Відповідь: Дитячі Перлини Йдучи раненько дорогою до школи, вже майже наблизились, як Олексій пчихнув... А ми ж то з ним знаємо, що ця тенденція продовжується з понеділка, особливо, коли моросить дощик. Я й говорю: - Будь здоровий! Але ти ще мінімум два рази пчихнеш, як минулого разу )) А він у відповідь: - Дякую. Я знаю. Може це алергія на школу?!.. )))
Відповідь: Дитячі Перлини ось почитайте, що моя доця видавала у віці "від 2 до 5". частина 1: Маргариті 1 рік 10 міс. Час від часу підходить до мене Маргаритка та питає: «чорний чи білий?», а я відповідаю «чорний» або «білий», або взагалі «зелений» чи інший колір. Марго повторює за мною назву кольору, розвертається та іде далі бавитись. (Загадка цього приколу так і не розкрита...) Висіла у нас парасолька на мотузці для білизни. Якось зачепила я мотузку, парасолька розхиталась, а Марго каже: «дивіться, парасолька танцює!» Любить так бавитись: ставить іграшку, гумового бичка, мордочкою до себе та каже: «бичок дивиться на Маргаритку» або ставить його на кубик та говорить: «бичок стоїть на кубику та дивиться на Маргаритку» (так само на книжку або інші предмети). При цьому іграшка завжди стоїть так, що дійсно здається, ніби вона дивиться на Марго. Кожен раз, коли я сварю Маргаритку, вона починає плакати та репетувати: «та-а-аточко, любі-і-і-менький». 1 рік 11 міс. Зняла з себе капці, потім колготки; ухопила віник та каже: «мама, я гола попка. Гола попка підмітає!» Ставить кубики, наприклад, 3 шт., потім один відкидає та коментує: «було три кубика, мінус один – стало два». Ось вам і математика до двох років! Сидить на маленькому стільчику, п'є чай з печивом. Раптом починає тупцяти ніжками: «Ой, ніжки від стільчика тікають»! Сіла за стіл з олівцем та нотатником й каже: « Жила-була буковка А. Зробила собі хатинку в лісі. Ходила гуляти, до інших буковок у гості...» Захворіла я, а Маргаритка просить мене почитати їй книжечку. Я кажу, що не можу – голова болить. Тоді почала вона жаліти мене, обнімакти, гладити по голові. Я «розтанула», сказала, що так мені набагато краще. А Марго моментально за книжку, та до мене - «читай!». Якось відмикали у нас світло по вечорах декілька днів підряд. А Маргаритка придумала таку задачку: «Сова прилетіла уночі та забрала лампочки. Скільки залишилось?» Поклала Маргаритка іграшкового цапочка біля слоника та каже: «Цапок спить, а слоненя його гріє». Ходить Марго по кімнаті пригнувшись та каже: «я шукаю свою нірку». Роздивляємось разом книжечку і я питаю у Маргаритки «як каже козочка», «а як жучок», «киця» (ме-ме, жу-жу, мяу-мяу). А потім вона у мене питає: як каже гудзик? Ніяк не каже. Ну як каже гудзик? А ти як думаєш?- питаю я у неї. Ги-ги-ги! - і сміється вовсю. Маргариті 2 роки Я вийняла з сиру циферки для Маргаритки, бо вона любить з ними бавитись (я й сама, пам'ятаю, в дитинстві любила їх з парафіну добувати та гратися). Маргаритка розглянула цифри та каже на «нуль»: «мама, це дирка». Та засміялась. Любить Маргаритка перевтілюватись.Часто грається, що вона сова, лебідь, фея, мавпочка та ін. Якось придумала, що вона Ваваза і, якщо я називала її Маргариткою, виправляла мене одразу: «Я не Маргаритка, я – Ваваза.» Марго взяла за столом шматочок хліба, вмїла м'якушку, а дві коринки, що лишилися, поставила вертикально та говорить: «Я – тьотя, а я – дядя». Я забороняю Маргаритці приносити іграшки на кухню, а вона все одно їх туда тягає. Якось бачу на підлозі пірамідку та питаю суворо: що тут робить пірамідка?! На що Марго відповідає незворушно: Кавуву виглядає! До