Влад грається - взяв баночку з червоною гуашевою фарбою (закриту), соває по іграшковій сірій машинці і коментує: "Малюю двері, дах, малюю капот, малюю бампер. О, помалював. Мам, дивися червона машина гонка". Бігає з тою машинкою по хаті хвилин 10. Питаю "Влад, а якого кольору машинка?", каже "Червона, я її помалював фарбою". Поїхав далі гратися, коментуючи "машина гонка їде-їде". Ще через 5 хвилин чую крик "Ая, яй, яй - колеееса не помалював!" І Влад несеться назад, хапає баночку з фарбою, соває знову (закритою) по машині і зосереджено: "Колесо малюю один, два, колесо три, чотири - о всі помалював. Тепер всю машину помалював, бачиш, мама - дах червоний, двері червоні, колеса червоні - гонка машина ЧЕРВОНА в мене є"
Були ми нині в гостях у старшої пані, яка все плутає вік малого. і в черговий раз вона його нині питає: -Владюсь, скільки тобі рочків? -цотиви(навіть не задумався) -ага; я тихенько перепитую: -як чотири???? малий додає не змінюючи інтонації відповіді -буде літом! І не здурив, просто не до кінця уточнив інформацію..
Зробила зауваження, щоб не ходив по калюжах ( бо бігати по них можна у гумачках). Прийшов додому, роззуваємся і каже "але чоботи такі були нечемні, не слухали маму, по калюжках ходили..."
Приміряю обновки, синок оцінює - Синусь, дивись, гарно мамі в цьому? - Гарно. - А в цьому? - Угу. - Дивись, а отак? - Ооо, гарно, так дуже гарно тобі! ... і після секундної паузи, тоненьким, жалібним голосочком: -... аж плакати хочеться...
Малий з татом грається в підйомного крана (тато на витягнутих руках підіймає малого) Потім починається розбір "складових" А де в крана стріла? - То руки! А де в крана опори? - То ноги! А де в крана кабіна? - Голова! А де в крана бензобак? Деть показує на живіт! З того всього не витримую і питаю, де вихлопна труба. І деть таки не помилився....
олівець і фарба? --- дописи об"єднано, 21 Грудень 2015 --- А у нас якось майже немає смішних слів а я так хотіла їх записувати Хіба десь біля 1,5 року казав "капуся" (капуста), "бадулька" (цибулька), "нупт" (нуль), "сіпетки" (шкарпетки) але вже за пару тижнів сам виправився. "Кесікі" (фіксики), "мімешалка"(бетономішалка), "каясоля" (парасоля), "пезник" (пензлик) і "сямастєри" (фломастери), "бубельки" (бублики) то вже десь від 1,9 до 2 Зараз хіба "бібатєка" (бібліотека)
зараз маємо - сісянка(=сметанка) і плять(п*ять). як вперше почули з чоловіком "плять", то була в нас "німа сцена"))) в нас так ніхто не говорить, зразу почали думати де дитя набралося нецензурщини, а потім К щось рахувала, ну і виплило реальне значення слова
Афтепатна історія про родстер( Divchyna vesna спешелфою ) -мама, а ти памятаєш я вчора Любі казав, що дам їй родстером поїздити? -памятаю, -я напевно раптом передумав, - а чому ти передумав? -ну ти ж моя мама? моя! а вона чужа Люба? чужа! то як я дам їй родстер, а вона не захоче віддавати і дядя її теж не захоче віддавати, то шо ми битися з ними будем???? -та , напевно , не будемо. а чому ти вирішив, що вона не захоче віддати родстера? - ну бо хто ж родстера віддає???!!!
Посадила малеча всіх звіряток півколом і розповідає їм казочку: " В темному-темному лісі жив страшний сірий говк (вовк). Було йому дуже сумно самому(( І тут, одного разу, говк чує, що хтось стукає у двері до його хатини, запитує: -Хто там? А грубий голос йому відповідає: - Це я, твоя рідна сестра - ЗАЄЦЬ ))
1. Це з англійської "open and shut" (закрити відкрити), round (круглий), swіsh (свист). Як його не вчу правильно казати, а він все одно опензаць . А то все через мультик про автобус, який він на англійській дивиться. Він любить з нього все повторювати. 2. Абракадабра - ходить по хаті і "афафафабра - стіл", теж десь з мультика вицепив. 3. Мася, то він так на сметанку кумедно казав раніше. 4. Ахлятор - ніхто не здогадається, що це - перфоратор.
В мене, коли синочок менший був, то пісеньку співав. Моя мама гарна, така СІЛІЗАРНА. Що то за слово "сілізарна" досі незнаю. Це щось по його. Але, мабуть, щось хороше ))) Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
Останні к-ка днів переслідує нас всюди пісня Дзідзя Павук ( то всьо радійо). Вчора гуляли і на стіні сидів великий павук ( пригрівся на сонці). Синуля як закричить "Мама , дивись Бодька бос всіх павуків". Як я реготала, і він зі мною.
А в нас в малого перед Миколаєм з"явилися нові улюблені пісні, ходить по хаті і співає (або вимагає, щоби в ютубі включити і підспівує): Ой, то, то, Микуляю Уубить, або ж Сятій Куляй, сятій Куляй! (старший співав до свята готувався). В минулу п"ятнцю в старшого в школі було свято, співали, вірші розказували. І от виходить під час співу на сцену Миколай, після пісні починає давати дітям подарунки. Ми сидимо в другому ряді, малий зіскокує в мене з колін і несеться до сцени: "Гєбу Куляй аяяякі!" (Глєбу Миколай подарки). Ледь його наздогнала перед сходами ))) Після того, як знайшов під подушкою подарунок, та ще й батьки передали від Миколая, то з того часу ходить і по декілька разів на день підбігає "Сятій Куляй іде!", ще певно думає, що щось принесе ))) Ну і взагалі в нас мова ще та (старший одразу почав говорити рано і дуже правильно, а малий навпаки): цукоки, сесеткі - цукорки, конфетки; сініна - машина; аяякі - подарки; Коуа - школа.
Поки не забула: Допитуюсь в малого чи хоче сестричку. Хоче. Далі діалог: - А де ми її візьмемо? - Мама народить - А де мама її візьме? - В пузіку виросте і народиться. - А де вона в пузіку візьметься? - Тато зернятко дасть, от і візьметься.... Малий летить на кухню "Тату, дай скоріше зернятко мама доцю народить" Або - А навіщо машині дах? Є ж кабріолети - Щоб вітер не дув, щоб дощик не падав, щоб сніг не залітав. - Тож можна парасолю взяти і не буде сніг залітати. Він часом такі висновки недитячі робить, що я лякаюсь...
моя теж давня фанатка автобуса. у неї поступово прогресує вимова тих слів, зараз апасянт (open and shut), вандаванд (round and round), а swish-swish довгий час було пісь-пісь але загалом бачу користь від мультиків, свого часу україномовна Пепа їй стартонула активне мовлення. ми з нею розмовляємо - то вона якось фрази майже не копіювала донедавна, а якийсь новий українською подивиться - день-два ходить як зюзюмна папука (так звалась розумна папужка перший час), повторює фрази, а на третій їх уже пристосовує до життя і вживає доречно.
Вимкнули світло.... мама зла, як... бо свята готувати. Сидимо при свічці , синок:"Мам, а той дядько, що світло виключив- заєць?".Кажу "Ні, сину він трохи не те, щоб заєць, а..." не дає довидумати, каже " Він -йолоп" (де таке чув не відомо наразі, ми тАкі слова не кажемо при нім або заміняємо на щось типу "заєць")))) Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk