Дитина не їсть або перебирає їжею. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Надька, 27 Грудень 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: Дитина не їсть або перебирає їжею. Що робити?

та такі ножки має, як сірники і ручки. Порівняно коліжанки малий, то виглядає, що дитина їсть.

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

по ідеї - то щось близьке до мого Дмитра. Але Дми їсть чемно, не переїдаючи і не перебираючи... я не дуже його стрункістю переймаюсь, бо в нього активне життя і не ставлю за мету *утіпуті-колобка* в такому віці.
    А от Сергійко не їсть майже сирих овочів. І відколи ГВ перестало бути основним - часом має закрепи. Як йому дати хоч трохи овочів? Він має всього 8 зубиків, пережувати тяжко, може... їмо з ним разом. Гарнір і салат, скажімо. Гарнір знямає, а салат плюне, навіть якщо і попробує куснути

3. natorella

natorella Well-Known Member

мої тож не їдять
    не люблять чи не хочуть
    навіть огірки, якими зазвичай діти люблять хрумати, не беруть до рук

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

але їм то не шкодить?
    ну але ладно, моє чудо хоч варену моркву їсть, і то добре...

5. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

в нас з харчуванням теж щось не дуже, раніше любив борщ і м"ясо і котлети, ага і навіть олів"є міг ложку з"їсти, помідори і огірки їв, дуже любив маслини, твердий сир їв, полуниці-малину, виноград, сливи
    зараз першого взагалі не хоче, дуже рідко супчик, але якщо колись їв з броколлі і з фрикадельками, то зараз тільки з макаронами чи гречкою і то трошки
    свіжих овочів не їсть, ягід-фруктів не хоче, тільки яблуко/груша/банан
    масла не їсть, варення ніколи не їв і не пробував
    творог тільки в сирничках, їсть йогурти і іноді п"є кефір
    молока не п"є, спробував десь після 2-х років і було в малого несприйняття, після того не давала
    раз в місяць може з"їсти кашу на молоці, 2-3 рази в тиждень їсть вівсянку на воді
    недавно знов почав їсти омлет, бо яєць теж ніяк не їсть
    зате млинці з сметаною, вареники, кнедлі, деруни все щоб сметани побільше, пів банки зараз може з"їсти
    картоплю варену їсть дуже рідко, в основному гречку і макарони
    м"ясо, САЛО то взагалі, може просто шпондер їсти без нічого:girl_impossible:
    найбільше любить печену рибу, може і варену їсти
    рибу їсть завжди на рівні зі мною і чоловіком, але в нас гарнір овочевий, а він просто рибу
    словом їсть всього потрошки і часто, але порції реально маленькі, багато продуктів не пробує навіть якщо їв їх раніше і каже, що не любить
    якби міг то їв би тільки фрі з макдональдз і кіндер джой
    а найгірше, що коли вдома то їсть під мультики

6. MaryF

MaryF Well-Known Member

То у вас ше добре їсть.
    В мене першого ніколи не їв і їсти не заставиш, бо там плаває цибулька, морква і т.д. Овочів ніяких не їсть, ні у якому вигляді. Рідко коли можу заставити їсти картоплю. З овочів рідко коли може зїсти кусочок яблука, раз в місяць банан і то не цілий. Молочного не їсть нічого ні молока, ні кефіру, ні йогурту, рідко сир в налисниках і то з варенням. Інколи може їсти вареники, але без сметани. В основному харчуємося кашами(в основному гречкою) і макаронами з маслом (але масло кидаю так, шоб не побачив, бо їсти вже небуде). Підливок ніяких також не їсть. З м"яса їмо хіба що ковбасу і шашлик. Сьогодні котлету порізала на такі пластинки як ковбаса, то не замітив і зїв. Яєць не їмо, бо має на них алергію. Риби не їсть. Горішки їсть. Він навіть, цукерки їсть тільки шоколадні без начинок. Смоктальні випльовує. Ну і варення, блінчики, то його найкраща їжа.
    Їсти я його не заставляю і ложкою не годую. В нас все на умовах: не поїсиш- не включу мультики, не підемо на навчання, не підеш гуляти і т.д., або зїсиш тарілку каші- дам хліб з варенням, шоколадку, печенько. Як не погоджується, то не заставляю, але через пару годин сам приходить і каже: ну добре, шо там треба зїсти. А, в от чоловік взагалі жорстко до того ставиться...не снідав з всіма, до обіду нічого не давати....і той ходить просить шось поїсти.

Це все про старшого. Молодший їсть абсолютно все. Навіть, одного разу павука зїв.

7. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

:lol:
    та як добре? без першого, овочів, ягід?
    чесно деякі дні їсть гарно хоч і мало (мене оте мало турбує), але частіше чую "не люба то" навіть не пробуючи:girl_cray:
    ну і п"є часто але по ковточку-два, щоб випив пів горнятка за раз то дууууже рідко, п"є воду в основному, іноді сочки

8. карапуз

карапуз Well-Known Member

Я б сказала, що не так вже і не дуже :girl_wink:.
    Мартинко мій не їсть ні м"яса, ні риби. Більше того, рибу він навіть ще і не пробував і не хоче. Мене найбільше то злить, що він навіть нічого пробувати не хоче, а відразу "ні". З овочів - огірок, з фруктів - яблуко, банан, іноді виноград.
    Найважче, коли ми не вдома. Поза домом він узагалі нічого їсти не хоче. За два дні, що ми були у Польщі, він з"їв одну булочку і йогурт :girl_sad:.

