дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Donata

Donata Active Member

Відповідь: дитячий садок (2)

та є таке в Україні. Проблема не в тому, що садок державний, а в тому, хто ним керує і як керує. З Вашого допису виглядає, що державний садок то ледь не інтернат і вимагати норм. ставлення до дітей та батьків то прям з розряду неймовірного. А от в приватному всім коврову доріжку стелять і пелюстками роз посипають.
    На даний момент керівництво вже мусить знати скільки в них буде груп і хто саме ті групи буде вести, можливо дітей ще по групах остаточно і не розприділили, тому у випадку Ніколь, поведінка завідуючої неадекватна. Завідувач займається господаркою та прийомом дітей, тому спілкування з батьками є якраз одним з її "мінінгітів". Погоджуюсь, що це напряжно по часу персонально робити екскурсії, але можна зробити заг. збори для всіх і відразу та зекономити собі час, чи просто сказати до кого і куди підійти.
    В нашому садку такі збори були, розказали всі орган. питання, показали групи та познайомили батьків з вихователями. Це було на поч. червня, остаточних списків груп ще немає, вони формуватимуться з врахуванням побаж. батьків, бо одна група працює до пол. восьмої, а інша до 5. І ніякої таємничості :girl_smile:
    dieSonne, щойно помітила, що у Вас Левандівка, мені тепер зрозуміле Ваше ставлення, у моєї куми таке саме, чи ви раптом не в один садок ходили.

Останнє редагування: 15 Липень 2011
  2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну от моя розбишака, я я більш ніж впевнена що як тільки освоїться, то щоразу з группи робитиме гудящій вулик, ну бо така вона по натурі. Так це ж не означає що її всі виховательки одразу в куток і на гречку. Ви ж самі колись тут писали що навіть активних дітей при вмінні та досвіді можна спрямувати в таке русло де їх енергія буде йти на користь. Бо думаю зрозуміло що лише покараннями і заборонами з активної дитини робити зашугану тіхоню я не збираюсь і нікому не дозволю.

3. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

165. Але там також є і багато задоволених, то певно хіба я так випендрююся.
    В нашому садочку можна було у любу групу зайти і глянути собі, але це не змінить тих умов. Ну подивилась я і що далі? Скинулися батьки раз по пів тисячки, другий раз- зробили коридор. Люкс. А дітям від того краще? Скинулися на тюлі, воно дітям у садочку треба ті пилозбірники? Скинулися на новий посуд, на кухні ж що варили те й варять. Скільки б грошей не давав, ту систему не зміниш, вона є яка є, і треба або миритися з тим що є, або шукати альтернативу. Я й за приватні не виступаю, там також багато мінусів. Директор має дбати про садочок то факт, питання тільки в тому чи дають їй то робити. Збирає гроші на ремонт, одні кажуть багато, інші кажуть - навіщо? вам держава має дати, ще інші кажуть треба
    євро, щоб усе було круто. А потім приходить санстанція і її взуває за те, що фарби не такі використали, що норм не дотримали і т.д. Ініціатива часто карається. В результаті є багато людей, які після такого навіть не рипаються, нічого не хочуть робити і не підтримують жодних ініціатив. І все отак жевріє, ні туди, ні сюди...

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

так, але ж ви не будете знати лише познайомившись з вихователькою, що вона скерує вашу дитину? Педагоги з добрими здібностями уміють не лише зорганізувати "розбишак", а й уміють використати їх в іграх для користі усієї групи, але того при знайомстві ви не зрозумієте.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

не буду, але я обовьязково цим поцікавлюсь.
    ну і загалом.... вам садок не пішов по ряду причин, і ви впевнено кажете що всі вони однакові і там дітям не добре.
    Я ж наразі впевнена що шукаючи я знайду оптимальний варіант, де дитині буде комфортно, і я буду хочаб в общіх чертах задоволена...

5. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

о, оцей ваш настрій однозначно позитивний у цій справі. Зрештою, хто шукає і знає що хоче, в кінці-кінців знайде своє. Ми знайшли своє, і вам того бажаємо :)

6. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Ми тиждень ходим в садок, вже практичо не плачемо, але їсти, пісяти там не хоче. Добре, що поки ми до обіду бо спальняя на ремонті ще. Щодо харчування. У нас теж є салати з помідорівю. буряка. рагу з кабачків і моркви. Правда мій малий не травоїдний то то все нехтує. А так як він там не їсть то прихожу за ним скоріше, щоб підгодувати його. І інші мами теж діток догодовують. Пробую всее, що дають на обід. Нічо їжа, смачна. Правда я вдома менше солю. перчу страви. От корейська морква думаю то зайве для діток.
    Щодо активних діток: з нами в групу попала дівчинка (активнюща), яка гуляла з нами на площадці. ПРи першій спробі встановити свої правила в групі, вихователька їй сказала, що так не буде. Нічо, дитина така як всі. Не бушує, не гіперактивує.
    А от вихователька у нас найкраща в садку (по відгуках мам і працівниць садку).
    А зараз у нас соплі..чи від садіка чи де набрались..непойму.
    Маю питання: ваші діти, які тіки почали відвідувати садок теж почали погано спати чи то тіки мій?????

7. viltis

viltis Well-Known Member

Ми вже теж трішки звикаємо до садочка. Пішли в звичайний 75.Без блатів. По запису:)

Виховательки чудові...дві тьоті Галі.Ярко зранку не має охоти сильно йти, але як заходить в садочок, то вже й не плаче. Їсти--їсть ( вірніше, годують). Їжа нормальна ( лише сьогодні на сніданок риба і купуска тушена, то він такого не їв...бо вдома зранку кашка...

З плюсів для нас : вв Яська нарешті виробився режим...(не ми його виробили, а він сам прокидається в 8, в садочок, після нього приходить і спати в 1-1:30, нарешті спить по 2 години, а не по 40 хвилин, після сну ще раз їсть, потім ми гуляємо до вечора (зараз з татком:))) додому, купатись,кашка, спати. Під час прогулянки з мамою чи татком набагато більше став цікавитись всім, хоча він й так чомусь такий:)

Ще один плюс ---він почав дуже багато говорити....Цікаво слухати як він все розповідає про садочок.

Мінусів поки не бачу ( ну, крім трохи страшного приміщення,але й то ---ванна відремонтована, постіль новісінька).

Спати поки не лишаю.По перше, не бачу резону, він і так спить, то вже краще вхаті, а по-друге, ми ще досі на Гв частковому, то деколи на обідній сон хоче ще цицю.

8. Natalya

Natalya Well-Known Member

Не спостерігається такого. Навпаки раніше засинає ввечері. У нас ще й початок садочка майже збігся з відселенням з нашого ліжка на диван. Погано спить, коли комарі кусають, а так ніби все ок.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ми ходимо у школу-садок, яка займає там частину приміщення. Тож маю певні свої спостереження. Але, в цілому,садок порівняно непоганий. І виховательки вигулюють діток практично при любій погоді, і коли спека почалася -на вулиці ніжки їм мили після пісочниці. Харчування теж більш-менш пристойне. Моя перукарка перевела у 165 садок свого малого зі 153. Їм подобається.

10. Женічка

Женічка Well-Known Member

то так садкові сльози впливають на сон. все ж таки, то стрес для дитини, а любий стрес порушує сон не тільки у дітей, а й у дорослих. у нас таке було.

11. сніжна

ви вже з літа ходите? Бо мою племінницю теж записали туди без блатів у порядку живої черги, але сказали приходити у вересні, бо улітку у них ремонт.

