Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kandya

Kandya Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок (3)

взагалі-то меню складає медсестра. ми дуже задоволені (садок "Барвінок"). Ясно, що я би того не їла, але для дітей дуже корисно: всякі там кашки (да, вони дешеві, і вдома ми їх не їмо, але ж вони КОРИСНІ), всякі котлетки парові, тефтельки, а ще овочі тушковані. Вдома вони нічо такого не їдять, а в садку і буряк, і моркву тушену в сметані, і кабачки. Короче, я задоволені, діти ситі і раді

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

якби було погане меню -- я б йшла до завідуючої. За 20 гривень в день дитину можна нормально прогодувати. У нас ще й фрукти щодня дають, і сік обов"язково

2. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

це звичайний держанний садок?

ніколи такого не бачила в нашому меню((((

фруктів ніколи нема, а сік, то певно лише назва від нього, точніше лимонадом вони то називають

Наше приблизне меню:
    сніданок - каша молочна частіше пшенична/пшоняна, рідше геркулес/манна/з вермішеллю (ну тут нічого б якби я тої каші не бачила, незнаю в якій пропорції там молоко і вода, ну явно не 50*50), хліб з маслом (напевно спредоя, який так намазаний що треба його знаходити на хлібі) і чай
    обід - суп (різні, і всі зварені ні курці, правда куди вона після цього дівається невідомо), на друге - пюре з картоплі (найчастіше)/каша типу пшенична/пшоняна(рідше)+рибна котлета (дужеее часто)/печінкові котлети (рідко)/голубці (дуже рідко)/зрази(дуже рідко)+салат з бурячка(в 90:wacko:+компот
    підвечірок - молочне (десь в 40:wacko:/запіканка сирна (уявляю процент сиру в ній)/палюшки/ліниві варенники(як я вже писала 4шт величиною як дитячий мізинець)+какао
    Раніше часто давали на обід якийсь гарнір+курка тушкована, проте як свекруха її забирала бувало в обід то казала що на тарілці ніякого м'яса не було (це було ще тоді коли мала не розказувала що їла), а ще вона не раз бачила як зі столової виходили напевно її працівники з кульками повними.

3. Kandya

Kandya Well-Known Member

так, звичайний
    Так це ж елементарно робиться: йдете із батьками до завідуючої, виказуєте незадоволення. Якщо вона ніяких кроків не вживає -- йдете в райвідділ освіти чи міську раду (але воно, як правило аж так далеко не заходить).

Повірте, завідуючій легше змінити меню, медсестру чи кухаря, ніж через якусь котлетку самій полетіти із роботи

4. Nana11

Nana11 аспіранточка

Насправді, не завжди садок йде тільки в шкоду. Ми ходимо в приватний(в держаний ми не попали, але шо не робиться на краще- і це дійсно так) і я взагальному задоволена, якби не хвороби що почастішали то взагалі нюансів ніяких би не було. Мала дуже змінилася, якшо до садку вона була дуже закритою, не надто любила діток і бавитися грашками, сама взагалі не бавилася. Навіть коли до нас приходила лікар то вона боялася, ховалася і репетувала. То після садочка за 2 місяці стала зовсім іншою, подорослішала, стала більш усидчива. Останній раз як лікарка до нас приходила то сама була приємно вражена як мала з нею спілкувалася, шось показувала. Тому, садок то є класно, якшо він нормальний.

І на рахунок харчування -в садку висить меню завжди, впринципі думаю шо батьки мають право зайти і подивитися в їдальні на те шо діти їдять. Зрештою садок - не режимний обєкт. Бо 4 варенички як мізинчик то шось явно мало. І йдете до завідуючої батьківським комітетом, якшо не подіє дзвоніть на гарячу лінію до мера, або скаргу в рай.відділ освіти.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в 165 садку біля вікна роздачі є "контрольний стенд", де виставляється те, що дається на сніданок, обід, підвечірок. Такі стенди мають бути в кожному садку. ТОбто щоб батьки мали змогу на власні очі підійти і побачити, що там стоїть і чим сьогодні готують дітей ( і навіть спробувати)

6. Rostok

Rostok Well-Known Member

Знаєте, деколи розумію, що багато невирішених проблем/питань через те, що ми мовчимо.. Чому не запитаєте в них безпосередньо? Можливо, для них це норма? Як інші батьки реагують? Таке враження, що далі посиденьок такі теми не виходять.

7. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

завжди читаю ваші дописи, бачу ваші фоточки з дітками і насправді вірю, що у вашому садочку може бути інакше. на жаль, тут на місці стикалася із такими реаліями. і це якраз мене жахає й, звичайно, дуже засмучує.

в тому садку, у який ми хотіли потрапити схема була інша - спершу "про око" брали дітей по списку, решті відмовляли і вже тоді починалося "ходіння на килим" - і ті гроші що люди давали йшли явно не на благо садку, а в кишеню завідуючій.

та на той рік поки забили і ходимо зараз на розвивалку 2 рази на тиждень при церкві (малому там дуже подобається). але наступного року, думаю, що вже не матиму можливості бути вдома.