нас приїхав мій брат, Альоша і ми почали пояснювати Маргариті: для мами Альоша – братик, а для тебе – дядя. А для татка хто він? - питає Марго. Ми стали згадувати, ким приходиться Альоша чоловікові, а вона, сміючись, відповіла за нас: какашка! Альошка для татка какашка! Маргариті 2 роки 3 міс. Ходили ми з Марго за покупками, а ввечорі я прошу розповісти таткові, що ми купили. Маргаритка відповіла не замислюючись: - ми їздили в Африку і купили там тигра. Маргаритка любить все перекручувати. Якось стала на каву казати «молоко». Тоді ми їй сказали, що таке чорне молоко принесла, напевно, чорна корівка. Вона з нами погодилась і ми разом посміялись. Через кілька днів п'є вона молоко з печивом, а крихти від печива нападали в молоко. Маргаритка питає у мене: це чорна корівка принесла? Ні, біла, - відповідаю. А вона заперечила: ні, біла в крапинку! Коли ми в ділились з татком ввечорі враженнями від минулого дня, він, наслухавшись чергових небилиць про походи в зоопарк, поїздки в гості та небувалі покупки, сказав, що з Марго, в часи КДБ, непоганий провокатор вийшов би. На що вона заявила: Маргаритка теж людина! Чоловік з ранку завжди приносить мені каву. Я одразу тоді прокидаюсь, в гарному настрої. Якось вкладаю Маргаритку спати і зробила вигляд, що сама заснула (показую приклад). А Марго встала, побіглана кухню, щось бормочучи собі під ніс. Потім чую, повертається і чимось гремить. Відкриваю очі та бачу: Маргаритка ковиряє кавовим горнятком у мисці. Я питаю: Що ти робиш? А вона: зараз, мамочко, я тобі кави принесу. Кожен раз, коли я сумую або серджуся, Маргаритка пвдходить до мене та наказує: «Посміхайся!» Якось відкрила Марго шафу, дістала різні одежки, стала одягатися та каже: я сама піду на вуличку. Куди ж ти підеш? - питаємо. На Пупуку. А що робити там будеш? Бубукать! Не хотіла якось Маргаритка йти зі мною в магазин. Засперичались ми: я кажу, що вона хоче йти, а вона – ні. Тоді я кажу: а хто потім у мене молочко просити буде? Я, - відповідає. Значить мама права? Ні, ліва. Маргариті 2 роки 6 міс. Грається та говорить: «...іде крокодильчик і думає: «піду я в Австралію», але забув мапу, не знає де вона. Він буде дивитись, де кенгуру стрибає, там і Австралія...» Або ще: «... сидить левчик в Африці та думає: «чи є та Африка, чи немає...» Бавилась якось Маргаритка шашками, як мозаїкою – складала з них різні фігурки, тваринок. Потім підходить до своєї тітки, Наталки, та просить скласти собачку.Наташа взяла одну шашку, поставила на дошку та каже: ось собачка! Реакція Марго: хіба це собачка? Це ж тільки одне око якесь. Маргариті 2 роки 8 міс. Якось Маргаритка сильно захворіла та лежала цілий день у ліжку. Заходжу я в кімнату, дивлюсь, що вона спить та заговорюю пошепки до чоловіка. А Марго раптом підвелась та питає: ти чого так тихенько розмовляєш? Їхали ми якось з батьками в машині, дідусь зупинився, щоб сходити купити Маргариті сирочки в шоколаді та лимонад. Поки він ходив, Марго у мене питає: куди пішов дідсь? За лимонадом та сирком для тебе, - відповідаю я. А ти зі мною будеш їсти сирок та пити лимонад? Сирок не буду, а лимонаду поп'ю. Маргаритка трохи помовчала, а потім додала: тобі ж треба пиво, а не лимонад! Я для Маргарити придумала казочку, що коли дитинка не хоче спати, то до неї приходить зміючка та лоскоче за п'ятки. Декілька днів під цим приводом я залишала її засинати саму. Одного разу, виходячи з кімнати, я їй сказала, що зміючка дозволяє сідати на горщик та пішла. Через деякий час зустрічаю Маргариту в коридорі й питаю: що ти тут