Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. arkka

arkka Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок (3)

прийшла за годину і ще пів години вмовляла малу іти))) за той час трохи розпитала виховательку, то казала, що як я пішла за якийсь час мала почала мене шукати і розплакалась але їй зразу ж дали якусь іграшку і пішли на двір гуляти, а там вже качельки, гірки, пісочок, то про маму і забула. Ідемо ми з садочка та й кажу Устині: нам треба зайти в магазин за молоком, а вона мені видає: мама треба купити цукерку. Я чуть не впала (ми про це вдома жодного разу не говорили, цукерок вона не їсть), пригадую колись сестра малого, як водила в садок, то вони мусіли йти "окольними путями" де нема магазинів, бо в кожному хотів то цукерку, то чіпси, то сочок, то йогурт.... хоча в садочок він любив ходити він там був в своїй стихії.
    Часто бачу, як мами забирають діток з садочку і ведуть зразу в магазин, на мою думку нічого доброго ні в плані харчування ні в плані виховання немає.

2. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

З садочку, то ще пів біди, а як в салочок ведуть і купують все, на що дитина тикне пальцем, лиш би йшла. Нам медсестра дуже наголошувала на тому, щоб ніяких солодощів, сочків, бананів не купувати хіба водичку і печенько без кремів, а тут я кожен день бачу, як діти жменями всякі цукерки наминають. А діти вони ж всі як мавпенята, одне має, а інше дивиться.

3. arkka

arkka Well-Known Member

наскільки знаю в садочках забороняють приносити щось крім води і печеня сухого але то певно за всіма не вслідкуєш.

4. madey

madey New Member

і в нас та сама проблема! відходили тиждень в садок до обіда, а вихідні зустріли температурою 38, висипкой, та поносом :sad:
    викликала швидку,кажуть зараз поширений кишковий вірус... де мала підхватила -невідомо!!! передзвонила вихователю,що ми захворіли і нас не буде,а вона каже ,що зараз епідемія вірусних захворювань,дуже багато діток хворіють
    Тепер не знаю ,що робити,вести з понеділка малу в садочок,чи ні ...в кінці слід.тиждя ми їдемо на море,а боюсь ризикувати :sad: якщо знову в садочку щось підцепить ,то накриється відпочинок

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я б перед морем не ризикувала.
    Той тиждень притримала б дома.

6. madey

madey New Member

я також так думаю зробити...
    але дивно,що так сталось...у нас в групі було 6 діточок і де взялась та інфекція?!
    а що буде коли група буде повна?

---------- Додано в 09:43 ---------- Попередній допис був написаний в 09:32 ----------

в мене тепер сумніви,а може я малу зарано віддала в садочок ( 4 серпня було 2 роки)...може треба було потримати ще дома
    садочок непоганий,вихователі та няня на перший погляд дуже приємні та турботливі...але мала не хоче ходити в садочок :sad: хоча я була впевнена на 99% відсотків ,що їй сподобається
    коли малій було 1,5 роки,я її возила на південий в Манюню,там вона була 3 години (з 10 до 13) їй так подобалось, що мі виходили з дитячого центра зі сльозами..вона хотіла ще лишатись бавитись...а тут така халепа :sad: "не коцю" "не буду" і фсё

7. raspberry

raspberry Well-Known Member

В нас теж так було. Мала приходила з садочка і просила повернути її в Манюню. Просто в Манюні їм цікавіше, там яскравіше, більше цікавих іграшок, ігор, мультики, бульбашки, лабіринти. Мало який садочок може похизуватись таким різноманіттям. Нам повезло з вихователями, які активно займались дітьми, максимально їх зацікавлювали і моя мала з радістю почала ходити в садок, забувши про Манюню.

---------- Додано в 11:22 ---------- Попередній допис був написаний в 11:19 ----------

Я б теж не вела перед морем, краще вже після - дитина з новими силами, емоціями краще буде сприймати садок.

