дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. zirka

zirka Well-Known Member

Відповідь: дитячий садок (2)

Нам також давали номер рахунку, але я поклала грошi на стiл завiдуючоii, вона попросила написати розписку, що то э благодiйний внесок i все. А вона нехай робить так як iй треба: хоче в кишеню кладе, а хоче на рахунок садочка.

2. Vероніка

Vероніка Never give up

Я взагалі в шоці від такого підходу! Як це - нехай робить, що хоче ? Це ж державний заклад, тому кошти мали б бути спрямовані на покращення умов садку, покращення його матеріальної бази.
    А так вони просто потрапляють в нікуди ...
    Чи вам абсолютно все одно ???

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та якби ми ті грошики не давали, чи офіційно, чи в кишеню, шухлядку)) і т.п., всерівно їхня частина, або навіть ціла сума піде в нікуди. Думаю то всі знають.:girl_sad:

4. Vероніка

Vероніка Never give up

Я просто суджу з особистого досвiду, коли при поступленні жодної копiйки не пiшло в кишеню керiвництву - усі кошти були в комiтетi, робили ремонт в групi, я знаю про всі витрати. Тому мені дивна така позиція байдужостi "Нехай кладе собі в кишеню, мені все одно" ...

5. zirka

zirka Well-Known Member

Треба було написати мабуть "як iiй сумлiння дозволить".
    Але менi дiйсно байдуже. А якщо вона б не давала номер рахунку, а просто склада в шухлядку, начебто на ремонт, то я так само сплатила б цi кошти. I в чому рiзниця? Чи менi треба вимагати вiд неii звiт, куди були витраченi моii кошти.
    Vеронiка Ви дуже довiрлива, мабуть, i нiколи не чули про хабарi. " коли при поступленні жодної копiйки не пiшло в кишеню керiвництву - усі кошти були в комiтетi, робили ремонт в групi, я знаю про всі витрати"
    Не хочу казати нiчого поганого про Вашу завiдуючу, бо я iii незнаю, але навряд чи вона викликала Вас у свiдки кожного разу, коли приймала когось у садочок.
    Це ж державний заклад, тому кошти мали б бути спрямовані на покращення умов садку, покращення його матеріальної бази. Ну, якщо це державний садочок, то й покращення умов маэ вiдбуватися за рахунок держави, хiба нi? Чи десь написано, що покращення умов э обв`язковою вимогою при поступленнi. Це якщо, Ви робите акцент на тому, що це державний заклад. Тоб то цi всi моменти Вас не дивують?

6. soilik

soilik Member

Як казала моя знайома, при вході в садочок треба повисити плакат з великими літерами "ДАЙ". Хоча розмір того "дай" залежить від батьків. У нас в садку різні групи на одні і ті самі події збирають різні суми...

7. manka

manka Member

Вчора питаю малого, що робили в садочку, що їли (ну, як завжди). Виявляється на сніданок була терта морква і вафлі, але так, як мій малий два тижні не ходив в садочок, то вафлі йому не дали (не було на нього розраховано???). Щось не зовсім зрозуміла по якому принципу в них розподіляється їжа. Яка різниця чи ходив він до того чи ні в садочок. Чи вони на сніданок на понеділок складають меню відповідно до кількості дітей, які були в п"ятницю? Взагалі-то, я за цей день плачу стільки ж як і всі, відповідно і меню має бути для всіх однакове (чи я щось не так розумію?)
    Сьогодні в садок не йдем, бо у нас гурток, але завтра обов"язково запитаю вихователя.

8. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

Наразі ми ходим в садочок три дні на тиждень, а можем і два))).Середа і п"ятниця в нас також навчання (ходим в Бейбі Клаб), тобто в ті дні нас не має в садку, але коли ми приходим в понеділок зранку, то завжди на нас також розрахований сніданок, хоча малечу я ще сніданком( в нас кашка) годую вдома, а в садочок вона вже приходить і з дітками, які снідають, їсть печенька чи вафельку, і п"є чай чи каву.:girl_yes:

9. manka

manka Member

І ми так. Малий вдома перед садком снідає рідко, бо звик снідати близько 9.00 (він в мене дитина, що живе по графіку), а чоловік веде його на 8 год. (перед роботою).
    І в нас, ніби, так є (чи має бути), тому здивувалась. Справа не в тій вафельці, малий сприйняв це, ніби воно має так бути. Але, як воно виглядає: всім дали, а одну дитину обділили? Просто цікавить по якому принципу планують меню на наступний день.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вам особисто було пред явлено чеки на усю суму до копійки, які були зібрані з кожного з батьків, чиї дітки відвідують садок?

