Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. skystar

skystar Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

А моя бідака вчора така розчарована прийшла. Мала "великі" плани щодо другого поверху ліжка, та вихователька сказала їй, що дівчатка сплять на першому поверсі. Ну моя дитина із своєї "чемності" сперечатись не стала, то спить на першому.:girl_wink:

І нам такий дали. Одним з пунктів стоїть "розвиваюча гра по мові або математиці". Може хто вже купляв, підкажіть, будь ласка, що саме це має бути чи яка краща? :dntknw:

2. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

не кожна дитина в 4 роки зможе це все зробити. Нам напевно просто пощастило, бо в яслах майже всі були ще "памперсниками", але я жодного разу не чула скарг від батьків, що дитину недогледіли, не змінили памперс, не вишмаркали, не вдягнули добре. В нашій групі не чула. З інших садків жалілись, розповідали навіть, що вихователі прямо казали: "Не думайте, що хтось буде тут вашу дитину годувати з ложечки і пильнувати дупку". Мені особисто вихователь, бачачи мої хвилювання, сказала, щоб не переймалась, не вміє їсти- навчиться в колективі, допоможемо, в памперсі - потеплішає, будемо на горщик зі всіма саджати. Так і було, вдома ми це все "підтримували", але малий робив все "як в садочку"))) Все залежить від вихователів. Нам, направду, пощастило!:girl_tender:

3. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Не лякайтесь ви так наперед.

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

От власне, що завідуюча проінформувала, що до моменту прийняття в садочок дитина повинна проситись на горщик, більш-менш вдягатись-роздягатись, ну і т.д., плюс перевага в прийнятті діток мам, які вийшли на роботу.
    та я не те щоб лякаюсь, то швидше є над чим задуматись...лякатись буду як час підіжме)))

5. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

в яслах?.......

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в 155 садку , коли діткам було по 2 роки, вихователі і памперси кому треба міняли і з ложечки годували. То, мабуть, від вихователів залежить.

7. Tanyunya

Мабуть в її задачу входить "відлякати" максимальну кількість мамочок. Коли приймають людей на роботу вимоги теж ставлять максимальні, але рідко такі біо-роботи знаходяться)))
    Я не думаю, що дитині будуть влаштовувати тести на вдягання-роздягання-горщикування. Відверто кажу - не бачила дітей, котрі в 2 роки самі вдягаються і витирають собі дупку. Не бачила і не чула про таких.
    судячи з підпису - ще маєте час на тренування)))

8. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Групу мені показувала вихователька, вже після того як записалися. Завідувачка у нас дуже приємна, запропонувала походити подивитися. Двох ярусних ліжок принаймні в ясельні групі нема. Зате є кілька колисок, і такого плану ліжечок, для найменших діток. Загалом 23 спальних місця, дітей записано 40, проте більше 20 ще не було ні разу.
    Приходьте в гості, познайомитеся;). А взагалі Христя хіба не перевзується сама. А тестів і справді ніхто не проводить. Від нас вимагали хіба вміння тримати ложку, на крайній випадок не відпихання, коли годують, решту вони вчать самі. Я вже десь писала, сусідка малу віддала в садочок в памперсі, через тиждень дитина просилася, і в останньому просто відпала потреба.

Останнє редагування: 15 Вересень 2010
  9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

І в нас були "памперсники" - вдень вчили на горшок, на сон давали памперс. Ще питали як дитина засинає - якщо з соскою чи пляшечкою, то казали принести свою. Діток перебирали, а маму чекав кульочок з мокрими лашками, якщо не було змінного, позичали у сусідній шафці (ми раз прийшли у хлопчачих колготках, бо примудрилась двічі впісятись).
    На вулицю гуляти влітку вихователі брали зі собою для діток горшок і пиття.
    А ще не забуду як перший раз ясла йшли гуляти - то було вже холодно на дворі, і діток треба було вбирати в куртки, -зробили конвеєр з нянечок зі сусідніх груп - по двоє вдягали, потім дві няні виводили на двір і вели на майданчик, щоб дітки не впріли.
    Щодо того, щоб їсти самим - то годують всіх, мою ще досі допихають, бо вона їсть годину...
    Доречі в садку мою Ярку навчили саму себе обслуговувати, мені це не вдалося
    А завідуюча наш також "пугала" - після двох і все має вміти сама

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ми ходимо у школу-садок "Калинка", яка займається у приміщенні 165 садка. ТО у самому 165 садку не знаю, як молодших групах, але у старших групах теж видно двоповерхові ліжка. До речі, дуже приємно здивувало те, що коли проходжу через територію садка після обіду, то регулярно бачу, що діток випускають гуляти при будь-якій погоді ( ну хіба би дощ падав).

