Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

1. silvia

silvia Well-Known Member

ви вже ходите в садок? якщо ні - у вас ще все попереду.

• Смішно Смішно x 1
  2. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

Та дитині 1,9 від знайомих чула що якщо в садок дати цей хабар то візьмуть. А про годину дві це всім обовязково чи в залежності від поведінки дитини? То йти на пряму до завідуючої?

3. Varvarra

Varvarra Member

чи візьмуть таку маленьку і на годину-дві чи більше, то питайте вихователів. А от чи йти напряму до зав, не впевнена, якщо вона вас не знає, то побоїться від вас взяти хабар - раптом ви її хочете підставити.

4. silvia

silvia Well-Known Member

@Smurfyk група починає працювати з серпня. якщо вам на зараз - то не вийде з того нічого, якщо з серпня підходить - вперед.
    Ті дітки, що зараз є у ясельках переходять у молодшу групу з липня десь і новенькі у ясельки приходять у серпні.

5. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

То Ви про якийсь конкретний садок? Бо в нашому (і ще деяких садках точно) є групи що набираються в червні. Нас от зараз з 1 червня в молодшу переводять.

6. silvia

silvia Well-Known Member

я знаю, що у більшості - треба уточняти... Вас переводять, а ясельки коли приходять? у нас місяць після переходу - відпустка у вихователів ясельок+ дрібний ремонт чи підготовка до нової зміни і через місяць після вивільнення групи приходять новенькі.
    У смурфик ще й вік зараз 1,9... у нас у ясельки брали з 2-х, не знаю, як у інших садках.
    --- дописи об"єднано, 29 Травень 2016 ---
    @Smurfyk йдіть до зави і балакайте, бо як бачите, у кожному садку свої нюанси і правила.

7. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Ходимо з вересня. На перших зборах здавали 100 грн. на пісочницю. І зараз 250 грн. на паркет. Я не спорю, що витрати ще будуть. Але мала на увазі, що при вступі про ніякі благодійні внески не говорилось. Хоча знаю, що в деяких садочках були добровільні внески і 2000.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Akina

минулого року одна група в червні, одна у вересні, цього року не знаю.
    У нас декілька було дітей (як і мій малий) 1,11 -1,10 міс, одна дівчинка, здається, ще менша була і протягом року то в жовтні, то в лютому ще діти з'являлися нові (бо хтось вибував, а загалом так 21 чи то 22 дитина до кінця року і лишилася). Але у нашому (52) садку взагалі я так розумію немає дуже проблем з потраплянням як і загалом в районі Пасічної.

9. Varvarra

Varvarra Member

пощастило

10. Ripka

Ripka Well-Known Member

Я от хочу підтримати @Borsychok, моі двоє дітей пішли в садок без будь-яких благочинних внесків, одна по електронній черзі, друга по паперовій (електронноі ще не було, щоб записатись, треба було прийти у визначений день і в порядку живоі черги записатись), то завідуюча навіть не казала ні про які вікна в коридорі. Прийшли в вересні і здавали гроші сугубо на групу (поциклювати-полакувати підлогу, почистити килимки іт.д.), суми зовсім неказкові, по 300 грн. на квартал (з них 100 грн. фонд групи на миючі засоби і всяку дрібницю). Тому повірте, те що у вашому садку беруть крім черги ще й благочинний внесок - не значить, що у всіх садках так, це навіть не значить, що у більшості садків так...

• мімімі мімімі x 1
  11. silvia

silvia Well-Known Member

@Varvarra а влітку є заняття у діток в групах як завжди чи такий більш розслаблений режим?

• Креативно Креативно x 1
  12. Varvarra

Varvarra Member

більш розслаблений, влітку більший акцент на прогулянки на свіжому повітрі і загартовуючі процедури.

13. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Дівчата, хелп!!
    Потрібні відгуки про логопедичні групи ДНЗ 160 та ДНЗ 2 ( левандівка).
    Та відгуки про дані садочки вцілому. Буду дуууже вдячна!!

14. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

Ми ходимо в 160, подруга в 2. Питайте що саме цікавить. Ясла кращі в 2, вихователь в молодшій групі мені більше подобається наш. Харчування кажуть краще в 160, і мяско і рибка, вихователь порекомендувала давати 1-2 рази в тиждень яблучка, чистять і ділять на всіх. Ремонти кращі в 2, гарний актовий зал, коридори.

Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk

15. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

ДНЗ 160:
    яка заповненість груп?
    хто із вихователів матиме старшу та логопедичну групу на 2016-2017роки?? Загальні враження?
    --- дописи об"єднано, 30 Травень 2016 ---

16. MartaKas

MartaKas Well-Known Member

16 мая МОЗ Украины утвердило новые санитарные нормы для детских садов. Можно праздновать победу: новый документ наконец снимает неоправданные запреты, в которые упирались все прекрасные инициативы энтузиастов детсадовского воспитания.

Психолог, основатель детских клубов«Совенята» Оксана Пшегорницкая, которая участвовала в разработке нового регламента, рассказала UaUa.info, почему новый Санитарный регламент — действительно повод радоваться.

[​IMG]Старый Санитарный регламент для дошкольных заведений был разработан в 60-х годах и регулировал все, до мелочей. Многие из этих норм устарели и не учитывали потребности современных детей.

Черсчур жесткие требования делали невозможной официальную работу детских садов на дому. Прекрасная возможность покончить с огромными очередями в садики просто оставалась под запретом.

Новый регламент не идеален, но он снял и упростил множество неоправданных требований.

Что позволяют санитарные нормы в детском саду 2016

Детский сад в квартире: можно

Первое и главное: в регламенте появилось упоминание детских садов в жилых помещениях. Это прорыв, потому что до сих пор нормы почему-то запрещали располагать садик в квартире.

