Дитячі випускні

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем Samojlovu4, 31 Травень 2008.

1. Coffe13

Coffe13 Well-Known Member

Відповідь: Дитячі випускні

Звертаюсь до тих, хто "проти" випускного в садочку: а ви не ходили в садочок?для вас не було важливою подією його закінчення? чи може на всі дитячі ранки вдягати у джинсики і джемпер,чи взагалі в садок не водити?
    Дітки в той день хочуть виглядати красивими ,а саме головне дорослими...А от косметика і гуляння в барах з батьками до ночі то вже дійсно зайве.

Додано через 1 хвилину
    а суконки можна пошити самотужки...наша нам зкоштувала, не повірите, 90 грн

• Подобається Подобається x 6
  2. zirka

zirka Well-Known Member

"Сукня як у принцеси" це цитата зі слів дитини Що саме (в випускному!) формує внутршіній стан дитини чи створює урочисту атмосферу?

• Подобається Подобається x 2
  3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ніхто ж не проти св"яткового одягу взагалі, але бальне плаття, макіяж в 5 років... не зовсім доречно.

А якими дорослими хочуть виглядати ті дітки в 16 років :) а в результаті з тим диким макіяжем і на шпильках виглядають швидше як карикатури на дорослих.

Та й зрештою не хочу нікому щось доводити, висловлюю свій погляд на питання випускного з дитячого садочку та й виховання дитини в цілому, як інші будуть цю подію відмічати (чи відмічають) мене мало хвилює :) особиста справа кожного.

Додано через 5 хвилин
    Увага і привітання дорослих, цікава вистава, конкурси, солодкий стіл, можливо якісь цікаві подарунки для школи.... ну але якщо на вашу думку головне це плаття , можливо, все залежить від виховання і уявлень батьків про св"ято :).

• Подобається Подобається x 9
  4. zirka

zirka Well-Known Member

Я бачу тут суперечку між теоретиками і тими хто через це проходив (або проходить). У тому то і різниця. І виховання дітей тут зовсім ні до чого.

• Подобається Подобається x 1
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мала можливість спостерігати в малої в садочку 2 ранки, та й випускний нам світить через 2 роки. От після цього і склалсь думка що не хочу щоб дитина була як всі, якщо "всі" уявляють собі св"ято таким чином. І моя дитина була звичайно в св"ятковому платтячку, але дитячому, а не бальному, і без блиску на губах.

• Подобається Подобається x 3
  6. Coffe13

Я теж проти карикатур з макіяжем...але мені здається,що тут розглянули дві крайності,а невже знайти середину важко?..

7. zirka

zirka Well-Known Member

А Ви себе ніяк не прикрашаєте перед Новим роком (наприклад)? Так і зустрічаєте його в халаті і капцях, отримуючи привітання і подарунки від друзів, родичів

8. Nata

Nata Well-Known Member

Чесно? Ні. Радше знайду кравчиню і пошию.

9. Coffe13

я вам скажу з свого досвіду:ви помітили ,що це ви - "не хочете",а дитина?
    думаю варто спитати дитину чого вона хоче...а для того щоб ці бажання не стали захцянками і вибадами - то для того вже є батьки

• Подобається Подобається x 2
  10. olya_d

olya_d Well-Known Member

Бачила я , як мама постійно смикала дівчинку в бальному платті: не бігай, не скачи, порвеш плаття, обляпаєшся, плаття дороге і т. д. Невже для дитини це справжнє свято, коли повеселитися по дитячому не дають, а завжди нагадують за плаття? Можна ж святково одягнути дитину, нехай і обмажеться тортом чи морозивом, нехай побігає, повеселиться, бо ж дитинство проходить, а манірною панянкою в бальному платті і з макіяжем ще встигне побути. ІМХО.
    Ще от напишу про наш садочок. Є тут гарна традиція, коли батьки влаштовують виставу для дітей. У костюмах, з подарунками. Ось це для дітей справжнє свято, увага від батьків, бо діти знають, що батьки це роблять тільки для них.

• Подобається Подобається x 12
  11. Nata

Nata Well-Known Member

Зірко, мова іде про дітей. В кінці-кінців, почитайте скоад косметики, може тоді перехочите малювати дітей.

