Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

Відповідь: Дитячий садок (3)

з першого жовтня мали б включити опалення.

2. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

А в нашому садку немає гарячої води і не факт що буде, минулого року теж не було, батькам кажуть закупляти їм мокрі салфетки, руки витирати, але я з того в шоці! Ну як так можна, щоб в яслах і не було гарячої води, дитині руки вимити чи дупу! Може це не тільки в нас так? Ми ,до речі, ходимо в 133 садок.

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

в нас в групі є бойлер, наскільки я зрозуміла то вже кілька років стоїть, ну і вдома в мене теж, не уявляю як без нього.
    може б і їм вартувало поставити?

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

в нас 20 градусів в групі, то нормально?
    бо в мене в кімнаті 19, то я замерзаю...

5. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Дівчата, на Пасічній в садочку Веселка, куди ми почали ходити нещодавно, відкрили додаткову ясельну групу. Місця ще є. По списку 21 дитина, реально десь 17, а ходить не більше 10 дітей. Група працює з кінця серпня. В понеділок, коли ми прийшли вперше було 5 діток. Сьогодні також мало, не порахувала. Група звичайно ще трохи недоукомплектована, але, діти помалу ходять.
    Можливо комусь пригодиться. :girl_wink:

6. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Скільки у ваших садках збирають на день вчителя? Бо в нас по 50грн, я вважаю що це забагато і взагалі батьківського комітету в нас ще обрали, збирають якісь дві мами, нізким про суму не порадились. Сьогодні зранку подзвонили (ми зараз не ходимо бо хворіємо) і сказали принести гроші я сказала що вважаю що це забагато, а мені сказали що ще хочуть якісь іграшки купити якщо грошей хватить... і будь мудрим - куплять вони ці іграшки чи ні, хочуть двом вихователям, няні і завідуючі гроші (по 200грн) і квіти... буду з ними говорити
    А ще мені зовсім не подобається меню в садочку, дуже скупе і одноманітне (напр. - на сніданок тільки пшенична і пшоняна каша, яка може бути ще й на підвечірок, гречку давали тільки раз, постійно пишуть в меню "кури тушені", але нераз бачила як несли їжу до групи то там нічого такого не бачила), хто взагалі складає меню і чому воно так відрізняється по різних садках, кошти ж держава одинакові виділяє?

7. strochka

strochka Member

як дадуть вам - напишіть нам :girl_smile: будь ласка

8. mumija

mumija Member

і в нас по 50. Чому по 50, бо завжди знайдеться хтось, хто не захоче (або не зможе) здавати. а якщо щось лишиться (по наших підрахунках мусить лишитися), то новий рік і Миколая не за горами, а тоді і так в кожній сім*ї величезні витрати. Ми квіти не будемо дарувати, бо то даремно витрачені гроші, як на мене.

---------- Додано в 09:53 ---------- Попередній допис був написаний в 09:49 ----------

як це - заборонили? що такого страшного в звичайному слюнявчику? нам в кінці тижня кладуть в шафку слюнявчик брудний, в понеділок приношу чистий. злочину в тому не бачу))))

9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Так, я вчора в новинах бачила про цей садочок, і про нові групи, які відкрились в Львові і щепланують відкрити в різних районах Львова.
    Щей Садовий в інтерв"ю сказав, що до 2014-15 року планують повністю ліквідувати дефіцит місць в дитячих установах. Що кожна дитина без проблем і черг вступатиме в ДНЗ.

10. Juliasia

Juliasia Member

А в нас піжамки тримають не в шафках, а під подушками - так дитина може сама взяти і перевдягнутись, незважаючи на виховательчині "мухи" стосовно перевдягання. Запропонуйте виховательці такий варіант, а з малим домовтесь щоб сам перевдягався в піжаму.

11. Златка

Златка Well-Known Member

Мене це питання теж дуже цікавить: я не можу взагалі зрозуміти, як в садках може бути настільки різне харчування :girl_cool:

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та у нас вже новий прикол.
    Відбулись батьківські збори і нам сказали, що дітки в піжамах спати не будуть, а в колготках, тому ще в коридорі, яким вони ідуть в кімнату для сну холодно.

Я все послухала, а дома збагнула, чому то піжамки не можуть лежати власне в тій кімнаті під подушками, як було у яслах.

Але то таке... Я вже змирилась.

---------- Додано в 11:53 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ----------

Справді дивно.
    У нас суперове харчування. Сьогодні з ранку так смачно м"яском пахло, що я сама чуть язика не проковтнула.

Ну, і з того що бачила на власні очі все надзвичайно апетитне і запашне. Меню дуже різноманітне, навіть сама інколи дивуюсь звідки у них стільки фантазії.

13. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Дівчат, а чого такий кіпіш через ті піжамки. Ви вдома на обідній сон теж дитину перевдягаєте?
    Я - ні. І не бачу нічого поганого в тому, якщо дитина поспить в колготах, чи маєчці і трусиках коли жарко. Вони ж не в вуличному вбранні в ліжко лягають.
    Варіант, що може зіпріти, розглядаю, але я б просила вихователя на це звернути увагу і перевдягти дитину, щоб в мокрому не ходила. Мій Артем дуже рідко прокидається зіпрітий, бо коли йому жарко - він розкривається, але я припускаю, що є дітки для яких це проблема, то тоді просто батькам про перевдягання конкретної дитини можна і домовитись з вихователем. Просто поки вихователь всіх перевдягне, вже й сон обідній скінчиться) мені особисто це не принципово, головне щоб в мокрому не ходив, а це перевірити дуже просто, прийти пару раз в садочок одразу після сну діток.

