Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Навіть не знаю, чи в тему написала, може, то треба було б у гілку "більше, ніж анекдоти", але...
    Привела я свою малу сьогодні в садочок. Перед входом у садок лежить гумовий килимок. Я помітила, що він чогось у таких великих жовтих плямах увесь, думаю, напевно, дітям до підошв начіплялося пріле листя, вони витирали ноги і так розтерли то листя по килимку. На сходах зауважила якийсь бруд, ніби хтось підошви витирав об краї сходів. Бог з ним. Зайшли в коридорчик, я допомагаю Яньці роздягнутися і чую - щось тхне. Беру її чобітки і дивлюся на підошви, думаю, напевно йшли і мала не побачила і вступила у, пардон, собаче лайно. Дійсно, одна підошва у лайні. Мала роздягається, а я виходжу знов надвір і починаю чистити чобіток об траву. І тут до мене доходить, що то таки "винен" той килимок, він геть перемазаний собачим лайном! І сходи теж! І добра частина дітей, які заходили у садок, витирали об килимок ноги (отже, бруднили свої підошви) і заходили в приміщення... Я витерла чобіток, заходжу назад, бачу - стоїть вихователька і ганяє прибиральницю, щоб мила підлоги, бо почула, що щось тхне, думала, що якась дитина десь на підлогу вкакалася:confused:, я кажу: знаєте, тут перед входом на килимку розмазалося собаче це саме... А вона каже: а я думаю, що ж це так від самого ранку смердить (а в коридорі вже добрий сморід стояв), а ми й не зауважили... Я завела Яньку в групу і пішла, а вихователька пішла прибиральницям такий розгон робити:bazar::crazy::tanksmile:

Останнє редагування: 9 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 3
  2. Gala

Gala Well-Known Member

Ми вже майже місяць сидимо дома(малі 3 роки),щось ніяк не перестанемо кашляти,деколи тай кашлянем.А в садок не хочу вести,щоб знову не захворіла,бо ще не включили опалення і в групі дуже холодно і сиро.А дома сидіти вже нудно...

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

А чому не включили опалення? у всіх садках з 1 жовтня має бути опалення!

4. Gala

Gala Well-Known Member

Я живу в Чорткові тернопільська обл, ів нас ще ніде не включили-ні в садочках,ні в гімназії,де вчиться старша.Кажуть що включать з 15 жовтня.От така біда...

5. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Так у вас там печер повно! І дитині буде цікаво, і для здоров"я корисно...Хоча там зараз дуже мокро, то треба після перших морозів туди йти...
    Звиняйте за офф-топ...

6. Ольга

Ольга Well-Known Member

Щось мені здається, що це незаконно... треба пошукати в нормативах ;) якщо справді норма 1 жовтня то треба жалітися....

7. Nata

Nata Well-Known Member

Олю, не знаю чи законно, але у нас теж ще опалення немає. Обіцяли 10-12 включити. Малий вже другий місяць кашляє. Три дні в садочку - два тижні дома.

8. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Та час від часу хворіємо...але все поки що обходилось кашлем і нежиттю...Якшо не ходите більше 3-ох днів треба довідку від лікаря...але оскільки ми до лікаря не звертаємо, то я просто дзвоню виховательці і прошу шоб не ставила відмітки...А от коли ми отравились і не ходили десь місяць, то треба було вже і шкребки здавати...
    Після хвороби не віддаю одразу на цілий день...2-3 дні до обіду...

В нас опалення включили з понеділка (з 6 жовтня)

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

10. Nadijka

На 43 сторінці в цій темі:ninja:

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

Nadijka, дайте лінк. Бо у мене тільки 29 сторінок :xaxa:

12. Nadijka

тут ..........

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

за цим лінком мене перекидає на останню сторінку :no:

14. zirka

zirka Well-Known Member

Швидше написати наново. Шкребки на ентеробіоз, потрібно здавати перед тим як вступати в садочок, або якщо пропустили більше 3-х днів. Це є тест на глисти остриці. Його вимагают, але виявити таким чином глисти рідко вдається

• Подобається Подобається x 1
  15. Ksani

Ksani Well-Known Member

Дяки. А чому така назва? Що шкребуть ?

16. zirka

zirka Well-Known Member

Просто проводять палочкою з ватою, схоже на мазок

17. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

За деякими чутками по львівських садочках епідемія кашлюка. Тому, якщо Ваша дитина сильно кашляє, особливо, якщо має місце кашель до рвоти, то варта здати спершу мазок на кашлюк.

• Подобається Подобається x 4
  18. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

садок №3: опалення нема і невідомо коли буде
    весною(!!!) почали ремонт, який за договором мав тривати 1 місяць, опалення автономне, батереї нові, але газ до сих під не підключений.

19. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Навіть не уявляєте,як вас розумію - ми кашляли 3 місяці - кашлюк. На рахунок печер вам мудро радили. А ще ми на іподром їздили (і на конику повозитись і подихати "конячим духом":8:) і зраненька попід ліс прогулювались (зраненька то максимум 7 ранку) і водичку холодненьку переходили (в Раковець їздили - там водичка цілюща і ще з вмістом срібла).
    І все- кашляєм набагато рідше і менше. Спробуйте!

• Подобається Подобається x 2
  20. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Не знаючи то аж епідемія, але кашлюк ще й як ходить! Ефективність мазка дійсна лише в гострий період - тобто максимум 2 тижні від моменту контакту з хворою дитиною (так само як лейкоцитоз і збільшена ШОЕ в загальному аналізі крові)

Статус теми:
Закрита.