дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mandarinkapelsinka

Mandarinkapelsinka New Member

Відповідь: дитячий садок (2)

Це правильно! Ви молодці, поважаєте та прислухаєтеся до своєї дитини!

2. Oddly

Oddly Well-Known Member

не знаю, як вам сказали, але ми останній рік лпатили за китанціями на 280 грн. (старша група)

в 37 з гуртків точно англійська, щось там природниче чи щось типу того
    чого б вам самим не підійти і не спитати?

до речі, про програму "крок за кроком"
    кілька сторінок тому тут цитували сайт, так-от

а сьогодні у нас 2011-й вже, і більше даних про оцінку діяльності не спостерігається.

думаю, не варто при виборі садочку зациклюватися на назві всяких там програм, наявності іноземних мов і т.п. - найважливіше - коли люди, які там працюють, дійсно люблять свою роботу, мають щастя працювати в здоровому колективі, і головне - вам і вашій дитині там комфортно.
    все решта - технічні деталі, які вирішуються дуже просто

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А чому не дозволяють? Чим аргументують? Бо я взагалі хотіла би лише на пів дня малу в садок віддавати, до сну. Хіба з наступного року вже на цілий день.

4. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

В "нашому" таке точно практикують, можна спочатку водити навіть на годинку, поки дитина привикне до садочку, а з часом залишати на все більше часу, аж до цілого дня.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А майже рік водити по пів дня дозволять?

---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ----------

тільки так і не інакше я і планую. І після тих благодійних внесків не думаю що батькам щось не можна стосовно власної дитини і перебуванні її у садочку.

6. CAMPUS GROUP

CAMPUS GROUP Well-Known Member

Звичайно, що дозволять.
    Вихователям так ще легше працювати.

7. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

Я власне теж не розумію чому не дозволять на пів дня.
    Ми так ходимо, і не лише , ще десь 6-ро дітей з нашої групи також.
    А вихователям ще краще , вони тільки й питають, "ви до обіду?"

8. Donata

Donata Active Member

мені теж цікаво чи якось то аргументували? Бо я з таким не стикалась. Зараз син ходить на підготовку в школу, то ми лише з 12 в садку, і нема проблем, домовилась, що нас відмічають зранку як присутніх, якщо не прийдемо, то просто оплатимо той день і все.
    Бо якщо привели зранку в садок, то оплатите день, буде дитин там годину чи більше, медсестра записує кількість дітей, роблять закладку продуктів, тому можуть бути проти, щоб приводили дітей на 11 год.
    Заняття з дітками теж в осн. зранку, потім прогулянка, обід і сон.
    Можливо якщо багато діток будуть забирати до обіду, то групу можуть об"єднати з іншою, в цілях економії, а це відповідно комусь з працівників не буде вистачати годин до ставки.

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я вас прошу - що значить не дозволяють???? Сказали, що ми до обіду і все. Нам розказували, що пізніше 9 не приводити, бо вони там відмічають і все таке. Все нормально з тим відмічанням. А шо та медсестра дуже перетруджується? - перейдеться ще раз. Основне на кухні сказати.
    Як може садочок заборонити забирати до обіду? Це ваше право. Тим більше платите ж за цілий день, то їм в принципі вигідно. Хіба, що дітки можуть розплакатись як когось забирають, а їх ні. Але то вже проблеми вихователя і ваші (тихенько заглянути і не привертати до себе увагу)

10. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Та вихователям навпаки краще, якщо ви будете забирати до обіду. Або взагалі на 1 годинку приводити. Об"єднувати групу ні з ким не будуть, бо про те, що кілька дітей ходить лише до обіду, ніхто не дізнається. Принаймні вихователь постарається зробити все можливе, щоб не дізналися.
    Якщо ви в той день прийшли, то вас відмітили, як присутнього, ви за той день заплатили і все. Можете так ходити хоч цілий рік, хоч взагалі весь час. Вам мають тільки подякувати! )

11. Viktorina

Viktorina New Member

Моя кума вперто хоче дитя віддати в садок, вже почала підготовку хоча йому всього 1.9міс.,я в шоці, думаю , що така мала дитина не може без мами , це великий стрес, тим більше на чужих він дивиться насторожено, затискає ручки в кулачки і закриває ними оченята.:girl_blush2:Всі відмови від садочка з нею безрезультатні, що робити? :girl_cray:

12. talja

talja Member

Вчора приїхав друг розказав історію що складається із його малим у садочку і зробили ми висновок, що вихователем потрібно народитись і мати любов до дітей а не ставати долею чи обставинами!
    Розумію що діти різні до кожного потрібно знайти свій підхід, та не варіант дитину роззути, забрати взуття і посадити на лавку - це так дитина має гуляти на вулиці! Чи дивитись як інші гуляють. Їм- вихователям, вибачте, так простіше. Одного разу залишили малого в кімнаті, гуляти не взяли, цього разу нові методи. Виправдовувались що ноги мокрі, таке ніби дитина говорити не вміє! Вони не в курсі що вікна виходять на садочок і все видно, що і як, от і іноді можна побачити що вони витворяють!