робиш? А вона: Зміючка дозволяє йти до мами. Якось годую Маргаритку і, як завжди, запитую: «смачно?». Вона спочатку сказала «угу», а потім вирішила пожартувати та каже (з виразом): «бе-е-е-е». Я питаю: невже не смачно? Бе-е-е, не смачно. Чому, я ж так старалась! Ні, не старалась. Ти туди напісяла. Маргарита останнім часом вживає такі фрази, як «мама, хочешь прикол?» або «давай приколемось». І вона дійсно розуміє значення цих фраз і для свого віку справді непогано жартує. А почала Марго народ веселити ще в 6 місяців: якось «вистрілила» вона смішно соскою (пустушкою). Всі, звісно, засміялись. А вона, зрозумівши, чому ми сміємось, стала знову так само «стріляти» нею кілька разів. Маргариті 2 роки 10 міс. Їдемо якось у автобусі, а Маргаритка весь час тягне руки в рот. Чоловік сказав їй, що автобус може сильно качнути і вона тоді відкусить собі пальчики. Марго на це відповіла: нічого, виростуть нові. Ось Святик (її дружок) їв цукерки і в нього поламались зубки, а потім нові виросли. І у мене нові пальчики виростуть. Якось дала Маргариті жуйку. Через деякий час підставляю, як завжди, руку, щоб вона її виплюнула. А Марго мені каже: я поклала жуйку в животик. Вона там живе – це її домік. П'ємо з ранку каву, а пара йде не прямо, а в бік вікна.Тоді Марго спитала: «а чому кава на вікно гарячіє?» Любить Маргаритка прикольно змінювати слова. Якось каже: мама, дай мені каху!(кашу) А як треба чемно просити? - питаю я. Дай мені каху, будь лаха! Якось чекаю пізно ввечорі на чоловіка, а його все немає та немає (не було ж раніше мобільних телефонів). Хвилююся я та пояснюю чесно свою нервову поведінку Маргариті: Сонечко, я хвилююсь за татка, бо вже пізно, ходять різні бандити... А Марго мене стала втішати: не бійся! Татко відірветься та прибіжить до нас. Бандити ж маленькі, а татко он який великий! Все буде добре...
Відповідь: Дитячі Перлини перли моєї донечки. частина друга: Маргариті 3 роки З'ївши консервований кабачок, Маргаритка питає у нас: а чого кабачок такий кислий? - і, не дав нам відповісти – Бо там багато лимончиків. Розкрила долоньку та каже: «це сонечко. Воно розкрило свої промінчики, бо настав день. А вночі сонечко закриває промінчики». Та скрутила ручку в кулачок. Марго їсть апельсин та коментує: «я смачненька апельсинка, йду у ротик Маргаринки». Маргариті 3 роки 6 міс. Вислови Маргаритки: «гусята дурні, бо у них немає зналкі». «... у мене такі довгі ноги, що аж до підлоги дотягаються...» «мені наснилося нічого: якось іде такий нуль...» Коли магнітофон «зажував» плівку з навчальним англійським: «магнітофон у нас гризунчик, бо він їсть нашу «англійську»... туди, мабуть, мишка застрибнула». З пластмасовим ножичком: «цей ножик не може порізати. Тут є така батарейка, а в ній сидить зайчик. Цей зайчик не пускає різання». Маргариті 3 роки 9 міс. Якось стала Маргаритка казати, що не любить мене, щоб я стала «плакати», побиватися, як завжди. А я почала натомість весело кричати «ура». На що Маргарита обурилась та сказала суворо: «ні, це не радість!» Мам, а чого мені татко не дає свої фарби? Бо він дуже зайнятий... А-а-а... а фарбів все одно хочеться. Купаю я Маргаритку і кажу: фу, ти чорна, як чортик! Вона відреагувала моментально: чорти не брудні. Вони, коли купаються, все одно чорні! Один наш добрий друг (Жека) дуже любить кривлятися, чим одразу покорив Маргаритку. Якось у них в гостях повела я її в туалет, а Марго питає: мам, чому у них немає дитячої сидушки (на унітаз)? Бо у них немає діток. А чого вони не одружаться? Не хочуть, поки навчаються... Ні. Вони