Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. silvia

silvia Well-Known Member

Мене цікавить отой преславутий "благодійний внесок на садочок". Його "просять" внести при вступі в садок чи і так далі з кожним роком при переході з групи в групу? ( не маю на увазі, коли батьки здають кошти на придбання чогось для групи)

Останнє редагування: 22 Квітень 2015
  2. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Мене цікавить: якщо я не стала ще в чергу, а тим паче з народження, то я що вже ніколи не попаду в садочок? Тобто якщо я зараз зареєструюсь, то попадемо на наступний рік або через 2? Чи є такі старші групи з 3-4-5 років? А якщо я хочу малого віддати лише за рік до школи, то що це неможливо? Якійсь нонсенс. Тобто 30 людей пройшли, а решті що робити? Якось все в нас через одне місце. Основна проблема, що мало дит. закладів. Тому і пропонують взятки, бо ж 3 роки дитину водити до нянь і монтессорі не всі мають гроші.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

3. raspberry

raspberry Well-Known Member

Це так, але ж є можливість написати заяву і Вашу чергу можуть перенести в інший садок згідно Вашої дати реєстрації. Через це посунуть тих, що зареєструвались пізніше, але це буде чесно і офіційно.
    І це по Вашому не хабар? Ви маєте можливість подарувати "золоті гори" "на фонд садочку", а мама Петрика не має. Питання: кого візьмуть, Вашу дитину чи посунуть Петрика? Чи Ви думаєте, що і Петрик лишиться і для Вашого чада місце з'явиться? Садок не резиновий. Потім бідкаємось, що в групах по 40 чоловік.
    Європа в голові і починати треба з себе, а не дивитись на інших. Якби кожен робив по совісті, а не з вигодою лише для себе, жити би всім краще було.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

нас не просили, але я б і так не дала, за що давати???

5. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

в Європі доречі, не така то й проста справа з садочками...особливо з найменшими дітками, там батьки сто разів порахують-подумають чи вигідно возити за 20 км чи пошукати альтернативу)))
    Я так розумію, що Samilla робить суттєву різницю між благодійним внеском, придбанням чогось вартісного для садочка тощо , між тим, щоб "запхати" гроші в кишеню завідуючій - то є все види хабарів і деференціює вас від інших незаможніх батьків.
    це цікаво) можна детальніше? Тобто це є офіційне і прозоре перенесення в садочок ( напр. на іншому кінці міста , не в вашому районі, у якому є вільні "вакансії", так?

6. raspberry

raspberry Well-Known Member

Так, правда я особисто того не робила, то ж нюансів не знаю.

• Інформативно Інформативно x 1
  7. Inglor

Inglor Well-Known Member

Це правда. Я вже в сусідній темці писала, що таким чином суниться черга. Це законно, в них це називається " ротація". Так мені пояснювали у відділі освіти.

• Інформативно Інформативно x 1
  8. Samilla

Samilla New Member

В кого я місце забрала? Прокоратура не займаєтся такими, коли купляють те, що потрібно для садка, я не долари пропонувала, читайте уважніше!
    --- дописи об"єднано, 23 Квітень 2015 ---
    Я Вас на жаль не зрозуміла!

9. Krosha

Krosha Well-Known Member

Парадокс з тими хабарями
    Як на мене - батьки, які можуть дозволити собі запропонувати садочку золоті гори (в плані фінансів, ремонтів і т.д.), можуть і знайти більш "золотий" варіант (няня, приватний садок або міні-садок). А от ті батьки, які золотих гір не мають, а мусять йти на роботу, аби купити дитині найнеобхідніше - не можуть влаштувати дитину в садок, бо не можуть стільки завідуючій дати.

• Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  10. Inglor

Inglor Well-Known Member

Справді? Що ж не зрозумілого? Вам тут дівчата вже писали, що ви забираєте таким чином можливість потрапити в садок дитину, батьки якої не мають можливості купити шафу/ліжко/ і т.п.

