дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: дитячий садок (2)

але коли буде пропускати в школі навчання то потім буде важче наздогнати...((

2. Відповідь: дитячий садок (2)

От і в нас так...

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

є різниця між імунною системою 3- річної дитини і імунною системою 6- річної. Крім того, повірте, що в першому класі однаково хворіють і садочкові і несадочкові. Або не хворіють- залежить від організму конкретної дитини. І кількість перенесених ОРВІ до школи позитивним образом ніяк не впливає- у деяких діток лише зростає ризик заробити хронічні болячки ( ті ж аденоїди чи тонзиліти).У мене зараз з племінником така ж історія як у Ніколь- дитина почала ходити до садка у вересні ( до садка за 3 роки вони не знали, що таке хвора дитина, хоч малюк у них зовсім не тепличний- з батьками від народження усюди). Пішов у садок- все. Взимку у садок не водили. Весь той час і аж до сьогодні дитина навіть нежиттю немала. І ось знову пішов у садок. Протримався аж 2 дні.

4. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну дитині Олі 5 років, а не 3 ;)

я так розумію що то "камінь в город" садка - то що тоді дитину до 6 років нікуди не водити між дітей? Бо, як на мене, перебування дитини в садку чи в якійсь розвиваючій студії чи на гуртку нічим не відрізняється - всюди тісний контакт з дітьми. Значить виходить щоб дитина не хворіла не впускати її між дітей.
    В нас така ж ситуація - тільки моя дитина тісніше з кимось поспілкується чи якась дитина її обійме чи поцілує(є такі любителі :)) - майже завжди дістане ГРВІ. не спілкується з дітьми - не хворіє. Я з жахом думаю про садок, але вважаю що від того просто не втечеш...

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Знаєш Ірусь, як на мене тут визначальним є не те як часто дитина підхоплює хвороби а як швидко і легко вона з них воходить.
    ОТ зі мною наприклад в дитинстві ніхто не знав що таке аденоїди, гланди, вуха, і т.д. У мене все життя соплі самі по собі без лікувань проходили і проходять за кілька днів. І я собі той іммунітет отримувала не сильно і не важко хворіючи.
    Якби Юлька моя отак виходила з кожного ГРВІ, я би тільки тишилась. Але в неї воно проходить складніше, або повзе донизу і привіт кашель, або застрягає глибоко в носоглотці і привіт задній риніт і аденоїдит.

Зараз от перехворіла мала, і я вже на лікування того ГРВІ застосувала максимум вмінь і зусиль, і ніби легко оклємалісь.... бо минулого разу трішки пустила на самотьок, сподіваючись що це ж всього лише соплі, і дуже дуже про це згодом пошкодувала, бо розвезло малу капітально і надовго.

6. Iwka

Iwka Well-Known Member

А якщо розглядати ще чисто психологічний момент - на майданчику, розвиваючих заняттях дитина з мамою, і відчуває себе більш захищеною, мо тому менше хворіє???

Я чому питаю, ми би мали з вересня йти в садок, і ото перечитую до чого готуватись...

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

може так й є, але це також індивідуально. Моя наприклад як риба у воді серед дітей, і їй було фіолетово що ту виховательку пару тижнів тому вона побачила вперше в житті, і що тих діток вона вже призабула...погнала до группи і навіть па-па забула сказати.
    А от вчора влаштувала мені прям в группі сцену - бачте, чого я за нею прийшла після обіду, як вона збиралась з дітками спати. І то ж реально вона завалилась в спальні на ліжко і її ледь вмовили звідти піти до мене.
    І це все не заважає хворіти як тільки, так одразу.

8. Donata

Donata Active Member

та це як піде, дуже індивідуально. Син практично не хворів в садку, а доня дуже часто і тяжко (це ми яслі відсиділи, практично, вдома).

