Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Про садочок. Якою має бути температура повітря в приміщенні в дитячому садку - в кімнаті, де діти сплять, і в кімнаті, де проводять цілий день? Схоже на те, що в нашому садку від початку сезону опалювання ніяк не можуть напалити, аби було тепло в приміщенні.

2. мамочка

мамочка Well-Known Member

згідно ДБН "Будинки та споруди дитячих дошкільних закладів"
    в ігрових і роздягальнях 20-22
    спальня 19-21
    туалети 20-22

більша цифра - для ясельних груп

3. Олюнька

Чоловік сьогодні питався виховательок - в нас +17 !!! :girl_sad::girl_cray:

4. Редвумен

Редвумен Active Member

не переживайте! +17 - це краще, ніж +24 :) Діти себе краще почувають в холоді!

5. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

А в нашому садочку навпаки страшно жарко: ми виходимо з тої жари на вулицю і в нас готовий насмарк. Але садік не переробиш

6. irushka

irushka Well-Known Member

А до якої температури ви звикли? Бо в нас вдома +17 і нам комфортно, мала в майці і трусах бігає, а от в садочку коли +22, то всі діти як буряки червоні ходять, моя аж мокра не рідко виходить, може то не так зле, що в садочку свіжо?

7. Myroslava82

Я теж Катрусю привчала до холоду трохи, бо з сопель не вилазили, та й зараз не вилазимо теж. Але думаю, що краще все ж таки нехай буде свіжо, а не жарить і не допомагає розповсюджуватися бактеріям
    А от щодо адаптації я хотіла сказати дві речі:
    Тут до дітей ставляться трохи по іншому і на все дивляться по іншому може трохи ніж на Україні. Коли в садочку вихователькі бачили, що я чуть не плачу разом з малою, сказали не переживати, бо так мала капає на мозги і надіється, шо мама передумає і забере дитинку з собою додому. А коли бачить, що мама настроєна категорично і все таки треба лишатися в садочку, то нема чого плакати, бо з того користі не буде. Наші діти дуже розумні і гарні психологи своєї мами.
    Ну і справді, коли я почала себе на таке настроювати, ситуація змінилася на краще. А як почав в садок водити тато, Катруся почала давати гарно цьом на прощання і йти бавитися з дітками

8. Олюнька

Коли в приміщенні затепло, його можна частіше провітрювати. В протилежному випадку + брак свіжого повітря.
    Всі дітки , і моя малеча, ходять в садочку тепло вдягнені.
    При тому доня вдома розповідає, що мерзне в садку, особливо, коли спить.
    (яка там температура в спальні - можна собі уявити, їх кладуть спати в колготках під піжаму).
    Поки дитини вдома - здорова, а в садочку - постійна нежить, з носа тече (коли повертається додому, то все майже проходить).
    Вдома + 20 (21), коли спить, зазвичай рокривається, і не мерзне.

9. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Щойно глянула у нас в хаті +18 і нам комфортно, плюс до того в нашій кімнаті зараз відчинене вікно і малий там сидить дивиться мультфільми. Ми звикли до такої температури, а в малого стандартна процедура щоранку поганяти голяса по хаті :)

10. Myroslava82

А от в нас, так як я вже писала, в садочку страшенно жарко, але так само мала має постійно насмарки, і віруси змінюють один одного. Так шо не відомо як краще.

11. Олюнька

В моїх батьків теж завжди температура +18, і мала там легко вдягнена, гарно себе почуває.
    Вихователька сказала +17, а може, вона не така?
    Їнші батьки теж звертають увагу, що прохолодно,
    та й бавитись в теплому одязі не так вже й добре.

12. Lents

Lents Well-Known Member

Чесно кажучи мене дивує, що тут так багато вдома мають біля +18. Це справді дуже добре для дитини. Їй же і в школу потім ходити, та й на дворі може бувати прийдеться подовгу, хто знає.
    По Комаровському - віруси якраз там довго живуть, де повітря тепле і не рухається.

13. natka75

natka75 Well-Known Member

Вчора у нас вперше були батьківські збори, обрали батьківський комітет і збирали кошти до Миколая, придумали діткам якісь маленькі презенти + для всіх діток в групу кілька більших іграшок.У наших ясельках свята на Миколая не буде, але планують і роздають коротенькі віршики до Нового року та Різдва( якщо не буде карантину).Подивимось....

14. Іруня

Іруня Well-Known Member

В нас на свято теж батьків не запрошують, але наш татко погодився знімати все дійство на камеру. Не знаю, правда, чи відкрито буде знімати, чи десь із-за ширмочки :).
    В групі теж дуже-дуже жарко. Не знаю, як діти таку температуру витримують...

15. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

У нас така сама ситуація. Вихователька пояснила, що це заборона санстанції, щоб не було скупчення людей.Шкода... все ж таки перше наше свято...:girl_sad: А ще вищезгадана установа заборонила відключати опалення на вихідні. Тепер у нас в групі тепло.:girl_cool:

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Не мучтеся. У гр. "Курчатка" і без СЕС стараються проводити свята без батьків, бо перетворюється свято на суцільні сльози та біганину "на ручки".

Останнє редагування: 15 Грудень 2009
  17. puma

puma Well-Known Member

А я вчора питала виховательку чи на святі будуть присутні батьки,то вона на мене здивовано подивилася і сказала ,що поки нічого про заборону СЕС не чула.

18. Редвумен

Редвумен Active Member

А до нас Миколаїв поприходить в садок цього року!!! :girl_claping: Дякувати нашим політичним партіям:girl_mad: Всі хочуть здобути голоси батьків через дітей!:girl_haha: В нас буде 3 подарунки + іграшки від нас - батьків!
    Так би щороку!:girl_in_dreams:

19. Галченя

Галченя Well-Known Member

Добре вам!!! А що "роздав" якщо не секрет???

20. Женічка

Женічка Well-Known Member

а ми вже зі свята повернулись!!!!

так нам сподобалось (ну мамі точно), хоча нас туди не пускали....

фото потім виставлю обов"язково! просто фотоапарат позичила,а шнур до компа взяти забула.
    окреме дякую Тані за костюм сніжинки!!!!
    Настя не могла натішитись собою :)
    :girl_in_love::girl_in_love::girl_in_love:

Статус теми:
Закрита.