я,ідіотка,одразу всю суму і здала......таких як я назбирадось 10 чоловік( з 35)....за ці гроші вони благополучно зробили ремонт, а коли прийшлось до свят-виявляється вже нема грошей..., ще з 10 батьків вдалось вибити по 100-150 грн,пере5були свято осені і миколая.А в лютому у виховательки ДР-а грошиків нема,криза,хто не здав гроші то й вже і не здасть-бо реально немає.....от такий дурдом

правда потім видно троха позьирали грошей,бо купили "не детский" подарунок вихвательці-золоті кульчики і перстень...ну та ладно....

Останнє редагування: 13 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 9
  2. kitka

kitka Well-Known Member

Ото вже точно, і нема тому кінця-краю, і "просвєта" не видно....:xaxa:

• Подобається Подобається x 2
  3. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

4. iruska

iruska Well-Known Member

Дiвчатонька!!! Допоможiть менi у виборi садочка! Може хтось з форумлянок водить своiiх дiточок у дит.садочки в р-нi Кракiвського базару (бо саме там ми живемо)? Я згодна навiть возити його в садок кудись подалi, лиш би знати, що вiн хороший!!! Наперед вдячна за всi вiдповiдi :)))

5. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Дівчата, ви так всі пишете про те здирництво. Аж мені, як вихователю обідно стає. Ну як вам то подобається, ти з дітьми ппрацюєш, вчиш віршики на свято (які мали вивчитися вдома з мамою), тренуєш дикцію, інтонації, вчиш рухи і тд по сценарію. А воно виходить і як якесь:cesored: не може 2 слова докупи в старшій групі звязати. Хто винен??? ВИХОВАТЕЛЬ!!!

При тому, що робочий день до 6 години, сидиш з дитиною, доки батьки не "соїзволять" прийти. А потім ще вислуховуєш, чому в дитини носочок вдягнутий пяткою догори:xaxa: Нерви за день там змотають, що аж:8:
    :xaxa:і все одно ми всі свою роботу обожнюємо!!!:xaxa: Принаймні, я:xaxa:
    Ну, звичайно, ніхто не вимагає від вас золота і брюлянтів. Але якусь скромну коробочку цукорків... Ну то вже гріх отак обговорювати і кості мити. Звичайно. я не спорю: різні бувають садки, різні вихователі і завідуючі. Але всі ми живі люди. Повірте, з вашої бітьківської плати по 5,6 грн за день нам не йде ні копійки. Зарплату платить держава. І хоча б з вдячності можна вже з тими 5 гривнями раз в 2-3 міс розпрощатися спокійно.

• Подобається Подобається x 5
  6. левиця

левиця Well-Known Member

Я погоджую попереднім дописом. Кожен би себе поставив на місце вихователя і помічника вихователя. Говорити легко, а зробити? Робота не з вдячних. Є різні ситуації і в садочку, і в школі. Проте є і хороші працівники. Всіх ставити під одну лінійку не можна. Я своїми вихователями дуже задоволена. А скільки грошей збирають, залежить від батьківського комітету, в нас все помірно 20-30 грн. на свята.

7. Jupiter

наш батьківський комітет збирає грошей на свята дійсно мало. Ніхто нас не задаровує. На 8 березня по 5 тюльпанів і аромалампі (думаю, лампа максимум 30-грн.). На Миколая 0, на Осіннє свято 0, на зимове - 1 коробка цукорків на всіх. Невеличка. (Мєлочь, а пріятно.) І 1 пляшка вина на всіх. На дні народження дітей буває по-всякому. Деколи дають по шоколадці, деколи вино, цукерки одне на всіх, деколи кожному пакетик. Це залежить віжд батьків. Але повірте, що ніхто ні в кого нічого не вимагає.
    Але деколи ображає, що працюєш-працюєш, а тебе ще й потім звинувачують: то чому слова моїй дитині не дали на свято, то чому так багато бухгалтерія нарахувала за садок платити. Інколи буває, що щось таке видумають, що такого і близько не було. А вони доказують і роблять з тебе дурну.

