дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. TASJA

TASJA Well-Known Member

Відповідь: дитячий садок (2)

Дивно... Нас завідуючий особисто завів в групу, в якій ми будемо. Також, до речі, група працюватиме з вересня, але вже батьківські збори були. Навіть малий вже познайомився з обома виховательками.

Медичний огляд в лікарів ми вже пройшли. Тепер нам дали направлення на аналіз крові і сечі. Про мазки нам казали, що то вже безпосередньо перед вереснем, а от за аналіз калу ніц не казала педіатр. Забула чи що?

2. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

А ми зараз робимо ремонт в групі, то ми трошки були з іншою групою, а зараз нам знайшли якусь іншу, де ми самі. Тому ходимо вже три тижні, але тільки по півдня, спати ще не залишала.
    Зранку трошки хникаємо, а потім йде задоволений, ділиться цілою купою вражень. До виховательки вже ніби прив"язався, що навіть переживаю як то буде, коли вона піде у відпустку і прийде на заміну інша.

---------- Додано в 07:26 ---------- Попередній допис був написаний в 07:23 ----------

З вихователем знайомитесь, коли приводите дитину. Ви ж з нею сіплкуватиметесь, коли будете приводити та забирати дитину.
    А збори в нас були вже, так як було потрібно робити ремонт, поки літо та тепло. А наступні будуть казали в вересні, коли повністю доформується група. Тоді вже і про програму розкажуть, ну і інші деталі, кого які цікавитимуть звісно.

3. Mandarinkapelsinka

Mandarinkapelsinka New Member

Так! Це самий оптимальний варіант. Ми з синочком зараз так само проходимо мед.огляд :) В поліклініках пусто, черг немає - красота!

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

справа в тому що я би хотіла наперед взнати вательку до якої я МОЖЛИВО віддам дитину, бо якщо вихователька мені не сподобається - автоматично мала в цей садок не піде. А не пост фактум - ось ви вже ходите в садок, ось ваша вихователька.... і вже яка різниця тоді чи подобається вона чи ні....

5. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

То підійдіть до завідуючої, і скажіть що хочете познайомитися з вихователькою. Це не є таємниця. а взагалі завідуюча мала б сама зібрати батьківські збори і познайомити батьків з вихователями які будуть вести вашу дитину. Так у було у тому садочку, що я віддаю малого з 1-го серпня.
    Я наприклад не попала на ті збори, бо прийшла вже після того як були сформовані списки, але сказала шо хочу познаоймитись з вихователькою, завідуюча сказала без проблем.

6. Loyal

Loyal Well-Known Member

А скажи яка тобі різниця чи ТОБІ сподобається вихователька??? Вона малій має сподобатись :) Про вихователів краще в батьків розпитатись, чиї діти вже ходять до ниих

7. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

8. Vероніка

Vероніка Never give up

Цілком природнє бажання матері, яка хвилюється за свою дитину. :girl_smile:
    Ми з серпня маєм потрошки ходити в садочок, а ще в травні всіх батьків познайомили з 2 вихователями, нянечками і самою групою.

Повірте мені - поганих вихователів у цій сфері вистачає, і причин у них море - від поганого настрою до відсутності доброти і людяності.

9. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

На оглядини ніхто і не збирався ходити. а познайомитися з людиною потрібно. Принаймі для мне це важливо. Тим паче коли я дійшла в групу пізніше всіх. коли вони всі познайомилися на зборах.
    А з другої сторони це цілком нормальне бажання познайомитися з людиною котрій ти плануєш лишити свою дитину!!!!!

А як я по вашому можу питати батьків як я ні в очі не бачила виховательки і не знаю як її звати. чи під садочком маю караулити кожну маму і випитувати. Я в тому районі живу тільки 2-й місяць і нікого практично не знаю. Кожен дивиться зі своєї точки зору.

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ну моя дитина не те щоб розбещена, але занадто активна, непосидюча, знає чого хоче і впевнено до цього йде, вмить вміє дітей навкруги себе зацікавити і оживити, і це мабуть виховательці буде дуже не зручно. І я би хотіла поспілкуватись з вихователькою, спитати чим вона з дітьми займається, як займається, що робить у випадку коли дитина не слухається, що робитиме як дитина не схоче спати, а як догляне за дитиною, а як відреагує на те чи інше.... ну може це я така дивна, а решту такі питання не цікавлять. Мені б хотілось подивитись на группу в якій буде моя дитина. На стіни, підлогу, стелі, вікна, ліжечка, іграшки врешті решт.
    дивлячись що вкладати у зміст "погано".... для мене одним з основних пунктів аби до дитини ставились уважно і аби вихователька була доброю, приємною людиною, щоб любила дітей і свою роботу. Щоб не було їй пофіг на тих дітей які до неї в группу попадуть.
    Як бачите нічого надзвичайного не вимагаю. Тому й хочаб мінімально хочу познайомитись з вихователькою, а далі вже і мала з нею познайомиться.

