дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Оленка

Оленка Well-Known Member

Відповідь: дитячий садок (2)

Мамусі, ви даєте діткам сніданок як ведете в садочок?

2. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я чесно намагаюсь нагодувати Сашка, але це вдавалось може разів 10 за рік. він зранку не дуже любить їсти. так що снідає в садку з дітками.

3. marycherry

marycherry Member

Я даю, бо так малий вже звик і після сніданку моя дитина йде зразу на горшок і вже в садочку не какає. Та й ще з дітками, як каже няня, щось дзьобає. Як перейдемо в старші групи - може й вдома не будемо снідати.

4. strilez

strilez New Member

Відповідь: Ваші відгуки про дитячий садок

Привіт Всім!А нам вже 3 рочки і 3 місяці,а в садок нас не беруть!Пояснюючи тим що немає місць.І то розумієте обходила садків 10 і всюди один аргумент.Мягко кажучи я ввідчаї і в ШОЦІ.

5. Оленка

Оленка Well-Known Member

Вже тиждень як ходимо в садок а мене малий ну ніяк від себе відпустити не може. Кругом тягає за собою по групі. Може то якось силою його попробувати залишити? Виревиться і заспокоється? Мами, поділіться досвідом. Я вже сили не маю і нерви здають

6. Vероніка

Vероніка Never give up

Силою теж не вихід, все-таки спробуйте спокійно пояснити, що ви ненадовго підете і обов"язково повернетесь.
    В нас ситуація з плачем вирішилась, тільки коли малого почав водити татко, рік вже водить тільки він, а я забираю.

7. Оленка

Оленка Well-Known Member

я також думаю, що треба щоб тато попробував. Малий знає, що тато іде на роботу, а ввечері приходить, а мама завжди вдома і мабуть йому тому важко з мамою розлучатись.

8. Fast

Fast Well-Known Member

В мене Мійка з величезним задоволенням ходила в садок. Але з цього понеділка її переклинуло, і позавчора навіть ридала за мною. Сьогодні теж вирішила нюні розпустити, я вже думала, що підено разом із содочку, але потім дуже кардинально передумала - заплакана злізла з колін і сказала, що вона іде до діток, а я щоб вже йшла і після обіду її забрала спати але до дому (бо ідея спати в садочку їй ну дуже не сподобалась). Але забирати пішов татко і якось уболтал її поспати в садку. І зараз Мійка тільки і говорить, що завтра піде в садок і там буде спати. Завтра побачимо як то буде

9. poputochka

poputochka Well-Known Member

Мамочки, садочки яких зараз у "відпустці", підкажіть, як у вас вирішувалось питання з зіскобами на ентеробіоз?
    Наш садок не працює з 1 липня по 1 серпня (отже, більше ніж 21 день). Але, коли нас відправляли на канікули, вихователька сказала (за дорученням адміністрації), що тих зіскобів не треба буде робити, бо не працював садок, і ми були відсутні не з власної "вини". Сьогодні, коли я підійшла до завідувачки, з питанням куди і коли нам виходити, вона сказала, що довідку по тих аналізах на ентеробіоз принести потрібно, типу, "ну що вам, складно?" А прийти треба 1-го серпня. На перше ми вже ніяк не встигаємо, та і не дуже хочеться тягати дитину...
    А яку вас вирішується це питання?

10. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я кілька разів силою залишала. Пояснити не виходить. Вона постійно говорить: "Не хочу в садок" на всі мої пояснення і аргументи. Коли залишаю, мала спочатку плаче, а потім через кілька хвилин спокійно бавиться з дітьми. Багато в кого така ситуація, говорять, що треба перетерпіти, дитина привикне, але це дуже тяжко.

11. Kishka

Kishka New Member

винагорода лаборанту і все Ок! результати аналізів за 5 хв готові

12. Olenya

Olenya Active Member

Мамусі, а в чому дітки сплять в садочку? Якщо в піжамі, то якій? Даєте по сезону, чи маєте одну постійно?

13. Artemida

Artemida Well-Known Member

В піжамі. На зиму давала байкову, на весну-осінь - легеньку котонову. В нас по одній піжамці, просто беру на вихідні прати додому і в понеділок як новенька:girl_wink:

---------- Додано в 17:09 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

У нас також сказали принести аналіз на ентеробіоз, а також довідку про відсутність контактів з інфекційними хворими (малий відсутній в садку з 5 червня по 12 серпня). На щастя, моя кума працює в інфекційній, тому у нас цим без проблем, але якщо б прийшлось йти іншим шляхом, то думаю за 20 грн в поліклініці все б вирішилось ппозитивно:girl_curtsey:

14. Оленка

Оленка Well-Known Member

Коли дуже жако, як зараз, то кладуть в одних трусиках або максисум ще маєчку дають, а так також лна піжамка і в пятницю забираєм, щоб на вихідних попрати.
    Мій малий ходить в садок вже 4 тиждень а зі спанням ну ніяк не клеїться, як тільки спати, так зразу мене згадує і починає плакати. То так все буде, чи звикне?

