Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок (3)

Останні пару місяців стою перед дилемою, тому запитаюсь ще тут загальну думку...
    після народження малого я малу з садочку забрала на рік часу, да і те що ми в садок ходили толком і ходінням назвати складно, трішки ходили, почали хворіти, я її з садочку забрала, чере пів року знов почали ходити, знов хворіли, потім народження малого, потім ремонти в садках, потім вирішила не водити той рік.
    З вересня маю вже визначитись чи ми ходимо чи ні....

З одного боку там купа діток, і Юлі це вкрай необхідно, дуже їй бракує дитячого товариства однолітків, в садочку з ними якісь заняття проводять ( я так сподіваюсь) ну і загалом дехто каже що мені мало би стати легше справлятись зі всім якби юля ходила в садочок.
    З іншого боку я не знаю яким чином я маю разом з малим зранку її заводити, потім забирати, а в малого інший режим дня ніж в садочку і як ті режими поєднати. А як непогода, а як хворіти почне і малий разом з нею і буде у нас суцільний лазарет. А я з дітьми сама по суті всі будні дні... і як будуть хворіти то і в магазин/аптеку не вибіжу бо не буде з ким їх залишити. Крім того наприклад зимою з дітьми гуляють якщо годинку то добре, а то і меньше. Ми ж повноцінно по 3-4 години на вулиці, що є корисніше і здоровіше...
    Крім того аби заповнити Юлін досуг планую водити її на дошкільну підготовку 2 рази в тиждень + 2 рази в тиждень танці і десь там раз в тиждень плавання якщо вийде. Тобто планую її кожного дня чимось зайняти.

як би ви поступии на моєму місці? давали б в садочок чи ні?
    п.с. декрет мій взагалі то буде аж до її 1 класу, а може і довше, тобто я вдома і з дітьми відповідно можу бути спокійно.

2. Buriko

Buriko Well-Known Member

Це точно. Доця може принести вірусяку і їй нічого, а малий - одразу готовий. От зараз, пішла Настуся у садочок, і меньшенький - вже із соплями та кашлем (і я разом з ним). Різна сила природнього імунітету.

3. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

О! Про треба дитині садок чи ні вчора пів ночі читала. Дуже сподобалася оця і оця статті. Надіюсь, вони Вам чимось допоможуть. ;)

4. Buriko

Buriko Well-Known Member

З досвіду моїх знайомих:
    Подібна ситуація, мама могла бути дома з 3 дітками до школи. Тож, старшу доцю оформили в садочок лише перед школою, щоби краще адаптувалась до школи. І все було гарно.
    Мама була з дітьми, вчила їх, розвивала. Багато гуляла. Так були моменти, коли всі хворіли, але ж це було непостійно :).
    Є в цьому великі переваги (на моє відчуття) - дитина з мамою може лише 5-6 років бути разом цілими днями, це ж добре! Бо потім школа, універ, робота - і де ці дорогоцінні дні коли були постійно разом:d25: ?

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

От тобі і наслідки першого дня перебування в молодшій групі:khomyak:- прийшла моя дитина додому в чужих босоніжках.

Я була в шокови. Спочатку сказала чоловікові най веде малого назад перезуватися, але потім таки передумала, подумавши, що власник тих босоніжок вже міг піти додому. В результаті я задзвонила до попередньої виховательки і попросила дати номер нашої теперішньої, щоб попередити, що ми в чужих капцях, най в разі чогось чиїсь батьки не шукають. Але мені повезло, вони, ті виховательки, були в той момент разом і мабуть це для них в порядку речей міняти дітей одягом, чи взуттям, бо реакія була така спокійна, ніби то нічого страшного, завтра переміняєтесь. Дітей вияляється вже не було. Певно тоже чийсь татко не зауважив, що дитина не тому взута, бо очевидно було, що про обмін вихователька не знала нічого.:girl_crazy:

6. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

))) Мій не взяв шапки і курточки але в шафці так і були.
    Чоловіки.....

7. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

та шо казати, мій чоловік одного разу прийшов додому не в своїй дублянці :girl_crazy: на розмір більшій, прокуреній, а він сам не палить, з чужим ароматом. а все тому, що якийсь його співробітник виходив раніше і , відповідно, вдягнувся в чоловікову :girl_in_dreams:. зима-мороз, не було вже куди подітись, прийшлось вдягати що залашилось :).

8. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Якщо повернути ситуацію на садок, то добре що свою дитину привів:girl_haha:

• Смішно Смішно x 1
  9. Іруня

Іруня Well-Known Member

• Смішно Смішно x 1
  10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

не берусь комусь щось радити. Я мала можливість не водити у садок. Не водила. За рік-півтора перед школою дитина була зайнята на гуртках+ 2 рази на тиждень за рік до школи по 3,5-4 години щоразу була на підготовці.Якби таке питання стояло з другою дитиною і була можливість не водити- організувала б так само. Але є одне але: якщо дитина дуже сама проситься у садок і їй там добре, а гуртки і ін. альтернатива їй того не заміняють ( тобто при цьому всьому дитині все-рівно комфортніше у садку) тоді - так.

