Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. zirka

zirka Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Впевнена що щось таки сталося. Можливо Вікуся в спокійній обстановці зможе пояснити що саме і Ви би змогли їй пояснити ту ситуацію і вона би заспокоїлась. Є якись психологічні прийоми: не треба казати "чому ти не хочеш іти в садочок?", а "ти не хочешь іти в садочок?" "Тобі там погано?" "тебе образила дівчинка?" (щось типу того, я не психолог просто напрапила на одну книжку "Общаться с ребенком. Как?" і перевірила ті прийоми на своїй донечці коли в школі сталася неприємна ситуація)

• Подобається Подобається x 7
  2. viltis

viltis Well-Known Member

Ну ..не буває в дітей таке, щоб ходила-ходила..а тут гоп і все, бажання нема.
    Надійко, а може просто розкажи їй якусь історії "зі свого життя" --коли мама ходила в садочок, то там була зла дівчинка , .....але мама її зрзуміла і подружилась з нею. Тобто, щоб Вікуся сама тоді сказала, ...і в нас так.
    Це якщо стався конфлікт з кимось з дітей.
    Можливо, що і вихователька їй не до душі. Щось сказала ненавмисне (типу, ой, які ж ви важкі діти чи т.д.)

А якщо не захоче розповідати тобі, то може таткові розкаже?

• Подобається Подобається x 6
  3. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Говорила з нею...розпитувала...просто вона ше не так добре говорить аби розказати все...

Я також більше ніж впевнена, але як зрозуміти шо саме...:no:

4. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

А може в дитини просто тимчасова кризова нелюбов до садочку? В нас таке було, а провокували спішні ранкові збори до содочку. Почали готуватись ввчері - і пройшло. Правда заставити поснідати ніяк не можу :scare:В них сніданок на 10.00, то заспокоюю себе що не будуть голодні Що скажете? Пхати намус?

• Подобається Подобається x 2
  5. Nadijka

І таке пробували...сьогодні збирались ну дуже повільно...нічого не примушували одягати...все робила сама і одягала те шо хотіла...з радістю вийшла на вулицю...тільки побачила шо йдемо в сторону садочка:shutup:

Ми ніколи не пхаємо на мус...хоче їсть зранку...хоче не їсть...

• Подобається Подобається x 4
  6. julchyk

julchyk Well-Known Member

у мене співробітниця водить малого у садок на Тугана-Барановського вже рік.Дитина ходила у садок із задоволенням.Але нещодавно повернулася із садка двічі із синцем на спині.На всі розпитування мовчав, а потім зізнався , що "тьотя б є".На влаштований батьками скандал , вихователі мовчали "як партизани".Підключили завідуючу-виявилось, що все -таки вихователька приклала руку.Виховательку спішно відправили на "лікарняний."Дитина в садок йти не хоче.

7. Женічка

Женічка Well-Known Member

ПРОСТО ЖАХ!!!!!!!!!!!!!!!!:shutup::shutup::shutup:

• Подобається Подобається x 3
  8. irushka

irushka Well-Known Member

З моїм похресником була схожа ситуація, батьки теж не змогли вияснити причину ні в малого, ні у виховательок. Він просто кричав дико, як приходив в садочок, не хотів роздягатися, біг за татом, потім і вдома простестував проти садочку, але це просто само минулося за якийсь час. Я ще попитаюся в куми подробиці, може вона щось порадить...

9. Nadijka

Irushka, дякую...

julchyk, так не хочеться в таке вірити...
    Знаю шо ця вихователька досить байдужа до дітей...вона абсолютно не займається дітками...можливо і не догледіла як хтось з діток вдарив або забрав шось у моєї малечі...

10. zirka

zirka Well-Known Member

Найгірше в цій ситуації це нез*ясованість причини. Краще знати, щоб виправити. Якщо це якісь сутички між дітьми, то це півбіди, все ще може змінитися і ті хто билися, можуть потім стати ліпшими друзями. Гірше це коли негатив іде від дорослих.

11. Lyudik

Lyudik Well-Known Member

Теж маю кілька таких прикладів зі життя.
    Перший з похресником. Поміняли в яслях вихователя, малий почав верещати, що в садік не хоче, а вихователька розказувати, що він замалий, і взагалі не хоче адаптовуватись, треба його забирати... А через пару днів невістка прийшла скоріше забирати малого з садочку і побачила, що його вихователька била... В садочку був скандал, дитину перевели в інший садок, на цьому істерики закінчились.
    Другий з сусідським малим. В один день в дитини сталась істерика в садочку, наступного дня дитина на дорогу падала, щоб не йти туди. Мама пішла виясняти, виявилось, що в них в яслях була інша няня на підміні. Малий накакав в колготи, а цю няню це дуже розізлило і вона вирішила провчити дитину: зняла колготи з малого, набила його ними, він впав на землю, так вона його голою дупою по паркету тягнула... В результаті після всіх розборок, теж поміняли садок.
    Третій з моєю знайомою з роддому. Малий ходив в яслі місяць, все було нормально і тут літом їм в групі поміняли няню, через кілька днів, малого в садік завести не могли, він кричав, що там стара тьотя, яка його буде бити. Наслідки були невеселі - дитина почала заікатись, в істерики впадати, плюс губа нижня почала сильно трястись. Пройшли курс лікування в нервопатолога. Зробили перерву три місяці. Зараз знову пробують починати в садочок ходити, але групу поміняли з ясельної на молодшу, ніби все ОК.
    Так що у всіх випадках винуватими були або вихователі, або няні.