13. Mandarinkapelsinka

Ви праві! В старших групах дійсно платять 280 грн./міс., а перший рік (в яслях) - 240 грн./міс.! :)

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ----------

Про англійську знаю. Коли племінник два роки тому був в середній групі, як раз ввели той гурток англійської мови... Але щось потім якось все затихло... Пару раз вчителька не прийшла, потім, здається, пару батьків відмовились водити дітей... До речі, оплата була лише 20 грн./міс!
    Хотілось би танців, співу!... :)
    Ось подзвонила в №37... Якась вихователька відразу назвала гурток англійської мови. На моє питання "А ще які є?", вона якось сконвузилась и попросила передзвонити в вівторок.... :)))

14. Knopka

Knopka Well-Known Member

Я запитувала, кажуть, що це позиція завідуючої, вони таке не практикують. Але ми ходили, кожного тижня мене перепитували коли буду залишати на весь день, я казала, що на мою думку ще зарано і далі водила по пів дня. В чому логіка заборони так і не зрозуміла, бо вихователям простіше, коли дітей менше, на оплату це не впливає... Але якщо наполягати, то ніхто нас не змушував залишатись на весь день, хоч вихователям і не подобалося, що забираю малу раніше. Так само з приходом о 9 ранку. Пізніше 9-10 приходити ніби і не можна, бо їх відмічають, а на кухні готують відповідну кількість порцій, але ми домовилися з вихователькою, що якщо запізнюємося, дзвонимо, попереджаємо, вона нас відмічає і все нормально.
    Попри такі нюанси, мушу сказати, що загалом нашим садочком я задоволена, Ганнуся досі згадує свою улюблену виховательку Марію, хоч вже майже місяць не ходить в садок, я навіть поки що не забирала документів, хоч ми і в Києві, наразі написала заяву на літнє оздоровлення, а з осені буде видно, будемо приїжджати до Львова, хоча б частково ходити, а частково відмічатись, бо вихователі добре займаються з дітками, їм цікаво, прогрес, як кажуть, "на лицо".
    Тут, в Києві, в садочками повна торба, в нашому спальному районі місць давно нема, будемо ще щось думати-шукати, а як ні, буде Ганнуся вдома і на гуртках.

15. Mandarinkapelsinka

Все дуже особисто :) Мій малий до няні звикав біля місяця: ми втрьох гуляли, обідали вдома, грались... Намагалась показати дитині, що "цій тьоті я довіряю, отже, і ти маешь їй довіряти, вона не образить". Потоім під час прогулянки я ховалась за дерева хвилин на 10... Люди на мене дивно дивились, але мені то було байдуже, а мала свою ціль та свої методи! :) Потім тіпа "йшла в магазин" на 15 хв.,... 30 хв..... 1 годину. Теперь я спокійно можу лишити їх удвох, знаю, що він і поїсть з нею і спати вона його покладе без проблем!
    Таке саме поступове привчання в нас буде і до дитячого садочку!
    До речі, мій малий більш плакав з бабцею, коли я йшла, ніж з нянею!...

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

От і я про те!!! Тому я і вагаюсь!
    Десь внутрі в мене відчуття, що в №37 йому буде краще, і мені зручніше його відводити/забирати. Але може це тому, що час від часу туди водила племінника... тому мені цей садок просто більше знайомий... Вихователька племінника мені не подобалась, але в цьому році вона набирає ясельну групу... Свого малого я записала до іншої... Перше враження від спілкування з нею було приємне. Сподіваюсь, що не розчаруюсь!... Скорійше вже б серпень, щоб потрохи водити його! Мені просто дуже цікаво, як же йому піде той садок! :))

16. Michelin

Michelin New Member

А я хочу сказати, що дуже рада, що не почала водити дитину з двох років (я так планувала спочатку). Є дітки, яким легко залишатись без мами, моя доця в 2 роки була протилежністю таких дітей. Тому зараз їй вже 4 і вона тепер сама мене просить до діточок в садочок її завести, потребує колективу, от тільки тепер їй хочеться і цікаво разом з однолітками. Звичайно, можливо і зміниться її думка щодо дитсадка, тому я буду прислуховуватись до її бажань: якщо категорично не захоче в садочок - будем шукати альтернативу - різні гуртки та секції. Для мене саме головне - це комфорт і антистресовий стан для моєї дитини. Всьому свій час!

17. Nyny

Nyny New Member

не кидайте помідорами :morning1: але ми в садочок йдемо 1,9 ) саме так ))
    і я вважаю , що саме такий вік для моєї дитини ідеально підходить.Але це не означає , що я приведу , залишу і піду , і все - для дитини стрес. я планую , спочатку водити дитину по годині , і скільки треба - стільки буду.
    Стрес , дорогі мої , це тоді - коли ви привели дитину яка три роки була з вами , поводили тиждень по пів дня , а потім сказали - все треба бігти на роботу , не хай сидить цілий день.
    От тоді ,це дійсно стрес! Але це моє ІМХО

18. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Це ваша справа, коли в садок віддавати, для моєї дитини ідеально було 2,6 років в садок піти, раніше я б не віддавала, ми ходили тиждень по годині, потім тиждень по дві, залишила спати десь через 2 місяця аж, дитина сама сказала шо хоче спати з дітками.
    До речі, в нашій групі є дівчинка яку водять лише до сна, їм таке підходе.

19. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

я точно не закидаю, бо ми пішли в 1.7, і жодного разу про це не пошкодувла. За рік дитина 2 рази хворіла! І то коли ми всі хворіли! садок обожнює, особливо заняття з таньцями. Вдома все розповідає, показує. Вже були симпатії!!!!! Прекрасно годують, займаються. Судчи по тому, що дитина в садок йде з задоволеннямрозумію, що ніхто його там не б"є і не ображає. Спочатку приходила тихо під двері прислухалась, заглядала. Все ОК! Все залежить від дитини. Наш синочок зразу був привчений до діток, до колективу, тому йому в садку дуже легко було адаптуватися. Я на третій день прийшла за ним в 12 годині, то він сказав, що він йде спати з дітками. Так і залишався з того дня на цілий день!

20. Mandarinkapelsinka

Якщо не секрет, який то садок? :)

Статус теми:
Закрита.