мала якось недавно вимагала мультик: "там дівчинка співає: штучкунЕ" і ще якесь слівце, не згадаю. довго перебирали, називала їй різні мультики. врешті згадала: "пеменички тацюняють!" - це значить варенички (схрещені з пельменями) танцюють - одна з серій українського "Бабая"! хто така штучкунЕ - так і не знаю, не чула в пісні героїні нічого схожого.
Каталися на велосипеді біля школи і Влад заявив що хоче в школу Я йому пояснила що маленькі діти ходять в садок, а коли виростають і стають більшими, тоді вже в школу. Влад думав, думав: - Я вже великий я піду в школу... Нє, то мама велика і тато великий, а я маленький, - ще подумав - мама дуже велика, а я трошки великий. Я трошки великий, а як виросту то буду дуже великий як тато. Логіка А коли обговорюємо що маленькі лялі ще не мають зубів, тому не вміють нічого їсти і смокчуть цицю, а Влад вже великий, має багато зубів і може їсти і м"яско, і супчик, і картоплю, то завжди каже: - Нє, я ще дуже маленький, я буду сііісю смоктати. Хитрість
Ходить моя менша по хаті і каже: "де Какая?" Я намагаюсь зрозуміти що це значить, питаю може какати хочеш? Вона -нє, дай Какая! Я так і не зрозуміла що це, поки мала сама не знайшла іграшку-їжачка, який на рос. мові говорить: "И зимой и летом в шубку я одетый, эта шубка не простая - вся в колючках, вот КАКАЯ ! " Так і каже до тепер на нього їжак- Какая!
Ну ми теж злегка "міри розводимо".. Малий: -як я виросту і стану дорослим, то ви з татом ! помрете. -ну, мабуть колись помремо, але ти вже будеш великий-великий (сподіваюсь), -ага, а потім колись я помру... -ну так, всі люди помирають, як стають старенькі, -а хто ж тоді залишиться? ?? -ну, ти виростеш, жінку собі знайдеш, народиш діток... -яких діток? таких вредних як я? -таких маленьких-маленьких лялюсиків.. -вони що будуть арати і какати в памперс? -ну спочатку будуть... -нєєє, так нє пайдьот! краще я сам буду арати! - і що в памперс будеш пісяти-какати? -нє, в памперс не буду, я ж маю розум на голові! Може і сумно, але таки доста смішно.
Нагадали мені. Брат як був малий казав все до баби, що в неї вже мозок старий. А ще міг кричати: не гладь мене своїми старими руками
була впевнена, що вже писала про це, але щось не бачу мала називає інопланетян (з мультиків) "прилетяни". залізна логіка, а?
І в нас почався період перлів Один з них: Роздивляємось картинки, де відмінності треба знайти. Кажу до малого: "уважно дивись, шукай". Ростик: "щось не бачу, якісь мені нездалі(погані) очі причепили. Питаю:"хто причепив?". Р:"Якась тьотя нечемна". Фантазер ще той
Сховаю під оф, бо то швидше питання перлинне (якщо не сюди, то перенесіть): Малий почав говорити не "тойота" а "йота". І ніяк не можу його переконати , що це одне слово. Дратується і переконує мене в зворотньому. Пригадала, що племінник теж так колись говорив: якщо яблуко було для нього, то так і казав "яблуко", а якщо для мене, то було "тиблуко". Ще була "вищірка" і ще щось, але не пам*ятаю. Це сімейне? Чи у вас теж так діти говорять ?
так, в мене старша (майже 4 роки) до цих пір іноді каже "буля" на "цибулю". думає, що "ци"="це". розслабтесь))) я просто постійно повторюю "це - цибуля" - тоді якось краще сприймається. можете казати "це - тойота" або "то - тойота".
@Almariel, я так і кажу. І приклади наводжу, але він вперто мене переконує і виправляє, ще й повчає!! Просто жодне з знайомих дітисьок так не розділяє, тому і перепиталась .
Моя до деяких продуктів англійською мовою додає слово "more"-"ще". Наприклад "morewater", "morecracker" . В садочку так питають чи вона хоче ще чогось, а вона думає, що то таке одне слово, а не два
Щодо перлинного питання. А видру тидрою ніхто не називав? ))))) Яна розповідає мені про свій клас (12-річні діточки - перехідний вік, як паровоз, впєрьод лєтіт)))))) Ну я і кажу: треба тебе, напевно, в іншу школу перевести, з того всього... А Яна каже: не треба, я свій дурдом не залишу.........
моя мала прибігла до мене з плачем, що тьотя сказала що вона біда)))) В коліжанки 2 дочки- 3р і 9,5р, поки ми кавували на кухні, менші бавилися в кімнаті і в процесі гри обоє бігали докладати старшій сестричці що робить інша малявка, старшу то видно дістало і вона сказала їм що вони ябиди, каже " ти ябида і ти ябида". От моє чадо і трасформувало собі ябида в Я-бідато була страшна обіда
на минулому тижні- Володя приходить до мене в кімнату: "Мама, можна я на кухні знищу лампу?" У мене - великі очі і нема слів- ???!!! Виявляється, він її опустити хотів (вона у нас на пружині і можна регулювати висоту)
Було подібне точно. Конкретно не пригадаю. Запам'ятала як я, підскочивши від сусідського перфоратора, сказала "боягузка", а Сашко: " Ти не гуска, ти -мама")))
Попросила дочка морозиво. Я купила 3 шт. різного. Вона два з'їла, а третє татові залишила. Тільки він почав його їсти, як мала собі попросила, бо ще такого захотіла. Він їй віддав, а вона мене питає: "Чого тато мені морозиво віддав?" Я кажу: "Бо ти попросила". Вона каже: "Ні, то щоб його горло не боліло від морозива"