Дитячі випускні

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем Samojlovu4, 31 Травень 2008.

1. Xomka

Xomka Well-Known Member

Відповідь: Покажи своє личко, форумлянко й форумлянине

Дякую - підняли настрій;) ;) :D :D :D

• Подобається Подобається x 4
  2. nastinka

nastinka Well-Known Member

Відповідь: Покажи своє личко, форумлянко й форумлянине

)) гг) наизивається я не кинусь того ровера)

• Подобається Подобається x 3
  3. zirka

zirka Well-Known Member

Відповідь: Дитячі випускні

Це Ви так думаєти бо в Вас їх ще немає. Хотіла б я почути Вашу думку коли вони у Вас будуть.

Можу сказати що дівчата в цьому віці вже дуже переймаються сукнями, прикрасами. Будь-які дівчата, з будь-яким вихованням, на те вони і дівчата. А спонукає їх на це оточення, середовище. Коли одна прийшла в гарній сукні і іншій така ж потрібна.
    А випускні робиться не для персоналу, а для батьків і батьками. І чим заможніши батьки, тим "крутіший" випускний. Я за те щоб влаштовувати свято для дітей: солодкий стіл, забава, сукні, фраки але без ресторанів, це вже занадто....

Я наприклад, добре пам'ятаю свій випускний з садочку. Нічого величного, солодкий стіл для дітей і ..... черешня!!! І пам'ятаю як мене вбрали в ненову сукню і тим самим зіпсували мені настрій на цілий день.

4. nastinka

nastinka Well-Known Member

((.....а в мене був солодкий стіл все таке але то не називалось випускним...ну принаймні я б не сказала.))
    та ладно, буде видно, коли буду мати донечку)

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як подивлюся на дівчаток, що до першого причастя йдуть, то аж мене верне. Найбільше мене навіть не сукні дивують, а косметика на дітях. Які ж цінності можуть бути в тої дівчинки у майбутньому, якщо вже зараз вона росте в пустоті. У мене про таких мамів однозначно негативна думка. Була би кобіта мудра, то би й дитину мала таку. НАЩО і ЧОГО бути таким, як всі??? Стадний інстинкт понад усе???

• Подобається Подобається x 13
  6. levandivka

levandivka З яйцями...

В моєму садочку дівчат одягають скромно:
    [​IMG][​IMG]

Зате "мальованих" купа. особливо, з танц-групи...

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Якщо вже в такому віці сукнями переймаються, то що буде в 15-16? Будуть робити істерики і вимагати нові шмотки бо в когось є, і їй треба такі ж ?

+100 , ППКС

Ще пару років тому теж вважала, що так, ті випускні, і перше причастя з такою помпою це дурість, але зроблю так само щоб дитина не почувала себе білою вороно. Тепер більше схиляюсь до того що нехай краще дитина буде білою вороною ніж сірою масою. Не хочу вчити робити дитину так як всі, а хочу навчити думати чи дійсно їй то потрібно. Чи купити плаття (взяти на прокат) на пару годин, чи краще за ці ж гроші піти з нею в басейн, чи на якийсь гурток, купити ролики чи ще щось більш корисне. Як дивлюсь на теперешніх підлітків, і те дурне хизування в кого мобільний кращий (теж купують ж щоб дитина не гіршою від інших була) чи в кого шмотки дорожчі, аж пересмикує, не хочу щоб моя теж такою виросла. Здатність мати власну думку і почуття власною гідності і вийнятковості без прив"язки до шмоток є ІМХО набагато важливіше, ніж вміння підлаштовуватись до всіх.

• Подобається Подобається x 13
  8. viltis

viltis Well-Known Member

ага ..згадався випадок ....я прийшла провідати вчительку в школі ...і випадково стала свідком розмови двох 10-класниць.

Х: Ти собі можеш уявити, та стара квочка купила мені нові чоботи всього за 700 грн
    У: капець, вона що їх на Краківському нарила? я своїм сказала, що не менше 1200 гривників, мої ноги занадто красиві, щоб ходити у якомусь лайні.
    Ч: о...до речі про Краківський, Машка казала, що бачила там нашу кєру, вона собі так якісь шмотки купляла.....

найцікавіше, що днів так за двва зустріла одну з тих дівчат з мамою....дівчина в шикарних чоботах, дублянці і т.д.....і мама , в старенькій балоновій куртці і в осінніх чобітках, хоча на дворі було не так то вже й тепло....