8. Jupiter

Я розумію, нам всім, як і вам платять зарплату і ми мали б з того тішитися. Але якби ми на такому рівні виконували свою роботу, яку получаємо зарплату, то, мабуть, усі без винятку батьки були б незадоволені.
    Ще раз кажу, ніхто нічого не вимагає. Але людське ставлення, думаю, ми заслуговуємо. Ну а подарунки повинні йти не від примусу "бо так треба" або "бо так і по стільки дарують всі". Це має бути від серця, з вдячності. Якщо її нема, то... Ну, самі розумієте.

• Подобається Подобається x 1
  9. kati

kati Well-Known Member

та ніхто і не ставить всіх вихователей під одну лінійку. В будь якій професіі є люди порядні а є сволочі...і лікарі, і міліція, і держслужбовці....всюди є різні люди....
    На рахунок приємних "мєлочей"- звичайно всім подобається і приємно коли їх вітають зі святами ( мені також було приємно коли клієнти вітали мене з тим самим 8 беоезня чи іншим святом) ...
    Інша справа коли в дитсадках доходить до абсурда. Взяти наш садок- вихователями задоволенна 100%. На свята я від себе особисто завжди їх вітаю....це моя подяка їм за мою дитину,за те що жодного разу не побачила малого обпісяного, замазюраного в каші або зарьованого.
    Але вважаю,що обдарвувати на кожне свято завідуючу і методистку-це занадто. ( на всі свята від кожгної групи їм дарують алкоголь і цукерки)

• Подобається Подобається x 4
  10. Радість

Радість Well-Known Member

І я вихователями задоволена. І всі ми розуміємо, що це тяжка праця. Але ж треба міру знати. Двірників ніхто не вітає на св"ята. А робота в них також не з легких. Та і деякі батьки получають мінімальну зарплату.

• Подобається Подобається x 7
  11. Ольга

Ольга Well-Known Member

а хіба організація свят і робочий день до 6 години не є в Ваших посадових обов'язках?

12. Nata

Nata Well-Known Member

Ну знаєте... Всі ми працюємо, але ніхто не вимагає за роботу "дякую". Вас послухати, то ми всі просто свині невдячні, а вихователі крильцями махають.
    Я згідна, зарплата у вихователів маленька, робота важка, але невже через це треба тягнути із батьків гроші?
    Хоча... ми самі привчили, тепер маємо те що маємо :)

• Подобається Подобається x 2
  13. mayscream

mayscream Well-Known Member

Як на мене,віддячування вихователям є індивідуальна справа батьків. Адже у всіх різні погляди, пріоритети і врешті можливості.Мене просто шокують розповіді наших дівчат про "натякі" та відверте вимагання.Найгірше коли невдоволення подарунками чи їх відсутністю у вихователів відображається на наших дітях, на ранжуванні їх за глибиною батьківської кишені в групі.Особисто з тим не стикалась,певно пощастило з садочком,але знаю,що,на превиликий жаль, це явище є досить поширеним.

• Подобається Подобається x 3
  14. kati

kati Well-Known Member

15. Jupiter

1. Мій робочий день до 6, а не до 6.15, 6.30 чи 7:crazy:
    Організація свят - мй обовязок, але навчіть мене китайської, якщо я сама того не хочу і як не навчите, то будете "коза".:aggressive: Приємно???

