Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Knopka

Knopka Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Кожна дитина особлива. Я добре знаю свою дитину і знаю (маю надію) як зробити так, щоб процес звикання пройшов без сліз. Поясню коротко свою мотивацію. Оскільки в наш садок дітей беруть з двох років (а пізніше - ні-ні, запізно - каже завідуюча), ми йдемо "бо треба". Але залишати дворічну дитину надовго і щодня я наразі не планую. До діток вона хоче, бути в садку наразі їй подобається - це причина чому ми пішли. Наразі я вирішила від початку пояснити: надворі мама гуляє з Ганнусею, всередині в групі з дітками вона бавиться сама, їсть також сама. Так в нас і відбувається.

Чотири місяці з мамою в садку - це перебор, я погоджуюсь, тут вже йде серйозне звикання, мама хотіла як краще, а вийшло...Але я не хочу залишати дитину в перший тиждень, бо вважаю, що вихователі дуже педалюють цей процес, типу3 "мама йдіть, поплаче і перестане". Нехай звикне, адаптується, познайомиться з дітками, вихователькою, врешті-решт, нехай запамятає де її шафка, де стоїть горщик і т. д..
    На наступнй тиждень планую також залишати мацьопу не вдіразу на півдня, а на 30 хв, чи навіть менше і не просто втечу, а попереджу дитину, що мама йде по цукерку, наприклад. Не захоче відпускати - ще день почекаю.

І ще - в тому що я роблю і як роблю - відштовхуюсь від своєї дитини, її я знаю добре. З іншою дитинкою напевно треба по-іншому. Я хочу щоб ходіння в садок приносило Ганнусі задоволення, а звикання минуло без стресу)))

2. Макарена

Макарена Well-Known Member

Ну і ми туди ж, тобто в садочок. Перший день минув спокійно, Макар навіть їв зупу, але це, мабуть через те, що в полі зору завжди був тато (ми вирішили зробити хід конем і маму замінити на тата:girl_wink:) Вдома тішився і розказував, що йому подобається бути в садочку і завтра йде знову бавитись з дітками. От якби це так і залишалось:girl_tender:
    А щодо того як довго залишатись мамі при дитині в садочку в мене суперечливі думки. І хочеться, щоб без стресу дитина адаптувалась, але знову ж це йде звикання до думки, що садочок і мама в ньому - нероздільні. А ще інші діти, які дивляться на чужу маму і не можуть зрозуміти чому ж це їх мами нема...

3. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

а мій Сашуля вже 2 тиждень плаче - не хоче йти в садок і все тут...І ще дві фобії з"явились - боїться, щоб не попісятись - все завчасно проситься, навіть, якщо й не хоче ще - випитала, звідки то - -виявляється, бачив, як один хлопчик попісявся у штанці і вихователька сварила його і кричала на нього...Аналогічно з більшою потребою - навіть якщо хоче, плаче, а не йде там в туалет, або старається то все зранку зробити, і не дай Боже, щоб в садочку. Питався мене, що буде, якщо він нечаяно покакається в штанці :sad:. Я вже й з вихователькою говорила, але від тої розмови толку...Вихователька каже, що це в нього так стрес за бабусею проявляється, а як на мене - розказує вона мені дурниці, залякали там дітей :sad:....

4. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Був у нас вчора другий день в садочку.Доцька сказала,що піде в садочок,але з мамою (тобто,щоб я була присутня)Я їй пояснила,що йдемо разом,але бавитися вона буде з дітками без мене.Ось це їй не сподобалося.Довелося розказати,що мама йде в магазин і обов'язково купить доці щось солодке.На цьому і попрощались.Залишилась вона на годинку.Коли я прийшла забирати,то дітки гуляли,а Настюха сиділа на лавочці з хлопчиком і жувала печенько.Як побачила мене,то розплакалась і кинулась на руки,хоча поки мене не було,була чемна і не плакала.Сьогодні йти в садок погоджується,але знову ж таки з мамою.Хотіла спробувати залишити її на обід,а тепер вже і не знаю

5. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Якшо вона там не плакала без тебе,спробуй залиш на обід.
    В нас також відбувається звикання,перший тиждень водила на 1-2 годинки,ніколи не обманюю її,кажу шо я йду,дає цьом ,па-па ,я їй кажу коли я заберу її.
    Цей тиждень вже залишала її на обід,заставляли її їсти той вона розплакалась,я попросила шоб не наполягали якшо вона не хоче.
    Вчора захожу,підглядаю,всі їдять за столом,а моє чудо стоїть біля них,каже не хочу їсти.
    Сьогодні вже не пішли,вже сопельки,ніс закладений.

---------- Додано в 09:39 ---------- Попередній допис був написаний в 09:25 ----------

В мене ше питання.До чого треба бути готовим.Вчора був театр,так зрозуміла примусово-добровільно,шо ше такого плану чекати? Бачила якісь фото тулять,ви то все берете,оплачуєте,чи як?

6. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Тільки що завела в садок-як побачила доцька його здалека почала кричати "мій садочок" і витанцьовувати :) Япитаю,ти що робиш?А вона-мама,я тішусь :girl_crazy: це при тому,що вчора плакала.За годинку передзвоню виховательці,якщо все добре,то лишиться обідати,а ні-то заберу

7. Котя

Котя Оптимістка :-)

Оля, коли приїжає театр, то для дітей велика радість, принаймі мій малий потім під позитивними враженнями. А фото, якщо подобається, то купуєш, не подобається, то не купуєш, і ніхто не примушує.:girl_yes:

8. Kecan

Kecan New Member

Якщо маєш такі проблеми, то варто подавати малій афлубін, щоб імунітет тоже адаптувався до всіх дітей. Бо в нас мами не жаліють інших діток і їх мам - чужа дитина трохи пчихає і шмаркає, а вони всеєдно ведуть в групу (то не стосується всіх батьків, але є такі випадки:girl_devil:)

Ну то звична практика в садочках:girl_yes: А фото можеш не всі брати, в нас то за бажанням.

9. Іруня

Іруня Well-Known Member

Моя аналогічно перші пару тижнів стояла коло столика і дивилася, як діти їдять. Навіть не хотіла сісти на своє кріселко. Її виховательки кожен раз кликали, але добре, що ненаполягали. Тепер ми, звичайно, їмо.

А з 1 вересня ми переходимо в польський садочок ( з монахинями ). Настя, в принципі, не проти. Чекає вже, коли підемо. Мені і самій цікаво, як то все буде.

10. olja_zaj

Я її просила потім шоб вона хоч сідала,а не стояла як сиротка,то казала шо буде сідати,подивимось,ні потерпимо,не все ж зразу.

Я вірю,але в мене така дитина шо я мушу її про все наперед розповісти, підготувати,то чому не попередити,казала вихователь шо їй сподобалось,але спочатку налякалась.

11. fedoksenka

fedoksenka New Member

Добрий день. Підскажіть будь ласка може хтось ходить в садок 25, ваші відгуки. Ми збираємось йти туди в яслі до виховательки Маріі Михайлівни. Якщо комусь щось відомо буду вдячна за інформацію.

12. olja_zaj

Ну от ходили ми 2 тижні так добре в садочок:girl_yes:поки не почала лишати її там їсти,сьогодні з самого ранку істерика:girl_impossible:,в садочок не піду,годину її убалтувала,попали в садок пізніше,а я вже думала минули нас плачі:girl_nea:не тут було...запасаюсь терпінням і заспокійливим.

13. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я малому пояснила, що ми мусимо йти на роботу заробляти гроші, а він може йти в садок де йому буде добре, або сидіти вдома сам, голодний, без уваги.... І що мама як тільки зможе забере і будемо гарно бавитися:)

14. olja_zaj

І я так говорила:girl_yes:після того вона була згідна йти,а до того таку істерику влаштувала:girl_impossible:

15. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

в мене таке щоранку, так плаче, що аж заходиться. Причому я все в нього розпитую, як там цого "робота", що вони роблять і т.д.(чи часом його ніхто не ображає), ніби все подобається, особливо, коли вистави показують. І діток вже купу знає, все мені щось про них розказує, але от йти не хоче і все.... Я вже і з вихователькою розмовляла, вона каже, що він плаче перші 2 хв. , а потім йде бавитись. Дай Боже, щоб так воно і було, чи це вона мене так заспокоює...Вчора он лишила його з собою, бо хвора, то дуже пошкодувала, і самій погано і малий на голову сідав, особливо нечемний був :sad:. Та ще й зранку сьогодні каже, що в нього горло болить (це вже мене пародіював), і він буде дома. Насилу вмовили - під приводом, що якраз дощик і він зможе взяти свою нову парасольку.

16. Orman

Orman Модератор-бомба

17. Зорянівонька

а що тут такого? дитина має розуміти, що батьки мусять працювати, а садочок - найкраще місце для нього в той час. І малий абсолютно спокійно таке сприйняв. Може я тут занадто жорстоко сформулювала, реально це звучало "а хто тебе погодує, хто тобі книжечку почитає"...
    А як пропонуєте сказати? Йди бо так треба? Я думаю, що дитина повинна добре розуміти що відбувається, хто куди і для чого ходить.

18. Златка

Златка Well-Known Member

просто ось це
    звучить зовсім інакше, ніж ось це
    :girl_curtsey:

19. Зорянівонька

Погоджуюсь, просто суть допису в іншому, в тому що дитина має все розуміти.
    До речі, наша завідувачка казала, що як тільки даєте дитину в садок, треба казати, що йдете на роботу. Дитині легше знати, що вдома нікого нема, а не що мама сидить дома...

20. olja_zaj

Я так і зрозуміла шо ти просто не так сформолювала,я також кажу шо всі дітки по садочках , бавитись нема з ким на вулиці,мамі потрібно на роботу шоб тобі смачненьке шось купляти,іграшки і .д.

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

То точно.Моя мала сьогодні мене запитала,мама а чого ти мене в садок віддаєш,я їй пояснила,шоб ти звикала,бо мамі треба буде на роботку ходити,а сама зараз йду по справах.

Статус теми:
Закрита.