Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. нталька

нталька Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Нам за вересень дали квитанцію на 184 грн, і якби не форум, то чоловік би заплатив, і я і не додумалась, що то шось занадто :girl_mad: Чомусь і подумати не могла, що треба перевіряти, а не довіряти.
    Дівчата, скажіть, будь ласка, якщо не секрет, скільки грошей ви здаєте на день педагога? і кому подарунки зазвичай в цей день дають? бо у нас щось батьківські збори нічого не узгодили, а тепер дзвонять і просять всіх принести по 50 грн. Багато хто обурюється, бо з 26 чоловік, то забагато виходить.

• Подобається Подобається x 3
  2. Іруня

Іруня Well-Known Member

В нас збирають по 15 грн. В групі за списком 34 дитини:girl_sad:. А по 50 з людини, як на мене, трохи за круто. Хоча, сама планую від себе щось виховательці дати.

• Подобається Подобається x 2
  3. Liona

Liona Well-Known Member

чисто теретично - можна уявити :) але ж ви самі чудово розумієте, що практично це неможливо, щоб УСІ взяли іграшки за стіл і УСІ бавилися чи плакали за іграшками.

Маю глибоке перконання, що то таки має робити вихователь, а не мама - мама може й не здогадуватися про таку проблему, а вихователь цілий день бачить малюка, його страхи, проблеми...
    Я цілком розумію, що ви маєте на увазі. АЛЕ. Тим і відрізняєть СПРАВЖНІЙ педагог, що такі ситуації розрулює із найменшими втратами для малюка. Наша вихователька плакала (своїми очима бачила!) в куточку, коли за неї вчипилася дівчинка з нашої групи, бо не хотіла йди зі садочку додому... Плакала, бо їй шкода було дитини, бо дитина прикипіла до неї... Бо мама дівчинки не могла з тим нічого зробити - не знала як поводити себе в такій ситуації... бо пояснювала маленькій, що мама з татом її дуже люблять і їм без неї вдома дуже погано..... а вона все одно не хотіла йти... Та що там казати, я й сама мало не розплакалась - так зворушила ця картина. І якщо треба було - вихователі кожного малюка брали до себе на руки, щоб вони себе безпечно почували, щоб діти почали їм довіряти і не боялися залишатися без батьків. А забрати в дитини улюблену іграшку (по суті на той момент єдине, що поєднувало її з домівкою) - це жорстоко і непедагогічно. Це не той час, коли треба привчати до такої дисципліни. ІМХО, звичайно.

• Подобається Подобається x 5
  4. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Закони для того, щоб їх порушувати:)) В нас в яслях було 26 дітей, а в молодшій тепер- 32! Я вже писала, що збирали гроші на докуповування ліжечок.

В нашому садку я "кращих випадків" не знаю, няня скрізь одна. Взагалі няня у нас виконувала безліч робіт: і помити-поприбирати в групі, і діток доглянути, і посуд помити і + до того ще й бути помічником вихователя, бо вихователь, звісно, не може сам справитись з понад двадцятьма карапузами. Це в особливо стосується ясельок, де для няні набагато більше роботи, ніж в старших групах. Про оплату їх праці не буду навіть говорити:-(

5. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Ми ходимо туди...ви хочете аби ваша дитина була 37???? в молодших групах дітей рівно по стільки, зараз всіх дають в яслі, навіть якщо дитині 3 роки? Скільки вам зараз років???
    маю також одне питання до досвідчених мамочок... а як визначити коли дитину залишати в садку на сон???? Мій в садок не хоче ходити.. плаче всю дорогу туди, потім ледь відривають, там з дітками не бавиться... але вони кажуть він чемний, хоча й плаче... якщо на вулиці то ходить собі, якщо на музиці то сидить на лавочці - слухає.. Ходить вже два тижні, може з наступного тижня, чи ше зарано???? Може чекати коли хоть трохи полюбить той садок????

6. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Квіточко, ми ходили в садок ціле літо без сну, бо часто пропускав, хворів, вперше залишився на сон на початку вересня. Вихователька сама сказала, що буде залишати на сон, їй видніше як проходить адаптація. Але приходити за малим спочатку треба було о 13.30-14год, щоб як прокинеться одразу забрати щоб не плакав. А поступово залишати на довше.

Сьогодні були батьківські збори, вирішили зробити нову мийку і шафу для посуду, бо вже все прогнило. Мене ще взяли в батьківський комітет, бо не працюю і маю час.
    На Миколая збирали по 50грн. Це на подарунки дітям під подушку (сочок, "Гулівер"), іграшки на групу, подарунки няні і виховательці. Я тут прочитала що на день вчителя збирають кругленькі суми... Ми вирішили дарувати цукерки, каву, шампанське і квіти. А вже на Миколая якийсь презент. А для чого нести виховательці окремо від себе? Наша так точно не візьме, то провірено.
    На ремонт мийки збирали поки по 100грн, а там видно буде.

Діти вже клеють аплікації, малюють, аж завидно. А мій малюк вже третій тиждень сидить вдома з трахеобронхітом. Кожного дня питає за садочок. Але чомусь придумав що "тьотя Женя тисне за шийку, коли Артем нечемний". Чому кажу що придумав, бо поки ходив до садка, нічого такого не казав. А після відвідин свекрухи і чоловікової сестри почав таке казати. А вони завжди були проти садка. Та сестра казала, що малий жалівся що тьотя їх ведмедем страшить, а я сьогодні взнала на зборах, що діти бавляться в ведмедиків, зайчиків і т.п. Так що думаю що вихователька не стала б дитину душити, тим більше що я від багатьох знайомих чула про неї лише хороші відгуки.
    Ну і настрочила :) ...

7. irushka

irushka Well-Known Member

Повірте, я за це зла на виховательку не тримаю, бо справді вірю, що в неї дуже важка робота, зараз ще наша няня на лікарняному і вона одна з 20-ма дітьми, а це яслі і всіх треба погодувати, переодягти, заспокоїти і т.п. Але вихователька вже трохи знає мою Катю, бо й сама казала, що вона все розуміє, як їй пояснити, і помітила, що вона надто вразлива. А в цей день дитина вже стала захворювати, тому апетиту не було і вихователька помітила, що "Катя якась не така",і я завжди прошу не заставляти малу їсти як вона не хоче, тому розцінюю цей вчинок просто як небажання виховательки вчинити по-іншому.
    А вдома ми в таких випадках завжди домовляємось, схоже до того як ви написали.

• Подобається Подобається x 6
  8. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Поділіться, будь ласка, досвідом святкування дня вчителя/освітянина в садочку.
    На подарунки з групи вже зібрали гроші.
    А от щодо якогось особистого прояву поваги, подяки?
    Чи багато людей це роблять, чи взагалі вартує то робити.
    І якщо хтось дарує щось від себе виховательці (няні?), то що саме переважно є тим подарунком?
    Маю одне запитання до Protskiv: як ви ставитесь до того, щоб вихователю віддячували батьки особисто.

Не знайшла в розділі відповіді, тому запитання:
    відвідуваність і пропуски в садочку - знаю, що певну кількість днів
    можна просто пропустити, а якщо більше - потрібна довідка від лікаря.
    Скільки днів максимум можна пропускати без довідки?

Останнє редагування модератором: 30 Вересень 2009
  9. Женічка

Женічка Well-Known Member

у нас максимум 10 днів без довідки на місяць,і то,якщо вже десять,то тебе заносять в "чорний список" :)

два дні можна не ходити. на третій довідка повинна бути.

• Подобається Подобається x 1
  10. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

В нас три можна, а четвертий - то вже з довідкою. Причому чотири дні рахують навіть включно з вихіжними, тобто, якщо четвер, п"ятниця не були і понеділок - це вже 5 днів. принаймні так вихователька пояснила

• Подобається Подобається x 1
  11. Юська

Юська Well-Known Member

я теж чула про Ерудиту погані відгуки,!!! каже моя сусідка, що мала ходила в три приватні садіки і вони ні чим невізрізняються від звичайних садіків хіба по грошах!!, я теж думала малу в приватний садік,але кажуть найкращий садік який близько коло хати!!

12. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Щодо "збирання" грошенй на день вчителя....кому і кілько даємо від своєї групи - 2 виховательки і няня по 100 грн, завідувач - 100 грн, муз. працівник, медсестра(???) і методист по 50 чи пляшка вина і цукерки...отже, 550 грн + квіти ще десь грн 100-150...тому по 30 грн цього року..минулого була більша група, то по 20 здавали

• Подобається Подобається x 7
  13. Олька

Олька Well-Known Member

В нас взагалі якийсь бред....Батьківського комітету в нас виявляється нема, гроші ні на що не збирали, тільки вихователі сказали, що треба буде поміняти вікно в спальні. Про день вчителя ніхто нічого не казав, напевно будуть всі нести щось від себе....а взагалі як то буде цього року не ясно...

• Подобається Подобається x 4
  14. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

В нас я так бачу скромно, збирали 20 грн (10 на день вчителя і 10 на вентиляцію) і ще казали купити кріселка (затягне десь до 100 грн.)

Ми зараз хворіємо і вже третій день не ходимо в садок, але нам вихователька на батікивських зборах казала, щоб не брати довідок просто дзвонити до них і вони якийсь, наприклад 3ій день не будуть ставити енки.

15. irushka

А в нас щойно вчора були перші збори і вибирання батьківського комітету, то я ще й маю "щастя" до того комітету належати. Домовилися з батьками, що на день вчителя здаємо по 20 грн., але от як ті гроші зібрати за 2 дні - не уявляю, ще би свої можна було закласти, але є такі батьки, що не здають, тобто навідріз відмовляються. Так і не знаємо скільки зберемо і як то буде...

А ще вчора нам видали дитячі фотографії, виявляється приходив фотограф, фотографував собі наших дітей, а потім приніс готові фото і назвав ціну, навіть ніхто не запитав чи треба мені тої фотографії, чи ні. Та і ціна - 48 за велику в рамці і 2 малих по 7 грн. Дизайн - село-селом, хоча дітки гарні повиходили.
    Дівчата, у вас в садках теж фотографи такою самодіяльністю займаються?

• Подобається Подобається x 11
  16. Олька

Олька Well-Known Member

В нас кожного року таке роблять, але не заставляють купляти. Хочеш купляєш, не хочеш ні, але я завжди беру,хай буде на пам"ять!

17. Taska

Taska Well-Known Member

спочатку дуже здивувалась від такої самодіяльності, не знаю як би я на таке відреагувала, але в нашому садочку про будь які маніпуляції з дітьми сторонніх людей попереджають завчасно. Власне шойно собі згадала про своє фото зі садочка, де я стою в светрику захляпаним компотиком з якоюсь дурнуватою іграшкою і скривлено-переляканий обличчям, то мабуть в ті часи теж не попереджали про прихід таких хвотографів.. от собі люди бізнес на рівному місці роблять.. в пологовому з тими фотографами теж схожа ситуація..(

а взагалі-то до такої події як фотографування завжди хочеться підготуватись і морально і фізично, якось погарніше вдягнутись і настрій якийсь відповідний..

• Подобається Подобається x 10
  18. irushka

Нам казали, що як не хочемо, то брати не мусово, але я взяла, щоб фотографія моєї дитини не валялася десь на смітнику, чи ще десь, але попередила, щоб наступного разу нам таких фото не робили. Але ще якби гарна фотографія була, а то якесь чудо-диво і в моєї Каті там такі сумні-сумні оченята...

• Подобається Подобається x 9
  19. Gala

Gala Well-Known Member

Мою старшу того року так фотографували, жах....Її було тільки обличчя,плаття і фон дочіпили,навіть волосся їй вчіпили якесь(в племінниці така сама фото і волосся таке ж)Більше теж не буду робити.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

То фотограф - йолоп.
    Я перед кріслом ставлю монітор з "Томом і Джері". :)

• Подобається Подобається x 10
Статус теми:
Закрита.