дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: дитячий садок (2)

2. Alsu

Alsu New Member

Дівчата підкажіть будь ласка де є в районі Пасічна-Личаківська садок з англійською і танцями?

3. Mandarinkapelsinka

Mandarinkapelsinka New Member

4. нталька

нталька Well-Known Member

ну, знаєте, певно у кожного свої досвідчені педіатрим. Я ще не чула, щоб якийсь лікар казав щось типу того, що як тільки дитина перестане температурити і по мінімуму сопливити - ведіть її одразу в сад.
    Звичайно, забрати на к-ка місяців, то потім адаптація по новому буде. Але, всі діти різні. Мій малий часто хворіє, а наш сусід з нами ж в групі, пару днів - і все минулося (при тому, що перші 2 з половиною роки його життя, зимою особливо, він з болячок просто не вилазив).
    Я в садочку мало хворіла, а в початковій школі щомісяця.
    універсального рецепту нема.

5. Solomi

Solomi New Member

не чула ні разу таке від досвідчених педіатрів

або лишаться старі,

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, всім вдячна за відгуки, і за рекомендації...
    за свого досвіду можу сказати що нам бажано йти в сад ідеально здоровими, а не підлікувавшимися.
    Враховуючи що мала просто марить садочком, після першого етапу соплів кашлів, як тільки малій стало нормально ( але сопельки ще були залишкові) я її в садок відвела. Ще подивилась що вся группа шмаркає, і вирішили що то так просто у них всіх массово проходить адаптація, і ніц в тому страшного немає.
    Я дуже помилялась.
    Бо власне ті наші недоліковані на 100% перші соплі і час від часу кашель + щось нове підхопили, в результаті дало здавалось би звичайний букет, але з якого ми довго вилазили, і не можу сказати що за 3 тижні вже повністю вилізли.
    І ще дійсно залежить як дитина з того всього викарабкується.
    ну да, але педіатрам по суті все рівно хворіє дитина чи ні. В них немє з тими дітьми безсонних ночей, переживань, то не їх діти приймають купу ліків прописаних ними ж, то не вони витрачають купу грошей на тих же педіатрів, на підтримуючу терапію і т.д.
    Так що те що кажуть педіатри це добре, але кожна дитина індивідуальна.

Тепер по суті. В понеділок понесу в садок довідку що ми здорові. І паралельно пишу заяву "на відпустку". Чи ту заяву можна написати в пьятницю наприклад? Чи то в один день має писатись? І якщо я там в заяві напишу наприклад термін 3 місяці, то ми мусимо тих 3 місяці відсидіти вдома, чи потім по бажанню можна буде прийти скоріше?

7. Mandarinkapelsinka

Один загальний є у всіх - це той же доктор Комаровський Є. :)
    Ви просто читайте уважно, що було написано:
    а Ви кажете
    Кожна мама сама бачить по своїй дитині, коли вона вже здорова для відвідування садочка. Говориться про те, аби не доводити справу до фанатизму...
    :)

8. Vероніка

Vероніка Never give up

В малого в садочку виникла інша проблема - почав пісятись, ніби проситься у вихователів, але вони не встигають його вчасно відвести, але коли в ліжечку лежить і навіть вже не проситься, кожен день по 3-4 пари мокрих колгот. В нього зараз проблеми зі сном в садочку, тільки почали пробувати лишати, в результаті стресовий стан. Вихователі радять тимчасово вдягати памперси, але ми без них вже рік і дитина вже рік не пісялась ні вдень, ні вночі, невже знову повертатись?
    Навіть не знаю, як поступити, що порадите ???

9. Женічка

які мудрі вихователі :) думаю, краще тимчасово не залишати дитину спати у садочку.

10. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а взагалі як себе поводить стосовно сну - засинає і спить чи плаче, чи як?
    тут очевидно що дитина має стрес, але також може вихователям старатись давати менше йому пити? Бо моя Януся ще місяць тому пісяла дуже часто - мінімум раз в годину, тепер же раз на 3 год, дорослішає чи що...?

