Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. dasha

dasha Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок (3)

Хто зна. Мій так в садку стовкається, що відключається сам в 21.00, в садку більше "фізично і емоційно" рухаються, інакше ніж дома, так що скоріше всього проблем зі спанням не мало би бути.

2. Neverland

Neverland Well-Known Member

Та я просто малого в садок веду на 9, в 1 забираю. Потім гуляння-гурток, додому приходим в 6. І його ледь-ледь вкладаю в 9. Він ще протестує і хвилин 40 засинає. Тому я вже навіть боюсь думати що то буде, як він поспить вдень(((

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мій теж в день не спав до садочку, а в садочку вже спав разом зі всіма дітками. Тепер якось в вечір навпаки легше вкласти. Напевно коли дитина поспить в день, стає якась добріша.))

А в нас вчора батьківські збори в садку були. В результаті я прийшла додому чуть не зі слізьми на очах. :girl_cray:
    250 грн на місці там лишила на канцтовари і день вчителя і ще можливо на Миколая залишиться (може, ага, а як не лишиться, то знов здавати, там ж і ДН і іменини і т.п...:girl_crazy:)
    Плюс щомісяця окрім оплати за садок тре здавати по 80 грн (!!!). 30 грн в фонд групи, 50 грн на ремонт туалетної кімнати в групі, в яку дітки перейдуть аж на другий рік.
    Плюс я вже віднесла туди пакунок побутової хімії орієнтовно на сто з добрячим гаком гривень.
    Дівчата, у вас тоже така ж ситуація? Щось мені то виглядає забагато.:girl_impossible:

4. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Записані ми в 30-ий садок на Левандівці, записались лише 4 місяці тому, бо тільки переїхали, а він до нас територіально найближчий і взагалі мені сподобався. Проблема в тому, що поки що ми навряд чи туди потрапимо. Набирають три групи, то моя подруга яка малу записала значно раніше (йдемо ми в садок разом, одного року, в одну групу) в списку 160, а ми то взагалі ген-ген далі. Ймовірність потрапляння дуже мала, хіба беруть пару людей за гроші (але для нас то реально велика сума). Тому пішла я в садок №2, там мене хижа завідуюча зразу випровадила за двері, бо неприйомний день, а я лиш хотіла запитати, чи взагалі є шанс потрапити у садок. Лишається ясла-садок №160. Там на дверях пише, що записуватися на 2014 рік приходити у лютому наступного року. Моє питання: реально потрапити у цей садок, записавшись лише пів року перед тим? Дівчата, відгукніться, чиї дітки ходять у 160-ий садочок.

5. arkka

arkka Well-Known Member

ми в обід спимо, а ввечері раніше 11-12 год вкласти було неможливо, деколи і годину вкладала. Та й в обід хвилин 30 вкладались. Пішли в садок, в обід сама нормально засинає, а ввечері йдем спати вже в 9-10 год і то без проблем. Лягає сама в ліжко бере собі іграшку улюблену 5хв і вже спить. Дитина сама собі поміняє режим.

6. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Я теж спочатку переживала бо коли я відлучила від груді на денний сон то вона просто перестала спати вдень, і ніяк я її вкласти не могла... але в садочку були плачі перші пару раз, а зараз лягає зі всіма спати (правда довго тлумиться поки засне), спить недовго, а коли просинається то просто собі тихо лежить (вдома ніколи б такого не було, вона страшне шило і коли мені вихователька сказала що вона собі чемно лежить я перепитала чи вона нічого не напутала)... вони зараз вже все прекрасно розуміють і знають як і де можна поводитись, знають що і з ким собі можна дозволити а що ні...

Я в шоці:khomyak::khomyak::khomyak:, нам ще поки нічого не казали, але вчора як свекруха забирала малу то там батьки говорили що треба на день вчителя по 50грн здавати, і то я вважаю що це забагато... говорять що в нас корупція, а хто ж тоді її робить як не ми самі???:diablo:

на ремонт ванної кімнати щомісяця треба здавати??? нічого собі... в нас поки крім списку канцтоварів і хімії (все разом до 200грн.) нічого не кажуть здавати навіть на фонд групи, побачимо що далі буде.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Туалетної кімнати.:)
    Завідуюча показувалда батькам якісь фото яка є та кімната до, а яка має бути після. Ну, але, може я не права, але моя дитина і в таку, яка була до спокійно сходити може. У нас дома не має супер умов, то і в садочку йому б підходило так як є, головне напевно чистота і відношення до дитини, а тим більше у нас орендоване житло і здавати мені зараз гроші (не малі при чому) на те, що буде з наступного року якось геть немає сенсу. Та й чогось мені видається що оці всі ремонти більш потрібні керівництву садка (перевірки і все таке), аніж самим батькам і дітям. Я розумію щось дійсно розвалилось, чи вікно продуває, але тут ситуація зовсім не така.
    Думаю у фонд точно скажуть здавати. Принаймі це ніби нікого не обминає.

8. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Наші садочкові витрати: у вересні приносимо 2 пакети - один з побутовою хімією, другий - з канцтоварами (разом десь на 200 грн), здаємо 120 грн у фонд садочку раз на півроку і 150 грн в батьківський комітет на всі свята за рік

9. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

а в нас такі: пакет з канцтоварами вийшов на 140грн, хімії на 100грн., 100грн на зошити (підготовка до школи), 100грн на потреби групи( посуд, сушарки, рушнички, і.т), 20грн на фонд групи( раз в міс.), 20грн на день вчителя, і ще замовляють в нашу групу шафу, скільки це нам обійдеться на разі не сказали:girl_in_dreams:

10. poputochka

poputochka Well-Known Member

Як на мене,то таки легше потрапити в 2-й. Старша ходила до 160-го, менша - до 2-го...і він мені подобається більше.
    І якщо Вам у № 2
    , то Ви ще не були у №160:girl_smile:
    Ще не чула, щоб в обидва садки хтось потрапив "просто так", чи по черзі, чи ні. Полюбе, треба "домовлятись".

11. Neverland

Neverland Well-Known Member

Мене в садочку попросили купити 2 іграшки дерев"яні з Пеппі Ленд (десь грн на 100 вийшло) і попросили набрати на компі список групи. Ну і "доброчинний внесок" за те, що пішли в садок. А поки більше ніччого не збирали. Сьогодні, правда, був ляльковий театр, то зібрали по 12 грн за це.

12. Vероніка

Vероніка Never give up

Наші витрати - влітку 150 грн. на закінчення ремонту в спальні, 150 грн. на усі дитячі свята аж до травня (подарунки вихователям і діткам), 10 грн.\міс. на потреби групи.
    Ну і незабаром у нас батьківські збори, а їх зазвичай збирають задля оголошення про нові витрати. :girl_in_dreams:

13. Caramel ka

Caramel ka Well-Known Member

Перший день після літніх канікул і зразу 300 грн.- канцтовари, постіль, день вчителя. ЖАХ!:8:

14. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Завідуюча в січні проводитиме запис. Ви краще до неї особисто підійдіть. Дуже нормальна жіночка

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я в шоці з своєї дитини. Пішли в садок. Ходить з задоволенням, їсть там, все їй подобається. Сьогодні спати лишилась. А я так переживала як то буде. Бачу, що прийшов її час трошки відірватись від мами. До 3 років таке було нереально, а 3,5 все наразі йде супер. Ще б не хворіла було б взагалі чудово. Швидше всього, що будем ходити або тільки до сну, або забиратиму її зразу після сну. Вдома вона в обід не спить, менша не дає. А той обідній сон для такої маленької дитини ще важливий.

16. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Є якісь нормативи, згідно яких починається опалювальний сезон у садочках??

17. Януся

Януся Well-Known Member

У нас вихователі самі почали :) Завідуюча сказала не морозити дітей.Сьогодні вже був включений обігрівач.
    А нормативи напевно для всіх однакові.

18. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Дівчата, а у групах вашого садочку холодно?? наші дітки у двох светрах і колготах-штанцях((( кімната одна величезна, тому той калорифер що є, що нема = одна різниця..

19. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

холодно:sad:((
    Завідуюча дала вказівку включати обігрівачі, хоча "органи згори" категорично це забороняють:sad:((

20. arkka

arkka Well-Known Member

і в нас холодно, калорифер включають але приміщення велике, сумніваюсь, що він дуже нагріває.

---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 11:12 ----------

а як вам нові вимоги санстанції щодо температури і вологості в приміщеннях садочків?

---------- Додано в 11:18 ---------- Попередній допис був написаний в 11:15 ----------

ну я вже не кажу про одноразові слюнявчики. вчора були батьківські збори. звичайні слюнявчики вдягати дітям заборонили тільки одноразові. Ні це звичайно класно, я тільки за! але чому їх маю купляти я? в державний садок!

Статус теми:
Закрита.