11. Vероніка

Vероніка Never give up

О-о, а що це таке ? :girl_crazy:
    Якщо серйозно, то я цілком в курсі про систему прийома в дитячі заклади, але діти по списку в наш садок проходять без хабарів, можу вас запевнити. Збирають певну суму на ремонти груп і дійсно роблять це.
    Я в складі батьківського комітету, тому усі кошти зберігались в мене разом з чеками.

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

13. Vероніка

Vероніка Never give up

14. soilik

soilik Member

У нас теж таке збирали, але вже після благодійного внеску))). І ремонт звісно робили, купували нові килими, стільці, тюлі і т.д., а потім ставили все на баланс закладу.

15. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

Збирання коштів буде продовжуватися на протязі усього перебування дитини в садочку, то килим новий, то фіранки, то посуд...і.т.д., а мене от "гризе" така ситуація:

16. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

дівчата,підкажіть,як маю вчинити...Марко ходить з вересня в садок,все нормально,має улюблену виховательку, "бабу-тьотю",яка працює в яслах, певно,більше 35 років...і є няня і вихователька,які йому не дуже нра..але то таке...проте власне вони вирішують усі справи в групі-купівля того чи того, де хто спить, їсть..ну і, звичайно, ролі,пісеньки,віршики...
    от ситуація-ми ще за рік не отримали жодного вірша на свято..звичайно,Марек не крепко говорить,але говорить....а от при цих двоє жінках не хоче....не каже,що не буде їсти, що хоче пісяти,а тим більше вірша, як каже няня, що пробували давати-я сумніваюсь???-але розказувати він не хоче, тому йому і не дають...
    як маю поступити-таки попросити,щоб дали і висловити сумніви,що вони пробували вчити ...- попросити самостійно з ним вивчити якийсь...-лишитися того ровера і не мучити дитину

17. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

Я б так зробила. Вивчили б вдома, можливо якось вигадала б так, щоб малеча будучи з вами, розказала цей віршик перед вихователькою, ну і на виступі синочок буде вас бачити. Ви йому розкажіть, що він буде для вас цей віршик розказувати, що кожна дитина розказує віршик своїй мамусі, і їм дуже приємно, ну якось так. Ви вже самі знаєте підхід до свого синочка:girl_smile:

18. Vероніка

Vероніка Never give up

Уляночка, в нас хоч і молодша група, та досі ще не всі вміють добре говорити.
    Цю проблему вирішили так - на новорічному святі одна половина діток мала віршики, на свято Матері інша половина буде розказувати.
    Поясніть вихователям, що дитина має бажання і хоче навчитись. Вдома з вами він має швидко все засвоїти. Тільки тут постає питання, чи розкаже він віршик на самому святі - у нас є дітки, які не дуже добре сприймають цілий зал батьків-глядачів, соромляться. :girl_blush2:

19. Іриска

Іриска Well-Known Member

чесно, я цього не розумію) нам дають кожного разу ксерокс віршика додому вчити, щоб вдома швидче навчилась дитина)))) тут проблеми взагалі не має бути
    у нас в садку усім давали і дають віршики, і тим які ще в яслах взагалі не говорили... дитина починала чи намагалась щось там сказати, то вихователька підказувала, а то й сама за дитину розповідала, дитині всі аплодували і казали молодець, щоб потім дитинка себе розкутіше почувала

20. нталька

нталька Well-Known Member

Уляночка, я би казала підійти до виховательки і наполягати, щоб дали вірша. Вивчите собі дома, і на святі Марек буде дивитись на тебе, на інших батьків, а не на тих виховательок, і розповідати віршик.
    Я так вже зрозуміла, що якщо мама нагліша, то вихователі більше її слухають.

Статус теми:
Закрита.