Дитина відмовляється від грудей. Допоможіть!

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем natorella, 26 Червень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Відповідь: Дитина відмовляється від грудей. Допоможіть!

Jalla, я якраз хотіла питати, може ви йому зачасто груди даєте. В мене малеча теж декілька раз було, що плакла, крутилась, їсти не хотіла. Просто дала їй спокій і стала годувати рідше. Відповідно вона тепер їсть рідше, але прикладається надовше. Росте дитина, відповідно і поведінка міняється. Треба просто добре придивлятись і підлаштовуватись під малечу.
    Щодо рахування мокрих підгузників. Необов'язково голопопити. Зараз є підгузники з кольоровою стрічкою, яка міняє колір від дитячих випорожнень. Відповідно ви бачите, коли Підгузник мокрий, одразу міняєте і так рахуєте кількість попісів. Все дуже просто.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я вже тоже так думаю...
    Тут річ в тім, що за останній місяць малий дуже мало набрав по вазі, а ще й хвороба і у мене відповідно спрацював так би мовити рефлекс- чим побільше годувати, чи частіше прикладати))) Може і перестаралася..

Ну, і ця ніч у нас вже набагато краща. Ура, Андрійчик знову зависав на циці (практично нон-стоп, напевно надулужував згаяне))), а мама мала можливсть поспати. Яке ж то щастя.:girl_claping:

Побачим який буде день.

3. advocat

advocat Well-Known Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Дуже прошу допомоги!

вік дитини - 3 міс. 10 днів
    скільки разів ви годуєте вдень - що 2 год, прикладаю частіше, але вона відвертається від грудей.
    скільки вночі - іноді 2 рази іноді 3 рази
    чи годуєте через накладку - ні.
    як часто й у яких випадках використаєте дурак/соску (або дитина ссе палець- не використовую, проте часом ссе кулачки недовго кілька хвиль як дрімає. В такі моменти пробую прикладати до грудей, аое вона відвертається і далі тягнеться до кулачка.
    чи даєте і скільки дитині додатково даєте суміші, води, чаю або ще чогось
    із чого даєте (пляшка/ложка/чашка/система для догодовування буля грудей). - нічого.

Суть проблеми. В дитинки ввечері часто кольки, вона дуже плаче, часом аж так сильно що нам аж страшно. Ми вже все перепробували. Ну і звісно, що всі кажуть що найкращий спосіб у такі моменти давати груди і дитина заспокоїться. Проте, при спробі її прикласти вона відвертається і кричить ще гірше. І так по кілька разів. Вдається її погодувати аж коли задрімає. В такі моменти мені просто жити не хочеться. Відчуття, що я їй якась чужа і непотрібна. (Такі щасливі ті матері, дитина яких живе біля грудей і вони так можуть заспокоїти дитину) . Моя доня тільки швидко поїсть і відвертається. Раніше я думала, що можливо вона просто їсти не хоче. Але от сьогодні, вона плакала майже без перестанку дві години, я час від часу пропонувала груди, вона відверталась і плакала ще гірше, груди навіть не пробувала брати. Я розстроювалась і продовжувала заспокоювати її всіма відомими мені методами. Коли плач вже тривав третю годину, чоловік сказав, щоб я сцідила молоко і погодувала дитину з пляшки чи як, бо очевидно, що плаче вона від голоду.Спочатку я опиралась, але зрештою зробила як сказав чоловік, проте не брала пляшечку, а годувала з ложечки. І, о диво! вона поїла і за хвилин 5 заснула спокійно. При цьому наголошу, що я постійно її заспокоювала протягом того часу її істерики і коли вона заспокоювалась пропонувала груди, проте вона починала плакати знову і сильніше, а груди навіть не пробувала брати.
    Чоловік бачачи все це сказав, що я помішалась на грудному вигодовуванні, і об"єктивно не оцінююю ситуацію, а грудне годування їй не йде, їй не подобаються мої груди, загалом в мене вони якісь не правильні як дитина їх не хоче. І наостанок додав, що завтра йде по суміш бо вже не має сили дивитись на те, як я дитину до істерики доводжу. Я в сльозах, і не знаю що робити...
    НЕ знаю як бути. Допоможіть, буд ласка, дуже прошу. Я так мрію годувати дитину якумога довше... проте на жаль не отримую підтимки в цьому від рідних...

4. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Дуже вам співчуваю, оскільки підтримка близьких є дуже важливою.
    Можу лише сказати, що читаючи вашу розповідь я одразу згадала наші кольки. В нас було ідентично, малюк відмовлявся брати груди, коли болів животик, а животик болів не лише вечорами, як часто буває, а майже цілий день. Мене також це дуже засмучувало, бо знала що якраз цицьою і лікують. Не всі дітки однакові... Довгий-довгий час я годувала дитину тільки на сні, бо після кольок в нас почалось відмовляння від грудей через сильний потік молока. І аж близько 4,5 міс. мій малюк навчився справлятись з потоком і ми нормально гамаємо. Головне не опускати руки. Мама знає, що краще за грудне молоко не може дитині дати...

Спробуйте поговорити з чоловіком, пояснити, що так буває і то не зацикленість, а природнє бажання дати своїй дитині тільки найкраще. З сумішами теж не все так гладко, люди діткам місяцями не можуть підібрати суміш, алергії, запори, несприйняття...

• Подобається Подобається x 1
  5. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

і в мене з обома таке було - під час істерик груди не брали. Коли вдавалось трохи заспокоїти (носили на руках по черзіз чоловіком, колихали, співали), то прр спробі запропонувати груди, істерика відновлювалась, дитина вілверталась від грудей, викручувалась, відштовхувалась руками... Погодувати вдавалось тільки в сні...
    Це дійсно дуже важко пережити (і фізично, і психологічно), особливо з першою дитиною (з другою я вже була готова).
    Звичайно, груди в тому не винуваті, причиною є незрізіть нервової і травної системи. Це проходить (в нас до півроку було).
    Ви молодець, що розумієте важливість гв для вашого малюка і продовжуєте годувати в цій складній ситуації. Сподіваюсь, що і ваш чоловік це усвідомить і ви знову здобудете його підтримку.
    Можливо, щоб розвіяти всі сумніви, вам варто поспілкуватись з консультантами з гв?..

6. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Така поведінка дітей не рідкість. Читаю ваш допис і згадую нас. Синочок теж часто вередував біля грудей. А в період від 3 і десь до 4 міс, в нас були постійні істерики як ви описуєте, тільки молоко прибувало- відвертався і плакав, навіть 1 хв деколи не їв. Розумію, що ви розстроєні, бо сама за цілий день таких істерик мало не плакала. Але це треба просто прийняти і пережити цей період.
    Ви все правильно робите, ми теж годувалися тільки на сні. Чи немає в дитини улюбленої циці? В нас коли була черга "не любимої циці", я лягала до синочка валетом і так він трохи їв. Пробуйте годувати в різних позиціях: лежачи, на руках тримаючи, зверху на цицю класти дитину і т.д. Малий почав краще їсти коли я його носила, колисала, міг так 30хв-1год їсти собі. Зараз теж найкраще їсть коли має засинати, такі істерики вже в нас дуже рідко.

7. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Щоб трохи заспокоювати дитину між годуваннями кладіть собі чи чоловікові на живіт шкіра до шкіри, тепло і дотик до мами сприяє зменшенню колік, в дитинки відходять газики , їй стає легше.
    У такому віці як 3-4 міс дуже часто діти відмовляються і вередують біля грудей. Головне ваша наполегливість і не опускати руки, той період мине і ви будете насолоджуватись ГВ. Старайтесь побільше прикладати коли дитя спить.
    Старайтесь не допускати великих проміжків між годуваннями, якщо бачите що проходить вже десь до 2 год, можете заколисати дитину і погодувати, якщо не виходить то можна давати з ложки як ви і робили, а тоді коли засне давати груди.
    Ще спробуйте різні пози для годування, буває що діти мають улюблену сторону і не хочуть повертатись в неулюблену, є діти які не люблять лежати колискою, а залюбки годуються в інших позах.
    Пози для годування:
    Часто така поведінка в дітей з"являється при гіперлактації, дитина хоче спокійно розслабитись і смоктати а молоко сильно тече і малятко починає нервуватись .При гіперлактації добре годувати в таких позах щоб грудь не була вище голови дитини, наприклад дитина лежить в мами на животі.
    Скажу чесно, у мене з малою було теж саме і рідні на мене тиснули, але я не здалась, якось воно так несподівано минулось.
    Ви молодці що налаштовані довго годувати, головне ваша наполегливість, терпіння, а оця криза скоро мине, не опускати руки ні в якому разі, настане час і ви про це все забудете і будете відпочивати і насолоджуватись ГВ.
    А з чоловіком варто обговорити все таки важливість, переваги і користь ГВ, дайте почитати статті про гв і що в дітей бувають такі періоди відмов від грудей. А то що він там говорить що дитині не подобаються груди чи тому подібне то такого не може бути це в перли.
    В першу чергу заспокойтесь і думайте про позитивне, можливо ви нервуєтесь і дитина відчуває ваш стан. Зберігайте спокій і теплу атмосферу в сім"ї, все буде добре.