11. roma roma

roma roma Member

Дівчатка, порадьте хороший садок на Грінченка-Мазепи:girl_tender:

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Нам до школи ще 2 роки, на підготовку підем зараз бо її беруть, їй там цікаво, вона там зайнята корисними справами ну і в компанії їй цікавіше вчитись ніж вдома зі мною. Ну і 4 години в тиждень проведених з користю це також добре.

да вот Юля у нас така що їй впринципі все рівно чи то садок чи то гурток чи дит. майданчик, головне щоб купа дітей і вона разом з ними. Ну а садочок їй подобається бо там вона вибіситься і видуриться. Але зацикленості на ходінні в садочок немає...

Да, кстаті , зараз в садочках букви-цифри, щось елементарне такого плану вчать чи ні?

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Кажуть, в залежності від садка/групи/вихователя. Але в програмі занятть є таке.

От і в мене дилема.
    Зараз я в роздумах, чи зможем ми сумістити садок і ходіння на розвивалки, адже канікули закінчуються і в вересні починаються заняття.
    Ромік обожнює свою вчительку, і боюсь, щоб після початку занятть не було "по садку". Адже підхід в церкві зовсім не той що в садочку до діток. Він ітак мене постійно запитує, коли ми вже на навчання підемо.
    Заняття двічі на тиждень, боюсь щоб він геть не запутався, що і коли, і не вперся, що садку йому не потрібно. А це вже для мене не варіант.
    Але такого розвитку, як на цій розвивалці, садочок не дасть, бо букви-цифри Роміку не цікаво, він то освоїв рік назад, і знову ж, мені шкода не йти на розвивалки, бо йому то цікаво і бачу що хапає все, що його вчать жадібно.

Ще один мінус для мене - ціна.
    На розвивалках оплата йде за місяць + канцтовари і гігзасоби, в незалежності ходить дитина чи ні.
    Дитину з соплями відправляють додому моментально і до уроків не допускають.
    А якщо ми почнем сопливити, адже садочок - обмін бацилами і т.д., то будем пропускати і платити по повній. А шансів хварати, коли дітьо в двох колективах - більше. Навіть період свят і канікул оплачується повністю. Чи вийде щось з того всього і чи варто щось рипатись, чи нехай ходить той рік в садок і не вигадувати...
    Вобшєм, не знаю, як вчинити.

14. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

а чому "небуло по садку"....навпаки,сьогдні ми йдемо в садочок,щоб завтра могли піти до церкви, бо якщо не відбудеться "сьогодні",то "завтра" не прийде ...в нас таке 100% працює..
    в нас інше-перейшли ми в молодшу групу...тільки адаптувались,а тут наші вихователі і няня всі у відпустку,а до нас заміна...на перший погляд тиха,спокійна вихователь,старша,приємна...а няню я знаю ще як її онучка з Любіком в 1 групу ходили...женщинаогонь:girl_wink:....цікаво,чи завтра будуть плачі...
    якось нелогічно,щоб одночасно нікого "рідного" в групі не було,де тільки дітки прийшли..то ж не середня чи старша група,де звикли вже всі один до одного

15. Fleshka

То трошки різні діти напевне.
    В Ромчика поняття "завтра" досить розмите, і цікавить його в останню чергу.
    Його більше цікавить "сьогодні" і "вже". А про "завтра" він думає, коли то "завтра" настає.
    І таке в нас точно не проходить.

16. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

тоді чого то думати/гадати-спробуєте,а потім робитимеш висновки і вибір

17. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

Ми минулого року, також ходили в садок, і на англійську, в Бейбі Клаб 2 рази на тиждень. Коли ми були на англійській, в той день вже не ходили в садок. Оплата за англійську була також не маленька, і чи ти ходив, чи не ходив, оплачуєш всю суму. Також, коли дитина мала сопельки, я вже навіть не говорю про легкий кашель, до занять не допускають. Але якось воно все легко проходило, якщо я бачила, що в малечі починаються сопельки, чи кашель, притримала день вдома, не дала в садочок, і все. Ось так я виходила з нашої ситуації))

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

залежить від вихователів. У племінниці, наприклад, особливо не стараються ( це з урахуванням того, що це вже група рік перед школою). У 165 садку у травні бачила як вихователь йшла на вулицю з дітками , несла книжечку з математики для дошколят ( там простесенькі задачки в картинках межах 10, бо ми таку мали колись) і казала діткам, щоб усі збиралися коло неї, а вона буде давати задачки. Щоправда, на прогулянці діткам збиратися , щоб вирішувати задачки було нецікаво- вони своїми прогулянковими справами одразу зайнялися.

19. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

20. Fleshka

то не церковні розвивалки
    То розвиваюча школа для діток від 2 до 6 років при церкві)))

Статус теми:
Закрита.