дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Відповідь: дитячий садок (2)

я за рік дала 1 раз кожній по каві. і то не на початку року, а десь в середині. просто так)
    різниці у ставленні точно нема у нас. думаю що зараз навіть якщо хтось і платить то одиниці.

2. marycherry

marycherry Member

А я давала няні в період адаптації, щоб приглядала за малим, то вона мені кожного дня докладно розказувала: що їв, як спав, як краще одягати. Мені так було психологічно комфортніше, і я була спокійна, бо бачила, що дитина чиста і сита.
    Враховуючи те, що плата за місяць за садок для мене невелика порівнюючи з нянею, і те, що ти забираєш з садка щасливу дитину, то думаю, що і далі буду час від часу робити няні і виховательці подарунки.

3. Donata

Donata Active Member

я не давала і ніякої неприязні чи поганого ставлення не відчула, до дитини ставились супер. Не хочу купувати фальшиві усмішки, і це не гарантує особливого поводження з дитиною, коли ви не бачите.
    Маю знайому, яка в свій час платила і вихователькам і няні, дуже милі з нею були і з малим, особливо коли діставала гаманець, але дитина і розхристана ходила, і мокра, і холодна, ніхто до додаткового одягу і не заглядав. В результаті змушена була забрати малого, бо він не зміг адаптуватись.
    Якщо людина є людиною, а не людисько, то її купувати не треба. Маю приклад на вихователях сина

Син садок закінчив, але ми вітаємо з ДН та святами наших вихователів і няню, символічно, просто знак уваги та вдячності, дитина далі до них "летить" і любить. Бажаю всім такого досвіду.

4. solomka

solomka Active Member

Ходила старша в садок, зараз закінчує меньший і я за 4 роки жодного разу ні копійки не платила ні няням, ні вихователям. Якогось гіршого ставлення до своїх дітей я не помітила. От через таких, які платять, починається різне ставлення до дітей. А якби ніхто не платив, то до всіх ставились би однаково. Це їхня робота - глядіти дітей в садку.
    бо я теж

5. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Моя дитина носить спеціальне ортопедичне взуття, яке дуже важко дитині взути. Так от при поступленні я просила виховательку допомагати моїй дитині, бо сама вона цього не зробить і звертати увагу ,щоб вона правильно ходила, бо як кажеш їй йди на пяточку, вона йде, а як біжить спонтанно , то на носочках. Хотіла їй дати 50 грн.(бо так мені сказала зробити інша вихователька:))..... а
    вона зробила так само. І мені стало соромно за свої дії...

Мені няня теж все розказує, хоча я не доплачувала. Вчора спитала, як моя Ліля спить вдома. Кажу- тримає всю ніч мене за руку :)...А вона: "Тоді я буду її тримати за ручку- може засне:)".

---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:19 ----------

+100% погоджуюсь.

6. Януся

Януся Well-Known Member

Не хочу нікого образити. Та якщо взяти гіпотетично, що всі мами групи доплатили няні, то вона що зі шкіри буде вилазити, щоб кожній дитині особливу увагу приділити?
    ІМХО, самі спочатку навчимо, а потім бідкаємось :ой, всі грошей хочуть і лікарі,і в садку і т.д.
    Якщо людина любить свою роботу, то однаково буде ставитись до всіх діток. А якщо робота їй ненавистна, то додаткових 50 грн. погоди не зроблять.
    Ми йдем у нову групу, де всі дітки будуть адаптовуватись, то виходить хто заплатив, тих дітей нянчимо, і інші хай ридають?
    Чи то я така відстала... Дівчата, хто ходив в ясла, чесно, доплачували няні чи виховательці?
    Просто я не уявляю як про це говорити, ви за моєю донею дивіться, а інші хай ходять обпісяні?

7. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

А вам той зошит не потрібен, просто запитайте, коли ж тоді треба було записуватись, щоб попасти, коли ще планували дитинку чи як? І взагалі можна подзвонити в відділ освіти і розказати ситуацію, не називаючись!

---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ----------

Та чому ж по барабану, Мodna сказала мамі тієї дитинки як з нею поводились. Тут вже цікаво чи мама та пішла після цього дозавідуючої?

