Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Віддавати дитину до садочка чи ні? Ось в чім питання

І я б,напевне,через ризик захворіти тримала біля себе поки меншій дитині рочок не виповниться,а потім вже віддавала б в садок. Моя дитина ще маленька,тому досвіду не маю,але я маленькою в садочку була рівно місяць,забрали,бо дуже хворіла,не пригадую,щоб у мене були якісь проблеми зі спілкуванням,надворі чи в школі,і то при тому,що брата-сестри не маю. В першому класі була старостою класу,добре вчилася,мала купу друзів,так що садочка мені аж ніяк не бракувало:).

• Подобається Подобається x 7
  2. Iriska

Iriska Well-Known Member

Сина віддала в садочок в 1рік і 2 місяці... Спершу період привикання (по пару годин на день), а потім по повній... За весь час, хворів певно 2 рази (Слава Богу)... .
    Є речі, які окрім садочка, Ви не організуєте... Подумайте, чи вдома доця взнає як то на Новий рік бути сніжинкою (наприклад), коли дорослі їй хлопають за віршик (не тільки рідні, а й не знайомі), поспівати і потанцювати з іншими дітками? Спілкування... Крім того вдома більше шансів на розвиток ревнощів, оскільки наочно буде відображення, що малечі тре приділяти більше часу, і саме тоді, коли треба...

• Подобається Подобається x 9
  3. Ольга

Ольга Well-Known Member

можливо тих вірусів не так багато буде нових... а добре забуті старі :)
    Крім того основні дитячі хвороби легше в садочку перенести...

• Подобається Подобається x 3
  4. kati

kati Well-Known Member

ЗВИЧАЙНО! Після кожної хвороби організм запамьятовує свої "ворогів" і при наступній хворобі кидає більші сили на їх ліквідацію.

• Подобається Подобається x 1
  5. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Олю, суджу по свому Любчику - 6 місяців дитина в садочку...за цей час він хворів 2 рази-через тиждень, як пішов (адаптація, кашель тримався тиждень) і вчора ми його не повели, бо покашлює і лікар сказала, що якщо є можливість, то не вести його до понеділка...слава Богу синові краще і я думаю, що до понеділока все внормується...отже, за 6 місяців моя дитина лише 10 днів не була в садочку через кашель.....а минулого року ситуація була гіршою - ми 1,5 місяця лікували кашель, соплі, потім отит, потім 2 рази стоматіт і гінгівіт, при тому, що в садочок ми ще не ходили...висновки робіть самі...

6. kati

kati Well-Known Member

І ще. Чомусь тут на форумі склалось чітке уявлення, що ті мами які віддають свої дітей у садок( а ще не дай боже в 2 рочки), то такі мами не люблять дітей, не піклуються про них, не переживають. Звичайно хвилюються і переживають. Я кожен день переживаю як ідем в садок, за те чи не обідять там його, чи коли вдівають на вулицю гарно заправлять маєчку щоб не піддувало, чи часом не голодний там, чи спить. Переживаю щоб не підхопив якихось болячек .....і ще багато багато чого....але на то ми і МАМИ щоб переживати за своїх дітей., але я не дозволю своїм переживанням перетворити мене на маму-квочку, яка буде тримати дитину біля себе до школи

• Подобається Подобається x 8
  7. Женічка

Женічка Well-Known Member

мені здається, що в моїй невпевненості, боязні висловити думку при чужих людях, некомунікабельності винна відсутність садочку в моєму житті.
    в першому класі я була ткою тихою, закомплексованою, маминою дитиною...
    і не тільки в першому, я зовсім не пам"ятаю свої молодші шкільні роки...певно тому, що нічого цікавого зі мною не відбувалось.
    з часом я трохи навчиласьвідкриватись.
    я віддам малу наступного літа в садочок, бо пам"ятаю ту всю боязнь чужих людей, яку пережила сама, мені справді було важко.
    можливо, якби коло мого спілкування до шести років не обмежувалось моїми бабусею і дідусем, то я б не мала таких проблем в молодшому шкільному віці.

8. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Я сиділа з малою у відпустці по догляду за дитиною 3 роки. Повернулася на роботу на півставки, коли малій виповнилося 3 роки, а що вона ще не була в садочку, то коли я була відсутня, з нею сиділи моя мама і бабця. Ми пішли в садочок у 4 роки і 7 місяців. Ну, звичайно, адаптація, ранкові сльози, хвороби - ми то все пройшли. Але та дитина, яку я мала до садка, і та, що тепер - це, як кажуть в Одесі, двє бальшиє разніци. Мала стала комунікабельнішою, впевненішою в собі, дисциплінованішою, вивчила багато різних віршиків, пісеньок, примовок, приходить у садок і голосно вітається зі всіма (а не стидливо-тихесенько собі під ніс, як колись), навчилася їсти, не проливаючи на себе, вдома з іграшками розігрує ті сценки, що вивчила в садку, а в неділю на Романа ми були в гостях у свекрів, то прийшли і двоє зовсім незнайомих їй людей, то мала поводила себе розкуто, як звізда, блін (вилізла на диван і на весь голос переспівала всі пісеньки і розповіла всі віршики). Ми і до садка знали віршики, пісеньки, я з нею кожного дня гуляла на майданчику з дітьми, читала книжки, бавилася в різні ігри, але то було не те. Тихоня тихонею була, навіть дітей боялася.
    До речі, і відомий чеський педіатр Мірка Клімова-Фюгнерова, і австралійський педіатр і психолог Крістофер Грін, і багато інших вважають, що короткотривала розлука (пару годин на день) піде на користь і матері, і дитині (тут ідеться про дітей, старших за 2,5 років). Як Пугачова співала: "Улетаешь? Лети, пожалуйста! Знаешь, как отпразднуем встречу!"
    Я - за садочок!

