Дитина потрапила аварію! порадьте, що робити

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Уляночка, 12 Червень 2009.

1. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Відповідь: Дитина потрапила аварію! порадьте, що робити

Уляночко, передайте їм що все буде добре. Мусить бути. Головне всі вони живі!!!!!!

• Подобається Подобається x 12
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я згiдна що можна звернутись до психолога щоб якось "правильно" поговорив з дитиною. Знаю по собi. Три рази була в аварiї, i осад величезний залишився. Не дай боже якщо ще раз попаду, то точно запишусь до психолога, бо то тяжко самому боротись.
    I ще, надiюсь що Надiйчина родина буде клопотати про якусь компенсацiю з боку водiя? Надiюсь водiй не втiк з мiсця пригоди? :girl_mad:

• Подобається Подобається x 16
  3. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Уляночко, передавай Надійці щоб трималася, вона ж таке миле сонечко.

• Подобається Подобається x 9
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

І ще передавай, що ми її не жаліємо, ми співчуваємо й співпереживаємо!

Допомогти якось можна?? Уляночко, пиши все що знаєш, тримай нас в курсі. Особливо тих, хто далеко!

Будемо молитися!

• Подобається Подобається x 12
  5. katrinka

katrinka Well-Known Member

підтримую дівчат, молюсь за ВАС, все буде добре, а аварію скоро як уривок з фільму будете згадувати.
    щодо аварії і дитячого сприйняття. тут правильно писалось, дитина ще це все не дуже розуміє, 2 рочки маленьке, і сприйняття трохи інше ніж в дорослих. дитяча пам"ять має здатність викроювати трагічні випадки. в моєї співробітниці дівчинку 9 років теж збила машина біля їх дому. дитина була вся поламана, лежала довго в реанімації, навіть священника до неї кликали, думали не виживе. от коли вона поправилась навіть не пам"ятала що сталось, якраз моменту аварії. довго її витягували, щоб на ноги поставити, але дяка Богу дівчинка дуже гарна, здорова (є деякі проблеми після довгого лікування, але загалом ок), розумна, 11 клас закінчила. а от про аврію знає лише з розповідей. краще дитину переключити і вона не буде сприймати цю подію як щось особливе.
    я теж була в аварії, дуже серйозній (туристичний автобус кілька раз перевернувся на великій швидкості) довго відходила, бо пам"ятала кожен кувирок, шум піску і скла.... я не спала, всі інші пасажири спали і толком навіть не зрозуміли що сталось. єдиний страх, який от вже третій рік періодично відновлюється, це їзда на автобусі в вечірню пору.
    згадала минулий рік, як з Алушти вертались автобусом ввечір до Сімферополя:girl_haha::girl_haha::girl_haha: мені і так коліна тряслись, бо сиділа ззаді і дороги не бачила (ще й місцевість гориста конкретно) так ще й малий заладив: "а ми з дороги не з"їдемо? а ми ні в кого не стукнемось? чому ми так швидко їдемо, тормоза не працюють???" і так годину часу:girl_cray:, то я за ту годину все життя заново пережила:girl_mad:

• Подобається Подобається x 19
  6. Olenka

Olenka Well-Known Member

Це жах! Я просто в шоці...
    Хороший невропатолог дитячий в Чорнобильській лікарні. Прізвище Миронович.
    Знаю ще хорошого психолога, але не знаю чи вона з дітьми працює. Якщо потрібно - то взнаю.
    А в якій лікарні чоловік лежить?
    Я після аварії 2 роки не їздила за кермом. А коли сиділа з боку, то постійно тормозила ногами. А коли все-таки наважилася сісти за кермо, то "косила газони", бо боялася зустрічної машини. Попали в аварію також у негоду.

• Подобається Подобається x 15
  7. Mokka

Mokka Well-Known Member

Жах, я собі уявляю, як Надійці було це побачити!
    Я знаю хорошого, дуже хорошого невропатолога - Токарєв, має свій приватний кабінет в поліклініці біля церкви, на бічній вулиці Вол. Великого, не пам'ятаю, як та вулиця називається. Але він дорогуватий....

• Подобається Подобається x 9
  8. Alias

Alias Well-Known Member

Спершу й не зрозуміла про що написано було..перечитала вдруге..дійшло..ЦЕ Ж НАДІЙКА, а КУСЯ-то Вікуська! Боже, який жах! Добре, що хоч так обійшлося, а не гірше.Ми теж в чотирирічному віці пережили аварію..п"яний водій вирішив розвернутись без попередження і там, де це робити не можна було.Ми з сетричкою спали на задньому сидінні, то від удару просто попадали на підлогу.А страху не пам"ятаю.мабуть дитяча психіка більш гнучка і захищена від таких психологічних травм.Бажаю їм здоров"ячка .

• Подобається Подобається x 16
  9. Макарена

Макарена Well-Known Member

Уляночко, передавай Надійці хай тримається і не думає розкисати! Зараз найважче саме їй...Навіть уявляти не хочу те, що вона побачила і відчула...Але найгірше вже позаду, дякувати Богу всі живі! З чоловіком усе буде добре, а маленьке мамине сонечко швидко все забуде і навіть не згадає. Здоров"я їм та витримки.
    П.С. Пиши обов"язково, якщо потрібна наша домомога.