8. veronka

veronka зла друзя

зате в нашому садочку, як я чула, здирництво процвітає - на усі свята (малі й великі, вигадані і не дуже) обов*язково вихователькам і няням робити подарунки. То все кльово, але є мами, які мають з/п 800 грн/місяць і їм й так важко, а тут ще додатковий "нагруз". Якби батьки робили "від себе", від душі, просто так дарунки, то одна справа, а "добровольно-прінудітєльно" - то мені взагалі не подобається! Я маю доню, маму, бабусю, дідуся, вуйка, тітку, сестер, братів, подруг - у мене є КОМУ робити дарунки, я не бачу підстави обов*язково обдаровувати персонал якимись цінними презентами

9. tanchyk

Аналогічно і у нас. Батьківський комітет вітає на свята та дні народження і все. від себе я нічого не додаю. І ставлення супер. Щодня коли забираю, або хвалять або кажуть що був не зовсім чемний.

10. soilik

soilik Member

Особисто я не доплачувала няні і вихователям ні у групі старшої, ні молодшої дитини (вона ходить зараз в яслі). Знаю, що у старшій групі є батьки, які роблять вихователям презенти (грошові, і як вітання від себе особисто на свята). Але різниці у ставленні стосовно своєї дитини не бачу. Навіть коли на зборах виникали конфліктні ситуації, що деякі батьки не погоджувалися з думкою вихователів, на дітях це не відображалося. Це мій погляд, хоча у нас є батьки, які кажуть "Я не здала гроші, тому мені кожен день кажуть, що моя дитина нечемна". А насправді хлопчики біля мами і в компанії 5-6 таких самих спритних друзів поводять себе по-різному.

11. Donata

Donata Active Member

цей нюансик вездесущий, в садку доні ще й завідуючу кругом приплітають. Після садка сина я тут прозріваю, хоч була в курсі по ці "традиції", але масштаби вразили.

12. tanchyk

Ви не повірите, але на Новий Рік ми ще вітали кухарів та музкерівника. Я була в шоці коли побачила, як батьківський комітет вручав їм конверти. Пояснення, ну вони ж їсти варять дітям.....:khomyak::khomyak::khomyak:

13. marycherry

marycherry Member

Я в принципі так і роблю - маю бажання (бо дуже подобається няня) і можливість до її, напевно, мінімальної зарплати щось додати за нелегку, на мою думку, працю. На інших дітях - це не позначиться, бо бачу, що до всіх дітей однаково ставляться.

14. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

ну а що, логічно))) не подаруєте, будуть варити в брудних баняках...
    уявляєте, яку вони касу збирають якщо від кожної групи є конверт. аж за вихователів обідно...)))

15. soilik

soilik Member

Дійсно шок. Ми вітаємо 4 рази на рік вихователів, няню (після молодшої групи нам докинули до списку завідуючу, методистку). А весь персонал (кухарі, пральки... - лише на випускний - набралось чоловік з 30).
    Дівчата, яка підлога у ваших дітей у садках. Мала на наступний рік переходить з ясель до молодшої групи і керівництво натякає поміняти паркет на ламінат (паркет трохи здутий, бо під групою котельня і підлога місцями нагрівається). Цікавить, чи він не слизький/холодний, чи не здується на теплих трубах, як і паркет

16. Котя

Котя Оптимістка :-)

У нас паркет з підігрівом (бо перший поверх), але на ньому ще палац, ніби паркет не здутий :confused:

17. Tanju

Tanju Well-Known Member

І в нас на першому поверсі паркет із підігрівом, зимою дуже тепло в групі, навіть жарко

18. Donata

Donata Active Member

ну музкерівник, то само собою, а от кухарі ще не траплялись. А ще є працівники пральні - вони перуть, завгосп, методист, сторож :girl_crazy:

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

паркет (лакований чи пастований) та ламінат по слизькості однакові, а по теплоті паркет, однозначно, кращий, ну і пошкодити його важче (подряпати). А ламінат -це ж, по суті, картон, оброблений. Не знаю чи буде дутись ламінат від тепла, але паркет - то краще покриття. Може цей паркет можна відреставрувати?

19. soilik

soilik Member

Я так зрозуміла, що і вихователі не проти поставити ламінат, бо його легко доглядати (не треба пастувати). А лакований паркет, сказали мені, у садочку заборонений (я пропонувала пошліфувати старий паркет, поміняти ту частину, яка вже дуже погано виглядає, і полакувати). Я також проти того, щоб міняти паркет на ламінат.

20. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Дівчата, виручайте!
    Терміново потрібен зразок заяви, яку Ви подавали про прийом вашої дитини у садочок.
    Буду дуже вдячна за допомогу!

Статус теми:
Закрита.