11. Nana11

Nana11 аспіранточка

ЦЕ далеко не ті самі гроші, золоті гори в плані, навіть 300 дол., про які я чула, це зовсім не те, що платити по 2000 тис. грн в місяць.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Neverland

Neverland Well-Known Member

Нікого не виправдовую, але, дівчата, ну це в принципі споконвічний закон: хто має більше грошей - той має і більше можливостей. І можна багато говорити про справедливість, про те про се, але реально, коли постає питання про влаштування дитини в садок, бо треба іти на роботу, то люди будуть використовувати всі можливі методи. І Європа тут ні при чім, це просто принцип виживання, який спрацьовує в кожного: або я або мене. І тут нічого не вдієш, поки не буде досить садків, щоб всіх влаштувати, будуть хабарі і будуть в садках ті, хто може заплатити. Бо, направду, говорити про справедливість і рівність можна тоді, коли попиваєш чай за ноутбуком під коциком і нічого тобі не загрожує, а коли "приперає" то діє принцип: всі люди рівні, але деякі рівніші за інших. Це так, роздуми на тему.

• Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 2
  13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

моя хороша коліжанка за два роки змінила дитині три садки ( у зв язку з робоою-переїздами ). Два садки- у Львові, один- в іншому місті. За ці два роки влаштовувала дитину за домовленістю за найкоротший термін . Причому, влаштовувала у ті вікові групи, куди потрапити важко. Теоретично вона теж проти хабарів ( бо ще і працює у сфері , яка бореться з корупцією :). Ну але коли практично "приперло" конкретно її, то іншого виходу не було, як вирішувати питання в найкоротші терміни будь-яким способом .
    --- дописи об"єднано, 24 Квітень 2015 ---
    нє-а, "золота гора" для державного садка - це всього-навсього 2, максимум 3- місячна оплата офіційного перебування в приватному садку. Тому, як не крути, гра вартує свічок.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  14. iriwa

iriwa Особлива мама

Дівчата, який то зараз порядок запису в садочок? Ми правда тільки народилися, але вже задумуюсь над цим. Чи то вже йти записуватися чи то ще почекати? Бо пам"ятаю зі старшим то була біда, як ми в півтора-два роки шукали куди б в садок пристроїтись. І чи то треба йти до завідуючої чи то якісь танці з тою електронною чергою?

15. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

Реэструйте дитинку вже! в електронну чергу,ми реэструвались в сiчнi( народились в груднi) то в черзi були уже п' ятими

16. roma roma

roma roma Member

Дивно таке чути, з такими питаннями треба йти до відділу освіти і вони повинні переводити дитину туди, куди Вам треба звісно треба мати декілька варіантів і реальну причину.

17. silvia

silvia Well-Known Member

ситуація в садку
    Дала з собою машинку більшу, в обід одягаємось додому і кажу, щоб йшов шукав і забирав свою машинку додому. Поруч вже одітий інших хлопчик спокійно дістає з своєї шафки нашу машинку і направляється до виходу. Ледь забрала. І шо робить? Няні не вслідкують де чия машинка і хто яку забрав....Мама вдома може побачити, що не їх і віддати, а може і не віддати....Не носити, виходить, зовсім....?

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

носити щось таке, що не шкода.
    З часом або пильнуватиме ліпше, або ж буде "жаднічати" - сам не схоче носити свої іграшки

• Подобається Подобається x 1
  19. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Брати щось, втрата чого не буде дуже болючою (і для мами теж:) ). Наш якщо щось і бере, то зазвичай тільки на дорогу, а там ховає в шафку. Якщо хоче брати в групу - не бороню, просто нагадую, що може загубитися чи поламатися.

20. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

В нас аналогічно, беремо щось дешеве (або зовсім нічого не беремо), а то вже кілька іграшок нормальних невідомо куди ділись.

Статус теми:
Закрита.