Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Відповідь: Дитячий садок (3)

в нас теж було:girl_yes2: і в інших групах теж в нашому садку.

2. Hexe

Hexe Well-Known Member

типу, прийде Миколай, діток привітає і всьо:)в нас так, на Миколая "закрите" свято, а на Новий Рік має бути вже виступ з віршиками,пісеньками іт.п.

3. Valensia

Valensia Well-Known Member

Дякую, значить ми не одні такі :) а за Новий Рік нічого нам не говорили, напевно нічого не буде.

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

В нас буде в кінці грудня, хлопчики-зайчики, дівчатка - сніжинки:)
    Про вірші нічого не чула, пісеньки, думаю, вихователі будуть співати :) скоріш за все, буде без батьків :sad: ще є варіант, що батьки за ширмою, але судячи з тону виховательки, коли вона про це говорила, він малоймовірний.

5. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

І в нас буде щось подібне.
    Але я так розумію з батьками, бо ще на зборах перших казали, що в ясельній групі проводиться 2 свята: Новорічне і День Матері. Казали, що на Новий рік дітки ще не дуже активні, во всю адаптація, тому якщо дитина просидить все свято у нас на колінах - не переживати і не силувати йти до всіх, завжди так не буде. З того я зрозуміла, що на святі батьки будуть присутні.
    Ми на Миколая здаємо 50 грн. і сюди входять подарунки діткам, іграшки в групу і подарунок вихователям.

6. AilataN

AilataN жива

Ми купляли розкладачку дитячу, без неї нас в садок не могли взяти, бо дитині ніде спати. Купляли ще постіль. Подушка, матрац і одіяло було садківське.
    в садок ми ходили мало, от зараз пробую розкладачку забрати, бо її поставили на баланс садку.

7. mumija

mumija Member

у нас на Новорічне свято батьки будуть присутні. а на Миколая "урочистостей" не передбачено, тільки подарунки для групи))) тобто, ті іграшки, які будемо дарувати на Миколая, залишаться в садочку, щоб діти ними там і бавились потім.

8. Vероніка

Vероніка Never give up

У ясельній групі це роблять для того, щоб вихователі могли спокійно провести свято, в присутності батьків дітки можуть плакати і просяться до мами.
    Наше перше свято батьки сиділи за напівпрозорою ширмою, дітки їх не бачили, тому все пройшло добре.
    Я взагалі 2 роки ховалась від малого, тому що знаючи про мою присутність, він би не всидів і обов"язково побіг до мене.

9. Natalya

Natalya Well-Known Member

10. Valensia

Valensia Well-Known Member

Ми здавали по 200 грн. То мало бути на новорічні свята ( подарунки дітям, ніби ще й вихователям) і в т.ч. на ремонт вікон, дверей, світильники і всяке таке.
    Казали вихователі, що минулого року до діток в групу приходив Миколай і всім роздавав подарунки. Надіюсь, цього року теж так буде, бо моя мала як це почула,то тепер чекає, і перепитує,чи дійсно в садочок прийде Миколай.

11. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

такс, потребую поради, бо мене аж підкидає.
    вчора ввечері Сашко мені сказав що вихователька назвала його "впертим ослом", бо він не хотів скласти дужки окулярів перед сном. його то дуже образило, бо "вихователі мають вчити нас бути чемними, а не казати такі слова". нині питала в виховательки про ту ситуацію, вона відхрещується, каже що не казала такого. зі всього видала нам висновок що всім дітям все ок в садку, тільки ми вічно якісь конфлікти шукаємо. я вже не знаю що мені думати і казати. малий тепер взагалі в садок йти не хоче... я не думаю що він то вигадав, оскільки навіть саме формулювання йому невідоме, ми такого не кажемо вдома і раніше я від нього такого не чула. ну і не помічала щоб він щось таке фантазував раніше. що підкажете?

12. mumija

mumija Member

Якщо ви впевнені, що син каже правду,раджу іти до завідуючої. вона це не залишить без уваги. навряд чи Сашко міг вигадати таку ситуацію сам...

13. Made in USSR

впевнена, бо знаю, що він таке не міг би вигадати, тим більше по дитині видно, що йому образливо таке чути.
    до завідуючої йти не варіант, бо вона у нас як англійська королева, просто присутня. питання вирішуємо на рівні групи, але мені вже то обридло, якщо чесно. якби ще визнала і якось вибачилась, я би зрозуміла, а тут вирішила зробити дитину обманщиком, а маму істеричкою. прозвучала така думка, що нібито я постійно шукаю конфлікти. ми насправді мали непорозуміння з нянею і іншою вихователькою, а ця була єдина, з ким я приємно спілкувалась, тепер нікого не лишилось.