Дети лучше всего себя чувствуют в домашних условиях, а мамы лучше всего знают, как организовать садик полезно и интересно.

Теперь получить лицензию домашним садикам будет в разы проще. От этого выиграют и дети, и родители.

Кондиционеры, очистители и увлажнители воздуха: можно

Чистый прохладный воздух и нормальная влажность в помещении нужны не только аллергикам. В духоте дети болеют чаще, чувствуют себя более вялыми.

До сих пор установить увлажнитель или кондиционер и поддерживать нормальный микроклимат в группе было большим риском и ответственностью для заведующего. Эта техника была под запретом.

Сейчас по письменному согласию родителей можно установить в садике кондиционеры, увлажнители, очистители воздуха. При этом нужно следить за их исправностью и своевременной заменой фильтров.

Спальни могут занимать меньше места

Старые нормы требовали персональную стационарную кроватку для каждого малыша. 20-30 кроваток, расставленные в комнате, занимают большую площадь.

Двухъярусные кровати могли бы сократить эту площадь вдвое. Раскладные кровати можно было бы просто убрать после тихого часа, и полностью освободить комнату для игр. Но и то, и другое в старом регламенте было под запретом.

Новые правила позволяют не только ставить двухъярусные кроватки и раскладушки с твердыми матрасами. Теперь дети, к своему восторгу, могут спать прямо на полу, на матрасиках. После сна матрасы убирают, и для игр освобождается дополнительная комната. Так делается в садиках во всем мире, теперь можно и у нас.

Читай также: Документы и медосмотр для оформления ребенка в детсад

Стирку и готовку — профессионалам

Как можно было открыть детский сад в квартире, если нормы требовали, чтобы в саду была своя прачечная и свой пищеблок? Новый Санитарный регламент исключил эти требования.

Белье можно отдавать в стирку в прачечную, при условии, что среди ее клиентов нет инфекционных больниц, химических лабораторий и других опасных организаций.

Питание можно заказывать в кейтеринговых компаниях. Это отлично, потому что меню теперь устанавливается не по общим требованиям РАЙОНО, а на усмотрение детского сада и с учетом пожеланий родителей.

Если у ребенка есть особые пищевые потребности – у него аллергия, или расстройство аутичного спектра — можно подобрать ему отдельное меню. Кейтеринговых компаний много, и они готовы подстраиваться под каждого ребенка отдельно.

Справки после отсутствия больше не нужны

Упразднено еще одно правило, которое сильно усложняло мамам жизнь. Старые нормы требовали, чтобы после трех дней отсутствия ребенок обязательно приходил в сад со справкой от врача. Не важно, по какой причине он отсутствовал и как себя чувствует.

Новые норму позволяют принимать детей без справок, если он пересидел дома простуду или гостил неделю у бабушки.

Из «медицинских» нововведений: не требуется больше при входе осматривать зев и мерять температуру, как требовали старые нормы. Теперь это можно делать только при необходимости, если у ребенка явные признаки недомогания.

Садики идут в ногу с прогрессом

Новые образовательные стандарты в детском саду содержат нормы работы детей за компьютером, нормы работы с интерактивными досками. Это поможет сделать занятия дошколят интереснее. В то же время нельзя требовать от детей выполнения каких-либо домашних заданий.

17. Akina

Я зла як :girl_devil:Малий трохи мав соплі (зуби) і покашлював (від тих соплів), тиждень дома просиділи. Вчора і позавчора вже зовсім бодрячком, вчора і сьогодні вранці не кашляв взагалі. Забираю з садка, дитина прибігає і першим ділом "мама, дай мені водички", я до виховательки "в вас є щось попити? дайте йому", вихователька з кислою міною "зараз пошукаю" і після цього розказує що "він у вас кашляє і в тихий час кашляв ви йому щось від кашлю давайте (ага, щас!) і, може взагалі в садок не водіть бо у мене тут мамочки переживають" . По дорозі ще дійсно декілька разів кашляв, АЛЕ дитина прийшла додому і вдула ще півкружки води (при тому що завжди п'є по одному ковточку), після того от зараз скаче 2 год і вже не кашляє, Він просто пити хотів!Вже не вперше з садка приходить страшенно спраглий, на прогулянках пити теж не дають їм (то окрім того що майже і не гуляють - при чому в основному лише наша група). Я не дуже кіпіш піднімала бо ходив в той садок по 1-1,5 тижні на місяць і думала що далі в молодшій будуть інші вихователі, але тепер до всього та їхня вихователька ще і переходить з ними в нову групу :girl_emo: Тепер вже точно спуску їй не дам і всі прогулянки і включання мультиків замість зарядки контролюватиму, як таке повторюватиметься - піду до завідуючої бо вже (якщо без матів) то дістало :ireful1:

• мімімі мімімі x 1
  18. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

а ви не даєте з собою в садок в пляшці водичку?

• Подобається Подобається x 1
  19. silvia

silvia Well-Known Member

@Akina покладіть у шафку пляшку водички, щоб сам міг відкрити і попити. У нас батьків просили так робити, особливо з початком літа.
    і ще, пити у нас дають на прогулянці з червня, от вже просили накупити одноразових стаканчиків.
    Мультики, то канешно жесть.... то десь правилами передбачено, що для навчального процесу треба мати його?

• Подобається Подобається x 1
  20. Akina

Реально починаю над тим задумуватися. Але не впевнена
    - чи не питимуть з неї всі підряд,
    - пообливається (бо вдома умудряється будь-якій пляшці відкрутити кришку і облитися), то не захочуть переодягати і просто заберуть пляшку
    - загубить (чи то в шафку класти?)
    о, вже відповіли поки я писала :)
    Треба буде так і зробити і малому сказати щоб сам ходив пити.