---------- Додано в 11:26 ---------- Попередній допис був написаний в 11:22 ----------

Я свою теж в 2 віддала, зразу після Манюні. Адаптація пройшла добре, вона дуже швидко привчилась до режиму садочка, відразу сама перейшла на горщик, бо до того в нас з тим були трохи проблеми, почала сама їсти, стала набагато самостійніша. Діти є різні, але в нас від раннього початку садочка одні плюси.

8. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

ми їздили на море в кінці червня, і від початку червня взагалі не ходили в садок, тому, що виявилось, що в нас "ходила" краснуха, а потім ще "намалювалась" вітрянка :girl_impossible:. От і я вирішила не ризикувати, а припільнувати малечу вдома, на морі все було нормально))

9. madey

madey New Member

розраховую ,що мала адаптується і буде ходити з задоволенням :) а то водила малу в садок,мала плаче...я як передаю малу на руки няні,тільки вони закривають двері,сама починаю під дверима плакати і прислуховуватись чи плаче далі мала... задоволення 0
    хоча вихователька каже,що вдень вона добре бавиться,практично сама їсть (дома я її годую) , сідає на горшик (вдома не сідає взагалі)
    вообщем,треба набратись терпіння на період адаптування

і я так зроблю..вирішила вже однозначно...потримаю малу ще трохи дома,а після моря з новими силами в садочок :)

10. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

інфекцію можна підхопити і від однієї дитини)
    просто мусить адаптуватись організм до нового середовища з новими бактеріями.
    мій малий в ясельній групі дуже хворі, ми практично не ходили той рік. а вже в молодшій мало хворів.

11. madey

madey New Member

моя знайома віддала в минулому році малу в яслі,як раз в той садочок,в яким ми пішли...мала за весь час ,включаючи період адаптування, ні разу не хворіла
    друга знайома,також віддала малого в садочок,то за перший рік можно було порахувати дні ,які він був в садочку на пальцях однієї руки
    все залежить від дитинки...ми оказались слабушками...тиждень в садочку і зразу захворіли

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

все залежить від самої дитинки. Повірте, що спочатку дітки однаковісінько хворіють, що в групі буде 5 дітей, що 20. Тобто та дитинка, яка мала б щось підчепити у переповненій групі, підхопить і в маленькому колективі. Дітки в садок приходять в приміщення, де вже є своя мікрофлора, навіть якщо там взагалі нікого не буде ( є спільні предмети користування і т.п.). До цієї мікрофлори дитинка мусить адаптуватися. Стосовно вищенаведеного, навіть десь у Комаровського було пояснення, чому навіть садочкові діти інколи у першому класі знову проходять "адаптацію": нове приміщення, новий колектив і нова мікрофлора.

13. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

А нам з садком щось ніяк не складається. Єва верещить як різана, лиш в групу зайдем-вчепиться в мене і така перестрашена робиться. Думала, якщо поведе тато, його легше відпустить... За 15хв. прийшли обоє назад.:girl_haha: Сказав, що вона там сама на себе несхожа робиться і травмувати її не хоче. З одного боку в нас в групі всі набагато менші за нашу, теж ридають, а мами йдуть напролом, а з іншого-потреби гострої її зараз водити нема-може перечекати до весни, щоб менші привикли. Бо вона б там була, але тільки чує як інші ридають-і собі в плач. А я не вмію отак кинути дитину в істериці і втекти з надією, що переплаче... І як його бути?.. :sad:

14. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Ми теж адаптовуємось до садочку хворобами - тиждень походиди, два тижні хворіли, потім два тижні ходили і цей тиждень знову хворієм, у моїх знайомих так всі діти адаптовуються... В нас інша проблема - нехоче засинати вдень в садочку, а як засинає то з плачами і ниттями десь через годину, вдома вона до останнього засинала коло грудей, а цей тиждень я мусіла вийти на роботу на 5 днів і вона засинала вдень зі свекрохою (не ходим бо хворієм), то теж дуже важко засинала. На сон в садку я залишала лише два рази то другий раз подзвонила вихователька і попросила забрати малу бо та поспала лише 40хв. встала і почала плакати і будити інших діток. Бачу що вихователька не дуже була тим задоволена, але мусить дитина якось звикнути до такого режиму дня.

15. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

ІМХО- я б не водила. В нашій групі є дівчинка, що плаче за мамою. На днях була свідком, як мама її залишає- в роздягальні перевзуваю свою дитину, відкриваються двері, дорослою рукою впихається дитина і поки мала розвернулась, двері вже були зачинені- шок і такий спантеличений вигляд тої дитини. Вихователька взяла за ручку і повела в групу, як було далі не знаю. Мабуть є діти не "садочкові")). Моя сестра пів року день в день слухала такі рьови, я б не витримала, тим більше, коли мама не працююча

16. raspberry

raspberry Well-Known Member

Моя теж спочатку не хотіла, але вихователям великий плюс, вони не заставляли її спати, а дозволяли гойдатись на кімнатній качелі, де вона дуже скоро заколисувалась і засинала, накривали її і вона прямо в качелі і спала :) Так було кілька разів, потім мала сама пішла зі всіма спати в спальню. Ну і коли вдома, стараємся притримуватись садочкового розпорядку дня, щоб не відвикала.

17. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

ех....
    минулого тижня синочок без проблем ішов на тих три годинки в садочок, а сьогодні зранку прокинувся, швиденько вдягнувся, попросив тата, щоб почекав на нього, бо він хоче, щоб той ішов з нами в садочок, всю дорогу весело ішов-стрибав, за руку тата потягнув по сходах в групу, показав, де його шафка, а коли прийшлося перевзуватися, то на очах появилися сльози, а як пішли до двереей ігрової, то навіть розплакався((((((((((((
    я аж розгубилася від того всього...
    Вихователька взяла нашого малюка на руки, а нам махнула рукою, щоб ішли, то ще 10хв потім я під дверима стояла - він правда за 5-7хв заспокоївся, але щось мені кепсько на душі(((
    Мабудь з першими дітками адаптацію в садочку проходять і батьки, а не тільки малючки наші)))

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

А в нас не було ніякої адаптації. Вже і ясельну групу відходили, нині пішли в молодшу. Святик тільки одни раз мав температуру рівно на один день без ніяких більше ознак хвороби. І то можна було сміло і на зуб спихнути, який тоді ліз. То було за три тижні після початку відвідин садочку. І все.
    Взимку трошки сопляв, раз кашляв, але без температури. Нічого серйозного. Ну, і на той час ми вже пів року як садочкові були.
    Я тепер кажу, що те, що ВСІ хворіють при адаптації- не правда. Всі дітки різні.
    Не знаю як буде в молодшій групі. Думаю ті діти, які пішли з трьох можуть хворіти, адаптовуватися і відповідно заражати старожилів. Чи то ми вже адаптовані і нам то не настільки страшно.)

19. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Ех, а моя старожилка сьогодні закатала в садку скандал. Чоловік каже, вчепилася в нього з вересками, по землі катулялася. Зробили дитині літні канікули, тепер заново звикати будемо. І то дєвушці 5 років, а що вже про мацьоп казати.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так я про те і писала: все залежить від самої дитини. І якщо вона хворіє ( проходить адаптацію) у групі, де 20 дітей, то так само буде і в групі, де 5 дітей. А якщо природній імунітет у дитини сильний ( хоча таких діток менше) , то не буде знайома з болячками і в переповненій групі і в зимовий період. У нас племінниця ходить у садок вже 2 роки. Той садок усі 2 роки дуже нелюбить ( ну от не любить і все). Але у плані болячок її адаптація минула. Максимум, що приносила, то соплі. Зате її 4-річний рідний брат-погодка, який у садок не ходив і не ходить , при щоденному догляді бабусі-дідуся і ще і мами успішно умудряється щось підхопити. Навіть будучи вдома. і тісно спілкуючись один з одним, молодший брат від сестри 100% "якщо щось", то підхопить. А на рік старша від нього племінниця, навіть якщо облизуватиме за хораючим братом чупа-чупс, успішно минає болячку. Двоє дітей у однієї мами, з різницею у рік, однаковісінький догляд у обох, і тим не менше- одна дитина має сильний природній імунітет. інша- слабший.

Статус теми:
Закрита.