14. Buriko

Buriko Well-Known Member

По своїй доні знаю, що дитині тяжко щось придумати. Переважно, говорить факти. Але так як це говорить маленька дитина, то вважають, що могла щось вигадати і т.д. Дорослим більше вірять - це моя особиста думка.
    Зараз доні вже 4, і, от бачу, коли вона щось розповідає (говорить правду!), а їй не вірять - тепер починає щось допридумувати... От так , і виходить що в 5 років буде дійно щось "відкореговане" дорослими розповідати, а не чисті факти.

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

і про мене така думка :)

15. Made in USSR

та може бути що придумують, але малий після розмови з вихователькою сказав що вона таке сказала на нього коли годувала іншу дівчинку, а він вже йшов у спальню і вихователька його не бачила. знаючи наших вихователів і їхню любов "поперемивати кістки" всім і вся цілком допускаю таку ситуацію...
    коротше, тепер та виховательки ледве вітається до мене))))

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

І я за порадою.
    Мій Святослав реально ніколи не плакав, щоб іти в садок, навіть з перших днів. Йому там було цікаво, завжди вихвалявся як гарно бавився з дітками, як співали/малювали/танцювали...
    І тут ситуація, ми місяць пропустили через хворобу і в понеділок він на радощах, що він "взе здоловий і можна ходити в садочок"))) так гарно встав і пішов, що я сама не сподівалась. Але в вечір, коли я його забирала, то побачила, що він дуже сумний, сидить осторонь від діток і бавиться сам. Мене то реально здивувало, бо він сильно компанійська дитина. Вихователька каже, мовляв Святик сильно сумний був цілий день і навіть плакав за мамою і татом. Я здивувалась, але списала на великий пропуск у відвідуваннях садка. Ідем додому, як завжди питаю як справи, щось не надто бачу розповдає. Перепитала дома ще декілька разів, розмова не пішла.
    Вчора знову те саме, мене то ще більше насторожило. Таки дома провела делікатну розмову з випитуваннями. Виявилось він не хоче ходити в садок, бо боїться, тому що його б"є Максим. Питаю куди б"є, каже в спинку. Дивлюсь на спинку- спинка червона. Дівчата, в мене був шок!!!
    І тут мене малий просить, щоб я пішла, насварила на Максима. Я йому сказала, щоб як той хлопчик його ще раз вдарить, він пішов і сказав виховательці, а він на своєму "нє, мама піде і насварить на Максима, вихователька нєєє". З одної сторони я розумію дитину, бо він хоче, щоб батьки за нього захищались, а з іншої... Я розгубилась.
    Менше з тим, домовились, що він мені його покаже, а далі думаю по ходу якось побачу як діяти.
    Нині з ранку з тим хлопчиком ми не пересіклися, бо прийшли швидше. Малий закатав істерику, що не піде в групу, бо боїться. Для мене вперше така його реакція на садок, тому я сама чуть не заплакала, але вирішила, що переховування дома від Максима до нічого не призведуть, а ситуацію треба вирішувати. Розказую виховательці, пояснюю поведінку Святика. Відповідь "нііі, ви шо мамочко, у нас дітки давно не б"ються".

І як тут бути? Чоловік схиляється навчити малого давати здачі, навіть мастер-клас по тому питанню проводив))), але я так бачу результату воно не дало.

17. Solomi

Solomi New Member

ой, Ви не одні такі

не переживайте, Ви все робите правильно

дитина в садку має багато ПРАВ, а вихователі мають ПРАВА, Не мають права, і мають обовязки.
    от обовязок мами - дбати і переживати за дитину, Ви це і робите.

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я би ще раз твердо поговорила з вихователем. Не з позиції "поцікавитися", а з позиції вже наявного факту :"Переодягала дитину, побачила сліди на спині. Поцікавилася звідки. Дитина розповіла... На запитання, чому не сказала вихователю, відповів, що не хоче бути ябедою. Я все розумію- діти є діти, і часом чубляться ( немає такого, щоб дітки узагалі ніколи не конфліктували- у силу ще їх віку), але дитині я пояснила, що поки вони є дітьми, в садку є дорослі ( вихователі) обов язком яких є допомагати дітям у різних ситуаціях. Тому він не повинен боятися звертатися до вас за допомогою. В іншому випадку, при повторенні такої ситуації, я дозволю дитині дати самостійно відсіч образнику".

19. Made in USSR

і з батьками того хлопчика. в нас в яслах був такий любитель покусатись. діти мали від нього реальні синці. я дзвонила до батьків і звернула увагу на ту ситуацію. я сподівалась якоїсь агресії, але вони вибачились і більше такого не було. потім малі подружились дуже.

20. izz

izz Well-Known Member

Дівчата потребую поради, малий в листопаді був в садку лише 1 тиждень, грудень і січень ми також пропустимо.Подзвонили з батьківського комітету до чоловіка і сказали здати 160грн.на святкування нового року (туди входить подарунок дитині 22грн, відео 35грн, решта на подарунки персоналу)оскільки нас небуде, того подарунка і відео нам непотрібно,то нормально якщо здам менше?

Статус теми:
Закрита.