Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

1. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Я за те, щоб конфлікт розбирався між дорослими, а висновки доносились дітям. Можете так цій мамі і сказати. Ну і
    це не означає до травматизму?
    Хоча, якщо чужа мама скаже моєму по факту дії--"Владислав, не роби(відбирай-бийся-посунся) такого" - я впретензії не буду.
    І не все той,
    був правий.

2. Dominika

Dominika Well-Known Member

Дівчата скажіть , що з себе представляє медогляд перед садком. Кого треба відвідати і чи треба УЗД? Чого питаю....Треба малому зробити УЗД для контролю, але термінів немає десь до пів року може більше. То може, щоб двічі не робити, почекаю.

3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

в першу чергу сімейного лікаря. Він розкаже, кого саме маєте пройти. Наскільки я пригадую, УЗД не треба. З лікарів, то, здається, хірург, ЛОР, окуліст, логопед, невролог, психіатр, психолог і ті спеціалісти, в яких стоїте на обліку (якщо таке є). Аналізи ще треба буде здати: пісі-каки і кров. Ну і потім перед самим садком мазки.

4. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

і стоматолог, але той список дає сімейний лікар, як вище писали.
    узд не треба
    --- дописи об"єднано, 6 Лютий 2017 ---
    доречі, можете в березні-квітні починати проходити, поки черг нема

5. Nataliiya

Nataliiya New Member

Доброго дня, дівчатка поділіться, будь ласка, актуальними відгуками про садочки № 153 (Наукова) і 159 та 165 (Пулюя), або ткніть мене носом, якщо хтось недавно про них писав. Дякую.

6. Black Sheep

Black Sheep New Member

Дівчата,розкажіть яким чином робиться. Відбір в логопедичну групу насправді а не в теоріі.Ситуація така:вихователька сьогодні каже що був логопед і дивився дітей начебто для відбору.і сказав що у нас " все добре" .???? А моя дитина дуже погано деякі звуки виговорюе.....і питае малу -Тебе ж дивився так ?немов вона нічого не бачила...
    Чи е спосіб законно вплинути на відбір в логопедичну групу.Чи то у нас все вішають "связі" і т.д.?
    П.С.садок 44

• Подобається Подобається x 1
  7. Ripka

Ripka Well-Known Member

Підійдіть до логопеда з дитиною і попросіть ще раз подивитись. Все відбуваеться так: логопед мае передивитись всіх дітей у середній групі, але деякі діти можуть не піти на контакт (у мене старша взагалі тяжко йшла на контакт з незнайомим), якщо е якісь проблеми - то передають список вихователю, потім роблять збори всіх батьків зі списку, хто погоджуеться у логопедичну групу йти, потім треба пройти медогляд (приблизно такий, як на вступ у садок, лиш обовязково треба пройти логопеда із тіеі установи, що в центрі, біля біологічного-фізичного факультетів університету). Після, десь в кінця травня-початку червня до садку приходить комісія, яка також дивиться дитину (показуе різні карки і просить розказати, що там на картці намальовано). Тобто відбір досить таки потужний, лише чогось не всі хочуть іти в ті логопедичні групи, бо бояться, що в такому середовищі дитина почне говорити гірше. Мені логопедична група дуже сподобалась, дітей мало (по нормам мае бути не більше 12), логопед займаеться кожен день, на суботу-неділю дають додому різні завдання для вимови, вихователі встигають слідкувати за всіма, бо і і так мало, всіх поправляють, як кажуть недобре, свят проводять багато, кожному дають багато різних віршиків на свята, офіційно група безкоштовна,, за харчі не платиться, платиться лиш фонд групи на всякі миючі і що там батьківський комітет вирішить купити. Тому переваги логопедичноі групи великі, тих, хто говорить нормально - туди не беруть, навіть не чула, щоб хтось просився так. Дуже хотіла, що моя молодша пішла в логопедичну, але молодша говорить супер, навіть нема до чого причіпитись, всі букви виговорювала нормально в 2 роки, зараз в 4 і "р" говорить нормально. Ага, логопед спілкуеться з дітьми без присутності вихователя, бере дітей по пару чоловік і спілкуеться з ними, вихователю лиш каже результат.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Nataliiya

Nataliiya New Member

Допоможіть, будь ласка

9. silvia

silvia Well-Known Member

@Black Sheep ідете до логопеда дільничого, чи навіть знаю є десь спеіальна логопедична комісія, хай огляне, поговорить і напише резолюцію , що дитині потрібна логопедична група. Далі з тими паперами до завідуючої і все.
    Або ще може бути так - місць в логоп.групі максимум 20. Є 2 середні групи по 30 осіб, всього 60 з яких потрібно обрати тих 20. Обирають тих, в кого реально більше логопедичних проблем ( ну і % дітей, що пройдуть за гроші я не відкидаю...) може у вас не такі вже й проблеми порівняно з іншими. Не забувайте, що є ще одна група, з якої мають теж відібрати дітей.

Останнє редагування: 8 Лютий 2017
  10. Ripka

Ripka Well-Known Member

У нас з трьох груп (у кожній було більше 30 чоловік) набрали ледве 11 чоловік, максимум по нормам 12, не тому, що не було проблем, не набрали більше, а тому, що батьки не вважали це проблемами.

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

Це може у вас так співпало, мені багато батьків жалілися, що потрібно в логопедичну групу, а нема як потрапити

Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А в якому віці, після якої групи відбрають діток в логопедичну групу? Після молодшої?