9. Holly

Holly Moderator

Та власне не однакові. Ми вже 2 роки на підготовку ходимо, то Яринка жодного разу не принесла звідти застуди. Бо, по перше, там дітей значно менше, а по друге, ніхто хвору дитину не приведе. А в садку були такі мами, що дитину з температурою вели, дали нурофен зранку і в садок.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ні, ви не так це розумієте. Ніколь вже все правильно пояснила:
    І ось тут все вірно ( не буду повторюватися, просто я все це сама вже перейшла ,і можу просто підтвердити власним досвідом):

В цьому випадку, адаптація до дитячих колективів йде "м якше", без сильних рецедивів. Навіть якщо і не ідеально.
    підготовка до школи дітей йде по 3 рази на тиждень по 3,5-4 години і без присутності батьків.

Стосовно психологічного моменту- є така думка. Але: маємо племінницю- садок терпіти не може . Але за рік ходіння ( з плачами, поганою адаптацію)- практично не хворіла, а якщо із садка щось і приносила, то в неї це минало легенько і без ускладнень. Зате вдома у неї ще є 2 -річний братик і там де сестричка минала ОРВІ банальними соплями, у нього регулярно все проходить "по повному".
    У сестри доня- садок шалено любить, дня без садку прожити не може. Але десь перших місяців вісім теж пройшла через серйозну адаптацію ( при тому, що до 3 років навіть нежиттю немала і то теж дитина не "теплична"- від народження її усюди із собою таскають). Зараз, через рік піся початку відвідин садка вже більш-менш міцніша стала. Але тут визначальним було те, що хоч підхоплювала вона у садку любу болячку часто, переносила це все дуже легко.

---------- Додано в 10:00 ---------- Попередній допис був написаний в 09:57 ----------

ні, ви не так це розумієте. Ніколь вже все правильно пояснила:
    І ось тут все вірно ( не буду повторюватися, просто я все це сама вже перейшла ,і можу просто підтвердити власним досвідом):

В цьому випадку, адаптація до дитячих колективів йде "м якше", без сильних рецедивів. Навіть якщо і не ідеально.
    підготовка до школи дітей йде по 3 рази на тиждень по 3,5-4 години і без присутності батьків.

Стосовно психологічного моменту- є така думка. Але: маємо племінницю- садок терпіти не може . Але за рік ходіння ( з плачами, поганою адаптацію)- практично не хворіла, а якщо із садка щось і приносила, то в неї це минало легенько і без ускладнень. Зате вдома у неї ще є 2 -річний братик і там де сестричка минала ОРВІ банальними соплями, у нього регулярно все проходить "по повному".
    У сестри доня- садок шалено любить, дня без садку прожити не може. Але десь перших місяців вісім теж пройшла через серйозну адаптацію ( при тому, що до 3 років навіть нежиттю немала і то теж дитина не "теплична"- від народження її усюди із собою таскають). Зараз, через рік піся початку відвідин садка вже більш-менш міцніша стала. Але тут визначальним було те, що хоч підхоплювала вона у садку любу болячку часто, переносила це все дуже легко. Ну і вдома не було більше маленьких братиків-сестричок, які ту "естафету" могли переймати.

11. Tanju

Tanju Well-Known Member

А в мене малу на кінець року "перемкнуло". Ходили в садок нормально, коли почали ходити, практично не знали, що таке плачі. А от на кінець року почалися в нас сльози. Особливо після довгих вихідних або після хвороби. При чому прокидається зранку нормально, їдемо в садок також з нормальним настроєм, але коли отой момент ,що їй треба зайти в групу, а мені піти, то починає плакати, бігти за мною, я тоді кличу виховательку або няню, щоб покликали її і завели в групу. Причому перші пару разів я навіть передзвонювала і питала чи заспокоїлась мала, казали,що заспокоюється одразу за 5 хвилин. Коди приходжу її забирати, то також дитина весела, не засмучена, іноді навіть просить ще залишитись побавитись з дітками чи дослухати казку. Але оті "концерти" зранку ...

