О....ми також в неї лікуємося вже певно років 3-4....тобто в неї не лікування, а стиль життя - "пити, гуляти, загартовуватися, їсти часник", поки все робимо крім загартовування, як притисне - то і загартовуватися почнем, але поки і те все помагає. Всі діти в садочку засмаркані і закашляні, через те, обовязково треба мати хорошого лікаря...інакше наші педіатри дільничі можуть так залікувати.... з власного досвіду кажу --- дописи об"єднано, 10 Листопад 2015 --- Я наприклад, дуже задоволена, що все є в садочку і англ., і карате, і танці. В мене сусідка розказувала, що в них в садку є тільки англійська, то мусить ще з садка гнати з малою на танці, вже мова про якесь карате відпадає, бо їй й так важко возити дитину хоча б на один гурток. Діти розвиваються, постійно мені щось розказують чим займалися на тих всіх уроках...як прес качали на карате і навіть пробували віджатися (правда не так як для дорослих) але малим дуже подобається...танцями - моя доцька взагалі рада, і постійно після них танцює вдома. Ще й після тих всіх гуртків ідуть гуляти на двір...коротше кажучи тут тільки позитив вбачаю. --- дописи об"єднано, 10 Листопад 2015 --- ті дітки, які не ходять на гуртки розмальовують розмальовки в цей час.
Чудово ставлюся Мені дуже зручно, бо не треба нікуди вести-роздягати-чекати-вдягати, а просто пізніше забираю. В нас є три гуртки, синок ходить на 1, хоче на всі, але поки обмежимось 1, бо гурток то він любить, а от так довго в садку бути - ні (але він взагалі не любить в садок ходити). Дітки з групи не ходять всі на всі гуртки, група велика, то +- тих пару дітей, які пішли на гурток, великої ролі не відіграють. Ну і, крім того, заняття планові в нас всі до сну проводяться, то вже потім просто бавляться, чи казку слухають, чи малює, хто хоче.
Цілком з вами згідна. Діти не винні тому, що батьки так чи інакше себе поводять. Від нашого батьківського комітету весь час чую в адресу тих хто не здає - то хай забирає дитину з садка, не отримає дитина подарунок на миколая бо мама ще не здала грошей. Добре що вихователь наш так до діток не ставиться. Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk
Спільне тому, що згідно зі статутом усе, що потрапляє до дитячого садочку не з ініціативи і кошти самого садочка, оформляється як благодійний внесок, саме через це і спільне. Ні вихователь ні завідуюча не має жодного права одній дитині дати олівець малювати, а іншій - ні зі словами - бо твоя мама не здала гроші.
Чи завжди всі слідують статуту, закону??? Ще є людяність, совість і просто якась вихованість....тобто можна на всіх наплювати? Бо я є собі такий і все...та якби не ті всі доброчинні внески, то чи привели б ви свою дитину в той садок? Без тюлі, без вікон, без унітазів, каналізації і банальної забезпеченості санітарії (!!!) Статут...та чи дала щось держава в поповнення бюджету садка, щоб забезпечувати той статут? Все що дає, то те харчування, яке бажає кращого... Я собі розумію так, якщо я даю дитину в садок, то повинна певною мірою вливатися в цей садок і в порядок денний цієї установи, мені також щось не подобається в правилах і звичаях садка, те, що явно не збігається з моїми міркуваннями виголошую на батьківських зборах, те що не подобається але можна миритися - мирюся, адже я веду дитину в соціум, де прийдеться з чимось вживатися і так все життя...семеро одного не ждуть. ІМХО.
Скажу з власного досвіду - зазвичай саме ті батьки, які не мають великих статків, завжди на все вчасно здають. а от не здають такі собі не бідні. які вважають. що їм все всі зобовязані. В мене був випадок, коли в групі була небагата мати-одиначка, і коли робився ремонт, батьки самі сказали їй не здавати грошей, бо всі розуміли, що вона не має змоги. А от коли такі собі багатенькі буратіни насміхаються з інших батьків, маючи їх за, перепрошую, бидло, яке зобовязане утримувати їх діточок, от тут, я вважаю, дієвими будуть лише такі методи. Інакше ви до них не достукаєтеся. прочитайте, що написав вище такий от , як він сам себе назвав,"злісний неплатіжник" - Ніхто ж не може заборонити дитині користуватись чимось у садку, бо все - спільне. А звідки і за чий кошт це "спільне" у садку візьметься, його найменше цікавить. --- дописи об"єднано, 10 Листопад 2015 --- в Ви помиляєтесь) згідно зі статутом, на облік ставляться лише серйозні, дорогі речі - меблі, телевізори. магнітофон) А от, наприклад, ті самі канцтовари ніхто ні на який облік ставити не буде, бо це є конкретно для дітей, які завтра, вибуваючи з садочку, можуть з повним правом забрати свої канцтовари з собою. Тоді, згідно вашої логіки, чешки і тапочки чи піжами, які діти приносять в садок і залишають, теж є спільними і будь-яка дитина може їх одягати)
Я не хочу ні з ким сваритись, але навіть якщо не звертати увагу на той стату чи інші якісь регламентуючі документи, як ви собі уявляєте вихователя, який не дасть дитині іграшку чи фломастер, бо твоя мамане заплатила гроші??? Вихователі взагалі не мають жодного відношення до всяких там благодійних внесків. Їхнє завдання прийняти зранку дитину і забезпечити належне її перебування до приходу батьків. Як ви собі уявляєте, що вона буде вести облік хто з батьків скільки здав, а хто ні? І відповідно ставлення повинно бути до дитини: ти хороший, бо твоя мама здала гроші, а ти гірший - бо твоя мама не здала гроші, зрештою яких і не повинна здавати примусово, а лише за власним бажанням. Просто якесь коло озлоюлених батьків, які, виглядає так, диктують свої умови щодо розмежування дітей на кращих та гірших. Ви просто себе збоку послухайте. Якщо би це дійсно сталося і мама дізналась, що її дитині чогось там не дають - то це пряма дорога в топ репортажів ТСН. Я в жодному випадку не захищаю зараз ту маму, яка не здала 20 чи 30 чи 100 грн. Можливо немає, а можливо є інші причини на те, чому, грошей немає. В якийсь момент в нашій країні благочинні внески вмить стали примусовими, і ніхто навіть не встиг оглянутись, як нашу свідомість повернули в інший бік. --- дописи об"єднано, 11 Листопад 2015 --- Абсолютно все, що потрапляє до садочка - якимось чином обліковується, що це взагалі за поняття "серйозні" "дорогі" речі. Як визначається дорогизна речей? Нісенітниця.
