дивне питання... це ж в кожному садку по-різному наша вихователька сказала, що ремонт в нашій групі недавно робили, тому ремонту їй не треба а треба поставити одне вікно в групі (бо всі решта вже є), то вийде десь по 250 грн.
Ну чому дивне. от уявіть ситуацію: зібрались завідуючі десь там на нараді. Ну ясно, що вони говорять про те, скільки грошей отримують від батьків (тим паче це не хабар, а типу "офіційно"). Ну от одна каже, що батьки на ремонти по 1000 здають, а інша -- що по 250.... Ну то інша подумає, чого вона така дурна))) У нас такі речі: що робити і по скільки здавати не вихователі вирішують, а завідуюча. Ну ви кажете: ремонту не треба... У нашому садку весь час щось треба: то кухню купити, то бойлери, то приміщення побілити, то всю сантехніку замінити, то вікна, то ліжка, то меблі..... І найбільше робиться власне у перший рік існування групи (наступні роки вже якісь менші потреби). То мені в одній групі нянічка казала, що, щоб зробити у групі все, що треба -- треба щонайменше 5 випусків. А це -- 20-25 років... До того часу те, що ми зараз робимо зістариться -- і далі по колу
У нас вихователі, в кожній групі по-різному виходить. При вступі (минулий рік) робили ремонт в туалеті (плитка, унітази, умивальники... того вийшло дуже дорого - по 1000 грн, цього року ремонтуємо кухню (чи роздаточну як воно там правильно) в новій уже групі - по 300 грн буде. Ага, і того року я тим "щастям" завідую - не мала баба клопоту, стала головою батьківського комітету
а до чого завідуюча до ремонту в групі? --- дописи об"єднано, 9 Липень 2016 --- а, тепер ясно а в нас вихователі. завідуюча в нас тільки за межами групи --- дописи об"єднано, 9 Липень 2016 --- мої йдуть в яслі, в яких будуть тільки рік, а потім перейдуть в іншу групу. ремонт (побілку) робили минулого року не думаю, що є потреба її робити кожного року. а вихователька і сама не хоче, бо їй ціле літо в садку треба сидіти, поки той ремонт зроблять
А скажіть будь-ласка, скільки обходиться державний садочок в місяць разом з всіма ремонтами, потребами і т.д.? Інформація виключно для себе.
таку інформацію вам ніхто не надасть, оскільки, як вже писали вище, це залежить від стану групи-садочку, від БК і від завідуючої. Стабільна сума приблизно 30 грн в місяць на потреби групи-садочку + 19.74 в день вартість харчування, а далі вже як пощастить.
у нас 40 в місяць. Ну і на рік приблизно 300-400 ще на щось та й збирають -- дрібні ремонти, свята, Миколая.... Ну і якщо хочете -- то ще сексції додатково. У нас англійська в місяць 130 грн. коштує (ще на початку року якісь книжки по 300 гривень на англійську купували), бойовий гопак -- 100 (і то, і то двічі в тиждень) --- дописи об"єднано, 10 Липень 2016 --- а, ну і в перший рік у садку якась одноразова сума у розмірі 500-1000 грн
Потребую поради у мамусь, які тямлять у садочковиз поборах більше ніж я )) Пішла мая дитина в садок. Відвідує вже близько 2 тижнів. Недавно підходить до мене мама з батьківського комітету і каже : " ви новенькі, здайте 900 грн. за ремонт. Ми минулого року робили ремонт в групі, гроші збирали. Зара ваші кошти підуть у фонд групи" Я розумію, моя дитина прийшла на готове. Але якщо через місяць- два той ремонт доб"ють, то що знову знову здавати....
цікаво скільки цього року в вашу групу прийшло новеньких? це що з кожного 900грн?... в нас кожного року приходило в групу +- 5-7 дітей і ми точно нічого з них не збирали маю ще таке питання: ви давали якийсь вступний внесок при поступленні в садок?