15. Fast

Fast Well-Known Member

Котонова легенька піжамка на короткий рукав і короткі штанці. На вихідні забираю попрати. Ну і та піжама певно буде на цілий рік, бо Мійка вперлась, що тільки в тій буде спати в садку, вона ж бо у нас фіолетова (в понеділок зранку мусіла прасувати , бо сказала моя впертюха, що в іншій спати не буде :) і байдуже, що інша теж фіолетова)
    І знову в понеділок і нинька плач був (кінець минулого тижня був зовсім без плачу). Хоча сама встає, збирається іти в садок, з задоволенням іде в садок, а заходимо, ще пререзувається і тоді - плач.
    Вихователька бере на руки з плачем заносить в кімнату, Мійка в момент заспокоюється, каже, що вона не плаче і іде бавитись. Цілий день, зі слів виховательки веде себе гарно, швиденько і без плачу засипає, майже завжди добре їсть. От тільки той плач вранці нене просто вбиває! Що робити, може трохи не вести в садок, чи тоді навпаки ще більші сльози будуть? Щось я мучусь з тим плачем...

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я чесно кажучи трохи в шокови!:shok:
    Мій Святик вчора вперше побував в садочку. Ну, з питанням зміни обстановки і звикання тут у нас поки що тьфу-тьфу, тук-тук по дереві)), все проходить на ура. Я й сама не сподівалась. Мене обурює інше. Вчора вихователька всунула мені список всього що треба купити. Я чемно все купила, сума зашкалювала 200 грн і нині принесла. І от вона мені суне другий список. Я кажу "ви мені вже вчора давали, я все купила" Вона "ааа... ну, там я ще дещо забула вам вписати". Бере ручку, листочок і пише. З того всьогого щойно ходила купляти ще 50 грн.
    Блін, ну реально, я не розумію, то шо кожен день отаке буде???!!!
    Ага, ще вона говорить, що щомісячно батьки здають по 20 грн на побут. хімію. І це при тому що тільки я одна нині цілий кульок притарабанила А скільки батьків і всі нині з пакетами. Я питаю, а що тої хімії, яку батьки приносять не вистарчає? А вона мені каже, що за ті взноси вони назбирали на штори для групи, тепер ще на щось там збирають. Капець, ну то кажіть шо то на штори, а називається типу на хімію, чи як?!:girl_devil:
    І ще дівчата, в мене питання хто знає, тим кольоровим папером, фарбами, пензликом, пластиліном і ще купою всього тому подібного що я принесла буде користуватися моя дитина, чи то тоже в невідомому напрямку піде?

17. poputochka

poputochka Well-Known Member

То в виховательки треба запитати :girl_wink:.
    В садочку, де була старша мала, все купувалось індивідуально, і складалось в підписану папочку. Кожен мав своє.
    В меншої, в яслах, збирались кошти батьківським комітетом, і закуповувалось на всіх...Отже всі фарби, олівці і т.д. однакові і спільні. Як буде зараз, в молодшій групі, ще не казали.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, а хіба вона мені щось інше скаже, ніж "так-так звичайно?")
    Але треба буде нині попробувати спитати.
    Ну, фарби, олівці і т.п. я ще розумію, а нащо діткам в ясельній групі кольоровий папір, не пойму. Вони що його ножницями різати будуть?

19. La esposa

La esposa Moderator

в нас у ясельках всі оті речі були спільні - підставка з купою зелених олівців, з купою синіх. з купою червоних і т.д.
    Дітям ставили на стіл по стаканчику з кожним кольором, кожен брав який хотів. Деколи висипали всі олівці на купу і сортували за кольорами - цікава розвага :)

А з кольорового паперу робили вправи на сенсорику - наприклад, я вирізала заздалегідь пелюстки квітки, на кожну дитину або на групу дітей, а діти мали поскладати їх до серединки, або поділити за кольором-розміром-призначенням.. Ті всі штуки (робочий матеріал і збільшену ілюстрацію з паперу) вихователі складають в папки і могли би показати батькам при потребі.

В одному садочку, у старших дітей, бачила на кожній шафці пластиковий контейнер, такий як на пікнік, в нього складали особисті речі дитини - олівці, папір, фарби, ножички, пензлики, набори цифр та літер.. Батьки просто час від часу моніторили той контейнер і докладали, чого бракувало.

20. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Я коли виховетельці даю оплачену квитанцію про відвідини садочку ще щомісячно додаю 15 грн. - фонд групи (їхній аргумент, ці гроші "ідуть" на заміну лампочок, якщо необхідно замінити кран в умивальнику на оплату сантехніка і т.д.), і навіть якщо дитина цілий місяць не відвідує садка, на фонд групи всерівно необхідно здавати.
    Стосовно хімії і канцтоварів, то в нашій групі кожна мама по списку приносить все на початку вересня, якщо при умові що приносить дійсно це все кожна сім"я дитини - то це дуже багато, можна і групу цілий рік вимивати, і квартиру вихователів, і няні, і завідуючій садочку:girl_yes2:. Альбоми, олівці, фломастери. фарби, все це спільне, роздається діткам по аркушу паперу, посередині стола в стаканчику олівчики і так дітки малюють, принаймні в нашому садку всі ці речі є загальними на групу.

Статус теми:
Закрита.