Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем соломійка, 21 Листопад 2010.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Відповідь: Дитина нічого не їсть крім грудей. Чи треба переживати?

Я думала, що то тільки з моєю дитиною такі проблеми, нам скоро 1,4 роки, а в нас основна їжа, то ...циця, коли була жара, то в прямому розумінні, дитина нічого не їла, крім циці, зараз трошки почала їсти, але з харчуванням в нас таке з початку самого прикорму, то їсть, то не їсть, як їсть, то дуже мало, зранку циця, в обід зупка, ввечері знов циця, якщо м`ясо, то без нічого, сир твердий, банан... одним словом асортимент невеликий. Я трохи заморочуюся тим, бо в неї гемоглобін невисокий, хоча дуже активна, стараюся, хоча б трошки, але, щоб з`їла.
    в мене інколи таке враження складається, що вона до того ніколи не дійде, поки будуть груди...

2. Valensia

Valensia Well-Known Member

Бачу, що я не одна така, і не тільки в мене така капризуля. І дітки всі приблизно одного віку, може то щось вікове, і вони його переростуть (зубний біль, як варіант...) ?

3. irushka

irushka Well-Known Member

Теж почитала тут і трохи відлягло, бо мій малий останній тиждень теж майже нічого не їв, і я би не сильно переймалась, бо є циця і дитина активна, але вже пахло від нього ацетоном і я дійсно переживала. Думаю, що ацетон таки від голоду був, бо інших причин не бачу, але сьогодні поїв гарно, то я щаслива :).

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

І наш не їсть. Нічого взагалі. Я направду не знаю, чим та дитина живе! Єдине - то кусник хліба може в руку взяти, та й так з ним ходить, поки кури не вкрадуть чи псові не дасть:)
    Найбільше мене мучить те, що в плані "покуштувати все до півтора року" в мене були тааакі надії на це літо... Ех... :sad:

5. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Моєму малому на їжу було фіолетово десь до півтора року. А потім поступово, поступово порції стали збільшуватись суттєво. І в пізнішому віці були періоди , коли висів на грудях. Зараз претензій до їдження не маю жодних (навіть бабусі задоволені), від його "мама, хочу їстоньки" відбитись нереально. Ми були на педприкормі.

6. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

при чому тільки на зупу і бульбу, а побачив пляцка, то цицю лишає біжить і кричить дай дай!

нам це також не грозить, все що покуштував то було до року. Тоді ще був якийсь інтерес до їжі, зараз навіть попробувати не хоче. Називається став розумніший вже розрізняє, що смачніше для нього.
    Їсти в кріслі для годування взагалі не хоче, я вже давно його туди запхати не можу. Якщо їсть, то стоячи біля крісла на кухні, прибігає кусьне щось або лизне і побіг), то при тому що всі сидять за столом і їдять.

7. Valensia

Ага, як котик чи песик, з руки :) А ще їсть від старших діток, сусідських або родичів, але теж небагато :)

8. Lapatulya

От в нас теж саме, як бачить, що хтось їсть, біжить і кричить: "дай", а попробує , зразу ж плює...

9. bilo4ka

От сьогодні зранку зїли цицю і кусок вареного буряка (готувався борщ і Марко сказав дай) Погуляли дві години прийшли нічого їсти не хотіли. знову циця і спати. Тепер в кращому випадку зїсть щось ввечері, ну хіба це нормально?(:)girl_cray:

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

а не пробували методи педприкорму задіяти?
    посадити дитину на руки під час сімейної трапези і смачно наминати?

11. Lapatulya

Ми так постійно їмо, вона все їсть, те що ми, я окремо взагалі не готую, бо те що готувала, то все викидала, але їсть як горобчик,трошечки...

12. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

В нас на цьому етапі все й закінчується, навіть не почавшись:) бо їсти він не хоче, а просто сидіти не має часу.

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Взагалі-то може бути варіантом норми.
    А печенька-фрукти-хлібчик їсть?

