дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. нталька

нталька Well-Known Member

Відповідь: дитячий садок (2)

о, і в нас така страшилка давним-давно. Але її, як раз, дітям найчастіше казала молода вихователька (до 40). Яка при тому ніби дуже професійна - з дітками займається, а не просто відбуває день; не кричить, але... Міліція з клітками і собаками, то було ще з молодшої групи; далі, якщо хтось плакати починав, зверталась до всієї групи:"діти, куди ми плаксіїів відводимо? - в яслі!" (то наші діти ще й яслі не любили). А ще виявилося, що таки може когось лінтяєм чи повільною назвати. Чи сказати на всю групу: "Як добре, що сьогодні нема Андрійка, без нього в групі набагато спокійніше". А діти запам"ятовують таке ставлення один до одного. І це вихователька доволі непогана в плані слідкування за дітьми, занять і дисципліни.
    А як раз пенсійного віку вихователька була дуже добра у нас. Усміхнена і спокійна з дітками, без залякувань і прозивань. Хоча діти в неї більше шуміли.

Але от що мене ще якось неприємно здивувало, що не було в групі ніяких об"єднуючих ігор чи занять. Дітки не виснесли з садочку, що дружити чи бавитись разом краще, що, на приклад, дівчаток треба першими пропускати.. (це з прикладів знайомих з інших садків). Дуже поширеним було "я з тим не дружу, а той з іншим не дружить..." Може я і забагато хочу, і то все мають батьки робити. Але, якщо дітей об"єднувати в іграх, то вони навчаться краще спілкуватись і допомагати один одному.

2. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Ага, наші все на вулиці в пісочниці бавилися, або хто як собі хоче. Вихователька тільки наглядала, щоб не було якихось НП. Аж коли прийшов оператор знімати матеріал для "випускного" диску, то діти бавилися з вихователькою з мячиком! Хоч одна колективна гра за 3 роки :)
    Ну і поділ на угруповання вже чітко прослідковувався, але мені здається, то в усіх дитячих колективах так, і в школі - також..

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

можливо особисто вам такі траплялись. Бо наша сама перша вихователька в ясельках, була якраз пенсіонерка, ну або майже.... і вона з тими дітками так носилась, ну як курка з курчатками, то віршик якісь розповість, то пісеньку заспіває, то якісь шутки-прибаутки. Напевно завдяки їй моя дитина після першого дня у садочку була настільки переповнена емоціями що просто рот не закривався, все тільки розповідала що і як вони робили, і як вона знов хоче туди, бо вихователька буде їм на піаніно грати, і вони будуть пісеньки співати і казочки їм читатимуть і т.д.
    ну...також кому стресс а кому і ні ))))
    ми мали перерву з відвідуванням садочка у пів року, за той час навіть в ясельках одні вихователі пішли, і на заміну їх прийшла інша вихователька.
    Так от моя дитина в перший день як ми почали ходити після перерви, пішла в группу так ніби постійно туди ходила і всіх знала. І вихователька стара чи нова їй було по суті не так важливо. Вона памьятає ту стареньку, вона тепер знає ту нову молоду виховательку, але їй по суті фіолетово хто там є вихователем. Моя дитина їде в садочок до коллективу а не до виховательки.
    От на минулому тижні був переход з ясельок до молодшої группи, думаєте мою дитину якось смутілі нове примішенні і інша вихователька - да їй було пофігу абсолютно. Головне що були дітки з її группи, і хлопчик з яким Юлька найбільше бавиться.

В принципі я не кажу що це є дуже добре коли після ясельок в молодшій группі їх зустрічає інша вихователька, але це не завжди так страшно і критично як здається батькам. І до речі навіть в межах нашого садочку, при наявності 3-х ясельних групп, в двох группах виховательки з ясельок так і залишаються з дітками в старших группах. І тільки в нашій группі так склались обставини що виховательки змінювались. Але я не можу сказати що нові виховательки гірші за попередніх.

4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Так точно. Це все виключно з особистого досвіду. До речі, одна молода вихователька теж використовувала досить непедагогічні методи, як то крики, залякування, коментарі відносно окремих дітей при всій групі. Малюнки діткам м"яла, викидала і змушувала перемальовувати, "щоб було гарно".. Так що дурість і злість не завжди залежать від віку..
    У мого з колективом взагалі ніколи ніяких проблем не було, хоча всі дітки різні, часом і посваряться, і помиряться, але нічого аж такого. І навіть, як є такі конфлікти, вони на малого дуже не впливають. І незалежно від того, яка вихователька, з дітками він завжди добре бавиться
    Але знаю свою дитину, що для нього ставлення дорослого до нього є все-таки важливе, і образи, залякування, і т.д. від дорослої людини він сприймає дуже серйозно. Може тому, що не звик до таких проявів у сім"ї. І навіть як кричать, чи залякують інших діток, він до того є досить вразливим. Звичайно, то би мало пройти з віком, але чи це виправдання для таких вихователів?

5. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

ех, нам би так...Сашко дуже прив*язаний до виховательок яселькових. і мені вже страшно як то буде коли він піде до інших. добре що хоч одна з теперішніх буде з ним займатись по зору до кінця садочка, хоч якесь полегшення. а ще в нас та ж вихователька такий авторитет...Сашкові треба закривати очко одне і робити різні вправи, то коли він не хоче, я йому нагадую що Оля Дмитрівна буде розчарована що він нічого не робив і малий відразу тягне мозаїку чи фарби щоб займатись)))

6. nektarunka

nektarunka New Member

Дівчатка,підкажіть,будь-ласка,хороший садочок у Франківському районі,ми переїжджаємо до Львова жити саме в цей район,потрібно хороший садок,і в яку суму приблизно це може вилитись(чула що у Львові вимагають серйозні благодійні внески+нема Львівської прописки)?

