дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: дитячий садок (2)

нам поки не рахуються, і нас ще не відмічають, бо медсестра в садочку довго наші папери вивчає, і ще не дала своє добро.
    ну як так можна?
    Юлька також сама вже витирається коли пісяє, але ж вона візьме салфетку якщо є звідки взяти, а там немає. А купувати салфетки виключно для своєї дитини і покласти в туалеті - так їх на попи інших дітей переведуть за пару днів. А залишити в шафці, так Юля їх брати не буде, бо бігати туди-сюди коли приперло таже не вихід.

к слову, сьогодні точно знаю що Юля попісяла на горшик в садочку. Коли забирала додому малу, питаю хочеш пісяти - так, хочу. Ну пішли, кажу, в туалет , а мала каже що боїться, що буде вдома пісяти. Чого б це?
    Як відвела мала не плакала, як прийшла не плакала, сиділа на килимку слухала казочку виховательки, і взагалі другий день ходимо, малу ледь звідтам забираю.
    Вчора залишила на годинку для початку, прихожу за нею, а дитина мені " мама, уйді" ну я ще на прогулку її залишила.
    Сьогодні були з 9 до 12.
    Ясельки цікаві... хоча казалось завідувачкою що там будуть діти 2,5-3. Є дівчика якій ще 2,5 немає, ще одна якій ледь 2 виповнилось. Вона моїй Юлі ледь до груді дістає по росту. Ще є в групі хлопчик якому вже 3, і він в яслях другий рік. А чого? Він там як пахан, хочя Юля в мене також крупна дівчинка, але він ще більший за неї, поводить себе відверто погано, бьється, штовхається.
    Вчора малій по вуху вдарив, сьогодні штовхнув. При чому моя дитина впринципі на дрібні травми не звертає уваги, а раз тут звернула значить було сильно і боляче.
    Я думала Юля там жару дасть, так вона ще "ангел во плоті" в порівнянні з тим Максимом.

Останнє редагування: 4 Жовтень 2011
  2. Mandarinkapelsinka

Mandarinkapelsinka New Member

А ми почали платити з того часу, коли я подала медсестрі медкартку малого. Тоді нас поставили на харчування і лише з того часу ми оплачуємо (це вже тиждень, і заплатила я 39 грн.: 7,8х5=39). А весь місяць, що ми ходили до того, було просто звиканням до садочка. За що платити? За те, що він 2 год. бавився іграшками чи гуляв на майданчику?! :)) Витрат для садочка то НІЯКИХ!!!

3. дашулька

дашулька Well-Known Member

а може покласти Юлі в кишеню пару серветок на одязі десь? пояснити доні, що й для чого :). ну, хіба вже вихователя-няньочок попередити, що твоя дитина навчена витиратись серветкою й за можливістю, щоб прослідкували за дитиною.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Даш, вона поки що не в тому віці. Як до неї в руки попадають серветки -так з пачки витягуються одним махом одразу всі. Не спеціально, просто так виходить. Або з рук випадають. В дома де чисто то одне, а там...
    Група нам дісталась не ремонтована. Подуставша конкретно. Шафка яку нам дали - то вообщє обнять і плакать. Треба або міняти її на якусь іншу або доробляти, переробляти, але ніхто на таку рухлядь не візьметься.
    В туалеті.... ну одним словом я згадала свій садочок 80-х років. З тих пір мало що змінилось. Може це нам просто так "повезло" з приміщенням. Знаю що саме в цих кімнатах діти будуть лише рік, молодша група буде в іншому приміщенні і з іншими вихователями. Ну але все ж таки, в туалеті запах хлорки аж очі сльозяться. А там же діти...

Чи це я так все гостро сприймаю, бо Юльці там дуже наразі подобаєься.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це ви між садками який все-таки вибір зробили?

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ми пішли в садочок про який загалом кращі відгуки і в ясельну группу.
    Вихователі непогані, територія непогана. Сам садочок досить охайний і доглянутий.
    Погане приміщення в нашій группі візуально. Про це мені казала ще методист коли водила екскурсією по садочку. Мол ця єдина ясельна група ще без ремонту. Але вікна МПВ по всьому садочку і в нас також, підігрів підлоги по всьому 1-му поверсі ( під приміщеннями з дітьми як я розумію), правда включиться коли опалення подадуть.
    кидається в очі в нашій группі старенький паркет який вже давним давно не циклювався, і підозрюю не пастувався/лакувався. Шафки для одягу всі разшатані, а та що дісталась нам так вообщє торба. Тканий килимок на ігровій частині кімнати ( такий і в мене в садочку був). Шафка вихователя і стіл - тоже не вражає красою.
    Хоча може це так на мій ізбалований комфортом погляд.
    Завідувачка дуже така хватка жінка, ввічлива і уважна до батьків і дітей, що вражає приємно. Садочком займається, реально гуляючи вже 3-й рік в цьому районі маю з чим порівняти, цей садочок постійно оновлюється, ремонтується, облагорожується.
    К слову, влаштування в садочок нам ніскільки не коштувало, взагалі. Записали нас в липні 2011, а не з народження, в понеділка цього пішли.
    Вчора, коли подавала документи, напевно в мене в очах були питання "Скільки ?" то завідуюча взяла документи і подякувала що ми віддали перевагу її садочку, а мені прямо так і сказала "ніяких боргів ви переді мною більше не маєте" . Всі фінансові питання стосовно группи і її потреб вирішуються батьківським комітетом.
    Прямо скажем, я офігєла, сказала дякую і пішла задоволена.

7. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

нам теж..вже двічі

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

нє нє нє... в 153 нас чекає лише молодша группа і табун з 30 дітей ( а в нас записано щось 20 але реально зі слів виховательки ходить 10-12, ну і реально їх сьогодні було 11 чоловік)
    І молодша то не 2,5-3 а 3-4 рочки. І попу їм там не витирають, і не сильно щоб годували. Ти ж знаєш що тут всі з наших будинків якраз в основному в 153 і водять. З тих хто був задоволений - ти, і де кілька дівчат. Негативних відгуків більше. Дітки ходять в яслях з червоними дупами бо погано витерли, в мокрих колготках, бо просились пісяти а їх не почули, бо ясельки в 153 на 36 дітей набрали. 1 группу. А в нашому садочку 3 группи ясельних але на меншу кількість діток.
    Ну і завідувачка там - с пулєй в головє.
    А основне - це було те що я не хочу щоб дитина закінчила садочок в 5,6 і не хочу щоб вона ходила зараз в молодшу. Бо в ясельках якось з ними бачу більше сюсюкаються і возяться.
    ---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 15:36 ----------

і завідувачка не казала дати їй благодійний взнос у фонд садочка.
    Бо в дівчат, в кого не питала - у всіх як з куста, винь да полож, і то лише завідуючій, за красиві очі.

9. solomka

solomka Active Member

10. Уляночка

оо..а про той, що біля озера позитивний тільки від тебе і чула:girl_wink:
    решта говорять-сиро, брудно, страшно..ну і випадок, коли вихователь "не помітила", як 3 хлопчиків забрали сестричку з майданчику під час прогулянки і зібралися їхати в Сокільники в гості, то теж великий "плюс" для того садочку...:girl_feminist:
    молодша група ...то 3-4 рочки так..попу витирають...лише в старшій не витирають...навіть в середній витирали...годують достатньо..нашим 26 кілограмам і гарному апетиту абсолютно вистачає..з чого ти взяла, що там погане харчування...якраз я б сказала, що харчування один з великих плюсів 153...
    набрали...а ходять скільки...в нас, згадую, було 20-24 ....
    головне не вона, а вихователь і няня...не ж завідувач попи підтирає і навчає дитину,нє?
    нє..записала...а коли піде????

---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:57 ----------

а у вас нема фонду...чи ще не збирали..будуть..не сумнівайся

---------- Додано в 15:59 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ----------

давала, коли Любік вже ходив...то по запису в групі..зараз ніц ще не давала, бо записалися...були 18 з 30, що мають набрати..

11. Tanju

Tanju Well-Known Member

В нас в ясельну групу також записано щось 36 дітей. Але ходять 12-15 діток. Найбільше було 22, казала вихователька.

12. Уляночка

ну і до слова...я не вихвалюю 153..ні...є, звичайно, багато того, що мені не подобається, але я - реалістка і впевнна, що так близько до хати я кращого садочку не знайду..точніше і не знайшла..

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

165 - ні? Маю нагоду регулярно за ним спостерігати- ніби непогано. Та й близька знайома мала "випускника" з нього цьогріч- були задоволені.

14. Уляночка

то де??????

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ну бачиш, ми певно з різним людьмо говорили і знаєм різні історії.
    під словом годували мала на увазі що в ясельках діткам допомагають їсти, а не якість харчування :)

особисто моя думка що для ясель 20 дітей це також забагато. Бо я бачу як за ними зараз вихователька з нянею на вулиці бігають. А їх 11 чоловік було.

ну да, ну да, не вона...але вона задає тон всім, і вихователям з нянічками також.
    Улян, ну таке враження що ти захищаеш 153 а я на нього тіпа наїзжаю.
    Мені по суті не так важлива яка сумма буде того фонду, не в суммі справа, а в тому де дитині буде добре.
    Почали ходити, побачимо.

П.с. фонд группи і особистий фонд завідуючої то є різні речі, у випадку 153 я писала про другий фонд, який щось я сумніваюсь що йде на потреби дітей в группі.