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я в тих питаннях ще не сильна, не стикалась, але думаю який би хороший вихователь не був фізично встигнути переодіти навіть 30 діток, то щось з області фантастики, хоча може я помиляюсь...
    Як сказала завідуюча, цього року зробили поблажку, брали діток - памперсників, тепер вихователі зашиваються, на наступний рік навряд таких будуть брати.

12. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Так вони всі 30 відразу не впісюються - вони по черзі:girl_haha:
    А на сон кладуть по черзі, багато кого забирають до сну.

13. kati

kati Well-Known Member

незнаю як в інших садках, в в нас в яслах діток вдягали так- спершу няня з вихователько. вдягають першу партію діток, і вихователька з ними виходить надвір, потім няня доодягує інших і виводить на двір.
    Тепер вже легше, діти практично самі вдягаються, вихователька лише перевіряє чи добре взулись, защіпає куртки, вдягає шапки

14. Tanyunya

Фантастика! А де ж вони вишуковують таких ідеальних діток для свого садка? Конкурс, певно, влаштовують. Жартую. але звучить нереально, років зо 20 тому повірила б (вийнятково через практично повну відсутність памперсів і памперсників відповідно))), а в нашу "памперсну" епоху - ні.
    Відверто кажучи, як на мене - з памперсниками їм мало б легше бути, ІМХО. Здається простіше кілька разів на день змінити памперс, ніж вслідкувати за масовим впісюванням)) А впісювання гарантоване, бо навіть дитина навчена до горщика в нових умовах, при купі дітей, цікавих занять і іграшок, може запросто забутись))

15. Андріана

Андріана Well-Known Member

наша Юля сьогодні перший раз в садок ходила (в нас набір в вересні), була 2 години, виховательки казали, що чемно бавилася і їла,а коли я прийшла забирати,то розплакалася. Подорозі розказувала як хто називається, хто був нечемний і плакав, які там іграшки є, і що завтра піде ще до діток. а як далі то буде...

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я так і планувала зробити

17. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Вчора забирала моя мама Діму з садка. Почала вона в нього розпитувати, як там, що там.... Він розповів, що позбирав тарілки зі столу і допоміг прибирати няні :), вона його погладила по голівці, і сказала молодець. А потім я спав з Бодьою!:eek::eek::eek: Наскільки я змогла вияснити в Діми, то його поклали з хлопчиком спати, бо було дуже багато дітей і усім ліжка не вистарчало. Дівчата я в шоці! Скажіть мені будь-ласка - це нормально? Сьогодні в садок не ходили, а завтра збираємося. Хочу поговорити з вихователькою на цю тему.
    А що б ви зробили в такій ситуації?

18. kati

kati Well-Known Member

не думаю що вони змушують дітьей то робити...от в нас деколи бачу помагають дівчатка розкладати ложки чи хлібчик, діткам то подобається

нє, ну як то так? а скільки ліжок в вашій групі? а дітей?
    Я так розумію, що якщо зранку вихователі бачать, що перебор дітей, то повинні попросити когось забрати до обіду( ну завжди ж є батьки що можуть забрати, не працюючі, або ж бабу підключити), ну ще варіант до іншої групи відправити на сонний час діток....але по двоє на ліжку це ненормально

19. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Ні, за це я нічого не кажу :) Це просто написала, що він проявив ініціативу допомогти.

Дітей у нас явно більше ніж ліжок і це факт. Ще перед тим я давати його в садок я на цю тему розмовляла і з завідуючою і з вихователями і мені сказали, що ще ніколи такого не було, щоб комусь бракнуло ліжка. Тому я була спокійна. Але тепер...це вже ненормально. Я впринципі також розумію, щоб вихователі мали якось зранку попереджати (коли вже бачуть, що діток багато).
    Ще тепер маю підозру, що моя дитина взагалі залишилась без ліжка, бо ми майже місяць в садок не ходили.....незнаю, завтра будемо вирішувати це запитання.

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Не можу второпати де тут логіка. Набираєм дітей стільки скільки є ліжок, столів, стільчиків. Хіба ні? А що весь час надіятись, що хтось забере раніше, а якщо не заберуть, тоді що? Так можна і 50 дітей набрати замість 15, і ходити по 15-одні в понеділок , другі 15 - у віторок і так далі?

Статус теми:
Закрита.