• Подобається Подобається x 10
  10. Jasmin

Jasmin :)

Я на форумі ще не всіх знаю, поприте не мені не менш моторошно читати про те, що трапилось .... уявляти навіть страшно.
    Бажаю Наді та її сім"ї здоров"я, а також витримки, бо все, що вона зараз переживає нам уявити важко, а їй з тим всім треба жити...

• Подобається Подобається x 13
  11. irushka

irushka Well-Known Member

Психологи і психотерапевти дитячі, які можуть дати раду такій проблемі є в Джерелі. Я якось говорила з однією психологом звідти і вона розповідала про хлопчика, який після аварії мав сильний страх, але грамотна терапія йому допомогла. Та, сподіваюсь, Вікусі воно не знадобиться і Надійка сама дасть тому раду.

• Подобається Подобається x 10
  12. Олюська

Олюська Well-Known Member

Відповідь: Відкрита велика жилєтка :)

Щось чути від Надійки?

13. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

я тут...важко шось писати...зразу прошу вибачення за помилки, бо руки і ноги ше досих пір трясуться...сил майже нема... спочатку був шок...наступного дня сплакалась....а тепер вже трошка легше...тільки дуже важко дивитись з вікна на місце аварії...переходити дорогу боюсь шалено...їду маршрутці також вся зжата і постійно хочеться кричати до водія...ну куди ти женеш?

Напишу трошка про Кусічку...спочатку вона зовсім ніц не розуміла...прийшла до себе і перестала плакати через 1 год. після аварії...розказувала бабусі шо був бах і машинка стукнулась...і в татка велика буба...це все шо вона пам'ятає...час від часу розказує це мені, але в спокійному тоні...
    далі мої спостереження...
    перша ніч - ставала тільки декілька разів...дивилась чи я поруч...
    друга, третя - просто суперові
    Нічого особливого за нею не спостерігаю, окрім двох але...
    1 - не хоче нізким залишатись...постійно хоче бути поруч зі мною(але я важаю шо це нормально)
    2 - боїться доща (але вчора виходила з нею в магазин під час дощика...була в мене на ручках, то ніби все ок)

дякую всім за підтримку....я вас люблю....

Завтра буду мати список медикаментів для операції....сама операція в середу...
    фінансової допомоги поки що не потребуємо...

Останнє редагування модератором: 15 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 59
  14. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Добре що ти вже знов з нами!!Молодці ,що так мужньо все пережили.Але історія все одно бррр..аж мороз по шкірі.Тримайся,сонце.

• Подобається Подобається x 17
  15. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

За кермом була жінка з 5-ти річною дитиною...вона втекла з місця аварії...
    потім вони(жінка поїхала додому і привіз її вже чоловік) нас знайшли в травмпункті на Виговського...і там викликали міліцію...але ми не дочекались, бо приїхала швидка...людоньки якби ви знали, які там в травмпункті дибіли...вони навіть не могли Володі накласти якусь людську пов'язку...їм тільки головне було 150 разів записати як нас звати...де ми живемо...і т.д.

але вернусь до водія....там все дуже тяжко...
    машина (нісан кашкай) куплена в кредит, страхова 50/50 і від третьої особи... вони роблять з себе жертву...бо ремон машини оцінили в 15тис.грн...дружина в шоці не може до себе прийти...в нього хворе серце...має якийсь бізнес - весь в кредитах...
    пропонує нам 3 варіанти розвитку подій, але ніодин з них не задовільняє нас...бо всі варіанти зводяться до того шо він нам нічим не помагає...ми радились з юристами...то вони зовсім іншої думки...

• Подобається Подобається x 32
  16. Олька

Олька Well-Known Member

Тримайся, СОНЦЕ!!!! Добре, що всі живі!!!!! Буду молитись за твою родину!

• Подобається Подобається x 8
  17. Масік

Масік Well-Known Member

Nadijka Щойно побачила цю темку, дякувати Богу всі живі, це саме головне. Якщо необхідні ще невропатологи , то можу також порадити кількох з Чорнобильської.

• Подобається Подобається x 5
  18. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Надійко тримайтеся. Я з Вами!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 4
  19. Oddly

Oddly Well-Known Member

Люди!!!! Ви ж люблячі мами і тати!!!!!!!
    Не переходьте дорогу у непередбачених для цього місцях!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще й з маленькими дітьми!!!!!!!!!!!!

я дуже співчуваю Надійці і її сім"ї,
    але так само дуже співчуваю і тій мамі-водію!

Дорога - це зона підвищеного ризику, і ми, як батьки, повинні це розуміти!
    Статися може всяке, навіть на самому переході, і навіть на тротуарі може збити машина (бувають різні водії, недбалі, або п"яні, або одне і те ж разом взяте).
    але якщо потенційному ризику можна запобігти - а ми все одно кілька метрів до пішохідного переходу знаходимо причину не добігти - то про що тут говорити можна?

Надійко, ще раз вибачте, що можливо вам ці слова зараз неприємно чути, але це гірка правда.

бажаю вашому чоловікові якнайшвидше одужувати, а вам сили і терпіння його підтримати і самій триматися!

• Подобається Подобається x 38
  20. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

так, ми люди і ми часто робимо помилки....я вірю, що то остання помилка Субчаків............я тебе лю.....

• Подобається Подобається x 13