Дитина не їсть або перебирає їжею. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Надька, 27 Грудень 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. napoleona

napoleona Well-Known Member

Відповідь: Дитина не їсть або перебирає їжею. Що робити?

саме так
    я ніколи малу нічим не годувала, тим , що не хотіла і в нас була періоди вмирання за м"ясом, потім вона довго його не хотіла, але почала просити сир, хліб з маслом і т.д, організм сам сигналізує, що саме потрібно
    розслабтеся і все буде гуд

2. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

До речі:) Якщо мамі дуже хочеться нагодувати дитину чимось молочним, запропонуйте дитині пачку масла. Багато дітей в пошуках холестерину їдять його на ура. То якщо мамині нерви в силі витримати видовище, коли дитина пальцями вигрібає пів пачки за раз:girl_blum:

3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

кусок сала і квашений огірок вприкуску. вбиває дідусів наповал. і смажене..ага..і ще би ту олію з пальців не злизував((

Останнє редагування: 5 Червень 2014
  4. natorella

natorella Well-Known Member

мою бабу вбиває як дитина бере в руку кавалок сиру з блакитною пліснявою і з плямканням *омномном* то їсть
    потім запиває
    мене позорять, обзивають
    а я ржуууууууууу

5. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

От і в нас був період картоплі, не іла нічого з того, що я ім, окрім бульби, причому акуратно вибирала іі ложкою з зупи, слідкуючи жеби часом морквинка, м'ясо чи зелень не причепилася:) Так було кілька тижнів, єдиним догодовуваннчм окрім циці була картопля. Зараз третій день ість виключно м'ясо- вибирає із зупи, з тушкованоі бульби, пробує котлети, відбивні, домашню печену ковбаску:) Молочні продукти як не визнавала, так і не визнає. І масла теж не любить, якщо помащу хліб і ій даю- верещить, щоб забрала звідти масло, або дала інший. Але хліб дуже рідко ість. В період м'ясоідження полюбила яблука, я тішуся, бо ні черешні ні полуниці ні сунички ніяк. Аж цікаво, який наступний продукт буде у фаворі?:)

6. natorella

natorella Well-Known Member

бо і там і там залізо, після періоду вуглеводів діти часто обирають продукти в яких є залізо - для відновлення

саша почав їсти полуницю після 3 років, юра - після 2.5

і взагалі - різні діти = різні смаки
    коли їдять суп - саша = гущу, юра = юшку; овочі - саша = хіба ті шо в супі чи в чомусь тушкованому, юра = сирі любі, особливо капусту (різні види), огірки; м*со - саша = ціле м*ясо, юра = рублене

якби рівняти їх однаково і готувати те шо вони їдять - можна вішатись

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Сергійко в зупі весь час її вишуковує

8. invisible

invisible Well-Known Member

В моєї дитини вже як мінімум кілька місяців період винятково на суп з м'ясом. Причому в обід може з'їсти і тарілочку до 150-200 грам. Виходить, що цілий день не їсть, а потім наїдається. Вже стала їй ще на вечерю той суп лишати. Але ж не давати три рази в день? Причому зауважила, що молоком вона дійсно не завжди наїдається, бо як не поїсть добре чогось іншого хоч раз на день, то нервова, злиться.

9. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

чому ні?
    ну і супер, білок - гемоглобін, імунітет, ендокринні залози.

10. Tempernice

Ха, моя суп з м'ясом може і 3 рази на день істи:) Борщ не ість, каш не признає, окрім гречки з маслом (але не з молоком) і то раз через раз, макаронів і вареників ще навіть не пробувала- пропоную, не хоче. Про овочі- фрукти і кисломолочне вже писала, то для неі табу:) Коли питаю, що будеш істи, завжди просить "сюпа":), не можу не дати, бо нічого іншого навіть не спробує, а організм калорій то потребує. І теж, як голодна то така злюка:)
    От чесно заздрю мамам, які можуть організувати дитині повноцінне меню із запіканками із гарбуза чи шпинату, чи з сиру, чи з тушкованими овочами, салатами і йогуртами з фруктами, і саме головне, що діти це ідять із задоволенням. Для мене це з області фантастики, бо мій головний принцип зараз, щоб з'іла хоча б щось, окрім циці, нехай навіть і одне блюдо на день, тоді я тішуся, бо нерідко бувають дні, коли відмовляється навіть від свого улюбленого супу з м'ясом.