---------- Додано в 01:12 ---------- Попередній допис був написаний в 01:11 ----------

для цього треба хоча б знати хто з вихователів буде у нас. А це наразі не повідомляється.

---------- Додано в 01:18 ---------- Попередній допис був написаний в 01:12 ----------

і питання якими методами будуть виховувати, мене теж цікавить. Бо повиховувати час від часу треба майже кожну дитину. А я ще зі свого дитинства памьятаю такі методи виховання в садку що не дай боже....

11. dieSonne

а може й навпаки :)
    вона може вам особисто сказати одне, а насправді робити інше, вас таке ж не влаштує?
    Меншого ми в садок недаватимемо. Старшого ж коли давали в садок, томи перед цим багато часу гуляли на території садочку, я сама придивлялася до вихователів, але не знайомилася ні з ким. Потім питала знайомих, що водять дітей в цей садок в різні групи і мені просто називали "хороших" і "поганих". При записі ми просилися до хороших. Нам не відмовили і в нас була чудова няня і хороша вихователька. У нас з садочком правда так і не склалося, але те що з дітьми реально ніхто не займався то це явище було загальним для усього садочку. За такі зарплати і таку кількість дітей, то їм і так пам'ятник можна ставити, головне щоб дитина ціла, жива-здорова додому приходила.

Ви такі наївні, вихователька вам так зразу і скаже що вона буде виховувати вашу дитину ременем, ставити в куток чи на горох. Це все вам батьки зможуть розказати, що водили туди чи водять своїх дітей, а сама вихователька вам того ніколи не скаже.

12. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Цілком погоджусь. Сестричка певний період працювала в садочку, то не один раз розповідала як вихователі говорять і поводяться з батьками, а як потім з дітьми без батьківського ока :girl_devil:
    Тому я коли віддавала малого в садочок більше спілкувалась з батьками, які водили діток в даний садочок та з мамами, діти яких вже ходять в молодші групи. І з того вже робила свої висновки про вихователів. Наразі нічого поганого про нашу виховательку сказати не можу, бачу малий до неї тягнеться :girl_smile: А далі час покаже.
    Також відіграваючим фактором був той, що одну групу набрали на перший поверх, іншу - на другий. Так, як в мене малий дуже схильний до бронхітів, а як відомо на першому поверсі восени та навесні завжди сиріше, тому віддала перевагу другому поверху.
    Ну а ще декілька діток з якими ми виросли разом тако попали в цю групу і це вже було останнім моментом при виборі групі.

13. нталька

нталька Well-Known Member

Цікавить мене чи хтось дивиться зараз меню в садочку 153. Салат з маринованих огірків - це нормальна страва для літа? А гуляш з ковбаси (схожа на риготу маса). Ви таке дітям дома даєте?

14. dieSonne

харчування в садочках, то взагалі окрема тема. Малий коли ходив я там такого понадивлялася-попробувала що мені зовсім не дивно чому він не хотів там їсти і плакав гіркими сльозами на ту їжу. В нас влітку давали свіжі помідори зі шкіркою в групі 2-3 роки!!!

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ну....наївна я чи не наївна це ми не обговорюєм. А от власне вихователька повинна розімути що як скаже що ставитиме в куток, а поставить на горох, то буде мати проблеми, воно їй треба?
    Я говорю про ваш же садок. Також розмовляю з мамами, і більшість відгуків не дуже.
    Ти кажеш віддала перевагу другому поверху, а я кажу що ні про який вибір, ні про які оглядини садочка, взагалі Ніна Володимирівна не вважає за потрібне батькам щось пояснити, розказати, показати.... я не знаю ні де наша група буде, ні хто до неї ходитиме, ні хто буде вихователем, ні поверха не знаю. На всі питання одна відповідь - от прийдете вже з дитиною і одразу все побачите. Невже це тільки мені виглядає як байдужість завідуючої до тих хто можливо ходитиме в її садочок.

16. dieSonne

в неї на одне місце бажаючих багато, тому чим менше мами задають запитань тим краще. В них своїх мінінгітів повно, а тут ще кожна мама окремо хоче ходити і все оглядати. Вони самі ще нічого не знають хто де буде, куди попаде ваша дитина тому й не можуть вам дати чіткої відповіді. Якщо садок менш більш великий 5 нових груп, в групі по 30 дітей і кожна мама хоче все знати. Поставте себе на місце тої директорки. Якщо ви так сильно переживаєте за умови, ставлення вихователів, то запишіть дитину в приватний садочок, там вам і покажуть і розкажуть і ще й ручку потиснуть. Як кажуть: любий каприз за ваші гроші. Для дуже переживаючих батьків там і камери встановлюють. Що ви хочете від державного садочку: це грубо кажучи як купувати запорожець і хотіти щоб він їздив як мерседес. В Україні такого нема. Це на Заході в групі 2-3 роки 8 дітей і два вихователі + няня.