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:04 ----------

чесно кажучи, оце мені і не подобається. Кожна дитина- індивідуальність. І відноситися до неї треба відповідно. Тоді вона і вести себе буде пристойно. А просто "зрівнялівка"... Розумію, що у садку не може бути індивідуального підходу, бо у виховательки таких гавриків 30 штук. Тому, мабуть, ми з садком теж "розминулися" - категорично ходити не хотіли.

12. viltis

viltis Well-Known Member

Сніжна, а в яку її групу записали? Бо ми ходимо в ясельну "Малятко", то вона почала працювати з 1 липня, а інша ясельна "Зайченя" (здається) -- з 1 серпня, а от молодша група здається з й вересня.

Правда, в нашу групу теж дітки поступово приходять -- по 1-2 дитинці нових в день, і процес привикання поступовий. От тільки 3-4 дні тому перші дітки почали ПРОБУВАТи залишатись на сон.

Якщо є ще питання, то можете написати в приват, бо трохи таки розвідувала про садочок, виховательок і т.д.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а по якій причині перевела можете сказати?

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

я написало гостро. Дитина просто почала як завжди забирати всі іграшки у діток, бити по голові ними, а вихователька пояснила, що так не можна. І дитина послухала!!! її одразу і веде себе нормально. Думаю це правильно.

15. сніжна

та мабуть в молодшу. Бо їй якраз три щойно виповнилося ( на момент запису ще було два з "хвостиком")

---------- Додано в 22:16 ---------- Попередній допис був написаний в 22:14 ----------

я абсолютно точний причин не знаю. Знаю, що про 165 вона відгукувалася добре: і дошкільною підготовкою займаються, і харчування краще , і вихователі у їх групі непогані.

---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

тоді звичайно, бо це елементарна невихованість.

16. Natalya

Natalya Well-Known Member

То і ми у 165-му. Поки не жаліємось: їсть добре, спить (що я собі взагалі не могла уявити без моєї участі), ввечері не дуже поспішає додому з садкової пісочниці. Вихователька досить строга, але ж інакше певно з такою кількістю дітей з своїми примхами не можна. Не схоже, щоб там когось на горох ставили, але насварити певно може.
    Моя думка: потрібність/користь садочка варто визначати ще й характером/темпераментом конкретної дитини. Комусь велика гучна компанія з порядками і дисципліною з іншого боку допомагає розвиватися, а когось пригнічує. Вихователька у групі з 30 дітей фізично не зможе панькатися з кожною дитиною окремо, як мама чи нянька.

17. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Чиста правда. Ходимо в садочок не дуже довго, але вже чула від дитини, що їй краще коли багато діток - так краще і веселіше. А от коли приводили мало (6-7дітей), то жалівся, що так скучно, бо їх дуже мало і так не зовсім цікаво.
    Кожна дитина індивідуально і якщо для однієї така обстановка підходить добре, то іншого, як Ви кажете, пригнічує.

18. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Може хто знає, чи в Садочок №1 на вул.Олени Степанівни беруть дітей без щеплень?

19. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Ми відправили нашу принцесу в садочок коло їй було 2,2 пройшов майже рік і я бачу що садочок дає багато дитині, але в нашій державі на жаль є і мінуси. Так як в наших яслах замість 15 дітей по закону - 30 то вони багато хворіють і ось зараз літом коли змушений садочок скорочувати персонал змішані групи це щось( моя малеча за два тижні зі старшою групою навчилась таких слів і вчинків що вже місяць цю дурню з голови в неї не можу викинути) А загалом вона стала свідомою особистістю і головне навчилась поводити себе в соціумі

20. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Наші ремонти в групі завмерли...Мали зробити за 2-3 тижні,а вже 2 -й місяць закінчується.Вже не витримала,думала,поведу малу в чергову групу.А там наскидали всіх накупу:дві наших ясельні,випускників садку,діток ще з двох садків,які на ремонті.В загальному ходить їх 30,всі різного віку.Пожаліла я доцьку і чекаємо все-таки відкриття нашої групи.Не вийшло мені відпочити трохи перед появою манюні..

Статус теми:
Закрита.