Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. spivanka

spivanka New Member

Відповідь: Дитячий садок

тут надцять дописів тому було про садочки на Чукаріна. про той шо діючий, 179й, чула багато різних відгуків. загалом, висновок такий, що все залежить від групи в яку дитина потрапить. є хороші, є гірші , є – зовсім кепські виховательки. напевне так як всюди.

стосовно того в Жеку який "на днях" відкривають. напевно там буде ліпше в плані облаштування(в тому сенсі шо все нове). але може хтось шось конкретніше знає? бо то наднях вже обіцяли і минулої осені і на Миколая... крім того шо означає "напівприватний" садочок(за другий раз не можу знайти допис але вчора таке читала)?

Я збираюся пробувати водити доньку (2,5) до садочку з червня. для того аби не давати одразу взимку(відпустка в січні закінчується) дитину на цілий день. і шоби мати можливість припильнувати краще за "адаптацією"
    інших варіантів з ким лишати наразі ніяких немає.
    а сидіти до 6ти вдома я просто не витримаю писхологічно. в мене вже зараз періодично(взимку найгірше було) криза через те що я постійно з донькою і не можу ніде сама піти хоч раз в тиждень, ні майже нічого зробити з того що стосується мого професійного зростання. тому садочок хоч на кілька годин у день, сподіваюсь буде для нас хорошим виходом. в дитини буде мама зі здоровішою психікою і натхненням з нею займатися/бавитися повноцінно хоч кілька годин...
    звісно якщо бачитиму проблеми з адаптацією/здоровям/тощо які можна буде вирішити тільки забравши Гандзю додому, то так і вчиню. все-таки, як не крути вона на першому місці:)

Останнє редагування: 2 Травень 2010
  2. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

а скільки коштує відвідування "Розумнички"..ну і стосовно "майже безкоштовний" ...не зовсім, хоча у різних сімей - різні фінансові можливості....

3. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

Там кожнен раз інші ціни. Буду взнавати ближче вересня. Більше 400грн/міс.
    Згідно закону всі державні садки безкоштовні. Але в нас така держава,що утримують садки за кошт батьків.
    Якщо в сім'ї зовсім скрутне становище то з них вимагати ніхто в садку і в школі не буде.

4. Уляночка

та де...де ви такі закони бачили офіційна плата через Ощадбанк 5,50 в день(це в молодшій групі)...тому в середньому десь 120-130 грн. в місяць виходить....ну і далі не буду перелічувати...то десь 2-2,5 тис. гривень виходить в рік..

5. Nata

Nata Well-Known Member

Щодо цін. Нам розвивалка виходить десь 250 грн в місяць (це не найдешевший варіант), при цьому у мене ніхто не викачує гроші на ремонти, заміну вікон і подарунки вихователям. Порахувала, однако... дешевше ніж садочок із щомісячною оплатою в касу і зборами в батьківський комітет.

6. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

Це не 400 грн/міс за 8 занять!!!! Я ще ніде не бачила,оскільки малому 1,8 і я переплутала зі школою!

7. kati

kati Well-Known Member

щомісячна плата в середньому 100 грн/міс. А скільки ж у вашому садку збиралали на фонд??
    10-15 грн- це на фонд групи , так у всіх.
    У вас що більше 100 грн в місяць збирали на подарунки/вікна/решту???

8. Уляночка

ну зрозуміло....тому і державний:girl_crazy: але якщо 2,5 тис розділити на 12 місяців, то не зовсім і безкоштовно...особливо якщо діток 2 чи 3:girl_in_dreams:але, звичайно, приватний і державний садки різняться (я говорю про матеріальну базу)...тому це навіть не обговорюється

9. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Це не за садок, а за харчування - і як ви не відвідуєте садок то тої плати вам не нараховують. (принаймі так має бути). Нам ще повна сума ніколи не вийшла - хворіємо часто:girl_mad:

в нас точно дешевше- навіть якщо брати до уваги додаткову плату за садочкову гімнастику та усякі мультики. А батьківський фонд у нас - раз на квартал збирають.
    Бачу у Львові - садочок садочку рознь - тому і такі різні погляди.

10. Уляночка

так і є..але ми, на щастя, платимо завджи по максимумуму...

11. Nata

Nata Well-Known Member

Ні, збирали 3 рази до року але значно більше ніж по 100 грн :)

Останнє редагування модератором: 4 Травень 2010
  12. spivanka

spivanka New Member

а можна детальніше шо то за "розвивалка"? скільки часу там дитина перебуває і чи сама чи з кимось із батьків?

бо ми ходили восени на розвиваючі заняття за 150 грн в місяць по 2 рази в тиждень. то звісно файно і дитині подобалося. але моя присутність там всеодно необхідна. відпочиваєш хіба морально, шо не тре шомиті якесь інше заняття придумувати. але то тільки якась година-півтори...

13. нталька

нталька Well-Known Member

Скажіть, будь ласка, чи хтось має досвід зміни групи для дитини в одному садку? Чи це треба до завідувачки із заявою і серйозними аргументами? і чи були ви певні, що дитині в іншій групі буде краще і вже не буде такої ж адаптації як на початку?

Колись я писала тут, що одна вихователька у нас дуже прикра. Багато батьків на неї скаржилися, тому завідувачка обіцяла її поміняти. А тепер передумала. Вихователька зовсім забила на дітей. Не слідкує за ними, часто відсутня з групи, включає магнітофон з казками і діти до обіду то слухають і бавляться в групі (без прогулянки, без занять)..
    Пропонувала батькам зібрати збори і обговорити все. Але збори у нас організовують лише для збору коштів. А так аргументи : "А, та на збори мало хто ходить; А шо, я буду виховувати виховательку? А моїй дитині всеодно який вихователь; Ну вже ж скаржились..."
    Мені така ситуація не подобається. Що маю робити?

14. Уляночка

ну від нас ішло 2 діток з групи, але, на скільки я розумію, саме у вашу групу, бо вихователькою у них стала їхня мама і цьоця в одній особі...зверталися вони із заявами до завідувачки...але це була формальність, бо працевлаштування цієї нової "виховательки" вже було вирішено..

15. нталька

до речі, вважається неправильним мати своїх же дітей у своїй групі. літом чула, що завідувачка проти такого. ну але...

16. Уляночка

а що говорить Данило, він хоче в іншу групу, скаржиться на виховательку ?

17. нталька

А малий не скаржиться. Тільки коли зранку з групи виходить та вихователька, то в нього зразу сльози градом і чіпляння за шию. На іншу реагує спокійно.
    Зі слів Данила - покрикує на дітей, ігнорує їх (не реагує на питання чи прохання), ще й руйнує їхні будови з кубиків, доріг, машин. Ну, є ще те, що я бачила і чула сама.

Останнє редагування: 5 Травень 2010
  18. Уляночка

важко.....а розповідав, у чому причина?

19. нталька

з червня будуть добирати діток у молодші групи, ті що стануть середніми, то ж певно, у кожній групі дітей добавиться.

20. Уляночка

в нас минулого року не добирали наскільки я пам"ятаю...нема і куди...в нас 1 кімната, де ті ліжка ставити...абсолютно місця в групі не вистачає...

Статус теми:
Закрита.