А з лікарні на Орлика? Чи не відмовить мені медсестра в садочку прийняти дитину? Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk
якщо ми середа-четвер-пятниця будемо відсутні,а в понеділок державний вихідний - довідкуід лікаря потрібно?
як не треба? обов"язковов треба! Мої теж сьогодні на село поїхали -- то я ще вчора спеціально перепитувала виховательку. То нам одна відмітить нас у пятницю, що ми є -- то вже т оді не треба, а от інша чота викаблучується. А взяткі (ті, що хабарі) їй принципово давати не буду. То доведеться одному робити довідку
не знаю як у вас, але в нас три дні відсутності довідки не потребували. ср-чт-пт - це три дні, на четвертий треба вже йти, а 4-й робочий - це вівторок. ми так мільйон раз ходили. може в вас в садку інші правила.
У нас можлива комбінація без довідки це вівторок-середа-четвер нема, а у п"ятницю є. Можна не прийти в п"ятницю, але якщо ще й у понедліок не прийдеш -- то у вівторок вже мусиш нести довідку. А з середи і аж до вівторка (і ніхто і не подивиться, що то вихідні) -- то обов"язково мусе бути довідка --- дописи об"єднано, 19 Серпень 2015 --- ні, я б на вашому місті не вводила форумлянок в оману. Все ж таки Сільвії потрібна буде довідка
це записано у Положенні дитячого закладу та Правилах. Вони приймаються на основі Типового Положення та Типових Правил. ті, у свою чергу, розробляються на основі Наказу МОЗ , яким затверджується Інструкція з організації життя і здоров’я дітей у дошкільних навчальних закладах. В Інструкції ж вказано:дітей, які не відвідували дитячий садок понад 3 дні, медичний працівник приймає до дошкільного закладу лише за довідкою лікаря-педіатра з відміткою про епідемічне оточення.Причому "3 дні" не вказані "робочі чи календарні". Ось на основі цього можуть в різних дитячих закладах і по-різному трактувати і по різному вимагати. Хоча, коли власне вказано просто "3 дні", прийнято рахувати календарні, а не робочі.Але в садках часто практикують так, щоб не враховувати вихідні і святкові дні і рахувати лише робочі. Тобто, в принципі, якщо дитина не була в садку у п ятницю- потім вихідні- потім не було у понеділок, то у вівторок мають право вимагати довідку. А якщо приходить у понеділок- тоді без довідки. ТОму справді питатися у конкретному дитячому закладі, як у нихдозволено рахувати медсестрі: календарні чи робочі дні
Кандя, на щастя, ви не на моєму місціі можете не читати ці мої дописи, бо сперечатись з вами, собі дорожче повторюю - вихідні дні - сб,нд, і державні вихідні - не рахуються, а лише робочі дні. І так є в більшості державних садків, якщо не у всіх. але оскільки я не з тих, хто вважає себе і лише себе завжди правою, то зробила поправку на те, що можливо десь є інші внутрішні правила
Дівчатка,хто водить дитину в садочок номер 7, хтось може мені за нього щось розповісти? ЧИтала відгуки про нього не дуже, але він дуже зручно розташований відразу біля нашого будинку і дітей там багато, не знаю що робити(((
Не знаю, чи я правильно зрозуміла ті нові правила реєстрації, але поділюсь почутим. Реєструвати можна буде не посеред року, а всіх діток, народжених у 2015 році після 1 січня 2016 року. Це робиться для того, щоб зрівняти шанси усіх батьків, бо дитина, яка народилася в січні 2015 р. і її відразу після одержання свідоцтва зареєстрували має набааагато більше шансів потрапити в садок, аніж та, яка народилася в серпні 2015. Тобто друга половина року буде постійно в ''прольоті'', особливо коли перше півріччя буде ''врожайним''
В деяких садках можна 3 дні пропустити, а в деяких 4. В мене старша в різні садки ходила і були різні правила. Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2
Наша заявка далі на розгляді, завідуюча нічого толком не каже- то бере, то не бере, то заплатити треба, то місця нема. Вже й не знаю, що робити далі. Ще є хтось такий везучий як я?