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Софія, я не дуже розумію вашу захисну позицію віднносно садочків.
    Якби був приватний садочок під будинком - моя дитина скорше всього туди б і ходила. Але немає, а возити дитину в садочок мені не зручно по ряду причин.
    Від державного садочка я не хочу як від мерседеса. Лишень писала про спілкування з вихователькою, про подивитись группу і умови перебування там дітей. Це щось надзвичайне. Чи ви десь в моїх словах узрєлі що я хочу 5* садочок?
    Частина моїх знайомих власне також дивилась садки, спілкувалась з вихователями. і їм все показували, і знаходили час. Тим більше що батьки в наш час потенційні спонсори садків - невже хочаб через це не варто до побажань батьків ставитись уважніше?
    На місце завідуючої себе ставити не збираюсь, я не вона, вона не я. Але я не єдина напевно хто має такі питання, то напевно це за стільки часу також вже можна було б вирішити.
    А що я хочу від садочка державного....все що можна реально від нього хотіти я хочу, і вважаю це нормальним. Тому і шукаю варіанти, а не відправляю в перший ліпший бо всі вони тіпа однакові.

18. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

От в нас вчора був салат зі свіжих помідорів і огірків) моя мала не їла,бо казала виховательці "що то хімія"-тато так відівчиває від всякої гадості типу лизаків і крашених карамельок в машинках,яких зараз навалом в кожному продуктовому.

Ще почалися в нас страшні істерики...не хоче йти в садок і все) сьогодні завела і чула ті плачі ще далеко за будинками.А сьогодні якраз місяць як ходить.До того так чемно ходила,навіть сама просилася в садок,що то їй зайшло?

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

взагалі - то будь-які напівфабрикати заборонені у дошкільних дитячих установах. Можна сміливо писати заяву у санстанцію- хай розбираються. Але правда у тому, що вже кілька місяців від своїх різних знайомих чую про те, що у садках харчування стало просто жахливим, причому у різних закладах. Все списують на брак коштів, і що за тих кілька гривень в день , які оплачують батьки неможливо зоорганізувати нормальне харчування. А на дотаціях з бюджету економлять. Ну на кому ще ж у нас зекономлять, як не на дітях?

---------- Додано в 10:04 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ----------

але це не є гарантією подальшого хорошого відношення. Мені довгий час дуже подобалася одна "спонсорська " група в садку. Щодня могла спостерігати за роботою її вихователів. Але : діти реально мало гуляли ( в неспонсорських групах діти куди більше проводили часу на вулиці), а цю взагалі не знаю коли виводили. А ще одного разу була свідком, як маленька дівчинка розлила компот. Я такого крику не чула ніде. Вихователь чи няня верещить на все горло, дитина ридає аналогічно... А так- все супер-пупер- група чистенька і укомплектована, вихователі "прошу-перепрошую...".

20. dieSonne

я не захищаю їх, просто в таких державних установах як садочки розчарувалася для себе давно і я дивуюся коли люди кажуть що їхнім дітям там добре, і що діти туди ідуть із задоволенням. Це швидше за все винятки. Відповідно, шукати краще серед гіршого, це як голку в стозі сіна. Розумію ваше бажання як мама, все побачити, переконатися що дитині буде там добре, але усього ви й так не побачите, усього не проконтролюєте. Ви по дитині побачите що щось не так, навіть в ідеальній групі бувають різні моменти. Тому вам і кажуть що все побачите. Поведінка вихователя залежить і від конкретних дітей в групі. Один випуск в неї може бути ідеальним, а в інший приведуть кілька розбишак, які всю групу з ніг на голову поставлять і її тактика і виховні методи будуть іншими. А якщо ви будете сумніватися і переживати, то вже вам зараз кажу - ваша дитина з садочком не зживеться. Ваші переживання і сумніви вплинуть на дитину, вона їх відчує і їй буде не добре там. Я так з Олежиком ходила, за їжу переживала, за спання переживала, за переодягання, за все, і в кінцевому результаті він часто хворів, неохоче ходив і ми після 9 міс. таких хворіб-ходінь відмовилися від садочка для мого спокою і блага дитини. Якщо твердо вирішили давати в садочок, то маєте вірте в те, що дитині там буде добре і все. Інші діти якось ходять.

Статус теми:
Закрита.