• Подобається Подобається x 5
  12. Nadijka

Дівчата, так страшно...навіть не знаю шо робити далі...в мене на носі сесія та співбесіда на новій роботі...але завтра навіть не маю бажання пробувати вести в садок...:sad::sad::sad:

13. zirka

zirka Well-Known Member

Дійсно, тут Вас більш налякали, ніж порадили.
    Але ж Ви і сама розумієте. що є причина. Краще все ж таки якимось чином поговорити з дитиною, щоб хоч трошки з*ясувати в який площені проблема. А може в інших дітей з вашої групи було шось подібне, можливо батьки інших діток зможуть щось розповісти про якісь інши випадки (про виховательку чи няню). Може хтось з батьків забирав свою дитину раніше і щось бачив

14. Nadijka

Сьогодні дві мами самі зауважили, шо з Кусею шось не те...питалися в чоловіка шо то з нею таке....бо вона ніколи не плакала!!!

15. Ірена

Ірена Well-Known Member

не буду лякати, бо мала в садку і добрі і прикрі випадки: один - коли вихователька залишила дитину в пісочниці, а сама пила каву і "дивилась за ним з вікна", а в пісочниці тим часом гуляли підлітки з бійцівськими псами... я наробила такого кіпішу, що та вихователька пішла в довготривалу відпустку а потім - на пенсію.
    а далі нам щастило - була няня тьотя Жана, на якій малйи проспав в обідній час, поки не звик до садка, а потім було багато добрих і чуйних виховательок, як з ними няньчились як з власними : пам"ятаю, як до однієї вагітної виховательки діти дерлися, щоб обняти за животик...;)

• Подобається Подобається x 9
  16. Ірена

Ірена Well-Known Member

а щодо того, що дитина не хоче в садок...
    то бувають такі кризи... в нас таке те6ж було. і здається, безпричинно... дитина відчуває ревнощі до того, що мама кудись йде. "а чого їй йти, як має зі мною сидіти..."
    так в нас було . перейде...

• Подобається Подобається x 1
  17. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Дівчата!Будьте обережні якщо вам це вдасьться.Моя мала скорше всього кашлюк в садку підхопила.А вони кажуть всі діти здорові.А я бачила маму одного хлопчика в поліклініці і він теж мав кашлюк.Діти ж з кашлюком в день менше кашляють ось мами й в садок віддають.а воно тим часом всіх заражае.Нам наприклад по сей день не хотіли писати що в нас кашлюк а пишуть просто бронхіт.бо ж закрили б цей садочок на карантин

• Подобається Подобається x 1
  18. Nadijka

Ірено, а довго та криза триває???

19. Ірена

Ірена Well-Known Member

я би не сказала...
    в нас було щось три рази через кілька днів: тобто день він не хотів йти в садок, день хотів, ще день верещав під вікнами, але кои мама дівчинки із його групи виходила ісказала, що сеідаок може скоро закінчитися і без нього - то побіг, щоб так не сталося, потім - знову "коні", а потім- все нормально до наступного разу:lol:
    але все це минається (мені -здається, що дуже швидко);)

20. Nata

Nata Well-Known Member

Надійко, сподівайтеся на краще.
    Щиро Вам співчуваю, бо тільки відбула свої плачі. Часом заводила в групу, виходила і плакала собі, аж серце краялося.
    Може то справді тільки криза і все минеться. У нас в групі багато діток проплакали своє (ходить дитина вже три місяці, а потім починає плакати). Мій малий плакав, поки не почалися заняття (до того влітку казав, що йому не цікаво). Щодо чинців - мій малий постійно ходить з синцями, але це чітко сліди від дитячих пальчиків. Хлопчиська лупляться і нічого тут не вдієш. Питаю малого чи їх сварять вихователі каже що ні (підстав не довіряти дитині у мене немає).
    Часто причина дитячого плачу виявляється банальною, зовсім не обов"язково дитину б"ють вихователі чи ображають дітки. Тим більше, якщо Вікуся не хотіла йти в Жевжик - там же її не ображали, значить причина в іншому.
    Бажаю Вам знайти причину і подужати тимчасові прикрощі, тримайтеся.

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.