не одружуються, бо у Жекі ще не прошло крівляння! Проблема сім'ї турбувала Маргаритку ще раніше. Якось в гостях у інших друзів ми пили чай, а вона захотіла чай з молоком. Молока у них не виявилося, на що Марго сказала: «а ви народіть дитинку, тоді у вас завжди буде молоко...». Якось я погано висловилась про шампунь «Кря-кря». Одного разу купаю Маргаритку, а вона питає: а чому шампунь «Кря-кря» поганий? Мабуть технології виробництва погані, - відповідаю я. Тому, що «Кря-кря» з качкою. А качки жирні і тому погано миє. - мала свою думку Марго. Маргариті 4 роки 6 міс. «...тут темно. Треба посвітити світлофориком...» Підмітаю я в кімнаті, а Марго: «Коли вже ти перестанеш вінити?» Вперше за літо поїдаючи кавуни та дині: «Диньку з кавунчиком вже посмакувала, залишилось посмакувати виноград». Через десять хвилин: «...цей виноград вже в голові сидить, а його все нема та й нема...» «Мам, якесь диво: я задачки не вирішую, а четвірки з моєї голови так і сиплються.» Звикла Маргаритка, що в транспорті до неї люди заговорюють, питають стандартні «як звати», «скільки років». Якось їдемо в автобусі, після короткої розмови з жінкою, питає у неї: а чого ти не питаєш, скільки мені років? Рочків 5, мабуть? Та ні, не 5, а 4 з половиною... я б сказала чотири з багатьма половинами. Маргариті 5 років Марго: мам, а ти знаєш, яка я буду, коли виросту? Ні, не знаю. Чоловік вирішив пожартувати: мабуть товста і велика. Велика – можливо, товста – ні! - відрізала Маргарита. Чекали ми до себе в гості на Різдво тітку Маргарити, Наталку, а вона через роботу так і не «вибралась». Ось Марго й видала: знаєтє, чому Наташа до нас не їде? Чому? Бо вона купила крила, як у метелика, полетіла у небо та заблукала серед хмаринок. Літає-літає, а нас знайти не може... «мам, а по скалам лазять скальпіністи?»
Відповідь: Дитячі Перлини mamatu, у Вас така розумна донечка! Я все перечитала із задоволенням і посмішкою!
Відповідь: Дитячі Перлини Сьогодні, раненько дорогою до школи... Олексійчик: - Тато, ти якось не правильно йдеш - правою і правою! От у мене все добре - лівою, лівою, лівою!.. )))
Відповідь: Дитячі Перлини нагадалась одна розповідь. Є у мого татка похресниця - мацьопство таке, пізня дитина, тому,мабуть, така шустра. А сім"я у них - мама,бабуся, старша сестра і тато. Ну, в більшості,як бачите, жіночі особи. Одного вечора сиділа вона в свого тата на колінах,а він її по голові гладить і каже:"Моя маленька!" а вона йому:" Сям ти малєнький,я елика!" Т.:"А чого то я меленький?" А вона йому, скривившись:"В тєбе циці се не вилосли!":D І то казала дитина в 2 чи 2,5 роки.
Відповідь: Дитячі Перлини Я вчора ввечір прийшла додому і злакомилась на риж. З*їла маленьку мисочку рижу і сіла за комп. Чую мені так недобре від того що з*їла і кажу до себе -І нащо я той риж їла? Скажіть і є в мене розум? а повз проходила моя Гануся і каже - Нема!
Відповідь: Дитячі Перлини Переглядаємо сьогодні з Олексієм (йому майже 9) на ПК сімейні фотографії з архіву за минулі роки. Особливо зупинялись там де він був маленьким... Пройшлись в основному по 2002-2004 роках. Подивився він на все це і видихнувши, сумно сказав: - Боже, які були чудові часи!.. ((
Відповідь: Дитячі Перлини а моя Ярця сьогодні розкричалася на всю хату: "Я голодна, баба, зроби мені куті!!!"
Відповідь: Дитячі Перлини Вчора вкладаються діти спати... тут вибігає з кімнати Юліана і кричить - Я з Ганусею разом спати не буду! Вона мене страшить! - Анна, перестань! (сказала мама) - Та я що, я нічо, то вона сама! І не треба кіна...