12. veronka

veronka зла друзя

"для тих, хто в танку" - що це за "придумка" нова така, що садочки влітку не працюватимуть?? а дітей куди "дівати"?? ну нема групи підтримки (бабусь і дідусів)!! нічого не розумію
    А з роботою як?

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

нікого це хвилює куди дітей...
    практично у всіх львівських садочках у період з початку липня по середину серпня ремонт харчоблоків.

---------- Додано в 15:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ----------

У нас сьогодні Юлька таке вчудила :girl_impossible: що й ніхто від неї такого не чекав....
    Є в группі хлопчик Максимчик, який восени Юлю кусав, але з тих пір хлопчик поводить себе значно кращє, нікого сам не ображає перший і взагалі вихователі кажуть що дитина безпроблемна.
    От мала з тим Максимчиком постійно бавиться найбільше, бо йому 4 роки і він якраз такий же великий як і наша, а нашій тільки й подавай тих, хто з нею так само активно буде бавитись.

І сьогодні пообіді забираю малу, виходить вихователька і розповідає...
    Ніхто не знає і не розуміє з яких мотивів, але Юля взяла якусь велику машинку пластмассову і з силою нею вдарила Максимчику по голові. Да так вдарила що машинка розвалилась на частини а в того на голові рана, і дирка в якій застряг кусок пластику, який потім терміново виймали, кровіща... хлопчик з переляку верещить, вихователька мало не мліє....
    Юля до сих пір так і не може пояснити чому вона так зробила, повторяє як зачарована "я більше не буду", ну але більше і не треба...
    Вихователька трішки прийшовши до тями насварила Юлю, так та крізь сльози говорила у відповідь, щоб вихователька на неї не кричала. А потому як з нею виховну бесіду провели, ще йшла кудись і в нервах ще одному хлопчику ногою кудись поцілила.

Вихователька в шоці, я в шоці не меньшому, Юлька усвідомлює що це так просто не залишать, вся тремтить. Уявляю реакцію мами того хлопчика з розбитою головою....

Мої дії? Я дуже вибачалась перед вихователькою, бо сама не знаю чого сьогодні Юля як з цепі зірвалась, я готова перепросити і вибачитись за поведінку моєї дитини перед мамою того хлопчика. З малою вдома провела бесіду, і ще чоловік з нею мав наміри порозмовляти, бо її поведінку останнім часом взагалі важко назвати нормальною.
    Мала слізно пообіцяла ніколи більше Максимчика не чіпати, і діток не ображати, і вибачитись перед вихователькою і пообіцяти їй бути слухняною....

Я памьятаю свої обурення коли ображали мою дитину, але тут виявляється що й моя така сама. Як це припинити? То ж кілька раз ще таке станеться і нас ввічливо попросять з садочку....

я просто в шоці чесно кажучи...
    Юлька моя ніколи нікому не дасть собі в кашу наплювати, така вона була завжди, але вона ніколи перша нікого не зачіпала, ну максимум могла піском засипати в пісочниці, а тут я так розумію свідомо взяла і грохнула по голові машинкою...чому???

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

гарна відмазка))
    нам в садку вже давали заповнювати анкети. питання різні були. але найцікавіше: на який літній місяць ви запланували оздоровлення дитини? я написала що оздоровлення заплановано на вересень і вже узгоджено графік відпусток у батьків. чоловік як прочитав то довго сміявся))

---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

просто дитина має приховану агресію і час від часу її вивільняє. а під руки потрапляють інші дітки. в нас в групі теж є такий хлопчик. я якось чула що вихователька радила батькам сходити з дитиною до психолога. нічого поганого в тому нема, навіть навпаки. вам розкажуть як попереджати таку поведінку.