11. invisible

Ага, ідентично як про мою :))) (хоч з часів мого останнього допису тут пройшло 3 місяці, але не дуже щось і змінилося в нашому раціоні). Єдине що моя мала макарони полюбляє ще і картоплю, рибку печену з нами може з'їсти, якусь грушу-персик кусочок під настрій. А так переважно щодня квест - хоч чимось нагодувати Марту, окрім ГМ :) Тяжко особливо на ранок щось вигадати, бо раніше їла каші, а зараз ні. Та й самі часто їмо чи якусь кашу чи омлети, а вона таке не признає.

12. Bulbashka

Bulbashka Active Member

В нас якась повна відмова від їжі. Цілий день висить на циці, деколи вдається дати пару ложок чогось. І все! За цілий день більш нічого! Я вже виснажена від того безперервного цицяння. Вночі мінімум 5 раз їсть, деколи
    доходить біля 10. Може деколи малий з'їсти макарони, і то так зі своєї тарілки руками.
    Як хоть трохи зменшити ті грудні годування і дати дорослої їжі? Він коли просить цицю, а просить він її що 2 години, то я йому йду пропоную щось на замін. Після чого він з плачами вимагає цицю! І все! Істерика, після якої я здаюсь і даю груди.
    Порадьте щось, а то буду скоро кидатись на людей.

13. Burberry

Burberry Well-Known Member

У нас теж таке було. Моя порада - перечекати, не відмовляти в циці, але після неї ще щось пропонувати, постійно щось пропонувати))) . Дитина й досі, як я є вдома, може їсти одну цицю. Але бачу, що деколи їсть з таким апетитом, що огого, а деколи нічого в нього не запхаєш.
    Я от не знаю, що мені малому готувати на сніданок. У нас традиційно, або каша, або сирочок, або омлет. Бачу, що йому то вже все набридло, хіба яйце б їв щодня, каш взагалі не дуже любить. Чим ви кормите своїх діток, які перебирають їжею?

14. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

і мій горобчик останні дні їсть здебільшого лиш цицю. каша-фу, сир-дзьобне з ложечки 2-3 рази, трохи з*їдає овочеве пюре(але небагато).
    от щойно трохи погризла яблучко і кусочок хлібної скоринки. а далі просила цицю-їмо:)
    і вночі багато цицяється. причому вимагає з такими плачами. сама відвертається в сні, а потім плаче,що нема циці поряд...
    ех, виснажливо то все... діти-квіти. чекаю поки мине той період

15. invisible

Ага, і я все чекаю... У нас таке приблизно півроку вже з періодичними покращеннями.

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:57 ----------

На каші і омлети навіть дивитися не може. Тільки бачить тарілку з кашею, одразу верещить і руками махає, на йогурт і сир здебільшого така ж реакція.

16. нталька

нталька Well-Known Member

І ми мало що їмо крім циці, а останнім часом взагалі максимум за день 2 чайні ложки чогось разом назбирається. Раніше кефірчик любила, тепер і його не хоче. Вночі теж постійне цицання з підниванням, інколи нервуванням. На сон по дві циці мусить поїсти. Не можу її залишити зараз ні на кого, бо голодатиме. ((

17. Tempernice

Дівчата, я з вами, теж все ще чекаю поки мине той цицяний період і появиться нормальний здоровий апетит, але на разі все по-старому:)

18. Jabka

Jabka Active Member

Тільки не бийте мене), але скажу, що після ГВ не багато змінилось.Ми цицялись до 2років і 3 місяців.Зараз доні 2,7, то бувають дні, коли вона майже не їсть...Я вже навіть не уявляю, чим її нагодувати(

19. Osya

Osya Active Member

Ми теж крім каш і зупок, ну зовсім нічого не хоче їсти, навіть макарони, які сама собі вибирала з пухпми, теж не хоче їсти :sad:, про котлети і так далі вже мовчу

20. Tempernice

Моя, до речі, принципово не ість тільки корисних продуктів, як от овочі, фрукти, яйця, риба, йогурти і сири. А от щодо смаженоі картоплі, смаженоі котлети чи відбивноі або смажених оладків чи сирників, то би іла, тільки встигай забирати, причому печених аналогів не визнає:) Але смажу я рідко і ій таке нечасто перепадає, тому в основному голодує:) І не поправляється уже місяців 5 точно, як не більше:) Але якось росте!