13. silvia

silvia Well-Known Member

@Fleshka після середньої. Тобто старша логопедична вже.

14. Ripka

Ripka Well-Known Member

Є такі садки, що можуть і після молодшої відбирати. У нашому садку певний час було 2 логопедичні групи, то одну набирали після молодшої. Але другий логопед не справилась і групу закрили, замість неї відкрили просту. До речі, в логтпедичну групу можуть і з інших садків брати.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Wildcat

Wildcat Well-Known Member

Мій досвід реєстрації в садочок на Яцкова наступний, зареєструвалась коли малому було рік і 3 місяці ( відразу як переїхала жити в нову квартиру), хотіла з 3 років віддавати, записалась у молодшу групу, була перша у списку в молодшу групу. Коли прийшла до завідуючої у 2 роки, виявилось що я не перша ( як пише електронна черга), але ще прохідна, в межах десятка ( бо в неї чомусь список інший), через пів року я стала за 20, потім 53 чи якось так, ніякі доводи, аргументи, на завідуючу не діяли, крім слів завідуючої "ну що я зроблю якщо черга заглючила і ви посунулись, я тут ні до чого то все список сам" я нічого толкового не почула. Сина мої сусідки із положення 170 спокійно зарахували у яслі, бо її тато знав хороших людей які просто подзвонили і її дитину зарахувала. Висновок : ніколи без блату в той садок не реєструйтесь. Пішла потім (але вже було пізно) на Олени Степанівни і мені сказали, що ми за датою реєстрації в любому випадку попали б, але то таке...

За інші садочки то Арніка дуже хороший садок, знайомі водять і задоволені, на Олени Степанівни теж є гарні вихователі сусіди повністю задоволені. За Якцова чую різні відгуки за ясельних дітей, в основному недоліки те, що гуляти практично не водять, був випадок що вихователька била дитину ( сусідка моя в суд здається навіть подала у дитини на щоці відбиток руки був), а так все решта нормально.

Ми водим у Хеппі платний на залізничний у старшу групу, задоволена повністю, англійська, танці, дуже хороша вихователька, гулять щодня лише крім тих днів що дощ, меню чудове. Є і недоліки їх я викладала в групі про платні садки.

• Інформативно Інформативно x 1
  16. JaNazarkova

JaNazarkova Well-Known Member

Можливо хтось в курсі, казала сусідка що нібито в районі нового Ашану будують новий садок, хтось таке чув? Можливо хтось має інформацію якусь?

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

17. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

Вроді 168 садок.

18. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

не будують садок, а проводиться реконструкція приміщення колишньої початкової школи (біля 75 садочка).
    повинні були закінчити до вересня 2016, на рік перенесли. Але вже бачу стоять навіть меблі в деяких групах. Думаю, у вересні відкриють.

19. Joll

Joll Well-Known Member

Не знаю, моя донька ходить у дитсадок на Яцкова вже третій рік, абсолютно нормальний садок і в плані виховних заходів, і в плані харчування, розвивалки щотижня (танці, музика, театр), моя дитина вже за перший рік ходіння преобразилась із замкнутої у товариську дівчинку, їй дуже пішла на користь і атмосфера, і дитяче оточення, дуже полюбила виступати на святах. Наприклад, у середній групі цьогоріч вже було 3 дитячих свята, от 4-те буде цього тижня (проводи зими). Неадекватних вихователів я там не помітила. Ми стояли на черзі від народження, потрапили, правда, дещо пізніше, аж у 3 роки, дитина одна із старших у групі. Цього річ пройшли комісію, потрапили без проблем у логопедичну групу. У групах тепло, сухо, всюди паркет, є великий зал, куди діти ходять на музику і танцюють. Кожна група має свій дитячий майданчик на території; меншеньких діток могли поберегти від морозів, а усі решта ходять гуляти щодня. Не ходять хіба ті діти, які записані на танці-англійську і в яких заняття збігаються з графіком гуляння. Двоповерхових ліжок у групах немає, як у інших закладах; постіль для своєї дитини купуєш лише раз, коли тільки поступаєш у садок. Сусідка водить свою дитину у старшу групу, каже, що непогано готують до школи (принаймні проводять ті ж завдання, що й на підготовчих). Якихось комічних поборів немає, скидаємось раз на кілька місяців на побутову хімію. Не жалкую, що віддала дитину у цей садок, думала, буде гірше, а виявилось, що це дійсно найкращий садок у районі.

Вихователька у ясельній групі прекрасна - хоч і старша пані, але моя дитина серед усіх її найбільше пам"ятає і згадує. Ніколи не чула, щоб вона когось вдарила (у цьому садку всі групи по одній). Я, наприклад, чула, що випадок із побиттям дитини якраз трапився у садку на Олени Степанівни. Можливо ви сплутали, оскільки я не чула за 3 роки, щоб наші вихователі когось били.

В мене діаметрально-протилежне враження від "Арніки", до якої ми не могли потрапити ні в садок, ні до школи (навіть заяву не дали написати), незважаючи на те, що до цього закладу ми відносимося по району. І тоді, і зараз чемно натякали на "подяку", тон розмови зверхній. Це заклад відбив у мене бажання віддавати туди своїх дітей.

Останнє редагування: 13 Лютий 2017
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Ripka

Ripka Well-Known Member

Десь два тижні тому по Зіку показували, як приіхав на відкриття Садовий (тобто не на відкриття, бо садок вже діяв, а десь вже після відкриття), по теліку казали, що працюють вже 7 груп і ще 8 мають відкрити.