Я ж не кажу що 153 це поганий садок. Тобі підходить - супер.
    Але в садочок ходила чоловіка племінниця, і лише згадка про її прізвище, а в нас воно таке саме - викликає у завідуючої незадоволену ухмилку.
    Про той садочок я питала в багатьох, дійсно в багатьох, і на основі їх відгуків зробила свій вибір, який загалом нікому не навьязую, лише ділюсь враженнями.

Ремонт в групі можна зробити, шафки купити. Я ж не кажу що в тих раздолбаних шафках тепер речі лежатимуть дитячі постійно.

Ну і короче, вибір зроблено, сподіваюсь шкодувати не буду.

---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:22 ----------

ну да, бо садочок в 20 метрах від хати )))

16. Уляночка

та нє..просте реально позитивний відгук про той садок чула тільки від тебе...але спеціально попитаю дівчат, чиї дітки ходять туди..мо в мене застаріла інфа:girl_yes:,бо зараз я не цікавилась,бо знала,що Марек піде туди ж,де і Любчик
    абсолютно згідна...мо ми в ясла і не підемо..я ще не знаю...
    неа... не так..різні люди...різні типи поведінки....вихвателі і няні- "папрощє":girl_yes2:
    сподіваюсь і бажаю гарної адаптації Юлясі

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

не тому..історія обрання садка інша-мамина коліжанка колись працювала в,
    СЕС нашого району..я попитала про кілька...вона порадила 153..цій людині я довіряю на всі 100%

17. Leila

Leila Well-Known Member

Уляночко, а чого з Марком вирішила що може почекаєш до молодшої групи? Любчика ти здається після двох давала?

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

моя лікарка в якої на дільниці був наш старий будинк і 153 садочок, знає цей садочок з середини, ну бо безпосередньо його курірує, але вона була в числі тих, хто мене відмовляв від цього садочка, і її відгуку я також довіряю. Бачиш тут в кожного своє поняття "доброго садочка" звідси ї виходять хороші і погані відгуки.

Щодо завідуючи, то зі слів однієї мами, завідувачка вихователів, тих які працювали давно і свою роботу любили, розігнала своїми шаленими вимогами щодо грошей.
    Може це і згущені фарби, але суть відгуку зводилась до того що ніби то порядність вихователів не давала їм вимагати батьків платити великі внески, а завідувачка типу "план" ставила по зборах. Через це були непорозуміння з завідувачкою, і вихователі просто йшли з садочка. А замість них проходили інші. Як правило молодші. А в садочку робота не айс, і всі про то знають, тому молодші приходили, працювали до декрету і звалювали. Їм на зміну приходили інші, і також декрет і до-побачення. Відповідно в группі в діткей була плинність вихователів, діти лише звикали до когось, вихователька мінялась, і т.д.
    Може це так співпало що в тій гріпу, тої дитини, з чиєю мамою я спілкувалась, так просто склалось, а в інших було кращє, мені важко тут відокремити чисту правду.

З іншого боку знаю що дехто в цей садочок возить дітей мало не з другого кінця міста, і ніби то він не на найгіршому разунку серед садочків.
    І поки не спробуєш особисто, напевно точно не взнаєш як там.

19. Уляночка

то мені нагадує тему про "раджу" і "не раджу" лікаря з ПБ..одні хвалять, інші мало не кленуть..
    бажаю вам тільки гарних емоцій від відвідин садочку..і батькам, і Юлі..:girl_curtsey:
    ну я не знаю, що я вирішила..з Любчиком знала на 100%, що піде в ясла..я вже кілька разів про це писала, чому .... пунктом номер 1 було те, що я планувала народження 2 дитини і не хотіла,щоб "віддавання" в садочок і народження другого співпало в часі, тому і вирішила, що йде в ясла..ну і Любчик не був такий мамин-мамин,як Маречко

20. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

І в нас були оці мультики, навіть гірше - дитину фотографували і оті страшнючі знимки валялися на шафках, пропонували купити за 25 грн. Купували, бо ж нехочеться щоб обличчя твоєї дитини десь валялось, так само і з мультиками - мало кому подобається, але всі здають гроші, бо всі підуть, а одна моя дитина як не піде?
    Нам пощастило з батьками - усі разом відмовились від мультиків - пішли до завідуючої і попросили, щоб не псули дітям очі телевізором. Залишились хіба цирки-театри. Щодо фото, то тут я навіть трохи скандалила - хто дозволив фотографувати неповнолітню без дозволу батьків, більше ніхто не фотографував, хіба на випуск.
    Але це все треба вирішувати лише з завідуючою, вихователям сказали, вони й збирають.
    Якщо завідуюча буде перечити - є районо, куди можна поскаржитись, бо правилами внутрішнього розпорядку садка заборонено перебування на території садка і в групах стороннім людям, куди відносяться і фотографи і дядьки з мультиками.

Статус теми:
Закрита.