12. zirka

zirka Well-Known Member

Сподіваюсь Ljolik, що ваш випускний пройде так, як Ви це бачите (або причастя). Головне щоб в дитини залишилися приємні спогади.:)

• Подобається Подобається x 1
  13. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Думаю, всі якраз практики зібрались...
    А як на мене, то суперечка тут між здоровим глуздом і нездоровими батьківськими амбіціями.
    (зіка і кофе, не вас персонально маю на увазі, прохання не ображатися).

Пи.Си.: піду в виховательки запитаюсь, що маю принести на випускний бал з приводу переходу малого з молодшої групи в старшу...

• Подобається Подобається x 10
  14. zirka

zirka Well-Known Member

:D :D :D :D

15. Coffe13

:D :D :D то ви класно придумали...а що вже й таке є?

16. olya_d

olya_d Well-Known Member

О, в нас теж якраз перехід....Іти фрак для малого пошукати, чи що? :)

• Подобається Подобається x 5
  17. Зануда

Зануда Well-Known Member

Діти повинні залишатись дітьми. Це, на мою думку, і зовнішнього вигляду стосується.
    Тому мені здається, що всі ці ажіотажі довкола садочкових випускних є штучними і не властивими. В мене росте дві дівчинки. Я закохана у різні миленькі платтячка і "одьожки", я чудово розумію, що кожна маленька дівчинка мріє відчути себе принцесою з улюбленої казки, але як мама намагаюсь досягнути того ефекту більш відповідними фасонами для дівчинки у 5 років, чи у 3. Коли 6-річні дівчата марширують в садок в роздекольтованих сукнях, які не мають на чому триматись, то це виглядає комічно.
    Діти виглядають як мініатюри манекенів з вітрин весільних салонів. Батьки, намагаючись прикрасити дійсність, надають чистим личкам своїх діток якихось неприродніх забарвлень за допомогою косметики.
    Наші діти ростуть і дорослішають, але навіщо ж їх у цьому процесі підганяти? Давайте дозволимо їм бути просто дітьми, бо можливо цим нам вдасться забезпечити їм більш щасливе і врівноважене життя, коли вони стануть дорослими?:)

• Подобається Подобається x 14
  18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Не зациклюйтесь так на халатах (до речі взагалі не ношу халатів) - питання в тому який одяг є доречний для дітей, для мене он св"ятковим може бути і декольте з короткою спідницею. може і дитину так вдягнути ?

Те саме і про плаття можна сказати :) це дитина настільки хоче, чи батьки за рік наперед розказують яке гарне плаття буде і якою принцесою буде виглядати ;) ? А дитина до речі на плаття інших ніяк не прореагувала, вона і своїм тішилась, не знає ще напевне як принцеси мають виглядати ;)

Дякую :) я постараюсь щоб в дитини залишились приємні спогади , головне систему цінностей правильну виставити.

І в нас сьогодні перхід:) чоловік відводив малу, казав дуже гарно все прапорцями і кульками прикрасили, мала була в захваті, про те щоб якось особливо дитину одягати на щастя мови навіть не було.

• Подобається Подобається x 8
  19. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

В малого одногрупник є в садку. Дідо його - фабрикант десь в Баварії. Раз був свідком розмови, як то серед 4-5 річних хлопчиків - машинки і пірати... Мій: "А ми вчора туда-то і туда їздили" Філіп: "А мій дідо взагалі 4 авта має" Там джипи, ще якась фігня - і Порше кабріо... Мій: "А нащо без даху?" Філіп: "Як нашо?! А на чому ранком за булочками їхати?!" :D
    Коротше, упакована сімейка.

Що я хтів сказати... Показухи - ніякої. Мало того, на перших вступних батьківських зборах виховательки наголосили, недвозначно маючи на увазі фабрикантів - щоб нам тут діти в матеріальному плані не виділялись! Типу шмоток, супер-пупер забавок по 200 євро по понеділках, коли день домашніх іграшок і т.д. і т.п...
    Всьо під контролем. І фабриканти адекватні, Філіп в подертих кєдах як всі ходить...

• Подобається Подобається x 11
  20. Зануда

Зануда Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5