я б не здавала -ви маєте з вересня перейти в інше приміщення, а там може знову ремонт знадобиться. а якби ви прийшли в середню групу, то що гроші за два роки здавати? моя старша йшла зразу в молодшу групу, але не у вересні, а в кінці жовтня десь, коли ремонт вже зроблений був. і ніякі гроші не здавали (нам навіть і не казали здавати).
реально трошки забагато(( у нашому збирали по 300 грн на ремонт - і то батьки трошки фиркались ,а по 900 !! - то взагалі караул. Як маєте бажання - здайте частину ( яку самі вважаєте за потрібне)тай і все ,або домовтесь щось купити до групи.
Це на ремонт минулого року всі по 900 грн. здавали? Щось важко віриться в такі суми. Я б поцікавилась в інших батьків по скільки на ремонт збирали.
Можливо, здайте не всю суму, а там половину , наприклад. Чи дозбирували з новеньких саме на ремонт, точно не знаю, бо на нього збирали самі вихователі, але суму, яку було потрачено на килим, тюль та іграшки в групу (це було 300грн), в нас новенькі доздавали у фонд групи.
Маю дурне питання, на зборах ще поцікавлюся, але спочатку тут. На що ідуть гроші в "фонд групи"? Бо минулого року щось таке промямлила вихователька "на ручки мені, папір, скотч і миючі..." Ну але і того року то було 30грн*20 чол = 600 грн - немаленька така сума, цього року буде вже 900 (бо 30 дітей) щомісяця. При чому коли в них якийсь там замок поламався минулого року то ще окремо по 10 чи 15 грн збирали (з фонду не брали чогось). Ну і дітям папір, олівці і т.д. ми купували окремо. (Хоч в яслях вони нічого і не використовували практично крім фарб трохи і олівців. Питаю а чого не забрати з тої групи пластилін? "Нє, ну хто то буде носити з групи в групу, так не принято - он вам теж діти які в школу пішли багато чого лишили, купуйте нові") Хочу на зборах запропонувати їм оптом купити пачку ручок, пачку мочалок і т.д щоб на весь рік вистачило і не збирати щомісяця той фонд. І маю дууууже велику підозру що сума вийде значно меншою (ну і оптом дешевше купляти ) Хтось таке робив?
в нас фонд групи 10 грн був і це йшло на хімію для групи і певно всякі витрати пов'язані з саморобками дітей, бо окремо лише на початку року купляли(кожному дали список що треба і у всіх було різне, бо вихователі порахували що на таку кількість дітей їм буде бракувати з канцтоварів). Якщо батьки це підтримають, то ти тим будеш займатись і якщо ще не в батьківському комітеті то будеш, виникне питання де то все зберігати і питання не лише про ручки, мочалки, а мило, миюче для посуду, туалетів, підлоги, і певно порошок для прання, туалетний папір, хоча ніколи так прискіпливо не цікавилась тим бо окрім тих 10+20(садок) грн, і в районі 400-500 грн на подарунки, свята для дітей і щось купити в групу протягом року в нас не збирали
Я і так того року в батьківському комітеті, при чому сама (більше нікого не змогли заставити...), тому можу виступати і бухтіти скільки завгодно Ну це разом і купити на півроку принаймі, в 900 грн точно вкладеться, а не 900*11 міс = 9900 грн! Бо ми цього року знову ремонт робимо по 300 грн збираємо (минулого було 1000 ). До кінця навчання в садку я особисто вже нічого ремонтувати не збираюся бо задовбали вже - їм все мало буде. Я то припідносити буду швидше під соусом "метро опт від 3 шт" - разом купити все буде дешевше, а не "куди ви, панове вихователі, гроші дерибаните?" І сумніваюся що батькам доведеться більш як по 50 грн на то здавати одноразово (принаймі на півроку), а не щомісяця по 30 грн. Мені просто 300 грн за рік на дорозі не валяється - я краще малому за ті гроші 2 пари тапок в садок куплю.
раз сама, то шукай попередньо підтримку в батьків(але таких щоб не донесли до вихователів) і на зборах піднімай питання що фондом групи будеш керувати ти і прошу надати список необхідного на 6 міс і вразі швидшого використання повідомити))))