Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. mumija

mumija Member

Відповідь: Дитячий садок (3)

в нас минулого року няня з вихователькою сміялися з хлопчика, бо він не встиг до горщика добігти і закакався. потім більше, ніж пів року він ховався від всіх, коли какав((( що смішного, я досі не розумію. :girl_devil:

2. zirka

zirka Well-Known Member

Та, то не в одному садочку таке вихователi говорять. Просто не всi дiти розказують i не всi терплять.

3. Buriko

Buriko Well-Known Member

Дійсно, нічого смішного, а в дитини стрес на ціле життя.
    От, я інколи теж думаю, з подібними і в нас історіями - чи варто віддавати дитину в садок з таким складом педагогів... Це так, риторичні роздуми...

4. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Ви цілком праві, бо аналогічну ситуацію доводилась і виправляти в нас на початках ходіння в садок, але головне вчасно "поставити до відома" виховательку, що твоя дитина не буде терпіти і щоб я такого від дитини навіть не чула - що я і зробила в свій час. Потім у нас аналогічну проблема мала сусідка з дитиною в іншій групі, але здається це припинилось після цього, як чоловік пішов і сказав все що про них думає.
    Були ще нюанси з якими доводилось розбиратись в досить неприємних розмовах і скажу що враження а два роки ходіння в садок вже не такі райдужні як були на початку, нажаль.
    Тому мамам дітки яких почали ходити раджу прислухатись до своїх дітей, бо звичайно вони інколи можуть щось перебільшити, але розібратись таки у всьому потрібно.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

6. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

в нас теж було таке, що Сашко під час денного сну намочився. Питаю його чому не йшов в туалет. Сказав що вихователька казала під час сну не вставати з ліжок, от він і чекав поки можна буде. Я дитині пояснила що коли він хоче в туалет, він може вставати і йти, не питаючи дозволу. Те саме повторила вихователям і няні. Тепер проблем нема.

Моя мама знайшла дуже гарний вихід з подібних ситуацій: обом вихователькам так ніби випадково сказала, що вдома дитина розказує про садок абсолютно ВСЕ: хто кому що сказав, хто на кого накричав, хто що робив... Тому тепер вихователі змінили свою манеру поведінки, я то бачу насправді.
    Ну і якщо чесно, то всі мої ілюзії щодо садка вже давно розвіялись, і тепер Сашко йде туди тільки тоді, коли в мене і в бабусі робочий день, коли ж хтось з нас вихідний, дитина лишається вдома. Садок в нас тепер суто для спілкування з друзями, оскільки якогось особливого навчання там теж нема. дуже мені сумно з того, бо я сподівалась, що садок стане для дитини чимось більшим. аніж просто додатковим ігровим майданчиком.

7. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

ви не помилилися? в середню чи в молодшу?
    Ми якраз перейшли з молодшої в середню (там моя дитина наймолодша, решта діток 4-5 річні). Доця взагалі практично завжди какає вдома. Прочитавши Ваш допис, я запитала, чи ходить вона по великому в туалет в садочку, відповіла, що ходила один раз і витиралася сама, бо няня сказала, що вони вже дорослі і самі мають себе витирати після туалету. Дівчата, з якого віку ваші дітки самі себе обслуговують в такій делікатній справі? Бо моє дитя ще не настільки вправно це робить. Які порядки у ваших садках (цікавить, власне, середня група)?

8. La esposa

La esposa Moderator

я можу помилятися, але в середній групі діти вже мали б обслуговувати себе самі (здається, з того моменту, коли в дітей забирають горщики і привчають до низького туалету).

9. mumija

mumija Member

в нашому садочку вже в молодшій групі ніхто попку витирати дитині не буде((( тільки в ясельках є така VIP-послуга...

10. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Наша пішла в садочок в три рочки в молодшу групу, то спочатку допомагала няня "в туалеті", а надалі - сама, їх првчають бути ну дуже вже самостійними. Вони одягаються-роздягаються, все самі в шафки, на кріселка перед сном складають -це не зле, але коли спішу, а вони вдома обидвоє самі починають себе обслуговувати та ще й повільно й розважено, то ох:suicide:

11. Buriko

Buriko Well-Known Member

Для мене це вже теж так. Краще будемо їздити по гурткам трохи, чим весь час проводити в садку.
    Вчора питаю виховательку зранку, чудова погода, підете гуляти? А от і ні: бо діток багато, і ми їх в одяза та шапках не впізнаємо ще...
    Я розумію, що може бути такий момент, звісно, але... Потім на зиму ж будуть на дітях інші комбінезони... і теж не впізнають :confused:.
    Зробила висновок: садок може і нормальний, і вихователі в нас теж хороші жіночки, але Садок - виключно для спілкування з друзями, і не більше.

12. сніжна

взагалі то у садках попи витирати дітям мають лише у ясельній групі. Починаючи з молодшої- дитина, в принципі, має вміти сама себе обслуговувати. Няня інколи може допомогти, але не ходити щоразу з дітками до туалету.

13. Buriko

Buriko Well-Known Member

В нас теж так (ми в молодшій групі.) Вихователька аргументувала, що до дітей в такі місця вони лізти не будуть.

14. Prutylyatko

в нас з тим без проблем, завідуюча сама "виганяє" гуляти, якщо раптом в когось з вихавателів лінощі напали:)

15. сніжна

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А в який ви садок ходите?

17. Prutylyatko

"Барвінок", 165 ніби (за Арсеном на Науковій)

18. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Значить, то моє "упущєніє" у виховному процесі... Бо мені все здається, що вона ще замала... Вдягається-роздягається з 2 років сама, їсть теж, а от справи туалетні я якось відкладала. Бачу, даремно. Дякую всім за коментарі! Будемо працювати над навиками :girl_in_dreams:

19. Oksamyt

Oksamyt New Member

Маю таке питання, чи ваші дітки засинають самі, бо мій ні, я маю йому щось співати-розказувати, гладити, інколи навіть люляти. Так от в мене питання, як він в садку засне? Чи ви спершу вдома привчали самим засинати?

20. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ми коли йшли в садок, то нам сказали, що дитина має вміти сама ходити в туалет, сама витиратися, сама вдягатися/роздягатися і їсти.
    Малий витирається сам, але деколи може погано повитиратися, то вихователі дивляться, якщо так, то переодягають трусики, ще не було щоб ходив в замазаних трусах.
    От з вдяганням - проблема. Не хоче. Лінь йому, хоче щоб йому помогли. Особливо важко йому вдається скидати светрика через голову.

Статус теми:
Закрита.