Відповідь: Дитячі Перлини Наскільки я зрозуміла, у Ольги донечка Юстинка.У мене теж .Вчора переглядала фотографії на форумі,а мала моя бавилась біля мене,і я якраз дивилась фото,де Ольга з донечкою.Моя Юстя і питає:"Мама,а як дівчинка називається(в неї на імена пунктик,де не побачить дитя,чи то в журналі чи де-інде завжди їй цікаво як звати).Я їй і кажу:"Так як і тебе-Юстинка".А вона довго дивилась,а потім і питає:"А чого вона на мене не подібна? Якщо не секрет-чия ідея з іменем?:shy:
Відповідь: Дитячі Перлини Приїхала в гості до своєї хресної. Ну і прийшла її внучка- моя племінниця - 4,5 року. Пообнімала мене і як я нова "жертва" - заставила мене заплести їй волосся в колосочки. А те волоссячко таке тоненьке,перукар з мене не сильний. От і кажу:"Ой, щось у мене, Настусю, нічого не получається, не вмію я плести колоски, давно нікого не заплітала". Відповідь її на вирішення цієї моєї проблєми мене просто "вбила" своєю просто тою. "А ти взе зенилася?" Відповіла я негативно. "Ну то зенися, лоди собі дитину і навцисся її заплітати..." ось як все просто,виявляється...
Відповідь: Дитячі Перлини НАШ ЧЕЛОВЕК!!!! Додано через 4 хвилини Теща, в сердцах, про тестя: "Достал, блин, ты сколько еще меня мучить будешь?" Племянница (3 года) - на ухо бабке - "Бабуля, давай ЕГО отравим!"
Відповідь: Дитячі Перлини Вчора чоловік прийшок до хати після роботи надворі. Малий (2,5 роки) одразу побіг до нього. Я кажу: "Андрійко, не рухай тата! Тато брудний". А він говорить: "Фу, який тато КАКАВИЙ(від слова КАКА)"
Відповідь: Дитячі Перлини Ярка бавиться: - Я телятко, мама корова, тато коров. Або: - Я лошатко, тато кінь, мама кониха.
Відповідь: Дитячі Перлини Чекали ввечері в машині з племінницею її татка. а він з таких, скажемо, великогабаритних мужчин. З під"їзду виходять якісь хлопці, я оглядаюсь подивитися, чи то не мій брат, темно надворі. А мала так, со знанием дєла, каже:"То не мій тато. Мій тато пузатий, а ці якісь худаті.."
Відповідь: Дитячі Перлини Постійно воюємо з дітьми за відстань перед телевізором, сьогодні дідусь зденервувався і сховав пульт. Старша в плач - ридає, аж трясеться,а молодша і собі за компанію,тоді страша(4,5) каже з натиском таким: "Чекай-чекай! Бабуся прийде і віддасть пульт. Вона дідом керує, вони разом сплять." Дідусь наш мало не захлиснувся чайом так реготав.:D
Відповідь: Дитячі Перлини Не беручи до уваги усі вмовляння малюка, вирішили таки сходити сьогодні до стоматолога. Лікар ледве вмовив його відкрити рота, щоб оглянути і продути зубчик повітрям... Скерував на рентген, який показав, що нічого страшного немає - це молочний зіпсутий зубчик нижче якого росте новий, дав відповідні рекомендації. Олексій, у присутності якого велась розмова, вислухав все це, витер спітніле чоло і полегчено сказав: - Фух! Як мені сьогодні повезло!!! ))) <><><> Переглядає Олексійчик по ТВ мультфільм "Что с Энди?" на Jetix... Мова зайшла про те, що Джервісу зробили зауваження, що він загинає листочки книги. Говорю малюку: - От бачиш як негарно, а ти так само робиш! Відповідає: - Ні, я не такий як він! Він загинає зверху, а я знизу!
Відповідь: Дитячі Перлини Вчора взяла я Андріанку з манежу і кажу - Ой! А хто то в нас покакав? а воно у відповідь - ма-ма! Але їй файно вдалось :D:D:D