Доброго дня! Хочу поцікавитись щодо оплати садків? Чи є обовязкові плаатежі? Думаємо чи в 147 чи 94 садок іти....може хтось туди діток водить?
Що ви маєте не увазі під обов'язковими платежами?обов'язково платите за день за харчування. Є поняття фонд групи.
Таке ніби про наші яслі пишете. Постійно звучала фраза «діти бавтесь», сама сідала за стіл і так сиділа. Така атмосфера гробова там була шо карець. Пробувала говорити, на зборах сварилась, але більшість батьків то задовільняло і я з цією проблемою сама, тому ми не ходили в яслі. Зараз пішли в молодшу до іншого вихователя і різниця явна, малюють,танцюють, музика грає, гуляють щодня, навіть годує вихователь з ложки хто лінується. Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk
Ну я за двох дітей плачу 700 грн в місяць на офіційний рахунок садка. То є за харчування. День біля 16 грн. Скільки днів були, стільки платите. Все решта в основному йде з рук в руки. Там миючі, канцтовари, подарунки, фонд групи. Ви розпитайте знайомих детально, що і за що вони платять
Думаю, що в нашому садочку так є, на жаль. Ми теж 4 дні ходили більш-менш нормально, потім хворіли тиждень, з понеділка почали знов ходити, але то гірше, ніж було в перші 3 дні. В дитини стільки розчарувань, я просто в шоці і немаю слів, ми вдома розказували, що там співають,танцюють, малюють і т.д., а тут... нічого з того не роблять. Напевно, то не діти несадкові, а садки і деякі вихователі не пристосовані для дітей.
Я теж так розказувала малому, як там гарно і весело. А потім прочитала, що не варто так робити. І справді, ми їм розказуємо про танці, співи, а там натомість плачі і крики. І дитина розчаровується. За наших вихователів ще нічого не скажу, бо то ще мало часу пройшло, та й розумію я що робота не з легких. Але така ситуація, малий кричить, заходиться. Я питаюсь :"Ну що він нічим ніяк не забавляється за ту годину?". Кажуть: "Ні, навіть не дає підійти до себе, відпихається". Хоча зазвичай він дуже легко забавляється як в мене, так і в інших наших знайомих.
"Strekoza, Дуже рада за вас) Головне - ніколи не піддавайтесь на його вмовляння і плачі, щоб залишили вдома, адже діти це ще ті дипломати, як тільки зрозуміють, що плачем можна добитися вихідного, то вже спасу не буде) Удачі вам)
Хочу порадитися з більш досвідченими цього року запропонували нам в садку гурточок танців та англійської мови. На жаль, мені доводиться обирати один з двох, і я просто не знаю що краще. Малому 4 роки, не ходив ще нікуди, тому я щось розгубилась. Розумію, що все індивідуально, але хоча б орієнтовно - що є важливішим в цьому віці? Надіслано від мого LG-E425, використовуючи Tapatalk
@Mammy я б обрала англійську мову. Моя мала в садку на англійську ходила, їй подобалось. Танці теж цікаво, так що залежить що дитині більше імпонує. Просто знання англійської точно будуть корисними, і у памяті основи якісь залишаться.
Я б дивилася, до чого дитина більше схильна. Маю переконання, що і англійська в садку така дооосить умовна, сприймаю то як for fun, так і на танцях нічого такого аж серйозного не вчать. Куди б не віддала, то не задля там якогось результату, а більше для такого собі різноманіття дитині, як розвагу.
Моя доня вже місяць ходить в яслі (44 садок) Перший тиждень зранку трлхи могла плакати. була до 11 год. Тоді нила і казала дзвонити мамі, щоб забрати. Нічого там не їла, хіба печиво Марія (вихователь казала купити). Потім лишилась там на сон і в 15 я її забирала. Зараз іде з задоволенням, бавиться -їсть -спить. До 17-00. Розказує , як вони зарядку роблять, як бавляться... Вихователів спершу кликала тьотя чи вихователька, а тепер - Оксана Богданівна і Одександрівна (чомусь без імені ) А якось їхали додому, а вона мені новий віршик розказувала ! - короткий, але я була приємно здивована. Загалом ми з нею задоволені, (а на дрібних нюансах я не зациклююсь)
в нас няню теж тільки по батькові малі кличуть) Іванівна. вони певне між собою так розмовляють, от дітки і чують і повторюють
були в нашому садочку) о благо, можна написати відтермінування хоча б на півроку і зберегти місце, малому умови не дуже підходять, зразу почав пчихати в групі ну і з щепленнями проблєма) в нас нема рішення ЛкК що протипоказано, лиш висновок педіатра, що відкладалось по стану здоровя офіційні відмови я ще не писала напрягати звісно почали, що в садок тре йти з щепленнями, так безпечніше і нам, і іншим діткам, то всіх так парять?))) я так розумію що має бути просто порядок, або офіц відмова або рішення ЛКК? тобто якщо документи впорядку, то не мають права відмовити? ну от і думаю, якщо писатиму заяву на відтермінування, то поки тим можна не паритися чи медкартку треба здати в садок в повному порядку всерівно???
Нам в садочку казали, що їм все одно. Основне щоб був пройдений медогляд зі всіма підписами і печатками. Відмов ми теж не писали, то в поліклініці мали проблеми. Але написали зразу на місці одну відмову, за попередні, дільнича написала, що не було у Львові і мама бере на себе відповідальність, за те, що не щепили.
і відмова і рішення ЛКК про оте, що дитина здорова і може відвідувати ДНЗ. І підпунктом йде фраза про рекомендацію зробити щеплення.
Ти знаєш, ми коли на Левандівці були в алерголога, тпакий старенький, він приймає і діток теж. То нам казав, що з плямами такими, а в нас менше здається, ніж в вас, то запросто напише довідку в садок, що протипоказано з усіма печатками. Може вам теж туди підійти? Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
Я так поняла довідки мало, має бути рішення ЛКК. Але може то до нас трохи і чіпляються з лишнім, бо також зацікавлені у відтермінуванні, бо з малим додаткова морока Ну але я не знаю точно, бо не вивчала то питання, на повноцінний садок ще не розраховувала
Емм... Не поняла про підпункт.. Те що ми обійшли лікарів то і є Лкк? Бо в нас видно погано сформульовано, "не робились прививки по таких то причинах" і підпис печатка педіатра...
нє, має бути окрема писулька з такою назвою ....... і там пише , що дитина здорова і має право...............