---------- Додано в 15:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ----------

цілком погоджуюсь. дівчата, треба не те що говорити, а деколи вимагати, щоб в садках було нормальне поводження з вашою дитиною, не було зайвих поборів і діток нормально годували. я би підходила до кожної мами і в лоб питала, чи така ситуація їм до вподоби, а тоді муштрувати завідуючу.

8. Rostok

Rostok Well-Known Member

вирішує не вона, а норми затверджені вище.. Але від неї трохи залежить, то правда. Бо вона займається закупкою і підбором постачальників

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:26 ----------

таки намагаюсь випитати у вихователів чи є якісь зауваження чи прохання. І наголошую, що завжди має бути діалог, без пліток і розмов позаочі...

9. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

це факт, у нас також в садку є в коридорі біля кухні віконечко, де стоїть "контрольна порція", це за нормами. І як на подив, нею може поцікавитись одна людина на 100 батьків і то, це було 3 роки тому, що у нас цікавилась одна мама, якістю харчування. А так батьки довіряють, чи бояться спитатись, не знаю, зокрема мені б було цікаво що їсть моя дитина. У нас в садочку був період, що погіршилось харчування, зокрем, брак м'яса, молока в страві, то вихователі самі підняли бунт, потрясли гуртом поварів, раз, другий раз, відслідкували з сумками, провірили з керівництвом, розібрались внутрішньо, батьки і в курсі не були. Бо ж вихователі теж тим харчуються, зокрема у нас в садочку, вихователі б не змовчали, тому питання харчування зникло.

10. Lemeshchuk

от в тому то і проблема, що всіх все (або майже все) влаштовує або бояться виступати або ще щось... минулого року коли збирали на день вчителя по 50грн я одна з групи висловилась що це забагато
    на рахунок стенду то в нас такого ніколи не було, є лише меню написане на листочку, хоча я замітила що приблизно раз на місяць є меню дуже класне, таке враження що в ці дні в них якась перевірка і вони про це попереджені.

11. Rostok

Rostok Well-Known Member

так майже всюди.. але то не значить, що треба заткнутись і не задавати запитань..вони ЗОБОВ'ЯЗАНІ надати вам інфу. Нагадайте їм про це

12. Lemeshchuk

та прийдеться, я вже один раз дзвонила відділ освіти (хотіли мене намахати з оплатою за садок), то на наступний день після мого дзвінка мені передзвонила завідуюча і вибачилась що погано мені порахувала суму оплати...

Думаю найбільша проблема в тому що на кухні виносять плюс діляться з завідоючою і зрозуміло що після цього дітям мало що лишається... я готова хоч 15грн в день платити тількь б знати що мене не обкрадають.

13. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

сьогодні в садку мене вихователь обрадувала, що з січня вартість садка подорожчає до 16 грн. , ще хтось чув таку інформацію?

14. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

вперше це чую! Ого, суттєво, якщо це правда!

15. Rostok

Rostok Well-Known Member

згідно чого?
    хоча нічого дивного з теперішніми цінами((

16. mumija

mumija Member

а який садок? хоча, якщо це правда, то, напевно, у всіх садках підвищать ціни. Може і правильно, бо меню останнім часом не "ахті"((( кожного дня пшенична каша.

17. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

в нас садок № 154, надіюсь що можливо то тільки думки вголос нашого керівництва, хоча хоча.... все може бути
    продукти реально подорожчали, тому вони піднімають оплату за харчування

18. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

фруктів, голубців, печінки, зразів, вереників в нас в меню не буває ніколи..
    Хоча взагальному меню в нас непогане і дуже надіюся, що дітки таки все отримують на тарілку, що пишуть в меню, але зауважила, що останній місяць страви стали бідніші((( не має тушкованого курячого м"яса, тушкованої риби з овочами, помідорової зупки...
    це у всіх садках так - і не лише працівники кухні носять додому їжу, але і всі няні, вихователі, прибиральниці, прачки і т.д. - це факт.

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 16:57 ----------

нам поки ніхто нічого не казав, але в нас таке керівництво, що Хіба вже по факту скажуть..

19. Lemeshchuk

А яке в вас меню? бо наприклад м'ясо чи риба тушкована в нас дуже рідко, а ви самі бачили то тушковане чи це з прочитаного меню?

20. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

суто з меню, але коли питаю в сина чи їв кусочки м"яса, то каже, що так. Сама бачити не можу, бо забираю дитину о 17.00год
    в меню переважно:
    найрізноманітніші молочні кашки на сніданок,
    суп гороховий з грінками, суп гречаний, бульйон курячий, борщ червоний, капусняк, суп овочевий, суп помідоровий на перше;
    на друге: картопля тушкована з м"ясом , картопляне п"юре, макарони, овочеве рагу, гречка, плов, тушкована телятина, курячі гомілки під соусом, котлета м"ясна, тушкована риба з овочами, фрикадельки в соусі, тушкована капуста, верене або смажене яйце, салат з бурячка, квашена капуста, огірок-помідор свіжий або огірок-помідор маринований взимку, макаронно-сирне суфле - більше не пригадую.. але голубців-вареників-зразів не роблять точно ніколи.
    булочка з повидлом, хліб з маслом, хліб з медом, ватрушки, блінчики, печиво різне.
    Молоко, чай, кава з молоком, компоти різні.
    Фруктів не дають ніколи(((

Статус теми:
Закрита.