8. advocat

advocat Well-Known Member

Дуже дякую всім хто відгукнувся!
    Мені дуже допомогли поради та Ваша підтримка.
    Не можу сказати, що всі проблеми вже подолані і в нас все ідеально, бо буває по різному. Але мені здається що найкризовіший період вже позаду.
    Коротко скажу, як переживали цей період.
    Насамперед, я набралась наполегливості. Терпеливо переживала кожен раз, коли доня відверталась від грудей і пропонувала пізніше знову, чи заколисувала і пропонувала груди, чи як тільки чула, що вона будиться зі сну... і все по трохи вдавалалось.
    По-друге, я озброїлась винахідливістю. :)) Дослухалась до порад про зміну позицій для годування. Бувало, що годувала, стоячи та одночасно пританцьовуючи, погойдуючись на фітболі.
    По-третє, вирішила у цей кризовий період більше часу проводити з донею, близько контактуючи з нею, частіше практикувати контакт "шкіра-до-шкіри". Тож закинула всі домашні клопоти і побут та старалась побільше бути з донею.
    І коли траплялються моменти, що доня їсть довго і проводить по півгодини біля грудей, я в такі моменти найщасливіша мама.

9. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

здрастє, прієхалі. новий застій і малий відмовляється від обох грудей. кричить гам і не їсть.і так, і сяк, і на руках ношу, і татко приспівував, медом мастила :girl_crazy:, ну що ще зробити???

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

тест на вагітність?
    або місячні почались чи почнуться скоро?

11. Людок

Людок New Member

Думала, що це перл.
    Хіба, нє?

12. PanteraLviv

щоб щось порадити мало інформації.
    Причин може бути багато:
    - стрес в матері і в дитини, переїзди, гості, зміна обстановки
    - стан здоровя дитини (зуби, животик, молочниця, закладений ніс, горло і ще багато інших дискомфортів.
    - дитина постійно чимось занята і їй "немає часу" на цицяння, діти в такомц віці дуже рухливі і активно вивчають світ
    - забагато дорослої їжі (хоча не думаю що це ваш випадок)
    - лактостаз, наближення місячних
    - відволікання під час годування, розмова по тел, телевізор і т.д
    - дитина отримувала недостатньо уваги від матері протягом останнього часу і відмова матері дати цицю коли дитина цього хотіла.
    в першу чергу заспокойтесь, проаналізуйте що могло би спричинити відмову, можливо це і той лактостаз. Подивіться в ротик чи читсий, може десь зуб на підході. Щодо застою почитайте тему про лактостаз.
    А на сон бере? Переважно діти під час відмов беруть на сон нормально.

13. Almariel

не перл. зміна гормонального стану, відповідно можлива зміна смаку молока.

14. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

оце точно)) у мене як тільки почались місячні перший раз ( доці було 1,1) - то тих 5 днів малеча практично не хотіла їсти ,викручувалась, кричала, виручала доросла їжа. Тільки пройшли і ми повернулись до активного ГВ

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

узд не показує вагітності. місячні..ну як соізволять прийти..3 місяці вже чекаю.

