дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: дитячий садок (2)

вчора моя братова подивилася цю ж передачу і прийняла таке ж рішення. Отак канал СТБ "бореться" з перенасиченням попиту на садки.

2. KardaMonka

KardaMonka Member

Вихователі СТБ дуже вдячні.:girl_curtsey:

3. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

4. orki

orki New Member

Може хтось має досвід відвідування дит.садочку "Мацьопа" на Рутковича? Поділіться, будь-ласка!!!

5. Materynka

Materynka Well-Known Member

Знаю по собі, ставили мене в куток на коліна ні за що, просто я не спала в сонний час, а лежала з відкритими очима, і мамі чомусь нічого того не розказувала. А якби розказала, ото був би розгон. Так що, в те що показували і розказували в передачі вірю.

6. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Наразі моя позиція з вашою ідентичні, але завідуюча вже останнім часом дуже натякає, що довго місце вільне залишається, то думаю віддати малого, а водитиму, як буде виходити.

7. Kecan

Kecan New Member

Абсолютно з вами згідна. Взагалі їх передачі мною сприймаються: не їсти, не пити, не жити. А про садочки можу сказати, що ситуації бувають різні, але завжди можна знайти точки впливу як на вихователів (нянь) так і на керівництво або просто знайти нормальний садочок.
    Але в мене виникає таке питання, якщо такі страшні садки, то чому туди такі черги? На сьогоднішній день з дитиною можна сидіти дома до 6 років (може батьки самі не хочуть, а може й неможуть....)?

8. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

В мене Христинка дуже рідко спить вдень. Почула від однієї працівниці садка, що дітей змушують спати і їсти і це правильно (на її думку). А потім жаліються вихователі,Що діти приходять в садок неготовими і важко адаптуються...
    Я щось не можу собі уявити як дитину можна змусити спати... Про харчування взагалі не можу зрозуміти, бо і в самої іноді буває, що не хочу обідати, зате наступного дня в тій порі можу слона з"їсти. А пояснення опчула: "Якщо одна дитина не буде їсти, то й інші не захочуть". Та якщо моя дитина хоче їсти, то весь світ для неї перестає існувати і вона їсть, а якщо не хоче, то й не буде їсти.

9. Materynka

Так, але часто діти не розповідають про те, що відбувається з ними у садочку. То й батьки не в курсі і впливати ні на керівництво ні на вихователів вони не збираються. Ще згадала, вихователька яка мене в кут ставила, то одному хлопцю розбила ніс до крові, то тоді лише мала неприємності.
    Хто зараз дозволить собі таку розкіш: сидіти з дитиною до 6 років? А якщо це мати одиначка, за що вона житиме? Не у всіх садочках трапляються такі випадки, і треба бути дуже уважним до своїх дітей. І наприклад я за те, що казав в цій передачі Комаровський. Не треба дітей заставляти їсти і спати. А щоб бути спокійним за своїх дітей поставити веб камери в кожному приміщенні.

10. Artemida

Artemida Well-Known Member

Дівчатка, хто ту передачу дивився, той знає, що героїня таки знайшла кілька садків, у яких її все задовольняло)))) Значить не все так "пєчально". Правда не кожному щастить потрапити в такий садок, на жаль.

Ситуації у всіх різні. По-перше, чомусь у нашому соціумі так склалося, що про садочок треба думати ледь чи не на другий день після пологового. От і записують дітей, але це далеко не означає, що всі у свій час туди підуть.
    По-друге, мами хочуть "між люди" (сама така була). Хотіла на роботу, бо в хаті скучно. Було враження, що отупію в декреті остаточно)))) Тепер в голові щось помінялося, думаю не про себе в першу чергу, а про дитину (це певно вагітність так діє:girl_crazy:)
    По-третє, у багатьох дійсно немає виходу. Важкий фінансовий стан - перша причина. Наприклад моя коліжанка змушена була віддати малу в садок, бо з чоловіком розлучилася, декретна відпустка закінчилася, а на що жити??? Тепер малій в садок не можна (писала вище), то розривається між роботою, бабусями-дідусями-сусідами, бо інакше ніяк..

Так що не треба сприймати все так категорично. Всі люди різні, всі садки різні, кожен вирішує сам для себе.....

11. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

може тут є юристи або ті хто має знання в цій сфері - наскільки це реально? що наше законодавство каже - можна поставити таку камеру в садочку при бажанні батьків? чи є законні підстави у завідувачки відмовити?

12. Fechka

Fechka Member

Це супер ідея! Та хтож таке дозволить! і зафінансує...+під"єднання до інтернету...
    Мене, ще вразив вислів проте ,що треба знати яких дітей бити; типу тих хто не розповість.......Ужас!!!Подивилась на подушки,матраци і в шоці...........Нас нажаль садок чекає.. Аж страшно!

13. Materynka

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

В садку в який ми записались, мамочки кажуть ні їсти ні спати не примушують. Не хоч не мусиш. Сама особисто бачила, як двоє діток бавились, в той час коли інші спали. У нашої форумчанки Аня мала в садочку не спить і не їсть взагалі ( то каприз такий) і ходить, не виганяють.

15. Materynka

Це добре, що такий підхід, і взагалі я думаю треба попереджати вихователів про те щоб не заставляли дітей ні їсти ні спати. Нехай справді краще займаються чимось іншим в цей час.

16. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Конституція України Стаття 29. Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність.
    Ст.32 Конституції України Стаття 32. Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України.
    Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
    Кожному гарантується судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім'ї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації.

Пи.си. Конфіденційна інформація - відомості, які знаходяться у володінні, користуванні або розпорядженні окремих фізичних чи юридичних осіб і поширюються за їх бажанням відповідно до передбачених ними умов.
    (ВР України, Закон "Про інформацію" від 02.10.1992 N 2657-XII)

І свіженьке Конфіденційна інформація - інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб'єктів владних повноважень, та яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їхнім бажанням відповідно до передбачених ними умов.
    (ВР України, Закон "Про доступ до публічної інформації" від 13.01.2011 N 2939-VI)
    Отже - збирання та зберігання інформації про особу (навіть вихователя) можливе тільки за її згоди.

17. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

не попереджати,а погрожувати:girl_crazy:

а що іншого виходу не має? можна ж і не віддавати в садок :)

18. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В нас також не заставляють, хоча в нашій групі були різні ситуації - одна бабуся при мені скандалила, чого її дитину не годують, вихователі кажуть "так вона ж не хоче" а бабушка каже, "так треба напхати, заставити,як дитина голодна буде"...
    Друга стиуація з гулянням - одні батьки кажуть гуляти у будь-яку погоду, інші сваряться, "чого дитину вивели, бо вона кашляє" або "запацькалась болотом, чого не двір вели"...
    Чесно кажучи співчуваю вихователям - всім не догодиш а претензій море...

19. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ну, це робить нереальним встановлення відеонагляду, думаю, жоден з вихователів (принаймі, більшість) не погодиться на таке, а шкода...
    де ж би то знайти такий садочок, щоб вихователі йшли на умови наші. У них так: те, що стандарно - так і має бути, а те, що ми хочемо - це вже щось із сфери бажань нездійсненних. Хоча є, мабуть, такі садочки, але в основному вихователі дотримуюсься вже вкорінених методів та традицій, а найгірше, на мою думку, що раніше вихователями в садочках ставали за покликанням, а зараз - через безвихідь, от тому й таке відношення складається у "вихователів" до діток, а у нас з вами - до садочку.

20. Materynka

Ну не знаю в передачі говорили,що такий варіант з камерами можливий

Статус теми:
Закрита.