Ще раз повторюся. Ніхто ні від кого не вимагає обдаровувати вихователів, принаймні в моєму садку. І від ваших, вибачте, подачок, не залежить ставлення до дітей. Ніколи. Знову ж таки в нашому садку.
    Хочете подякувати - ми раді прийняти. А ні - ну то ваша справа.:)

Мені вас щиро шкода, що ви попали в такий садок, або десь про таке чули чи стикалися. У мене в групі не так зовсім. Зовсім не так. Я поважаю всіх батьків і всіх дітей ,роботу виконую добросовісно. Шкода, що виявилася я одна вихователька і стала грудью захищати себе, свою роботу і свій садок. Я теж маю синочка в садку (він ходить не до мене, а в інший садок). З обдаровуванням працівників садка теж стикалася і не раз, але це з вдячності за їх хорошу робоу, а не якісь побори, чи хабарі.
    Ну а про свята я написала, щоб було зрозуміліше. Ти вкладаєш в це частинку душі, а люди не те що не дякують за те. Про це навіть не йдеться. А навпаки критикують так, що аж після того руки опускаються. Діти мусять не лише по сценарію слова розказати, а й заспівати пісні, затанцювати. Це вже безпосередня робота музкерівника. А якщо діти це роблять погано, то винен не музкерівник, а вихователька, бо "не навчила". Ще раз наголошую: ніхто нічого не тягне. не хочте - не привчайте і не давайте.:)

Останнє редагування модератором: 18 Березень 2009
  16. Ольга

Ольга Well-Known Member

ок, а як мама забере вчасно дитину, якщо у неї теж робочий день до 18:00, а робота 40 хв від садочку?

17. Олька

Олька Well-Known Member

В держ. садках є чергові групи, які працюють до 19.30-20.00, точно не знаю, бо не було потреби, але чула, що батьки з нашої групи взнавали!

• Подобається Подобається x 1
  18. Макарена

Макарена Well-Known Member

Точно є і працюють до 20.00, всіх дітей збирають в одну групу і чекає одна вихователька або няня коли їх заберуть, а не кожна вихователька з одною дитиною в групі.

Я прибалділа, оце ніхто не вимагає? Знаєте дуже далеко від вас не втекла, працюю в освіті - ну такого навіть в думках нема. Я б в житті собі не дозволила такі слова про "скромну коробочку" від неї ні тепло, ні холодно, а осад від тих слів залишається. В нас в садочку теж ніхто не вимагав, але склалося так, що в групі більшість батьків не мали можливості чи бажання, до здавання грошей. Що порадите батьківському комітету, до якого я через своє щастя потрапила? А вихователька чи няня "скромно" просили чи то відро, чи віник, рушники і т.д.(Причому знали, що ніхто не здає) Все розумію, але я так наздавалася за всіх на ті всі речі, що на "скромну коробочку" вже не хотіла. А в себе на роботі віники, крейду, ремонт і т.д. за свої гроші купую і нікого не прошу і, знаєте, ніколи не буду.

• Подобається Подобається x 6
  19. Jupiter

дІВЧАТА! я ПРИПИНЯЮ ЦЮ БЕЗГЛУЗДУ ПЕРЕПАЛКУ. бО ВАС БАГАТО, А Я ОДНА. тА І НЕ БАЧУ СЕНСУ В ТОМУ, ЩОБ ЩОСЬ ДОВОДИТИ. Віники за свої гроші я купляю лише в сім"ю. А до групи віники купляються за ті 5 грн, які ви здаєте щомісяця на групу. Не думаю, що працівник банку купує папір чи фарбу до принтера за свою зарплату. І лікар зі своєї кишені теж не купує хворим ліки. На це мала б виділяти держава. З цього і починаймо. Що нема порядку, тому таке буває. А не поставили тут вихователя нижче плінтуса. Просто посидьте хоч годину з 40 файних маляток, а тоді скажете. Повірте, я теж, як мама дитини думала зі сторони, що це все легко і просто. побавився з дітьми, попильнував, щоб ніде не влізли, живими віддав батькам і все. Насправді це далеко не так. Існує таке поняття як комерційна етика. Я не можу тут на весь світ розтрубіти деякі нюанси роботи. Але повірте, це не так все просто, як здається на перший погляд.
    А про коробочки кажу ще раз: не хочете - не купляйте. Просто якась дійсно "коза" зіпсувала комусь настрій своїми викачуваннями подарунків, а ви вирішили, що всі такі і почали на мені злість зганяти. Зрозумійте, не всі вихователі однакові, не всі гребуть гроші лопатами. І коробочки теж перепадають рідко. Так що зніміть з очей полуду і подивіться на це реально. І хоча б для себе дайте відповідь на питання: Мене хтось тягнув за руку давати щось?
    У своїй ситуації скажу прямо і відверто: Я ні в кого нічого ніколи не вимагала і не вимагаю. І моє ставлення до дитини абсолютно від того не залежить. Діти приходять в садок не для того, щоб мірятия глибиною батьківської кишені, а для того, щоб їх виховували. Під час роботи ти просто працюєш, займаєшся з дітьми і не думаєш, що хто приніс і чи приніс взагалі.
    Мені просто шкода, любі форумлянки, що вам довелося стикнутися з тими всіма поборами. Це неприємно, особливо коли відкрито вимагають або "натякають". Співчуваю. Але перестаньте мене "бічевать". Просто подумайте, як то працюється і спробуйте.