і тоді мені стало страшно......явно страшно за нове покління

• Подобається Подобається x 19
  9. olya_d

olya_d Well-Known Member

Розказували недавно про випадок у нас в школі. Вчителька викликала до школи маму дівчинки, яка постійно на уроках розмовляла по мобільному. А мама при вчительці говорить: Доню, я ж тобі казала, не витягуй при вчителях телефона! Вони ж бідні, собі дозволити того не можуть, от і нервуються!
    Як то кажуть, без коментарів.....
    Ще про садочок. Цього року в садочку, в який ми ходимо, батьки дівчаток-випускниць домовилися, що діти підуть просто святково одягнені, але БЕЗ бальних довгих суконь і вечірніх зачісок. Я не була на випускному, але кажуть, що було дуже гарно, і діти виглядали дітьми, а не маленькими копіями дорослих з макіяжем

• Подобається Подобається x 17
  10. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

+ безкінечність... :y: :y: :y:

Льолік теж дуже гарно написала... :)

• Подобається Подобається x 1
  11. levandivka

levandivka З яйцями...

ггг... :)
    Пупер-Пупер...

12. Nata

Nata Well-Known Member

Правильно, брак культури, брак виховання. І брак часу, а дітям потрібна батьківська увага. Батьки товчуть ту копійчину, їздять десь на заробітки і в результаті купують любов шмотками. А кому то потрібно?
    Хочете випускний у садочку? Зробіть. Найміть дитячий театр, надуйте кульки, напечіть дома із дитиною ласощів. Приділіть дитині увагу. Зробіть свято для дитини. Таке, котре запам"ятається.
    І ще. Поясніть дитині, що красиве плаття - це далеко не головне. Нехай одяг буде красивим, але скромним. Не треба зі шкіои лізти, щоб догодити малій принцесі.
    А якщо нема в людині духовного, то все і міряється шмотками. Це моя думка.

• Подобається Подобається x 9
  13. zirka

zirka Well-Known Member

А як щодо весілля? Це також стадний інстинкт? Уявіть собі скіки можна було б заощадити грошей на весільних сукнях, манікюрах, лімузинах? За ці гроші можна було б зводити всіх гостей до басейну?! В дитини свято, чому її не можна святково вбрати?! Вона ж не кожен день ходить в тій сукні в садочок. І як пов'язати цінності в яких зростає дитина зі святковим вбранням. Коли вас запрошують на весілля чи корпоративна вечірка, хіба ви вдягаєте старі джинси і футболку? І якщо ви вдягнете вечірню сукню це якось вплине на ваші моральні цінності?

• Подобається Подобається x 1
  14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Так кому вбрання потрібно, дитині чи батькам? Може в дітей про св"яткування інші уявлення ;) ?

15. Nata

Nata Well-Known Member

Ні святковий одяг на мої моральні цінності не впливає, але є люди котрі ті самі цінності тільки одягом і вимірюють.

Додано через 3 хвилини
    А святковий одяг теж буває різним. Ну не бачу я потреби купувати дітям одяг на один день за 200-300 доларів. І не купуватиму. Не через те, що мені шкода, а через те, що маю на що потратити ці гроші. Краще відведу дитину до книгарні, нехай собі вибере що хоче.

• Подобається Подобається x 8
  16. Samojlovu4

На мою думку - ТАК.
    Мало того, це величезний меморіальний комплекс, присвячений стадному інстинкту... а також марнотратству, нераціональності, недалекоглядності, глупості і навіть совковості, якщо хочете...

• Подобається Подобається x 6
  17. zirka

zirka Well-Known Member

Ну, з Вами все зрозуміло. Якщо весілля тупість, то що вже казати про випускні (з садочку чи зі школи)!!! Як тоді (і чим) мають відзначатися великі події в житті людини?

Додано через 5 хвилин
    Святкування може бути різним. Ресторан з Кобзоном це для батьків. А солодкий стіл, забава (конкурси, пісні і танці) і сукня як у принцеси (яка вдягається можливо вперше в житті) це для дітей і таким мав би бути випускний в садочку (як на мене).

18. Samojlovu4

СТОП! Нє нада круть-верть! :agree:
    Наші "міліонні" весілля тупість... І мова про випускні в садочку, а не в школі...

Великі події мають відзначатися, але не таким чином...

• Подобається Подобається x 5
  19. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Сукня як у принцеси - це для батьків, так само як і сукня на перше причастя, діти на світ інакше дивляться. А батьки самі привчають все на світі (і урочисті /визначні моменти) міряти не внутрішнім станом, а манатками і грошима, ще й бажано щоб це все було кращим ніж у інших, бо інакше відчуття св"ята не буде :).

• Подобається Подобається x 9
  20. zirka

zirka Well-Known Member

Собі Ви так само не купите святкове вбрання за такі гроші? Чи може знаєте де можна купити нормальну святкову сукню (не китайського виробництва) за 100-200 грн? На скіки я помітила звичайний одяг (футболки і спідниці) нормальної якості дитячий коштує так само як і дорослий.