14. arkka

arkka Well-Known Member

ага, група неукомплектована, бо не усім батькам підходять такі витрати на "укомплектацію" тої групи.
    Район невеликий садочків достатньо, як на мене (4шт), багато батьків відмовились від Веселки і пішли в інші садки (особисто знаю декількох). Ми ходимо в 52 садок, в нас в групі 16 діток по списку. Ходить десь 10-12, як для державного садка ідеально! звичайно, що протягом року ще будуть добирати, бо в молодшу групу не набирають, а тільки в ясла.
    а нам сказали, що слюнявчиків своїх приносити не треба, вони мають достатню кількість, в них є пральня і перуть самі і постіль також. Теж небачу нічого поганого в звиклих слюнявчиках але наша держава орієнтується на європейські стандарти і норми.

---------- Додано в 13:39 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

і я небачу нічого поганого в тому, що кладуть спати не в піжамі, ми і в дома в обід в піжамі не спимо. Головне щоб не в брудному вуличному одязі, ну але то треба принести змінний одяг для групи. Даю малій кофти на замку, щоб просто на сон зняли щоб не спотіла, а потім вдягнули, бо один раз забирала після сну, а вона була в светрику через голову, то так і спала. І була трохи мокра.
    +100

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дітки у цьому одязі гуляють теж.
    Штанці переодягаєм, коли приходим, але ж колготок не переодягає ніхто. І в цих колготках вони сплять і гуляють і приходять в садочок і ідуть додому.
    Та навіть якщо і переодіти колготки, ніхто потім паритися не буде і не буде на прогулянку переодягати його вуличні. То точно.

Та то вже біда переповнених груп. Таки вони повинні і переодягати на сон і на вулицю, а то не раз чула. Чому не гуляли? Ну, бо багато діток і вихователь не в змозі всіх переодягнути, щоб піти погуляти. По цій же причині не гуляють взимку. А повинні би...
    У нас не встигають діток переодіти на жаль на вулицю також. Коли приводжу і для прикладу переодягаю з джинсиків у спортивні штанці, то потім якщо забираю з вулиці, то забираю часто ЧОМУСЬ в цих же штанцях, які я дала в групі ходити, а джинси в групі в шафці. Ну, бо не в змозі всіх... і все в тому ж роді.

Просто коли оті садочки так гарно "з"їдають" фінанси, то реально хочеться якесь належне ставлення. Я не хочу, щоб моя дитина лягала спати з вуличним піском, ходила облита кашею і т.п.

16. La esposa

La esposa Moderator

Жаннусь, а ти подумай, не всі батьки бувають адекватні і йдуть назустріч вихователю. По наших садочкових правилах (і я думаю у всіх так), якщо хоч одна дитина не має шалика, шапки чи рукавичок в зимовий період, то вся група сидить і не гуляє. Навіть якщо там супер-пупер куртка з закритою шиєю чи шапка така, яка на шию заходить - не варіант. Побачить керівництво - надає люлєй вихователю. Кому воно треба?
    А ще багато батьків просто забувають про те, що дитина вдень має гуляти - зранку і ввечері привезли на машині, занесли через сніг на руках, щоб швидше, відповідно дали легкий одяг, які там рукавички! (до речі, рукавички - то головний біль вихователів)) скільки ми батьків просили, щоб не давали ясельним дітям рукавички з окремими пальчиками - не помагає)

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та то ясно.
    Але ото малий вже другий рік в садку і на зборах дуже гарно про гроші/ремонти говорять, то невже не можна сказати про одяг вуличний для зими, щоб дітки гуляли. Ну, як підеш на зустріч, як ніхто нічого не каже.

18. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

На мою думку якби суми були менші то більше людей би здали... самі корупцію розводимо... я вважаю що треба зробити якісь символічні подарунки і все

а по іхніх не те що не лишиться, а може і забракне, бо то ж обов"язково всім дати по 200грн, на мою думку і по 100 можна дати...

19. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Все одно не розумію, чому колготи будуть брудні? Ви що в самих колготах гуляти йдете? певно д ні. Тобто є штанці для прогулки, є щтанці для групи, під ними колготи. То чому знявши штанці не можна дитину покласти спати, чому мають бути брудними коготи?

---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ----------

Що серьозно є таке? Вимагають у всіх шалики? А я так вже думала, що навпаки буде класно, шапка і горло прикриває і малий сам її вміє вдіти, а тут не все так просто, треба розпитати вихователів буде як підем в садок.

Ще, дівчат, розкажіть мені таке. Той мазочок, що 3 дні здається....яка там процедура? Довідка видається зразу(на 3-ій день), чи ще окремо її треба приходити забирати? Якщо ми наприклад підем завтра здамо перший раз, а 2-ий і 3-тій в понеділок, вівторок, так можна? Бо я коли здавала аналізи забула за то розпитати.

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та бо брудні.:)
    Вони в пісочниці переважно сидять. Пісок і всяке таке через капці насипається. Мені інколи аж не зручно, витягую з шафки капці, а з них на коврик купа піску і бруду сипеться. Ну, то уявіть собі які там колготки після вранішньої прогулянки. Ну, і в них спати... ВопшЄм, може то я якась така стерильна))) ну, але не подобається мені то.

Статус теми:
Закрита.