Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Відповідь: Дитячий садок (3)

То на Ярославенка? Дуже шкода... А може піти подивитись одним очком? Чи там не дозволяють отак просто серед дня приходити дивитись що як. Чи може плакав бо мама тільки щойно пішла?

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Хтось чув таке, що садочки будуть працювати по суботах, а взимку буде два місяці канікул? Це типу через економію електроенергії.
    Нині мені коліжанка таке сказала що то вже точно, а я якось ніде про таке не чула.

3. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Я чула, що в школах таке хочуть зробити, але офіційного схвалення ніби ще не було, а за садок вперше від вас чую!

4. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Потреби у садочках по суботах у більшості батьків немає, тому може дійсно

5. MartaKas

MartaKas Well-Known Member

Також про школи таке знаю, там всякі канікули хочуть об'єднати і заради економії коштів грудень - січень зробити канікули, і розглядають щоб у серпні починалося навчання поки тепло, а про садки такого не знаю-там ж канікул немає.

6. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

і взимку теж?

7. raspberry

raspberry Well-Known Member

В малої в яслях взимку їх в піжами не передягали, вони спали в колготах і кофтинках, хоч піжама була. Я наголошувала на переодягання, але на практиці так цього і не дочекалась :girl_sad:, а в молодшій групі - то вже піжами, зимою теплі (штани, кофта), літом легенькі (футболка, шорти).

8. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Вчора забираю малу з садочку(3,5рочки). А вихователька повідомляє про те, що хлопчик з їхньої групи кинув малій в голову горнятком. В малої гуля з синяком на пів чола. Це було на до обідній прогулянці. Під час сну моя не спала (вона взагалі рідко спить в садочку, але якщо не спить то лежить тихенько), і разів десять вставала в туалет. Це подалось мені таким тоном, що не спала і дітям спати не давала (а вихователь після шостого вставання пішла з нею в туалет, і та не попісяла). Зранку сьогодні питають - спати будеш чемно? Пояснюю, що поведінка можливо була такою, через той удар. Можливо перелякалась. У відповідь - ні -ні, я її заспокоїла і вона бавилась, а під час сну це вона щось собі таке придумала. Ну на перший погляд (принаймі мені так виглядає) переводили стрілки з випадку на поведінку дитини, щоб мама не дуже обурювалась, на те що вихователь не догледіла (хоча їх зараз в групі 9-10 дітей, і вона з однією дитиною наймолодші, інші мають 4,5-5,5 років). І як я маю на це реагувати? З однієї сторони - трапляється всяке, я претензій не висувала, але на мою думку, вихователь хоча б перепросила.

9. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Точно не скажу бо ми зимою мало ходили, але знаю що в них своє опалення і вихователька казала що взимку в них в спальні 24 градуси (як на мене то перебор), мала ще тоді такі подробиці не розказувала.

10. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

в нас в спальні взимку і в піжамах холодно(((
    навіть не знаю, як ті діти перевдягаються (взимку вдягають тільки верх від піжами і сплять в колготах)
    а влітку в трусиках.

11. raspberry

raspberry Well-Known Member

В нас малій одногрупник зробив палкою велику царапину на щоці, то той хлопчик вибачився, сказав, що не навмисно. А вихователька теж навіть не заікнулась. Але я шуму не підіймала, що не догледіла. Не хотілось мені собі нерви портити. Головне, що діти порозумілись і дочка не тримає зла на того хлопчика. А виховательці я лише сказала, щоб уважнішою до дітей була.

12. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Ого! Ну нічого собі! Я думаю, що варто поговорити з вихователькою. А може навіть з батьками хлопця. І в ідеалі мабуть з психологом. Бо як на мене гуля на півлоба і кинуте горнятко, то не є банальний трафунок. Тим більше, що потім дитинка так незвично поводилась під час сну...

13. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А я знаю ще як дитина вже після закінчення садка паралельно з першим класом ходила далі в садок, бо після школи не мали де прилаштувати (за "домовленостями", звичайно). Потім мусіли терміново забирати, бо то чиєсь місце весь рік займалось.

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Перше: спокійно, але з натиском кажемо виховательці приблизно наступне:"Я нині зранку ледве втримала чоловіка щоб не йшов сюди розбиратись. така ситуація нам категорично не подобається. Я залишаю здорову дитину і хочу її такою ж забрати. Ваша робота пильнувати щоб такі ситуації не виникали, тим більше що зараз дітей мало. Якщо інцидент повториться, я буду звертатись куди треба". Повірте моєму досвіду, це діє. Не варто дозволяти лізти собі і своїй дитині на голову.
    Друге: дзвонимо батькам того хлопчика і повторюємо приблизно те саме. У нас теж був подібний досвід, але з кусанням. Все закінчилось адекватним вибаченням.
    Третє: кажемо дитині що вона може вставати в туалет тоді коли захоче і стільки, скільки захоче. Наша вихователька теж пробувала обмежувати Сашка в походах в туалет, кілька разів були "конфузи", від чого він почав комплексувати. Вона ще пробувала його присоромити за це. Розмова була коротка: "Дитина йде в туалет по потребі і дозволу ні в кого не питає". До речі, розмова була при дитині. Він це почув і тепер проблем не виникає.
    Дівчата, не бійтесь захищати своїх дітей! За нас цього ніхто не зробить. І не бійтесь що дитину будуть ображати в садку через це. Я вже не раз писала, що як тільки ми пішли в молодшу групу до нових вихователів, я їм сказала, що моя дитина мері розказує ВСЕ що діється в групі. І своїй дитині я вірю. Вихователі дуже часто дотримуються думки, що діти ще глупі і нічого не розуміють. Навіть більше, вони намагаються переконати у цьому батьків. Не треба веститсь на це.

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я не лякаю, але якщо горнятко не пластикове, то може то ознака струсу мозку? не дай Бог звичайно, я всіх їх не пам"ятаю, але що поведінка міняється - то точно.

якщо це б справді так було - тоді фіксувати і по стінці розмазувати кожного, бо так і дитина палець собі відірвати може (знаю такий випадок), і скажуть що сама винна. а вони, білі і пухнасті..і що ми від них хочемо.

16. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Горнятко керамічне.
    Батьків, так і не вдалось застати, і навіть не передзвонили хоча б спитати як дитина.

17. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Мою малу вчора вкусили. Ще в одного хлопчика з нашої групи 5 укусів. Вихователька дзвонила до батьків, ті сказали ,,то набийте його, А в шоці!!

18. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

і не передзвонять. в нас не вміють вибачатися і брати на себе відповідальність. ви самі мусите відстоювати свої права, твердо,бо наступного разу отримаєте статус мамочки яка не знаю, що хоче.

19. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

А чому діти взагалі бавлятьсь керамічним горнятком?
    Я б запитала про це у виховательки, а якщо воно розіб'ється і вони поріжуться, просто немає слів:sad:

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

батьки можуть написати заяву з вимогою забрати ту дитину з групи. Наших сусідів син теж в садку вкусив дівчинку, то батьки ледве впросили щоб дитину не виганяли з садка.

Статус теми:
Закрита.