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:26 ----------

9. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ото вже точно - перебірливий! Хоч мій молодших такий самий. Але в нас, нажаль, така перебірливість завжди закінчується підняттям ацетону, який потім тяжко збити. Тому поки нікуди не їздимо... Переросте, поїздимо.
    Їсть мало шо, хоч те, що пдобається, може їсти достатні порції. Деруни, наприклад, вареники. По суті, в нас по пальцям можна перерахувати, що він їсть взагалі.
    Старший теж був перебірливий - ні ягід, ні овочів, ні творогу не їв. Почав їсти років з 8 певно...

10. MaryF

MaryF Well-Known Member

Це як про мого. Десь після року пробувала йому в кашу малесенький, подріблений кусочок риби підмішати, то плювався дальше ніж бачив.

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:47 ----------

В мене в гостях тільки ковбасу їсть. А як їдемо на село, то два дні один хліб їсть.

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А якщо в такому режимі, тоді що?

12. MaryF

MaryF Well-Known Member

А в мене діти пють тільки воду. Сочки також пють, але домашніх не хочуть, а магазині я стараюся часто не купляти. Шо значить мало пісяє? Нашо вам то? Я на то не звертаю уваги. То хіба при температурі контролюю, шоб обезводнення не було

---------- Додано в 20:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

Тоді в обід їсть без вередувань і більшу порцію ніж завжди. Чоловік каже, шоб я не переймалася його їдженям, як зголодається, то сам попросить. Так і виходить, головне його постійно не питатися чи не хоче він їсти, а чекати, поки сам попросить.

13. Mammy

Mammy Well-Known Member

Мiй теж нi м'яса, нi риби не хоче, решта бiльш-менш жуэ, я проблеми в цьому не бачу, але вiн такий дрiбненький, в 2 роки 87 см., i майже 11 кг. Стараюсь не пхати в нього насилу, але, часом, думаю, може й треба...

14. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

І у нас така сама ситуація ми в 2 роки і 3 місяці важим 11 .300 їсти взагалі нехоче і ріст 88см

15. Talibamina

Talibamina Member

І я хочу вам пожалітись на свою квіточку, яка також нічого не хоче їсти, а тільки маму. В рік важили 9 150 і ріст 73 см - після походу в поліклініку моя самооцінка мами впала нижче плінтуса, мол "дитина недобирає, в грудях нічого вже нема". От і я собі думаю, може почати догодовувати з пляшки сумішшю???їсть прикорму дуже моло: за раз з"їдає грам 20-40 каші чи фруктового пюре,м"ясо не їсть, молока не даю,а з пляшечки пила ще зовсім маленькою, коли налагоджуалось ГВ. Яка ваша думка на догодовування сумішшю?

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А через надцять років в гілці про психологію харчування з*являться дописи квіточки. Почитайте про вплив суміші, годування через силу на шкт, на обмін речовин. Як це потім позначиться на вазі дитини. На гормональному балансі.

17. silvia

silvia Well-Known Member

а ми не їмо фрукти....
    яблуко- кусає дрібненько і як набере повен рот - випльовує. Терте на тертці так само.
    банани - випльовує
    сунички домашні - випльовує.....( пробую постійно що 2 дні давати, авось сподобається).
    не знаю.. залишається чекати чекати вишень, абрикос, чорниці, смородини....
    пробувала запихнути то все в кампот- неа, лише водичка.

18. Nusja

Nusja Well-Known Member

Писала у цій темі, коли доні було також рік і трошки. Теж їла лише груди, а решта - то хлібчик погризе, то яблучко вкусить. Мені все здавалось, шо то мало. Особливо, коли порівнювала, як деякі діти в її віці могли мисочку зупки, кашки поїсти. Дуже переймалась, всіх розпитувала, але скажу чесно, коли змучилась перейматись, то навіть не помітила, як дитина почала їсти і в півтора та проблема зникла. Мабуть, то такий період в них.

19. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

аналогічно! В мене теж дитина мало їла, я трохи переживала.
    Але зараз в 2 роки - сама до холодильника приходить і відкриває.
    Ість все, шо ми + циця.
    Окремо не готую (та й осоливо ніколи не готувала).
    Зараз почались черешні - не можливо дитину від них відірвати:girl_smile:

Доречі, ті знайомі, хто в рік тішився, що дитина в них так добре їсть, зараз, в два, жаліються, шо треба впрошувати і запихати.
    Моя їсть все сама, вилкою, ложкою, ножем.

20. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

до речі, для тих хто жаліється що дитина погано їсть. меню мого брата, поки не пішов у садок.
    сніданок - горнятко каші - манна, гречана, рисова, кукурудзяна..одним словом крупа.
    обід - перетерта через сито бульбочка з маслом і сметаною
    вечеря - залите гарячим молоком печиво до чаю і розбовтане теж до пюре.
    в гостях - чорний хліб і вода. рідко коли ковбаса домашнього копчення.