Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mammy

Mammy Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок (3)

Та я б не проти, але він 7.20 ранку має бути вже на роботі...

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

мій в 7,30)))
    тому проблема як доставити Святика в садок виключно на мені.

Ну, і ще таке, як ти собі уявляєш в час-пік тягнути дитину на сихів???
    То ж не близько.

Я не знаю... Я б давала в 70-ий садок в твому випадку.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

на мою думку, варіанти з добиранням громадським транспортом до садка- це дуже виснажливо. Ми так їздимо до школи+ з нашого району багато діток їздять у садки в р-н Нового Цуму ( це всього 3-4 зупинки, причому у не надто перевантаженому напрямку), але з дня в день отаке добирання, особливо у зимову пору- це напряжно. І якщо в школу варіант з добиранням- це ще допустимий, то садок однозначно треба шукати в межах, де у випадку чого- пішки можна дійти і не залежати від транспорту. Щодня возити десь на Сихів, особливо вранці, коли всі на роботу в тих маршрутках штовхаються- не знаю, наскільки то себе виправдовує.

Варіант з добиранням до садка виправданий, коли возити машиною. Ну і інколи- громадським транспортом. А щодня з дня в день?..

4. Mammy

Mammy Well-Known Member

Я так розумію, що, мабуть, доведеться сидіти з малятами вдома :scratch_one-s_head:
    або спробувати вмовити чоловіка (і себе) на садок біля нас. На жаль, варіантів няня/бабуся розглянути не можемо. Дякую за ваші думки, бачення ситуації зі сторони таки багато дає :girl_yes:

5. Альона

Альона Well-Known Member

Я б саме так і зробила. Моє переконання, якщо нема фінансової необхідності, - мамі треба максимально приділити час дітям, бодай до 3 років.
    Я, коли народила малу, пішла в декретну відпустку на 5 років, до підготовки до школи. І зовсім про це не шкодую :d25:

6. Mammy

Mammy Well-Known Member

До трьох років - то само собою, а от за фінансову складову поки не знаю...
    Сподіваюсь це не буде основною причиною :girl_wink:

7. Альона

Альона Well-Known Member

У вас дівчинка 11-ти місячна, так ? :) Тоді вам ще як мінімум 2 роки домця кубиками-пазлами бавитись, нє ? ;)
    Я це до того, що може і садок не дуже потрібний? :)

8. Людок

Людок New Member

Просвітіть, мене ще зелену.
    Якщо садочки постійно збирають кошти на все.
    То чому няня не є варіантом?
    тим більше діти перший рік часто хворіють в садку, на кого залишати, якщо плануєте на роботу?

9. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Завела сьогодні свекруха малу в садок (до того 2,5тижні не ходили), а там до неї вчепилась мама з батьківського комітету що вона здала на фонд садку і групи ще за листопад і грудень, а ми тоді взагалі не ходили бо були на оздоровленні і я вже їм раз говорила що за ці місяці здавати не буду, а вони думали що я не дала то може свекруха дасть... і взагалі буду казати щоб давали якісь чеки куди ті гроші йдуть, бо постійно їм на щось треба...

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

одна з причин- навіть при всіх "зборах" садку, няня щомісяця обходиться при такому графіку, як дає садок, у 4-5 раз дорожче ( як мінімум). Друга причина- певній категорії діток просто нудно з нянею чи дітками на майданчику. Вони справді потребують колективу ( у мене племінник з 2,5 років у садку, при тому, що є бабуся вдома, яка може з ним бути і купа дітей в будинку. Але він просто життя без садку свого не уявляє. І навіть у вихідні би там був.)

11. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

а нас немає такого поняття помісячного - лише при вступі давали "благодійний внесок" на садок тай все - тепер лише в батьківський комітет все здаємо - на дрібний ремонт, канцтовари, хімію, свята, подарунки і т.д.