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ціаво.... то тільки нам сьогодні так повезло? Прийшли до садочка, а всі ворота закриті, садочок виявляється сьогодні не працює, приурочено до футбольного матчу.
    Ідіоти :girl_devil:
    Мала зранку зірвалась з ліжка задоволена бо сонечко а не дощ, а значить садочок не відміняється, вся дорога до садочку вприприжку і з розмовами як вони будуть з дівчинкою морозиво з пісочка робити ))) і тут приходимо і все заперто. Дитина обливаючись сльозами пішла додому....

8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

то всі садки сьогодні вихідні, але от якось дивно вони про це повідомили: в нас вчора були батьківські збори, то хтось між іншим запитав чи сьогодні вихідний, відповіли що так, а якби не спитав?? зранку коли приводили і забирали нічого ніхто не говорив. коліжанка так теж привезла малу, і теж поїхали додому.

9. Made in USSR

вас не попередили вчора???? то вже хамство...
    нам вчора зранку сказали що середа вихідна, а в суботу відробляти будуть, а ввечері сказали що вихідний відміняється.

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ні, ніхто не казав.
    чоловік каже що пригадує що на будинку була якась футбольна листівочка де написано було що 13 червня у Львові офіційний вихідний.... але думав що то чергова блаж футболістів, бо банки працюють, підприємства працюють, біля садочку стикнулась ще з кількома мамами, то одна з них казала що працює в якомусь підприємстві, яке постачає централізовано садочки львова молочною продукцією, так мол через те що міносвіти ніякого розпорядження щодо вихідного не давало, то багато садочків вирішили не займатись самоуправством і таки сьогодні працюють...
    саме так, казала що звечора на ранок сьогодні поназамовляли молочки, бо робочий день.

п.с. якби ще дощ лив, то не було б так образливо, бо і так би вдома сиділи.... а тут, такий облом...

11. Зорянка

Зорянка Well-Known Member

Ні не всі садки сьогодні вихідні, моя дитина в садочку і знаю що в нашому районі (Топольна) садки працюють.

12. Kocja

Kocja New Member

Дівчатка привіт! Нам вчора повідомили в садочку, що на липень закривають садочки (в зв'язку з євро), буде працювати лише прогулянкова група (з 9.00 до 13.30) без харчування!!!!!! А ті дітки, яким не виходить туди ходити (кому потрібен повний робочий день), будуть зібрані в якомусь одному садочку району (якому саме, ще вибирають....).
    Так як я на роботі, і забирати не маю можливості в обід, то я повідомила виховательці, що нехай нас записує на повний день в інакший садок...........а ввечері мені вже дзвонить вихователька, і каже, що мене викликає завідуюча до себе (томущо наша дитина одна з цілого садочку, хто захотів на повний день в інакший садок........)
    Хотіла запитатися чи то в нашому садочку таке, чи ще в якихось садочках? В нас залізничний р-н.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

у більшості садочків по львову, при чому в деяких садочках навіть без прогулянкових груп...

14. нталька

нталька Well-Known Member

що за маразм? Євро не в липні, нє?
    Я вже писала, не всі садочки закриваються.

15. solomka

solomka Active Member

Хоча моя дитина вже в садок не ходить, але я запитувала виховательку чи закривають садок на липень, серпень. Казала що ні, вони будуть працювати, тільки групи будуть об'єднувати, і можливо буде трішки скорочений день з 8.30 до 18 год

16. Tanju

Tanju Well-Known Member

Закриття садочків в липні пов'язано не з Євро, а з тим , що ніби багато кому виділили кошти на ремонт кухонь в садках. Але то все ж таки не всі садки будуть закриті, в деяких це вже відмінили, а в деяких лишили чергові групи, чи прогулянкові групи. Наш садок взагалі закритий на півтора місяці . Щодо вихідного сьогодні- в нас також вихідний, але про це нам повідомили ще у понеділок, тому несподіванки не було. Хоча також не розумію чим більше всього заважають садки?? Якби це стосувалось усіх держ. установ, так ні-поліклініки наприклад працюють.

17. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Аналогічно. Але у нас Настю повів і привів назад, поцілувавши клямку, татко. Ще минулого тижня просила чоловіка спитати в садку, вихідні вони чи ні (кума сказала, що їх садочок буде вихідний). Він так і не спитав, виховательки самі не попередили :girl_devil:

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

взагалі дивне таке рішення стосовно садків, враховуючи те, що більшість львів ян сьогодні -таки працюють ( і державні і приватні установи)- жоден з моєї родини сьогодні не вихідний, вчора мали вилазку з друзями, то теж усі 8 чоловік- працюють.

19. Made in USSR

мені пояснили так: це для того щоб розгрузити транспорт. типу люди не їдуть на роботу і народу в маршрутках менше. дибілізм якщо чесно

20. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Плюс те, що Стрийська буде перекрита з другої години (можливо і не тільки Стрийська) і люди просто не зможуть потрапити на/з роботу/и.

Статус теми:
Закрита.