Вихователі собі дають раду в садочку з тими дітками, які не мають канцтоварів з тих чи інших причин, при малюванні дають А4 і садять біля дитини яка має олівці чи фарби, і по всьому решта також, бо є і залишки з минулих років, це я знаю. Але тут питання, стоїть не благочинності по канцтоварах, а забезпечення дитини робочим інвентарем, бо тоді виходить, що батьки, які купили все необхідне для своїх діток, є ще добродійниками для тих батьків що не придбали потрібного інвентарю для власної дитини.
Я от останній раз не здала 200 грн(оголошення висіло 2 міс, вже зняли). І не тому, що вважаю ніби хтось мені щось винен, а просто не маю така запара пару останніх місяців, що ще такої в мене не булоздати "аби були на різні потреби в т.ч.на ДН вихователів, горнята". Ні, я не проти, і привітати символічно можна, але так сталося. Та й від початку року ми більше не ходимо в садок ніж ходимо. Канцтовари, звичайно, купила, бо як мають діти займатися без них. Але не можу собі уявити, як то на заняттях тих 25 дітей користуються тільки своїми олівцями чи пластиліном і не путають їх.
От власне. Тим більше із власного досвіду можу сказати, що дитині на рік, вистачить мінімум з того списку, який представляють увазі батьків. 1 листок А4 ділять на 4 і дають 4 дітям. Те саме із фломастерами, олівцями і всім решта.
в садочку це якось так не дуже відчувається, а от в школі, де суми вже не такі "смішні" ( бо треба купит дошку, парти, книжки і т.д. більш вартісні речі) це буде добре бити по кишені тих, хто буде змушений здавати "за того хлопця".
Чи може хтось щось сказати за вихователя Галину Володимирівну з садочка "Веселка", що на Китайській?. Хтось водив свою дитину до неї.
До того часу, поки я не почитала дану дискусію, взагалі мало цікавило мене дане питання, хто здає гроші, хто не здає...., мені головне, що я здала і знаю, що моя дитина всім забезпечена і дякую Богу, що можу дати ті гроші. Але насправді обурило те, що дана дискусія базується не на фінансовій неспроможності певних батьків, а у ставленні до тих батьків, що здають...а ставлення доволі зверхнє і зухвале. Звичайно, що вихователька не буде "мстити" дитині, це ясно, як білий день..., та на це й розрахована дана стратегія - я не здаю, маю всіх в одному місці і мені від того нічого не буде, бо дитина ходить і держ. установу. Більше нічого не маю додати, адже до останнього думала, що ті батьки, які не здають гроші на забезпечення дітей канцелярією не здають їх по справжні відсутності цих самих же грошей...але виходить, що є істинна причина такої поведінки.
Дівчата, розкажіть, чи з вашими дітьми в ясельках гуляють?Я не кажу в таку погоду як нині-вчора, коли дощ і холодрига. Але в нас напевно востаннє з дітьми гуляли ще десь на початку вересня. Постійні відмовки, то діти з соплями, то ще щось, а коронна фраза:"Як ви собі уявляєте, що ми з 20 маємо гуляти?)Я знаю, що в інших садочках і більше дітей в групах, та й погода в жоватні була прекрасна, нащо тримати їх всіх в закритому приміщенні?
В нас виявляється гуляють, хоча я була переконана що ні. Але в понеділок чоловік забирав дітей з садочку, то вихователька розповідала чоловіку, як бігала лише за нашими дітками мало не по всій території.
минулого року гуляли пару раз у серпні і на поч. вересня, а потім аж у травні, коли менше одежі))) так було.
В останні теплі дні не гуляли(. Просто майже кожну дитину зранку батьки переодягають (якісь спіднички, шортики, легшу кофточку). А на вулицю знову треба одягнути тепліше, а те переодягання займає багато часу. Тому я розумію вихователів. В нас ходить більше 25-ти дітей.
Ми пішли в садок в 20-х числах вересня в ясельки. За весь час відколи ми там, діти до обіду ні разу не гуляли. Правда більше часу не ходимо, аніж ходимо, бо хворіємо, і то тільки до обіду. Тому проблеми з того для себе на разі не бачу. Може там прогулянки після денного сну? Цього не знаю. Пишу за 104-ий садок.
Просто, коли ми ходили по півдня, то не дуже цим заморочувалися. А зараз ввечері забираєш дитину, то вже й гуляти ніколи, та й голодна вона і треба поспішати додому, тому так. А от в молодших групах як, гуляють?Бо я не бачу, щоб в нашому садку і зі старшими гуляли(
я шокована. та ті віруси з тої групи не вивітрюються. --- дописи об"єднано, 11 Листопад 2015 --- двічі. при хорошій погоді гуляли. зараз , звісно ні.