11. Vероніка

Vероніка Never give up

Взагалі не спить, поки його намагаються просто привчити полежати, але все це з періодичним плачем і кликанням мами...

12. Женічка

серце не болить? я вже писала, як моя Настя розповідала про старий садочок. коли дітки лягали в ліжка і не могли заснути, то виховательки заставляли їх однією рукою закривати очка, а другою ротик. от так дітки і засинали.
    у моєї Насті і зараз страшна нелюбов до спання у садочку, але у нас трохи коріння не звідти, Настя просто вже років зо два взагалі вдень не спить.

13. Vероніка

Vероніка Never give up

Болить, ще й як...
    До сна прекрасно себе поводить, подобається в садочку, вдома постійно захоплено щось розповідає\демонструє події дня. Вдома завжди добре спить.
    Дитина сильно прив"язана до мене, тому розумію, що легко в нас це не пройде. :girl_impossible:

14. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а, ну тоді все ясно...бідненький! просто в моєї подруги доця вже кілька місяців нормально спить(вдома не спала з 1 року, зараз їй майже 3), але буває що інколи попісяє вві сні... а у вас зменшенням кількості рідини не допоможеш, на жаль...
    трохи давніше дівчата писали методи як зацікавити діток ліжечком, щоб вони хотіли туди приходити і лягати(якогось маленького друга в ліжечку поселити;)) в вас нема якоїсь іграшки чи щось типу того, з чим він вдома засинає?

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А так важливо залишати його там спати? Може почекати пока сам захоче.
    Бо за час нашого ходіння в садочок, та й в подальшому впринципі в мене в плани не входило залишати малу на сон. Але в останні дні як ми ходили, мала почала сама проситись щорб спати разом з дітками. Дозрєла одним словом. Може почекати поки малий сам захоче?
    Хоча в мене мала звичайно до мене привьязана, але з дітками їй цікавіше, тому мабуть це також не маловажно.

16. Mandarinkapelsinka

До яких організм дитини вже пристосувався і наразі вони йому вже не страшні :) Це ж елементарно. Це ж принцип вибудови імунитету!

---------- Додано в 11:45 ---------- Попередній допис був написаний в 11:33 ----------

Може Вам стане в пригоді мій метод... Хоча "методом" він став зовсім спонтанно :)
    ... Цілий рік, з 1 до 2 рочків, синуля не хотів спати у своєму ліжечку. Заколисувала його на своєму ліжечку, а потім тихенько переносила в його. Там він міг поспати 2-3 години (в кращому випадку), потім просинався і плакав, намагаясь вилізти. Приходилось знов брати його до себе :-( Що я тільки не робила, навіть зняла одну боковинку від синулькиного ліжечка і "підвозила" його до свого - не допомогало.
    ...І ось цього літа в нас був ремонт в дитячій. Після ремонту я зовсім зняла одну боковинку дитячого ліжечка і низ (дно) опустила на мінімум (в самий низ). І... О чудо!... Малишонок сам ліг в своє ліжечко, став там бавитись, а ввечері вже до мого навіть не підійшов! Я йому кажу, що, мол, бачиш, тепер в тебе вже є доросле ліжечко, в яке ти сам можеш лягати (без сторонньої допомоги). Це йому так сподобалось, що теперь, коли хочу, аби він трохи полежав зі мною, мушу його вмовляти!!! :))))
    Успіхів Вам!

