Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

1. Varvarra

Varvarra Member

у вас є напис, що вашій дитині 1 рік і 9 місяців, а в садок беруть з 2 рочків. Та й у садку крім хабара, якого вам доведеться дати завідуючій, ще потрібно здати в фонд садка (від 1 тис грн), потім на потреби групи і садка щомісячно, потім на якісь поточні ремонти в групі і тд і тп.

2. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

а що то за фонд такий????
    ми такого не здавали ніколи
    --- дописи об"єднано, 29 Травень 2016 ---
    в нас, наприклад, це 35 грн./міс.
    то явно менше, ніж няня коштує.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Varvarra

Varvarra Member

)) а це коли на перших батьківських зборах завідуюча починає розповідати, як багато потрібно в садку зробити, поремонтувати, придбати і тд. Ну і каже батькам, що вони повинні матеріально підтримати садок і здати в благочинний фонд (причому видають номер офіційного рахунку, це все з благословіння вищестоящих органів), і покласти на цей рахунок певну суму (зазвичай просять від 1 тис). За ці кошти потім і проводяться літні ремонти у садках. Дивно, як це вас оминуло

4. Borsychok

мене це не минуло, нам сказала завідуюча поставити вікно в коридорі, вийшло приблизно по 200 грн. з кожного.
    а від 1 тис. грн. :girl_impossible:

5. Varvarra

Varvarra Member

ну про суму щомісячного внеску я не кажу, але врахуйте ще вартість самого садка (майже 20 грн в день). Звісно, няня вартує дорожче, але, це якщо ви по електронній черзі, а якщо давати хабар, а потім ще дитина починає хворіти, поки адаптується до інших дітей та їх мікробів, а буває, що так і не адаптовується і дитина більше хворіє, ніж відвідує садочок.
    пощастило вам, в вас дуууже скромна зав)

6. Borsychok

дивно таке читати

7. Varvarra

Varvarra Member

повірте, це мені дивно читати, що десь ще не вимагають внески в благочинний фонд)

• Смішно Смішно x 1
  8. Borsychok

я щось не розумію чому ви хочете форумлянку переконати, що няня краща за садок, і головне для чого? якщо людина для себе вирішила вже.

• Подобається Подобається x 1
  9. silvia

silvia Well-Known Member

@Smurfyk навіть, якщо дасьте хабаря і вас візьмуть, то дітки починають ходити десь з серпня аж і то не всі одразу і спочатку на годину-другу.

10. Varvarra

Varvarra Member

та не хочу я нікого ні в чому переконати, кожен сам для себе вирішує, як для його дитини буде краще, просто пояснюю їй, що зараз влаштувати дитину в садок теж задоволення ой яке недешеве)
    відразу видно маму з досвідом)

11. silvia

silvia Well-Known Member

@Borsychok вам дивно читати, але так є. Кожного року в садочку треба щось робити і це робиться за кошти батьків. Може так вийшло, що у вас все було на той час і нічого ремонтувати- купувати-робити не треба було..... В нас завжди щось треба....Мин.року новенька група ясельок докуповувала стільці в групу, бо старі ледь тримались....молодша група облаштовувала собі майданчик, щоб бавитись окремо і не товктись разом з старшою групою....
    У нас цього року хочуть поміняти сан.вузол у групі, ми сказали вже, що не потягнемо таку суму самі, хай щось вирішує там....
    І ще...держава дає, у нас за міські кошти мин.року побудували 3 новеньких павільйони, діткитам можуть бавитись у будь-яку погоду. Дає, але не на все....

12. Borsychok

@silvia ми також здаємо на це все гроші. Ми ще і в групу будемо вікно ставити. В туалеті крани нові купувати. Пісочницю ремонтувати.... Але це ж поступово робиться.
    В мене старша донька цього року закінчує садок, так що я в курсі того всього.
    якщо б ви уважніше прочитали, то побачили б, що я звернула увагу на "благодійний внесок" більше тисячі грн. який як виявляється є не у всіх садочках.

13. silvia

silvia Well-Known Member

Вони,власне це робили частково і за ці кошти. Вони мали більшу частину цих внесків у "свох руках", ну і фактично благодійну суму чітко ніхто не каже Звучить фраза "скільки можете", бо треба на то і то. Ніхто не вижене з садка, коли я здам не 1000, а 200 грн., щоб у групі перефарбували стіни. Звідки сума....к-ка людей здало, бо їм хтось сказав і передають далі, коли їх питають, скільки здавали....так і виходить.
    В кожному садку свої нюанси, про які можна цілі розповіді писати). Поруч у садочку благ.внесок 3000 грн. Знаю особисто від людей, що туди водять діток, садок як ляля, бо все за кошти батьків.

• Подобається Подобається x 1
  14. Borsychok

тобто ви здаєте умовно 1.5 тис. грн. при вступі і ніякі ремонти більше вас не цікавлять?
    наскільки я знаю, ці суми не стосуються ремонтів в групах, а наприклад в актовому залі чи в коридорі, чи кухні -пральні (якщо вони взагалі на щось йдуть)
    а на ремонт в групі все одно треба гроші здавати

15. Varvarra

Varvarra Member

це вам так завідуюча обіцяє, щоб здали) Але за ці гроші латається щось у всіх групах садка, а потім, через рік, вас ставлять перед фактом - крани течуть, туалети не працюють, хочете, щоб діткам вашим було добре? Збирайте гроші і самі ремонтуйте)

16. Borsychok

так ми так і робимо.
    до чого тут 1.5 тис, які невідомо куди йдуть?

17. Varvarra

Varvarra Member

ну, коли батьки вже ось-ось віддадуть свою дитину у садок, вони не дуже й замислюються, чи потрібно буде потім ще здавати гроші, їм сказали - ось здайте благочинний внесок і спокійно водіть дитину у садок, забудьте про ремонти, вони на радощах й здають. А через рік зав вже співає іншої - не хочете - не здавайте, але ж це ваші діти не мають куди сходити у туалет, чи це ваші діти змушені мити руки холодною водою, або ж це у вашій групі зламався кран і немає води нормально помити посуд. Ось така сумна історія наших садків.

18. Borsychok

в тому то й проблема((((

19. Varvarra

Varvarra Member

це ще не вся проблема. Цікаво те, що батькам тепер , зазвичай, дають номер офіційного рахунку, звідки зав, як вона переконує, зняти гроші не зможе, а лише зможе розраховуватися за товари і зможе показати потім чеки. Але ж тепер на базарі вам випишуть, за бажанням, будь-яку суму, решта покладете собі в кишеню або ж купите щось на здачу додому. І ще я помітила, як тільки приходить час благодійних внесків, наша завідуюча починає вдома якісь ремонтні роботи. Ну от дасть вам чек, що купила фарбу, але ж як дізнатися, що тією фарбою фарбували.

20. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Нам виходить теж пощастило:) Нічого не здавали, взагалі. Потрапили по електронній черзі.