14. bilo4ka

анологічно ! ми з того і починали. Їмо тільки те що всі їдять, ніколи сумішей і всяких страв з баночок не їли.
    з фруктів хіба колись яблуко, і то пожує і виплюне. Печенько їсть з задоволенням, але я йому не даю, бо так цілий день і буде їсти тільки одне солодке, і іншої їжі взаглі тоді до рота не запхаєш((

15. Valensia

і в нас те ж саме...
    Сьогодні я їла бульйон з макаронами, то дала їй в тарілочку трішки, а вона захотіла мою ложку і з моєї тарілки. Попробуй не дай - крик! Все хоче їсти сама. Порозливала по собі, по столу, по підлозі, всюди макарони. До рота що донесла - те з"їла. То був наш сніданок, на обід декіька малюююсіньких кусочки кролика, тушеного в сметані. Побачила в мене в руках ізюм (я кекс пекла), то захотіла, "дай" і все!! З"їла добру жменю.
    Під натиском мами, мабуть таки піду здавати аналізи на глисти...

16. bilo4ka

ну як ви ходили здавати аналізи на глисти, який результат?

17. Valensia

довга історія...
    здали в приватній клініці кров на глисти(наша дільнична лікар сказала). Показало нам лямблії, перездали в іншій клініці - те ж саме, а аналіз калу нічого не показав.
    З тим всім нас відправили до гастроентеролога. В дитячій поліклініці всі у відпустці до вересня, на Дністерській в чорнобильській теж. Поїхали ми на Орлика. Там малу оглянула Шайдич В.Д., сказала здати кал на купрологію. Здали.Глянула результати, сказала, що їй не дуже подобається те що вона бачить, значить, мабуть таки глисти... Приписала нам антибіотики, бактерії, і щось для апетиту. Сказала прийти через 10 днів. Але моє материнське чуття чогось мені не дозволяло дати дитині антибіотик.
    Поїхали до Гайдука в інфекційну лікарню. Глянув на дитину, на аналізи, на рецепт ліків, і сказав забути про все. Що дитина просто вредна, і бере на жалість, не йти на поводку, не хоче-хай не їсть, запропонувати-не бере, то забрати. Їжа то не забавка, не давати нічого, поки не почне їсти. А кров на глисти -то дурість, бо наявність антитіл до паразитів в крові свідчить про те, що організм з ними бореться сам. І що лямблії є в кожного 4-го, ми можемо про то і не здогадуватись, якщо немає тривалих затяжних поносів і втрати ваги-то нічого страшного. Приписав попити Кіддіфарматон для апетиту.
    Не знаю що помогло, але якось раз через раз моя дитина їсть. Просто знайти підхід. Нам треба, щоб в кімнаті нікого більше не було, і нічого на столі, тільки тарілка. Я ставлю одну тарілку, їм сама і даю малій ложку/вилку. Їй стає цікаво і вона їсть. А не хоче-то їм сама. Нам так допомагає.

18. bilo4ka

о якраз мене про ці лямблії і цікавило) Недавно на дитячому майданчику одна мама розказувала , що в її сина також їх знайшли (здали аналіз, бо їв погано), пропила дитина якісь ліки і ніби краще почав їсти. Хто його знає... просто якось не хочеться затягати дитину по тих лікарях, бо походи до них то стрес, і апетиту він точно не поможе.
    Ми також їмо через раз, при чому цей процес в нас затягується на довго. Наприклад коли бульба була тепла і апетитна, то в малого апетиту не було , а коли вистигла, то вже і їсти захотілося. Бігав по цілій хаті з великою ложкою і собі жував потихеньку, а я незначай йому підкладала))

19. Valensia

знайома ситуація. ми так вчора їли терте яблуко. І апетит є, і їсти хоче, але шило таке, що не всадиш її. От я бігала за нею, і тільки та зупиниться, я їй ложку в рот, головне що рот відкривала і прицьмокувала "ням-ням".
    А за лямблії і Гайдук давав читати якусь медичну книжку, то там писало, що не таке воно страшне, як його змальовують. І не живуть вони в печінці, як говорить більшість.
    Мабуть, просто треба знайти підхід до дитини, і воно якось з часом минеться. Я надіюсь, принаймні :)

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дівчата, а який сенс такого бігання? Аби щось у дитину впхати? Ви не виховуєте таким чином поганих звичок?
    Я маю принцип, що їсти мається лише за столом. Хіба чай зі солодким можна у вітальні. І якщо малий лише дві ложки з'їв, то ніде я за ним не ходжу. Хочеш їсти - сідай за стіл. А так, якщо бігати, то дитина вчиться, що їжа - то забава й бігати доведеться постійно. Нащо робити таке, що спричинить ще менший інтерес до їжі й більше причин для мами до нервів?
    А я ще завжди переживаю, що таким чином дитина не навчиться поняття голоду й ситості, а то дуже важливо також.