12. Hexe

Hexe Well-Known Member

ми як пішли в садок, то скидались по 1000грн - замінили повністю усі вікна,підвіконня і двері в нашій групі(ігрова, спальня,туалет, коридор де шафки). 30грн в фонд садка кожен місяць і на разі все(за харчування я не плачу). на всякі канцтовари і т.п. - то ніц не треба було приносити чи здавати гроші. ще як малу привела, то мала купити засіб для миття посуду, ганчірки і туалетний папір.

13. Mammy

Mammy Well-Known Member

Дівчата, няня не варіант, бо значно дорожче, ніж садок, як пояснювала Сніжна. Та й хочеться колективу для дитини, бо синочок постійно зі мною і малою, з дітками зустрічаємось дуже рідко. А відносно того, що мені ще 2 роки в декреті - потім, коли дітям буде 3 р. і 4, 8 р. їх ніхто просто так і відразу в садок не візьме, я вважаю, що думати треба вже :girl_smile:

14. Caramelle

Caramelle New Member

Дівчата, можливо у когось є інформація про садочок N 25, яким способом нам можна туди влаштувати дитину, якщо ми не потрапляємо по списку, які тарифи зараз, можливо хтось мав справу в недалекому минулому?

15. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

треба треба. якщо Ви вирішили віддавати дитину в садок, то починати треба хоча би за пів року до кінця декрету. все одно буде період адаптації і постійних болячок, в той час краще щоб мама була вдома. я така мудра віддала Сашка в садок і вийшла на роботу (йому було майже 3). то потім кожного місяця або через місяць на лікарняному. не кожен роботодавець захоче таке терпіти... от тільки проблема ще й в тому, що не у всіх садочках є ясла, тобто група для діток молодше 3 років.

16. Альона

Альона Well-Known Member

Як і вас справи? Опалення відремонтували ?

17. Osya

Osya Active Member

Відкрився на цілий день садочок 78, але кажуть тепер купа там дітей :girl_cray:(обєднали ранішню і вечірню групи)

18. raspberry

raspberry Well-Known Member

А якщо підійти до завідуючої, пояснити ситуацію і забрати малого. Одразу ж записати обох дітей в садок наперід, наприклад через 1,5 роки: старшого в середню групу, а меншу в яслі? Відповідно і місце буде, і зараз не доведеться малого водити, щоб місце зберігалось. Залишиться пів року до кінця декрету на адаптацію діток.

---------- Додано в 09:58 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

Можна його водити гуляти в садок, тоді, коли там прогулянка. Буде мати з ким бавитись.

19. karioka

karioka Well-Known Member

о, ми ходимо в той садок...:) так,дітей побільшало,:) а найбільше мене обурює,що коли дитина "не хоче спати", то дзвонять-заберіть її,бо вона плаче і кричить...:)? то хіба так робиться????то хіба не компетенція вихователів -заспокоїти, і допомогти адаптуватись? ане "виставляти" як неугодну???

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нєа...(((
    Тоді коли мені дзвонли з відділу освіти, то запевняли, що в середу вже точно буде...
    Малий два дні відсидів дома, нині завела в садок і то добре що ще лахів купу теплих з собою приволікла. Опалення немає! Але в групі вранці було +18. То ніби не критично, якщо добре одягнутися. На дворі тепло, плюс їхні обігрівачі, ніби так цілком прийнятно, хоча то не вихід...
    Я вже взагалі не розумію що відбувається. Чому так довго. Завідуючої не застала.

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

Гм, у нас вихователі на такі діла збирають.
    Хоча теж така ситуація була. Був такий місяць, що малий ні дня не був, бо хворів, так теж сказали здати в фонд. Я стояла дивувалася довго, але мені пояснили, що так треба.)

---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:35 ----------

Я коли була в батьківському комітеті, то ми мали зошит, в якому було все чітко розписано, плюс чеки. Може в ваших теж таке є. Запитайтеся.

Статус теми:
Закрита.