15. Megan

Megan Well-Known Member

Ніяк. Маю таку саму ситуацію, і періодично мене викликають в садок за те, що моя дитина б"ється. Не знаю як це виправити. Вихователька каже що переросте. Я прошу, пояснюю, і погрожую.. одного разу після удару кріслом по голові я його теж відлупцювала. Не помагає. На разі є як є. Вихователька каже що то через те, що він найстарший в групі і просто відчуває себе лідером, ну і відповідно хоче, щоб завжди було по його, кол ж хтось не погоджується - у відповідь йде те, що під руками, або й самі кулаки. Завідуюча грозиться перевести його в старшу групу, ну але з того ніц не вийде, бо ми з літа самі переходимо встаршу групу.
    Дуже вас розумію, але тут ви повпливаєте хіба що розмовою. Ми щодня домовляємось, що сьогодні в садочку він битися не буде, тому що тато, мама, дідо, вихователька дуже будуть засмучені і образяться. Поки що так.
    Успіхів.

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

десь так само і у нас, але крім того що Юля одна з найстарших, вона ще й візуально найбільша. А тому хлопчику, якого вона вдарила, так йому взагалі вже 4 роки. І він на пару з Юлею двоє найбільших і найшустріших в группі.
    Вихователька каже що не має Юля терпіння, що якщо їй треба якусь іграшку, і нею бавиться інша дитина, то мою це не зупиняє, вона зробить все рівно так що їй іграшку віддадуть. Не віддаватимуть по хорошому, забере силою, а фізично вона сильніша за інших діток.

Восени, коли Юлька освоїлась, вихователька також казала що моя дитина свого не впустить і що має бути дещо стриманішою. МИ також щоранку йдучи в садок домовлялись що вона себе буде гарно поводити, діток не ображати, слухатись і т.д.
    Але зараз по дорозі обіцяє одне, а там, на практиці зовсім інше.... а вже як нашкодить, то як кошеня маленьке, ховається і слізно запевняє що більше так не буде.
    Я часом дивуюсь наскільки така маленька дитина може бути вперта, гонорова і водночас лагідна, добра, і страшенно хитра.

17. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ооооо, в таокму віці вони усі хитрющі. Наш Максим поки не робить шкоди іншим діткам в садку, (надіюсь що й не буде), але хитрющий такий, що я інколи в шоці. Так вже вміє вимудрувати що просто капець. От минулого тижня прокинувся і каже що болить горличко. Я до світла- дивлюсь, нічого не бачу, щоб було червоне чи ще щось. За 2 хв. Максим каже що він не піде в садочок, бо у нього ж горличко билить... От тут то ми і зрозуміли, що вигадує всякі болячки аби не йти в садок.
    Ніколь, вам звичайно треба буде поговорити з мамою того хлопчика, вибачитись, а Юлі потім розповісти як мама того хлопчика з вами сварилась і як вам було соромно.
    В нас таке діє, я коли забираю Макима з садочка, він здалеку біжить і хвалиться, що гарно себе вів і мені зовсім не соромно за нього. Ну і звичайно зразу просить подаруночок в магазині.

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

19. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

у нас така система діє давно. Якщо малий мене не послухав то мультики відміняються днів на два мінімум. Особливо, коли відміняється Лунтік то дитина стає потом слухняна.

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Ні, ви не так зрозуміли. Просто після поганої поведінки я завжди його обмежую в чомусь, пояснюючи чому. Також після поганої поведінки ми завжди проводимо вдома досить серйозну розмову і говорю я з ним по дорослому, розповідаючи як він мене засмучує своєю поганою поведінкою і чому так вести себе не можна.
    Це стандарт, мабуть у всіх діток такого віку.
    От саме це я і мала на увазі, що за хорошу поведінку я завжди його "поощряю", а за погану поведінку не дивимось мультики, не йдемо до сусідки бавитись і не купую якусь іграшку. Особливо коли йдем з садочка,зазвичай щось купляю, після поганої поведінки це питання навіть не піднімається, а якщо піднімається, то пояснюю чому НІ і все. І ні сльози, не нерви не допомагають.

Статус теми:
Закрита.