Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Burberry

Burberry Well-Known Member

І ми у цей же садочок, і теж у ясла. Хоча нам буде 2,10. Теж добре говорить. Може вони собі там підберуть компанію?)) Я собі думаю, зате якщо ми в 7 віддаватимемо його в школу, то зможе спокійно побути ще рік в садку, ніхто його не виганятиме, ні?

• Подобається Подобається x 1
  2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Перевести може й зможуть, але потім Ви може й самі не захочете переводити, бо поки перейде процес адаптації, а чи наваіть на тому ж процесі дитина звикне, чи почне звикати до вихователів, діток, потім важко буде переходити в старшу групу, де все знову буде нове, а тим і бльше у них там трохи є зараз програма в молодшій групі, а дитина звикне до яслів, до їхньої програми і т.д.

3. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

ми народились 7 жовтня, то йшли в ясла в 2,9 (то був липень), розмовляла дуже добре, і не жалію що дала її так, бо потім все одно б залишала ще на рік в садку, бо в неповних 6 до школи не даватиму.

• Подобається Подобається x 2
  4. tuti

tuti Well-Known Member

ой, дівчата, дякую - трохи мене розрадили. я просто переживаю чи будуть там з дітками займатись, ну і синочок тягнеться до старших діток більше, а з молодшими не хоче бавитись( але то дійно, не знаю ж я, якого віку дітки там будуть. може усі будуть +/- однолітки :girl_in_dreams:

5. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, а що можете сказати про садочок на Мазепи що на кінцевій 13?

6. Андріана

Андріана Well-Known Member

В нас зараз ясельна група, але половині групи дітей 3 роки виповнилося ще восени.

• Подобається Подобається x 2
  7. raspberry

raspberry Well-Known Member

Моєму на вересень 2016 року теж буде 2,9. І я його буду давати в яслі. Бо дійсно, потім в 5,9 ранувато в школу, а в 6,9 буде якраз добре. Буде йти всі роки зі своєю групою і не доведеться два роки в старшій сидіти.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Kandya

Kandya Well-Known Member

Ви то може і будете давати, але чи візьмуть?.... Таких дітей не рекомендують в ясла давати. Мої діти всі зимові, тому в садок йшли в 2 з хвостиком роки і сама завідуюча всіх записувала у молодшу групу. Бо казала, що з тими ясельними, яким по рік і 7-8 місяців їм взагалі не альо..... Ну особисто в мене виходило так, що всі діти йдуть із своєю групою в школу. Але.... З нашої групи (як і з минулорічної) -- більше 10 дітей в садочку залишається. Тому не переживайте -- в 5-6 років дитина краще адаптується до нового колективу (і не дуже то він і новий, бо багато діток залишаєть), ніж розумну самопісяючу, самокакаючу, розмовляючу і розуміючу 2,5-річну дитину давати в яслі до малявок, які ніц не панімають. Це і моя думка, і стратегія нашого садка (а наш садок -- найкращий садок у Львові, Львівській області і 14 у сотні найкращих садків України -- це я на дошці оголошень при вході прочитала))))

9. raspberry

Ну в 1,9 його точно не візьмуть, бо на перше вересня дитині має бути 2 роки, щоб йти в яслі. А в молодшу - 3. А в нас 2,9...

10. Kandya

Kandya Well-Known Member

ну то по паперам. А невже у вас так серйозно того дотримуються? Бо в нас ні. Молодша група -- з 3 років, але там взагалі 3-річни дітей не було -- все між 3 і 2....

11. raspberry

Малий в садок на наступний рік записаний. Та й зараз він абсолютно до садка не готовий. А вже в яслі його візьмуть чи в молодшу, то треба йти з завідуючою говорити.

12. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

а хто не рекомендує? бо мою навпаки брали тільки в ясла, в молодшу ні.

13. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я зараз не говорю про те, щоб давати диттину в садок цього року. Мої діти теж до 2 років не готові були йти в садок. Ну я б точно їх не дала. У нас групи з червня, а не з вересня, то станом на червень нам було: 2,7р. 2,4 р.(але за 2 тижні захворіла коклюшем і багато місяців хворіла, то аж в жовтні, а то в 2,9 -- пішла) 2,6 роки... Хоча в групах були діти до 2 років -- але я того не розуміла.