P.S. З часом він сам біля подушки посадив двох своїх друзів - Мишку і Мішку - які і нині там з ним сплять! :)

17. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Дівчата, в якому віці ви записували своїх діток в садок? маю на увазі "чергу".
    Бо сьогодні дзвонила у 2 садки. В першому ніби і багато сказали, але фактично нічого, все з фразами "ну ви розумієте", "знаєте" тощо. Що в них вивішують оголошення, коли буде прийом, і тоді в порядку живої черги записують. Каже: "Але ж цілком реально, що в такому випадку нам не вистачить місць, чи можна записатися якось заздалегідь, до запису?" - "ну ви розумієте, є різні садочки, є які користуються попитом..." і т.д. Коротше, так я і не зрозуміла, як то записуватися так, щоб якась черга була, чи що... Сказали нам приходити в 2013 році:)
    А вдругому то взагалі. Ніякої черги не існує, і по положеннях такого нема, і приведіть мені ту людину, що таке сказала, і дурниці говорите, і ви взагалі знаєте, в який садок подзвонили, чи так навмання (?), а там біля вас є садок № ікс, чого туди не йдете (в першому теж "футболили" в інший садок), і хіба що прямо дурною не назвали!
    Тепер сиджу і думаю: що я не так зробила?
    Підкажете? :)

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

це залежить від садочка.
    В деяких садочках не те щоб недобор, але вільні місця без проблем можна знайти, а є такі садочки в яких місць немає, і в садочка гарна слава, і туди всі намагаються попасти, і записують дітей мало не з народження.
    Ви собі виберіть садочки в які ви б ходили, і записуйтесь так як там завідуюча записує.
    БО в нас наприклад в одному садочку в який ми записувались - запис проводить завідуюча лише на рік наперед, і лише 15 вересня. Черги великі, мало не з 7 ранку, і це незручно нікому окрім завідуючою.
    В другому садочку ми прийшли наобум, причому вже тоді коли основний запис в группи був закінчений, і нас записали без проблем, і через 4 місяці ми вже півшли в цей садок. А сьогодні от була в завідуючою, то сама чула і бачила як до неї приїхали з дитиною з сокільник, а вона їм відмовила, мол зараз в неї в садочку шалений наплив дітей, і місць немає, а тим більше це не львівівська дитина а з району.

Щодо запису в один день, то завідуюча нашого садочку також казала що то видумка записувати дітей 1 раз на рік, бо це ніде не задокументовано і не має підстав.
    також мені задали це питання, на що я відповіда що з завідуючою в нас відносини не склались і моїй дитині там відмовили. І все. цієї відповіді було достатньо.

Ну а в нас..... написала я заяву про відпустку і зьереження за малою місця до березня. Але сказали що як захочем, то можем скорше приходити. А вихователька сказала що ми з малою можем приходити до діток на прогулянку і ту годинку щоб мала з дітками на вулиці бавилась. Цей варіант мені ідеально підходить зараз. Я задоволена.

19. Donata

Donata Active Member

підкажем, з власного досвіду, не телефонуйте розпитуватись, а прийдіть особисто, по телефону легше футболити, і рідко хто скаже приходьте записуватись. Я переконалась в цьому 2 рази.
    З сином як обдзвонювала, то виглядало на марну справу і пробувати, навіть питали де я була як з роддому виписалась, що так пізно шукаю. Як почала приходити особисто, то "другой компот". Записала його в березні, пішли в садок в червні.
    З донею полегше, бо в садок сина ми попадали автоматично, але під вікнами був інший, спокушало. По телефону на поч. вересня вже все було забито рік наперед, а в червні, коли прийшла особисто записати не з ясель, а з 3-х, то виявилось, що можуть нас і в яслі взяти і з вересня (тут може ще спрацювало, що територіально відправити нікуди було).
    Ще чула, що зараз нова система запису, не знаю чи працює електронна база садків, для мене не актуально вже, то не цікавилась.

---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

100%, як завідуюча собі вирішить, так і буде, то мусите в кожному з підходящих уточняти.

20. shtiljok

shtiljok New Member

Відповідь: Ваші відгуки про дитячий садок

Вибираємо дитсадок, щоб записати синочка.
    Хто може щось підказати про дитячий садочок № 92 "Барвінок" на вул. Карпатській, 12 або садочок № 41 на вул. Генерала Тарнавського, 100А або дитсадок № 109 на вул. Рутковича, 14.
    Щиро дякую.

Статус теми:
Закрита.