Дівчаточка, любі! Я не про те, що посидіти треба, а про те, що приганяються шалені батьки і тебе в хвіст і в гриву за те, що носочок не там, або що в квитанції цифра завелика, або перепишіть мені в тій хвилі віршик з Кобзаря дл я моєїї дитини.:)

Ага, залишається. Особли во, коли думають, що тебе тою коробочкою купили і можуть тебе замість завідуючої і методиста взувати за будь-що, що деколи навіть не стосується теми.
    Ну то треба було зібрати збори, поговорити з вихователями, батьками і тд, все пояснити,а не тут про це щось зясовувати.
    Не вірю, що ремонт класу з а свої гроші:xaxa: Про віник і крейду теж.

Останнє редагування модератором: 18 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  20. Макарена

Макарена Well-Known Member

Казали, що припиняєте перепалку, але дали коментар кожному моєму реченню, тож дозвольте відповідь. Не сприймайте будь-ласка все особисто, згідна, що є і дуже хороші вихователі, і хочеться вірити, що їх більшість. Але чомусь в нас так склалось, що добрий стан садочка чи школи залежить від батьківських кишень і в тому наша біда, бо замість того, щоб обговорювати методи виховання, ми обговорюємо вихователів, які, дійсно, є невинними. Це повинно вирішуватися на рівні наших посадовців, яким, на жаль, до нас дуже занизько заглядати. Але мене особисто обурює той факт, що вихователі та вчителі підтримують таку ситуацію, просячи те чи інше. Знову ж таки, вірю і знаю, що дуже хочеться і потрібно для блага наших ж дітей. Тобто, в нашій розмові може не бути кінця. Ще раз хочу підкреслити, "не вимагаємо, але ж можна хоч цукерки принести" - оце найбільше вразило. До речі, в садочку протягом трьох років здавали на ремонт даху - вже 3 роки в школі, а дах всеодно тече???
    І ще одне, є дуже багато різних професій і важких, і небезпечних, але чомусь практикують подяку і зловживають нею лише на здоров"ї та дітях. ???А рівень медицини та освіти з кожним роком падає. ???

Ніхто вас не картає, навпаки, дуже вдячні за вашу нелегку працю:)Бо, дійсно, щоб працювати з такою малечою, потрібна велика любов.

Тепер співчуваю, що й вам зустрічаються такі різні батьки.

Збирали, говорили, пояснювали - результат - 0

А щодо того, що не вірете про самостійний ремон та устрій кабінету, то заходьте в гості і оцінете 10-літній ремонт звичайною крейдою з фарбою (для краси), без вагонки і всіх європрибамбасів. А, дійсно, заплатили лише за майстрів і це, знову ж таки не з кишені батьків - державне фінансування. (Щоб краще вірилось - це не школа і не садочок, а профтехосвіта)

• Подобається Подобається x 9
Статус теми:
Закрита.