Просто у вашому випадку я б дитину у 2,9 просила б, щоб її взяли у молодшу групу, а не ясельну. От і все. Краще тягнутись до старших. А той останній рік, коли більшість дітей піде у школу, а ваша дитина в садку залишиться, набагато легше адаптуватись, ніж все своє садочкове життя перебувати в оточенні молодших. Ось це я мала на увазі, а не давати дитину в садок в рік і дев"ять

14. raspberry

А чого Ваша завідуюча понабирала в яслі дітей, яким ще немає двох років? Ясно, що діти з роком різниці в одній групі, то не альо. Якби вони всі були від двох років, то все би норм було...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Kandya

Kandya Well-Known Member

вихователі і завідуюча, каже, нашо їм зі шмакадявками бути, коли вони вже можуть до старших тягнутись (ну і не дуже то й старших, бо всі майже одного віку)

16. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Маю трохи дурне питання. Що повинна вміти дитина щоб іти в садок. Бо ми збираємося з вересня ходити, от хочу за літо "підтягнути" трохи потрібні навички. Поки що завдання №1 то горщик.
    Що ще? Вдягатися-роздягатися?

17. raspberry

Так, я це зрозуміла;) і погоджуюсь, що краще тягнутись до старших. Просто в нас в садочку мацьопиків до 2 років не беруть і в групі всі приблизно однолітки. Є кілька вийнятків, але це не носить масовий характер. В Яни на цілу групу було 2 дітей молодших, всі решта старші. Вона в мене з липня, то пішла в 2,2.
    --- дописи об"єднано, 14 Травень 2015 ---
    Зробіть йому режим максимально наближений до садочкового. Наприклад, підйом 8 ранку, сніданок - 9, далі прогулянка, 12 - обід, 13 - сон, 16 - підвечірок, знов прогулянка і додому:) Пропонуйте подібне до садочкового меню. Так йому легше адаптуватись буде. Ще горщик дуже важливий. Одягатись-роздягатись, їсти самостійно теж би було добре. Ми малу давали з літа, коли ще мало дітей ходило, то ж вихователь може приділити більше уваги дитині і їй легше адаптуватись ніж з вересня, коли починають ходити всі.

• Інформативно Інформативно x 1
  18. Kandya

Kandya Well-Known Member

Там все навчать: і в памперсі не ходити, і на горщик, і соску не цмоктати, і з пляшки не пити, і вдягаись-роздягатись.

Не думай про навички, просто вирощуй хорошу, любиму і люблячу дитину. А оті всі штуки прийдуть само собою

• Подобається Подобається x 4
  19. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Зараз по правилах має бути так, що дитину мають брати в ясла тоді, коли дитині є повних 2 роки, в молодшу - якщо є повних 3 роки. Нам у вересні вже буде 1,11, були записані на цей рік в садок, навіть реєстрація пропустила, але потім прийшов лист прийти до завідуючої, і нас посунули на наступний рік, тобто підем до яслів у 2,11. Теж то не дуже подобається, хоча ще зараз не давала би, може тримали б місце, пробували ходити потрошки, але якщо кожен, в кого діти з вересня-жовтня-листопада підуть "проситися" до завідуючої, то давайте вона 1/4 групи молодшої викине, а візьме наших, бо нам більше треба. Для того по законодавству є декрет до 3 років, а не до 2ох. Ну а в яслях той процес можна організувати, деякі садки роблять одну групу ясель з 2 років до 2,5, а другу - з 2,5 до 3 років.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. Nusja

Nusja Well-Known Member

У нас в групі так і є. Моя почала ходити, коли їй було 2 і 8 міс. В молодшій не було місця, а в ясельній була дитина, що ще не мала 2х років, а були і старші і нашого віку. В ясельній ця різниця відчувалася суттєво. Через два роки вже практично не помітно. Тепер думаю, що добре вийшло, бо випускатися будемо зі своєю групою (неповних 6 до школи не плануємо) і не треба буде ще на рік іти в іншу якусь.

Статус теми:
Закрита.