• Подобається Подобається x 6
  9. Уляночка

оце особливо запало:xaxa::xaxa::xaxa::xaxa:

10. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Хоча мене в садочок віддали в 5 з половиною років, але прочитала і впізнала саму себе:confused:

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

а я в садку рівно з 1 рочку... :)

• Подобається Подобається x 2
  12. Уляночка

помітно:y::y::y::y:

• Подобається Подобається x 2
  13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Моя дитина наразі не ходить в садочок. Але жодних проблем із комунікабельністю не має! Всім зустрічним, і знайомим, і незнайомим, голосно кричить "добрий день!", "ліфт не працює!", "ми ідемо гуляти"" і т.п.:D Любить побалакати по телефону із бабусею, до якої далеко, з дядьками. Сам придумує якісь історії, почав віршики розповідати. При тому, що найбільше часу ми вдвох, на прогулянці біжить до діток і не дозволяє забирати свої іграшки, але мінятися - любить :)
    Можливо, спробуємо з весни піти у садок, буде видно. Але зараз я не бачу в тому потреби.

• Подобається Подобається x 15
  14. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Нам 6 місяців. У садок маємо йти у 2 роки і 3 місяці, вже написали заяву, оскільки місць катастрофічно не вистачає. І те, що я буду виходити на роботу - не головне. Я - за садок однозначно, маю досвід із старшою та з бабусями-дідусями і суцільним балуванням. Це перше. По-друге, коли ми спам"ятались і у 5 років віддали таки старшу у садок, зіткнулись ось із чим: дитина прийшла у вже сформовану групу, сформований колектив, у якому знала тільки одну дівчинку, але в тієї дівчинки були ще друзі і наша адаптація пройшла надзвичайно важко. І по-третє, навіть якби я не працювала взагалі, моя дитина ходила б у садочок, в мене нема на меті виростити мамину донечку біля мамусиної спідниці. І тим більше, що постаравшись можна знайти хороший садок, як і хорошу школу.

А щодо того чи віддавати дитину до садочка, коли має народитись друга дитинка, то тут, як на мене, два варіанти: або віддавати вже, поки друга дитинка ще не народилась, або вже чекати рік. Головне, щоб у старшого не виникло відчуття, що він зайвий.

• Подобається Подобається x 8
  15. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Там є непоганий №75, в ньому є монтесорі-групи для неповносправних діток, я туди малого спочатку збиралася віддавати...В січні маємо йти записуватися, але чи підемо ми взагалі колись в садок...того я вже не знаю.

16. Уляночка

тут я Вас на 1000000000000000 % підтримую, бо на сусідній гілці мене "оббанили", чому це я дитину в садок віддала в 2 рочки, хоча вдома сиджу...і навіть ніхто не зреагував, що ми планували другу дитину і тільки тому Любчик пішов у садок саме цього літа.....я ж не знала, що станеться з нами таке...

• Подобається Подобається x 9
  17. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Не переймайтесь тим, що "оббанили". Скільки людей, то стільки і думок. просто часто тут у нас чомусь власні переконання вважають єдино правильними і беззаперечними.
    П С Особливо я люблю ссилки на "психолого-педагогічні" статті, в окремих навіть автора нема, а якщо є, то про 50% авторів навіть Гуглик нічого не видає... І ще про проведені дослідження - де? ким? де результати і висновки цього дослідження?
    можете карати за офтоп.

• Подобається Подобається x 5
  18. Гелена

Гелена Well-Known Member

як же ви любите себе обзивати... чого б то?

до того ж, у суспільстві 90% жінок таких як ви, тому натякати на дискримінацію смішно
    і безсовісно
    а про мудрі книжки... то досвід поколінь, так було іспокон віків - і ГВ і домашнє виховання і росли нормальні діти
    а ШГ, яслі - то "по-модньому" :confused:

мамі має бути легко і з дітьми, на те вона мама, імхо
    тому що 2 рочки - занадто рано, це визнаний факт
    "але наскільки легше мамі!" (с):)
    в наші 10 міс дитина теж дуже комунікабельна - до всіх на вулиці сміється, тепер вже і лепече, спокійний, веселий
    а далі видно буде
    хоча я в садочку не була, а була дуже комунікабельною, є кілька історій з дитинства які це підтверджують
    так що річ не садочку :confused:

19. Уляночка

ооо....шановна...я думала, що Ви напишете, що я себе дуже люблю, а тут "обзивати":confused::confused::confused:

Ви досить неуважні, бо перекручуєте мої дописи.. але де ж Вас цікавить, що я пишу, вас цікавить тільки Ваша думка як єдиноправильна...
    Ви ж такі висновки робите, що я чуть до стелі не стрибала від радості, бо годувала сина сумішшю, тратила на це 100 доларів у місяць, вставала кожні 1,5 години, щоб нагодувати і простерелізувати ті пляшечки

ага ... по модньому - тільки-но прочитала, що Ольга з 1 року в садочку ,я з 2 р......а пройшло вже близько 30 років...то це по-модньому????:ninja::ninja:
    "і росли нормальні діти" - а зараз які???ненормальні????:n::n::n::n:

20. Iriska

Iriska Well-Known Member

Ну раз на те пішло, то питання як садка так і ГВ залежить від багатьох моментів. І якщо я, наприклад, маю спадкову проблему з молоком, то це не означає, що я не любила свою дитину. І виховую дитину сама, відповідно не маю можливості брати гроші з тумбочки, то садок - це був єдиний вихід. Більше того, впевнена що чим раніше - тим менше проблем з адаптацією. Але це все залежить від... від... від...

Статус теми:
Закрита.