Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Ми в Жевжику вчора на цю тему говорили, там достатньо місця, аби шось таке створити, була б група з 10-15 діточок. Христина казала, що за такою схемою працює садок Св.Софії-в 3-кімнатній квартирі, жіночка приходить їсти готувати...

• Подобається Подобається x 1
  2. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

А садок св. Софії це той що знаходиться на Мендєлєєва? Якщо так, то це приватний філіал садочку св.Миколая. Маю декількох колєжанок які діток туди водять, дуже задоволені. Щоправда, проблеми з прогулянками, бо в домі подвір'я колодяжного типу.
    Якщо продумуєте створити "жевжиковий" садочок то ми вже прописуємось!

• Подобається Подобається x 2
  3. natka75

natka75 Well-Known Member

4. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Ну це не так бо садочок Св. Софії це є від приватної школи Св. Софії що на Вічевій 2. Це квартира п. Оксани Кочерган. Вона спочатку була директором садочка св. Миколая а потім заснувала і була директором школу Св. Софії.

5. Yarka

Yarka Well-Known Member

ми на жаль в Жевчик так і не вибралися, хоча я ще на це сподіваюся, але в чергу до садочка теж станемо:)

6. нталька

нталька Well-Known Member

Ми б теж не проти. За умови, що там все-таки буде тепло, бо зараз на підлозі страшно.
    А Христя хоче бути вихователькою? :)

7. Nata

Nata Well-Known Member

Дівчата, на ЛФ є гілка про щеплення, тут такої не найшла, тому пишу сюди
    http://www.privivok.net.ua/node/84
    Тільки цікаво чи комусь вдалося на практиці влаштувати дитину без щеплень і садочок.

8. kati

kati Well-Known Member

нам не довелось, тому що маємо ві щеплення:)

9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

На рахунок садочку від Жевжику-то наразі лише розмови. Вони зараз організовують групи від 3-х. Якщо ближчим часом дозріють до садочка, думаю, Христя повідомить. Крім Христі в Жевжику зараз є декілька педагогів, тому не факт, що саме вона б опікувалась садочком.

10. natka75

natka75 Well-Known Member

Може хтось з форумлянок знає про хороший садок в районі Виговського-Любінська, ми переїжджаємо туди і я цього району не знаю, тому цікавлюся.Дякую зі інфо))

11. Іванка

Іванка Well-Known Member

Віддавати дитину до садочка чи ні? Ось в чім питання

Добрий день! Ось яка нелегка ситуація у мене склалася. Я маю дівчику 3 років, скоро десь у березні буду мати ще одну дитинку. Зібралась віддавати старшу у садочок, а потім передумала. Чомусь мені здається, що їй вдома буде краще. Усі навколо одноголосно кажуть: "Ти що, віддавай в садочок. Там дитині буде ліпше"
    І що ж робити?
    Хотілося б почути думки мамів, котрі мають досвід, в подібних ситуаціях.
    Або не мають, але все одно хочуть висловити свою думку, щодо цього нелегкого для мене питання.

• Подобається Подобається x 5
  12. olya_d

olya_d Well-Known Member

Відповідь: Віддавати дитину до садочка чи ні? Ось в чім питання

У садочків є свої плюси, та є і мінуси. Особисто для нас мінус у хворобах - соплі, кашлі, вітрянка...Але решта все для нас - плюс. Так як я з малим постійно сиділа вдома сама, та й поблизу малих дітей нема, то мій малий не вмів бавитися з кимось, знав тільки маму, посторонніх стидався. Та й іграшки йому постійно забирали, своє відстояти він не вмів. Але наскільки дитина змінилася в садочку! Він навчився спілкуватися, бавитися в компанії, відстоювати своє, виступав на святі, став компанійський. А то потім піде дитина до школи і не буде вміти поводитися в колективі. Ну і звичайно кілька матюків вже додому приносив, але ми уваги на це не звертали, то він їх забув. Вдома я ніяк не могла зацікавити його казками, а в садочку слухає, ще й потім мені розказує.
    Якщо би знову постало запитання, чи віддавати дитину в садочок - я би віддала, незважаючи на хвороби.

• Подобається Подобається x 9
  13. kati

kati Well-Known Member

ми в садку з рочкаі 9 міс. Крім того що частіше хворіє, мінусів більше нема. Але то таке....дитина своєє має перехворіти...чи то буде садок чи початкова школа.... Так шо я " ЗА" садок двома руками

• Подобається Подобається x 6
  14. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

На вашому місті я б дитину тримала біля себе в дома, бо можливі хвороби які дитина дістане в садочку можуть негативно вплинути на вашу вагітність, а потім і на малу дитину.

• Подобається Подобається x 11
  15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Тоді і не ходіть нікуди зі старшою дитиною, бо вона може захворіти, а відповідно і Ви, до березня нехай дитинка спілкується тільки з Вами, бо інші діти - то джерело вірусів, які можуть Вас атакувати...а скільки тої зими...
    Насправді, це я так іронізую, бо списувати усі можливі і неможливі хвороби на садочок - ВЕЛИКЕ перебільшення, але куди мені, такій нерозумній напівмамі, яка не годувала дитину грудьми і віддала дитину в ясла, сперечатися з мамами, що читають мудрі книжки......

• Подобається Подобається x 6
  16. kati

kati Well-Known Member

Я вважаю правильніше віддати в садок поки ви ще не народили.Коли в вас з"явиться друга дитинка, старшій і так буде менше уваги, а якщо її тоді ще й в садок віддати. то взагалі будуть обіди.
    Така ситуація була в знайомої, вона також будучи вагітною вагалась чи віддавати старшу у садок.Віддала, і коли народилась малеча їй то дуже помогло. поперше за тих пару місяців дитина привикла до садку і з радістю туди йшла, дитина не відчула себе другорядною. А наскільки легше мамі!
    А на рахунок хвороб- вовка боятись в ліс не ходити!

• Подобається Подобається x 9
  17. Ольга

Ольга Well-Known Member

Та, власне у Вашому випадку може бути дві великі проблеми:
    1. хвороби...
    2. ревність старшої дитини...

Садочок має позитиви - дитина самостійніша стає, якщо пощастить з вихователькою то ще може чогось і навчиться. У 3 рочки хочеться вже не мами, а колективу...

• Подобається Подобається x 11
  18. Ольга

Ольга Well-Known Member

Уляночко, судячи по моїй малій то так і є... Я з нею до садочку ходила і в Жевжик і по гостях і тд. Хворіб не було. З 1 жовтня ми в садочку і щотижня маємо нову хворобу. В понеділок пішла дитина на пару годин і знову вірусне. І на мене перекинулося...

Дай Боже, аби дітки скоріше пережили ці періоди адаптації...

• Подобається Подобається x 8
  19. kati

kati Well-Known Member

і ми зараз дома....шмаркаем:sad:

20. Natalya

Natalya Well-Known Member

А можна адаптуватися до вірусів? Хіба діти, які ходили до садочка менше хворіють в школі?

Статус теми:
Закрита.