---------- Додано в 19:22 ---------- Попередній допис був написаний в 19:17 ----------

нє, стресів не було, ніби здоровий, на зуби інших ознак нема, лишень в хаті дуже-дуже сухо, оактостаз я заробила, бо козик не їсть вночі. вже пару днів так було, що аж 5.20 просив груди, але їв обидві. а сьогодні ні. тобто навіть вночі не дуже активно. он була з іншими дітками, то він подивився, трошки понямав, я сцідила що могла, ну і на денний сон було "ну ок, тільки відчепися мама", проте з застояної груді пішло трошки чогось такого на зелений сир схоже. сподіваюся, цей лактостаз ми обійдемося без масажів. і в сні дуже неохоче їв, за 2 підходом ледве один прилив. я от про увагу думаю...я малого страшно сварю за дроти і забираю, і по руках хляпну, обіжається. ну але дротів не поховаю:girl_cray: а йому пояснюй-відволікай, толку 0.

16. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

чую про таке часто, і то має свої причини, хоча може на фоні критичних днів і не спостерігатися відмови. наприклад, моя донечка ніколи не змінювала поведінку при місячних, молочко їй смакувало так само, як і в інші дні.

---------- Додано в 19:47 ---------- Попередній допис був написаний в 19:43 ----------

так судячи з Вашого допису, мені чомусь здається, що то "вікове" )
    якщо дитина стає близько року активнішою і вже потрошки незалежною від мами, то й з ГВ може щось отаке спостерігатися.
    багато матусь отаке "відволікання" близько року хибно трактують, як остаточну відмову від грудей. думаю, що Ви в цю пастку не втрапите, бо Вас це хвилює) є такі, що радію, бо вже - кінець )
    пильнуйте, щоб вночі було хоча б одне прикладання, в районі 3-5 год (може то трохи умовно, але треба, бо !замовлення на молоко" приходить вночі), то таки допоможе не втратити лактацію, хоча і вдень можна дати на свою вимогу, але то доведеться мінімізувати зовнішні подразники інтересу )

17. PanteraLviv

Це і є причиною відмови від грудей, дитина образилась. Діти коли ображаються на маму то відмовляються брати груди. Зараз приділяйте багато уваги дитині, говоріть багато з малюком, але з посмішкою на обличччі з гарним настроєм, бавтесь разом, не піднімайте голос на малого, подумайте на що би можна було відволікти щоб його зацікавило і він забув про ті дроти.

18. Boykivchanka

Boykivchanka New Member

Може хтось щось порадить... Малий (3,5 місяці) почав відмовлятись від грудей. Спочатку мені вдавалось нагодувати його під час сну. Я чекала, що то перейде, але воно щось гірше стає: малий плаче, шукає їсти, а коли я даю він відвертається. Почав менше набирати вагу, а за останній тиждень вага навіть дещо зменшилась. Мене переконали дати суміш. Суміш малий з’їв. Тоді я попробувала зцідити молоко і нагодувати з пляшки, а він знов не їсть. Що робити? Дуже хочу годувати дитину. В мене старший теж вередував, і я зціджуваля і кормила з пляшки, але молоко швидко пропало:girl_sad:

19. Almariel

викинути пляшечки, дурники, допоювання, організувати спільний сон, побільше носити на руках.

20. PanteraLviv

Пляшка і суміш це ваші вороги. Якщо годувати зцідженим то із шприца чи з ложки. Спочатку буде трохи розливати, але за 2-3 рази навчиться так їсти. Але зціджувати тільки в крайньому випадку, коли дитина вже дуже голодна, довго не бере груди.
    Молодці що хочете годувати, заспокойтесь, в такому віці діти дуже часто відмовляються від грудей, але при правильних діях матері та її наполегливості дитина від грудей не відмовиться.
    - годуйте на сон, під час сну. Якщо не бере з першого разу, робіть декілька спроб прикласти коли спить.
    -поміняйте, попробуйте різні пози, буває що діти відмовляються від деяких поз, а в інших їдять нормально. Див тут
    -не робіть великих проміжків між годуваннями, чим голодніша дитина тим важче їй взяти груди. Якщо бачите що вже проходить 2 год, старайтесь заколисати, діти на сон беруть груди охочіше. Якщо дитина вже дуже зголодніла і не може прикластись можете дати 20-30 гр зцідженого молока, а тоді прикласти до грудей.
    -побільше носити на руках, спільний сон, як тільки бачите що дитина хоче спати і засинає тоді прикладайте.
    - і ще важливо щоб ви заспокоїлись, дитина відчуває ваші переживання.
    Все буде добре, пройде той період і ви будете насолоджуватись ГВ.